Ima li neko da zna svirati više instrumenata?Ja sviram gitaru i pomalo klavir. :gitara:
Printable View
Ima li neko da zna svirati više instrumenata?Ja sviram gitaru i pomalo klavir. :gitara:
Ja osim bubnjeva znam neke sitnice na gitari (smoke on the water početak) i na klaviru, ali nemogu reći da znam svirati.
Sviram ti ja klavijature, neš malo kad imam prilike bas i gitaru OFC= Citat =:
Izvorno postao pskoda
A BTW
Imam nekih problema s Floydom... Spustim Action na nekih 3 mm i kada uzmem Floyd i nategnem ga do gore skroz, žice se prenisko spuste i diraju vrat na 24. pragu i tobijem neki piskutajući zvuk... Mislim da to nebi trebalo biti tako jer frend ima Action oko 3.5 mm i sve mu valja... Uzo sam čak i pravio korekciju vrata, ispravio ga i ispeglo, sad je skroz ravan. Ne znam u čem bi mogo bit problem... :|
sviram gitaru, bas i sada ucim harmoniku :)
lorlon, nisam neki expert, ali možda mi moglo biti do visine nuta?
E nećeš vjerovati, ali i ja sam to pomislio. Samo problem što ja ne znam kako povisiti Locking Nut :?= Citat =:
Izvorno postao ivan
Tj, ne znam da li se uopće može povisiti...
Hmmm... Gledo sam malo i mislim da znam u čem je problem. Ugl Nevermind
Jel bi mi mogo neko reći dali uopće postoji User Manual za Jackson gitare?
Ja ga evo tražim da ga skinem, nema ga nigđe... A vjerujem da postoji, jer frend je kupio Ibaneza i dobio neku brošuru kako podešavat Floyd šta ja znam...
Znači treba mi taj Manual ako postoji uopće :?
Aj pa ako neko zna neš nek javi samo... :D
Gdje se u Zagrebu može kupiti MIDI kabel (za povezivanje digitalnog klavira s računalom)? Nešto kao ovo, ali jeftinije (taj košta cca. 500kn).
imaš u mega muzici za 120 kn najjeftiniji. Al ako hoćeš neke solidne morat ćeš pljunut oko 250kn. :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao m777
U Chipoteci imaš u Vukovarskoj, ja sam pol grada pretražio i ima samo tamo (tj. bilo je u 4. mjesecu). Kabel ti dođe 60-ak kn. Imam ja jednog koji ne koristim, a vjerojatno ću kupiti klavijature koje se spajaju prek USB-a tak da mi neće ni trebati pa ak ne nađeš ti mogu prodat za neku siću.= Citat =:
Izvorno postao m777
BTW ovo što si ti linkao je MIDI2USB kabel takav dođe oko 200kn minimalno, ja sam govorio o MIDI2Gameport (to je ulaz koji imaju starije zvučne i koristi se još za joysticke).
To je Yamaha Xeno,najosnovniji profi model,znaci samo pozlacen mesing.E sad promjenom debljine cijevi,cugova,i slicnih stvari cijena samo raste...Monetovi modeli krecu se oko 25 000 dolara:(= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Sto se kabla tice ,treba mi bas jedan,jel bi ga poslao u pozegu za 50kn+ postarina(midi to usb kabel)
Nemam taj, imam MIDI2Gameport.
aha nvm.meni treba bas ovaj sto kosta milijun kuna ux16 za yamahu psr 260:(
ima ko za prodat Gibson SG-a ili Les Paula, malo jeftinijeg? Mislio sam kupit SG-a u Music Shopu, al dođe 8000kn, a fakat je malo puno. Pojačalo imam, imam sve, al mi se Fender zajebo, a ionak mislim kupit novu.
jel ima di za kupit Gibson gitara u HR, da ima cijenik na netu ?
Na gibsonovoj stranici nema nikakvih informacija ,ali na sajmu glazbe i multimedije je bil štand z gibsonima.
ovak zanima me jedna stvar, ova plastika, (bjela na slici) preko koje idu žice, ona se da izvadit, e sad dali ima toga za kupit, dali ima neko specifično ime, i kolka je cijena, ako je netko to već prije mjenjal?
http://www.imagesforme.com/out.php/t314795_P1180005.JPG
pitanje za bassiste
dal se moze svirat bass sa obicnim pojacalom a ne bass pojacalom ili ste to obicno ostecuje?
Može, ali ti zvuk neće biti baš nešto.
De dobro je!= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Imam frenda koji se bavi elektronikom i točno mi je objasnio u detalje kako ti pikapi mogu pregoriti na basu ako se zajebavaš s tim stvarima jer imaju drukčiju izlaznu snagu od onih gitarskih... A i opće je poznato da nijedna budala ne svira bas na gitarskom pojačalu
Pingvin, ovo ti je bio fail...
Niko nije reko da ne možeš, i nisam sa sigurnošću to tvrdio za izlaznu snagu jer mi je taj lik napričo svašta (inače pravi lampaška pojačala i prodaje ih)= Citat =:
Izvorno postao LL21
Znam samo da nije preporučljivo i nikako pametno
Nije đabe ono u nazivu "Gitarsko pojačalo" -> Što bi svakom razumnom čovjeku značilo da je namjenjeno samo za gitaru...
:))))))))))))))))))= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
Objasni mi kako moj pasivni pikap koji se sadrži od jebenog permanentnog magneta i pola metra bakra može pregoriti i piti ćeš cijeli život na moj račun :)
mislim da nisu pickupi ti koji mogu pregorit, već samo pojačalo...
bas ima puno veći izlazni signal od el gitare...= Citat =:
Izvorno postao LL21
to ti je jednostavno objasnit na primjeru balona, nemogu se ničeg drugog sjetit :)
recimo da je bass pojačalo balon koji može primiti 2 izdisaja zraka, a git pojačalo 1.
bass uvijek daje 2 izdisaja, a git 1.
ako zamijeniš pojačala i gitare, događa se sljedeće: bass daje 2 izdisaja na balon koji
može primiti 1, i tada dolazi do pucanja(u ovom slučaju oštećenja). a git daje 1 izdisaj u balon koji može
primiti 2, te tu još uvijek ima lufta i ne dolazi do oštećenja.
zato možeš git->bass pojačalo, ali ne i bass->git pojačalo
lol :D
Erm, stvar je u tome da je izlazna snaga bilo bass, bilo električne gitare reda miliwatta. Stvar je u frekvencijama, ali kako pojačala imaju granične frekvencije jednostavno te tonove ne bi trebali pojačavati i to je to, al' budem starog pitao kad dođe, radio je pojačala u mladosti :)
s obzirom da cu imati viska vremena, mogu li zicat nekog da mi kaze neki pjesmuljak/melodiju ili bilo sto sto pocetnik moze (probati) odsvirati na bassu, jer sve sto sam dosad pokusavao nema smisla svirati bez pratnje.
danke schon :)
|--------------------------|
|.---------9---7~-7-7-----.|
|.-7~-7-7----7--------5-6-.|
dosta jednostavno ? :D
to je inaće intro od Middel man od Jack Johson-a, odlčina pjesma,inaće to prati bas kroz ćitavu pjesmu
jos kad bi mi reko kako se svira ~
:D
lol sa gitarom :P
brojevi su polja
|---------9---7~-7-7------|
|-7~-7-7----7--------5-6--|
ova žica kaj je crveno obojana je ona najdeblja, ili ti E (brijem da da)
ostalo bi ti sve trebalo bit jansno
nisam basista,brijem da je Pingvin,nek ti on to objasni,ubiti jako lagan tab za svirat i velim ti ponavlja se kroz cijelu pjesmu
Nabavi Guitar Pro, i nauči Dance of the Death od Maidena, uvod samo. S tim sam ja počo kad sam tek krenio svirat :D= Citat =:
Izvorno postao Kron
A ovo za pikape/pojačala i bas/gitare
Ma e kažem neam pojma, to mi je frend nešta objašnjavo da bas ima taj jači output i da ti se može sjebat elektronika (uključujući pikape) - možda je mislio ako imaš neke aktivne, ne pasivne :D
Skini si band in a box pa sviraj pratnju uz što god poželiš. :P
E ljudi, imam pitanje, ima li itko od vas Fender Frontman 15R pojačalo?
Ja imam 15G i danas sam ga raskopao (išao sam skidat zadnju stranicu, bolji je zvuk dok je pojačalo otvoreno iza) i otkrio nešto zanimljivo, naime tiskana pločica unutra je ista kao i na 15R samo što nema dijelova za Reverb, čak i sheme gdje što nalemit su tu, sad bi mi samo trebao netko poslikat tiskanu pločicu unutar 15R pojačala tak da mogu otić u chipoteku kupit sve što mi treba jer me užasno muči suhi zvuk bez reverba, a para za reverb pedalu sad fkt nemam.
@flander
nisam pitao kako se svira to, nego kako se svira ~ :D
kuzis, taj znakic, sto znaci . (znam sto znaci ali ne kuzim kako se svira)
aha,nikako typefeler
imam to ja jedan site sa shemama za pedale, ima toga na bacanje a nemaš ih kaj vidjet nutra, elementi za šaku kuna u chipoteci= Citat =:
Izvorno postao Lord Jambrek
Erm... Slučajno sam posto ovaj post :?
Sore svima :D
Al aj da ne bude spam
Eto sviram, pravim novu pjesmu, planiram kupit novo pojačalo još malo i tako... :D
tranzistorsko, polu lampu, lampu? :)
daj malo iznesi dileme, ako ih uopće ima, jel.... hehe :D
Pa čuj... Ja bi ladno onog Peaveya Valvekinga 212 Combo al to je 100 W čiste lampe u mojoj sobi od 2x3 metra?= Citat =:
Izvorno postao ivan
To i nije baš zdravo... :rotfl:
Pa razmišljam da ga isprobam prvo da vidim dali daje kulturno gaina na slabom volume...
ako bi radio svirke s njim, onda samo naprijed ;)
a ako želiš izbit vrata skupa sa štokom u sobi, nafrlji ga na jedno 40-50% :D
pa, jel misliš radit češće gaže ili?
Pa ono, da a i ne... xD= Citat =:
Izvorno postao ivan
Ma vid
Pito sam nekog čobca s jubitoa što ga ima dal se može svirat na low volume a da daje dosta Gaina, i lik je reko da ima Pre Amp i da bez problema ga moš svirat pa čak i na 1 od 10... Ah ma ne znam :?
Jel znaš dal ima neki lampaš do 30 W a da ja High Gainer?
jel lampaš u žargonu za pojačalo ? ^^