ček, šta ga sad podhebavaš ? :?
Printable View
ček, šta ga sad podhebavaš ? :?
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao flander
Hahah de ajde ko ga zeza, pa to je više-manje osnova što učiš svirat gitaru al ajd dobro...
Isprike svima :D
= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
da inaće se sa takvim ritmo poćinje, osnove, :roll:
Ak oš biti šreder bez osjećaja za muzikalnost onda to jesu osnove.
aha, a to me nezanima= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Ajde molim te= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Ja to sve znam
I po tvojoj teoriji sam ja onda bezosjećajni glazbenik?
Ajde obrati se Bartucu u vezi ovog molio bih...
Već smo imali 50 puta takve rasprave, glazba nije sport. Možeš ti znati ne znam kako sweep pickati u dis molu, tapkati sumanutim brzinama, ali ako je to sve što znaš i ako se samo ograničiš na to i u biti samo sviraš ljestvice gore dolje (što većina šredera radi), onda nisi ništa bolji od nekoga tko u glazbenoj školi uči neke jednostavne klasične pjesme. Vjeruj mi frend je Bog što se tiče sweep pickanja, tapkanja i općenito šrederskih tehnika, ali je i sam svjestan koliko ne zna u nekim drugim (ogromnim) područjima sviranja gitare.
ZA SVE VAMO:
Obratite se Bartucu u vezi ovog, neda mi se objašnjavat
Ili Bartuče, daj im molim te objasni malo kako stvari stoje
ček, kaj i Bartuc svira?
Ne, nego sam reko da Bartuc zna istinu
Pitajte njega malo o tome mom "štrebanju glazbene teorije"
Nemreš sam sebe hvaliti pa ti treba netko drugi?
Ajde mi me dodaj na MSN= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Dobar je Lorlon :D
Dečko je OneManBand, svira gitaru i solo si radi pratnju sa bassom, bubnjevima i sl. Niti najmanje lak posao.
Ako nije u isto vrijeme nisam impresioniran.
Ma OK sve 5, ali poanta je u tome da ima gro gitarista koji nikad neće znati sweep pickati u dis molu, ali svejedno će imati veliku muzikalnost i biti sposobni napraviti užasno dobar solo, dovoljno je pogledati gitariste tipa Gilmour, Hendrix, da ne pričam od Djangu Reinhardtu i starijima, nitko od njih ne koristi nekakve super ultra napredne tehnike a svejedno zvuče bolje od 99% šredera koji imaju bolesno dobru tehniku, ali ne bi mogli napraviti dobar, muzikalan solo da im život ovisi o tome.
Evo da dam primjer (opet):
zAG-kX_IlUw
SRV sigurno nema tehničke sposobnosti Malmsteena i ekipe, ali nije uništio pjesmu kao oni.
Ed6HIkU4JRU
Ovdje jedino Satriani nije silovao pjesmu svojim "VIDI ME KAKO SUPER ŠREDAM I KAKO IMAM NENADJEBIVE TEHNIČKE MOGUĆNOSTI" solom. Malmsteenpv solo je tehnički kompleksan, ali glazbeno gledano je smeće i totalno uništavanje pjesme.
I to je moja poanta, to što možeš tehnički nešto odsvirati je stvar vježbe, danas kada su poznate tehnike svaki klinac to može (dovoljno pogledati jutub filmiće), ali to te neće učiniti ništa boljim gitaristom od nekoga tko se razvio u nekom drugom pravcu i ne zanimaju ga tehnikalije. Ak sviraš metal možda će ti i trebati sve te tehnike, ali metal je samo jedan od ogromnog broja žanrova i nije ništa bolji niti važniji od ostalih niti su gitaristi koji sviraju metal išta bolji od ostalih.
Vidi :D
Aj shvati da nisam štreber glazbene teorije :D
Bavim se glazbom od svoje 6. godine, i neću se sad hvaliti to da sam Mozart, ali sam počeo svirajući klavijature i sad sam završio na metalu, na el Gitari... Proučavo sam više manje sve skale, od Dura, Mola, do njihovih modova (Aeolijanske, Mixodylianske, Dorianske, Ionianske...) i još mnogo toga (neću sad nabrajat nazive da nebi opet ispo štreber)
A što se tiče tebe Neven<R>, postoji samo jedan način da ti dokažem to što hoću reći. Ajde budi onda kolegijalan pa me dodaj na MSN, ili mi pošalji mail adresu na PM ili nešta bilo šta, kako da te kontaktiram i da ti pošaljem neke svoje stvari pa da sam doneseš svoje mišljenje, a ne da govoriš to što govoriš, jer sad ispada da sam neki freak koji uči skale napamet i ko zna šta sve ne. I znaj samo da nikad nisam išo u glazbenu školu ^^
Sto ces ucit skale napamet?vidis predznake i gg:)sendaj meni stvari volio bi ih cuti:)
kakve predznake?
Ma dobro ok, ok, vjerujem. Sam kaj mi ekipa kaj se grči s tehnikalijama izaziva alergične reakcije pa sam mislio da si ti takav, jer takvih ljudi ima i više nego dovoljno. :P= Citat =:
= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
uzmes note, vidis Fis i Cis ,znas da si u D duru ili H molu,neces sjest pa strebat D-dur ton po ton.
Pa nisam ja to ni radio :?
Trebaš znati shemu skale, tipa da su u Molu 2/3 i 5/6 stupnjevi polutonovi, a u Duru 3/4 i 7/8. Tako da kad ti neko da bilo koju notu, npr Ais, kreneš od nje i računaš po tome :D
EDIT @ Neven<R>
Eh, drago mi je jer znam i sam da nisam takav :D
Kažem ti da nisam nikad u glazbenu školu išo, sve je to dugogodišnje iskustvo, samo odeš malo na net naučiš nazive tu i tam i to je to :D
Zato sam i pito onog tipa za taj Dis Sweep da vidim dal on konta išta, zato jer je reko da ide u glazbenu školu :P
A sudeći po svemu ako ja znam koji ne idem u glazbenu školu, onda bi i on trebo to ladno znat... Al ja nisam vidio nigdje njegovog odgovora...
možda čovjek ući osnove tek....
Ali sweep pickovi se ne uče u glazbenoj školi, toga nema u klasičnoj glazbi tak da i onaj koji ide na akademiju ne mora znati sweep pickati. :)
A dobro onda sam ja "poseban" :D
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
:cry: :pray: jao bože-....= Citat =:
E to je zaista jedan izvrstan primjer kako šred uništi stvar. Dobro da nisu Stairway To Heaven tak uništili.= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Još jedna stvar mi nije jasna. Kak Malmsteen može šredat s takvim ćevapima od prstiju?
Ajd ovak... Evo imam video di sam vam odsviro cover od Silent Night Bodom Night, samo ne znam di da ga uploadam da ga vi vidite :?
Youtube ne dolazi u obzir, jer bio volio da ovo bude samo za forum dostupno. Ratlog tome je što planiram na Youtube snimiti s novom opremom kad je kupim u skoroj budućnosti
Ima neko ideje?
rapidshare??
Najbolje je box.net, jer se može odmah iz browsera slušati.
Isuste de može malo uputa :?
Ošo sam tamo al baš niš ne kontam...
Bubnjevi.= Citat =:
Izvorno postao Maze
= Citat =:
Izvorno postao Durin
Sviraš bubnjeve?= Citat =:
Izvorno postao Ryd3R
Koje imaš?Ajde malo nade da baš svi ne sviraju gitaru.
:D
Imam ti ove: http://www.pjsmusicservices.co.uk/best_ ... prod_id=4#
Crne boje.
Ne sviram dugo, od 10. mjeseca ove godine.
Kolko ti sviraš?
Ja sviram mjesec duže, onako za ozbiljno :D
Imam Sonor Force 507 (14,12,13,16,22), na njemu lijepe Remo Emperor opne (osim na flooru, na kojem su Ambassador coated),Zildjian Planet Z Crash (16"), Ride(20") i Hihat (14").
Evo ti u linku dva posta iznad šta imam.
Ja sam ove moje našao u nekom dućanu u Zagrebu, preko frenda od staroga. Dobiju se i hi-hat i crash-ride sa stalcima, papučica, stolac i sve što ti je potrebno. Nisu neka pretjerana kvaliteta, nisam mijenjao ništa od dijelova, ali za početnika poput mene su dobri. Ja sam zadovoljan.
Inače koštaju 2800 kn za gotovinu, ali neznam ti točno kak se zove trgovina.
Da, recimo ja sam za svoje sve zajedno dao kojih 5500-6000 kuna.Sami bubnjevi su me došli 3500 kuna, činele sam dobio povoljnije, ali dođu nove 1500 kuna, plus opne, palice, dodatan stalak za crash i stolica.U inozemstvu bih vjerojatno prošao jeftinije, ali što se može.= Citat =:
Izvorno postao LL21
Bubnjevi su vjerojatno najskuplji od ostalih instrumenata, npr. ovo što ja imam je niža klasa, ne bi bila niti srednja dok bi za 6000 kuna mogao dobiti kakvu Jackson gitaru za kojom bi ostali slinili.Dobro ne bi slinili, ali recimo usporedba:za 10000 kuna si bubnjar može kupiti Sonor Force 3007+ činele (recimo Zildjiani iz A serije) koje bi ga došle najmanje 6000 kuna.Za svu tu lovu gitarist si može kupiti gitaru (16000 kuna) koja je totalni vrh ponude.A bubnjar ima super bubnjeve koji su odlični.Ali ima bubnjeva iz npr. Sonor Delite ili Tama Warlord serija koji dođu >20000, a ima i još skupljih.
A da ne kažem za problem izolacije, jer bubnjeve treba smjestiti negdje u izoliranu prostoriju, pogotovo ako živiš u gradu ili sl. dok gitarist samo smanji na pojačalu ili stavi slušalice.
Bubnjevi su zeznut i skup sport, ali nema boljeg osjećaja od sviranja bubnjeva ako to voliš. :P
Također Sonor (Njemački proizvođač) i Tama (Japanski proizvođač) bubnjevi su više za metal, punk i takvu žešću svirku (inače su to dvoje proizvođača dosta cijenjeni, popularni ali i skupi), a od ostalih proizvođača imaš Premier (Britanski proizvođač, također poznat i ima kvalitetne serije), Pearl, Basix, Mapex, Yamaha, Ludwig itd.
Naravno, neće ti svi reći za bubnjeve isto.Kod nas uglavnom (po mojoj procijeni) najviše ljudi svira Tamu, Sonora ili Premiera, u Britaniji više Premiera naravno u Njemačkoj Sonora, a u Americi je rijetko tko čuo za te bubnjeve jer oni sviraju svoje.
Od proizvođača činela su ti poznatiji Zildjian, Sabian, Paiste, Stagg, Istanbul, Bosphorus...
Toliko o bubnjevima i činelama.
Hm,skupi su ti bubnjevi:)A pazi mene truba dodje 2500 eura + usnik 900 kn,+ oprema za ciscenje,odrzavanje itd:))
Violoncelo prosjecno 40 k kuna, rog takodjer itd:)))
Nisam znao da toliko dođu trube, je'l to cijena neke low end trube ili marke?
bome da,glazba je skup sport :)