Ne volim davat savjete o necem sto osobno nisam isprobao.Hardware je moja druga ljubav :)= Citat =:
Izvorno postao h3@dhunt3r
Printable View
Ne volim davat savjete o necem sto osobno nisam isprobao.Hardware je moja druga ljubav :)= Citat =:
Izvorno postao h3@dhunt3r
I meni je, no nisam baš pažljiv prema njoj, ljubavi.= Citat =:
Izvorno postao amd freak
Ne darujem se tako često s novim stvarčicama.
Znaš onu,sve za ljubav :)
Dobro sve osim organa : ))
Eo jedno jako zanimljivo kuciste.
kA3OfbKcvGI
Meni se bas sviđa, al kaze da je jakp skupo :cry:
A koji Lian Li nije skup?
Athlon II X2 s greškom
link
već vidim kako se"intelovci" naslađuju... :)= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Dobro je to, budu to proizvođači ploča riješili...= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Neće DFI, Asus i Asrock dopustiti da im procesori tope ploče..
A za điđibajt i mši me baš briga, biosi im ionako valjaju samo oni koji su beta (stavno dobri biosi).
Nek se oni slade sa svojim TLB bugovima na i7 :P= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
Btw. Ovaj moj post je 1000ti u ovoj temi :friends:
mogu se intelovci naslađivat sa na račun amda koliko hoće.
amd je svoj TLB bug riješio bios patchom
intel je svoje zbugirane pentiume morao povuć sa tržišta..
tolko o bezgriješnosti intela..
Nesto novo (valda)
MSsj0DdK9_s
Gwin? :D
nah.. niš novog..
stara provjerena PSH platforma iz Channelwella
samo ovaj put sa jednim masivnim 12V railom..
samo su natrpali hrpu hypea koji nema veze sa strujom..
ono.. šareni ventilator? osvjetljeni modularni konektori?
i šta im točno znači "traditional power supply" ?? i spika da imaju lošu raspodjelu ampera?? kad sve više napajanja ima po 20, 25, 30 ampera po railu. muda pod bubrege
baš sam to htio komentirati... psu je odvratan... :yuck:= Citat =:
Izvorno postao Gwin
meni vec ta rijec "gaming" ima gorak okus u ustima...
sto, da bi bilo "gaming" mora bit uber svijetlece sareno da ne mozes gledat u to 10sec, a da te ne zapeku oci?
Jeste pratili Computex?
Gotovo zastrašujuća veličina.
Ovo što gledate na slici jest SSD kapaciteta 128 GB, uštekan direktno u SATA II port na matičnoj.
Brzina prijenosa je 160 MB/sec.
Ta stvar će za dvije-tri godine u potpunosti zamijeniti današnje hard diskove.
http://www2.multithread.co.uk/mtcsho...e_Overview.jpg
sigurno više od par godina
al za jedno 7-8 valjda oće
nešto što niko nema nemože u 2 godine napravit preokret toliki...
Kako ne? Disk je oformljen i predstavljen u radu. Znači ima se, može se.
Ako su Netbookovi u manje od godine dana zavladali svijetom i niskim segmentom prijenosnika, SSD može u još manje vremena.
Ljudi ga žele, samo dajte odličnu cijenu i da vidiš kako će brzo umrijeti 20 godina stara tehnologija.
Ne nego će koegzistirati još dugo jer SSD od 2 TB još nije ni u planu a ako i bude u planu koštati će basnoslovno.Gamer vulgaris će kupiti manji ssd i imati ga kao sistemski disk a za špajzu će koristiti klasični disk velikog kapaciteta...pogotovo jer nam je hd era ozbiljno zakucala na vrata.SSD će daleko brže zaživiti u laptopima .
160MB/s zvuči prilično ok.Ali sumnjam da će uskoro zaživjet,mislim cijene su jednostavno smiješne naspram normalnih HDD-ova.
pa cijena je ključ, još će neko vrime biti visoka, dok se ne uspostavi tržište. A i nakon toga, padat će slobodnim padom cijene klasičnih hddova pa će se još neko kratko vrijeme održati.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Dok izađe 1TB SSD ispod 1000kn,ja kupujem,a to ce biti nikad zato što sad kosta vise od 1000€ :o
a koliko su koštale dvd pržilice prije 10ak-15 godina, Lcdovi prije isto toliko
Pod nikad mislim ne baš tako skoro a ne doslovno.
Predobro. Takivh par komada od 2TB ili vise ustekam i baj baj standardnim diskovima. Divota :pray:
Najveća prednost: životni vjek i pouzdanost!
Nema pokretnih djelova, nema grijanja, nema kvarenja!
Mislim da bi mogli dati garanciju 8 godina...
PS - Moj PQI USB stick ima "lifetime" garanciju, ali su mi u MSanu dali "samo" 60 godina pismenog jamstva. :thumbs2:
Nema grijanja? :S pa ako se i USBovi griju onda se i ovo mora grijat (naravno u ne do tališta al tovolnjo da bude par stupnjeva iznad sobne temperature).
To mi se sve cini, jos uvjek, prilicno nesigurno i nebi se bas na tome usudio drzati slike sa nečakovog krštenja.
Al za sistem dusu dalo :)
Vjerujem da se manje grije nego HDD...
Maxtorovi radijatori od 60°C, Seagateovi 50°C i WD cca 45°C (ne velociraptori i raptori),
al ipak tu toplina nastaja većinom zbog motora i gibanja, a manje zbog sudara elektrona.
Ali vjerujem da SDD nikad ne dođe do 55°C, dakle opet bolje...
A još potrošnja bi bila jednaka nuli...
Pa da. Najvjerojatnije ce temperatura u kucistu ustvari grijati memoriju^^
A potrosnja... pa nece bas biti jednaka nuli ali ce se dati usporađivati sa ventilatorima u kucistu :D
Jedino me zanima dali će biti gubitci podataka prilikomnestanka struje, i bad sektora.
Bilo bi dobro da ima pričuvni izvor El En od 5V, da pri nestanku struje memorira podatke u obradi..
I naravno 5V za RAM memoriju, jer više joj ne treba (to bi se sve dalo izvesti kao jedna mala baterija kraj napajanje ili slično).
Mene kod SSD-ova zapravo i mući ta sigurnost podataka, zato što svaka flash memorija ima ogranićen broj zapisivanja.
160 Gb/sec zvući brzo al koko je to sigurno?
Nije baš i neka korist ako jednog dana nekim ćudom imaš hrpu nećitljivih file-ova, al misli da se tu radi tek nakon nekoliko tisuća zapisivanja.