Ventovi samo tjeraju toplinu van iz kućišta... Možda to čak i pojačava grijanje.
Printable View
Ventovi samo tjeraju toplinu van iz kućišta... Možda to čak i pojačava grijanje.
Pa da pojacavaju grijanje nebi ni postojali :D
Zamislite kako je meni bilo ljetos sa pasivnom grafickom, 3 prevruca diska i CRT monitorom. Užas ako nemaš klimu u sobi :(
Jao biseru, mislio sam da pojačavaju grijanje prostorije, ne kućišta :roll:
Žišku? Kako bi se ohladio CPU GPU i ostalo, ventilator tjera toplinu van i grije ti prostoriju.
Mislim da je skužio al ipak :rotfl: Al istina, guraju vani fino toplinu, pogotovo kad radi par dana a kad još nekaj i halam i kad se grafulja zalaufa...fijuuu!
cc. Sobu vise griju pasivci vec kad imas pokoji vent :wink: Znam iz vlastitog iskustva :D
ventovi ništa ne griju i ne hlade, barem ne direktno... ono što bi oni trebali raditi je da tjeraju zrak topli zrak čim prije podalje od hlađenog objekta (CPU, GPU itd...)... hladnjak hladi CPU ili GPU...
Pa griju sobu, čim tjeraju toplinu iz hladnjaka dalje od njega, tj. van iz kučišta ^^ A tu je još i napajanje. Al sve skupa, to je zanemarivo :D
Danas navečer i ja instalam sedmicu, imam samo jedno pitanje. Koliko sam shvatio, sedmica mi sama pronalazi drivere za sve?
Pa, ako ti nađe drivere za mrežnu onda si na konju(ili na koji god način da si povezan na net). Ak ne, instaliraj sam; uglavnom ne bi trebao imat problema. Meni je našao zvuk, čak i nvidia drivere za grafu i sl. Ostalo, ovisno o hardveraju koji imaš, ćeš možda morat sam.
A odmah ih i automatski instalira, ili mi samo pronađe instalacije na netu, a ja moram skidati i instalirati?
To ti, naravno, ovisi od kompa do kompa. Win7 sam po sebi ima velik database kaj se toga tiče, ja znam da sam morao instalirat drivere od matične, da bi dobio mrežnu; nakon toga sve je pičilo bez problema.
Mislim da je zlatno pravilo ak dobiš net onda nemaš problema, makar ih i ovako nećeš imat. Velim, sve ovisi o driveru. Ja sam npr forsao instalaciju zvučne (Audigy) sa cd-a i javljao mi je BSOD usred instalacije, nakon toga sam tražio da mi instaliraju win sami i našli su svoje drivere za audigy bez beda. E sad, kaj traže s neta a kaj ne nemam pojma.
Nemoraš se brinut, sigurno će ti radit, ak neš i neće imaš compatibility mod.
ja sam instalirao drivere za wireless mrežu i iako je sam našao neke drivere za grafu, stavio sam zadnji catalyst naknadno...
Meni su winsi instalirali sami sve drivere, a jedino sam stavio sam zadnje display drivere. Windowsi imaju svojih musica(problemi s sleep modom, tu i tamo nekakvi errori da mi se program nece otvorit pa moram raditi restart), al ono, skroz su novi tak da nakon 1. service packa kojeg necemo dugo cekat, sve bi trebalo normalno sljakat. Ako treba, sam bum pisal mail Microsoftu kaj ne valja u winsima i sta da isprave. :)
Danas sam promjenio maticnu i procesor i moral sam ponovo aktivirati windowse. Zvao sam telefonom microsoft kako bi mi dali novi product id. Kolko se tako puta mogu mjenjati djelovi tj. koliko puta mogu traziti novi product id? Da znam za ubuduce...
Moj frend kaže da je već zvao preko 20 puta xD Dobio primjerak jer ide na FER.
Instalirao, zasad mi stvarno predobro izgleda.
koristim već pola mjeseca,šije vistu,a po funkcionalnosti je u rangu s XPom.GJ microsoft
Imam 2 gb rama , amd athlon 5200 2.7 ghz i ati radeon 4850 512mb dali mi se isplati uzeti windows 7 x64 ili da se i dalje drzim 32 bita ?
Imaš istu konfu kao i ja. Da, isplati se.
ovak, imam problema sa tim windowsom 7
neproepoznaje mi kompijuter u lanu (na laptopu je instaliran)
radi mu net perfektno kod kuce na ruteru
u domu mi neradi
trebam instalirat tamo SecureW2 Personal Client
i sve sredim kak treba i nesljaka
i dodje mi neki sa fera koji mi je prije nastimavao i nemoze ni on, on je postavke sredio kak bi trebale bit, al nezna zast nece da radi net :o
ja sam upravo prošli tjedan curi na laptop stavio w7 ultimate (x64)... uglavnom, ona je isto u domu i stavio sam joj securew2, sve radi kako treba... jedino što nisam stavljao najnoviju verziju, ni onu koju mozes skinuti sa SC-ovih stranica, nego neku stariju, od pred 2,3 godine... dok dodjem u zg veceras mogu tocno pogledati koja je verzija, pa ti eventualno uploadati na RS da skineš...= Citat =:
Izvorno postao Tegla Ajvara
e hvala care :D
Koju verziju preporučate nakraju ?? :?
Što, misliš x86 ili x64?
Zapravo ti je svejedno. Ne bi bilo loše da je 64bit, ali nećeš pogriješiti ni ako staviš 32bit (x86). I nećeš imati eventualne nekompatibilnosti sa programima pisanim samo za 32bitne OS-ove, iako mislim da ih ionako ne bi trebalo biti ni sa 64bit verzijom.
Ma x64. :wink: živimo na kraju pocetka 21. stoljeca :)
evo linka... probaj sa tom verzijom, kažem, trebalo bi raditi... ako neće javi, imam još neku verziju pa da probaš s time...= Citat =:
Izvorno postao Tegla Ajvara
Kolega planira bacit sedmicu na laptop, specifikacije:
AMD Athlon 64x2 dual-core 1.80 GHz; 2gb rama, 160GB HDD, GF 7000M
Dobra ideja, da, ne? Čuo sam negdje da sedmica dosta ždere bateriju, ali ima li još kakvih nuspojava?
Zapravo je blaža prema bateriji od W_XP i W_V.
Power manageing je ok. Jedino na nekim starijim, a i nekim najnovijim modelima
ima čudan bug (do OS-a je, ne do prijenosnika),a to je kad ode u hibernaciju,
ne može se probuditi (wake on lan disabled najčešće pomaže).
Također, je li za laptop preporučljivije 32 bitni 7? Pretpostavljam da nema prevelike razlike.
e radi, ja sve sredio na starom, prcko bezveze nest iz znatizelje i odjednom proradi :D :pray:
sad sam na konju