da, meni jedan od dražih easter eggova...= Citat =:
Izvorno postao Mafioso
Printable View
da, meni jedan od dražih easter eggova...= Citat =:
Izvorno postao Mafioso
banana je to što se u TES-u ne može korsititi u svakoj ruci po jedno oružje...
evo došao i opet vidio kako ljudi pljuju po OB-u bez ikakvih argumenata....
Za Akula jedan veliki sign, dok što se tie onoga (neznam ko je reko) da bi OB bio bolji da su ga napravili po uzoru na MW, grdno se vara!
To onda više jednostavno ne bi bio TES, vec bi bio MW, i da su ga napravili po uzoru na MW i kao MW sa boljom grafikom sigurno mi se ne bi svidio kao ovaj Oblivion...
Kao što je Akul reko sigurno će također svi fanovi MW-a i OB-a pljuvat i po TES 5, no nikad se nezna, ja osobno ejsam za promjene, jer neda mi se jednoteisto igrat samo s boljom grafikom, pa ne znam kolko mi se sviđalo...
A da su opet napravili OB, po uzoru na MW, onda bi opet, rekli da je čisti c/p sa boljom grafikom kao FIFA...(mada FIFA ni bolju grafiku nema...)
Zatim kada izađe TES 5(kraj 2009.) svi će govoriti kako je grafika u OB-u sranje i kako je previše "pixelasta"... a animacije da su grozota(mda bethesdi baš do animacija i nije tolko stalo...), a TES 5 će biti "kralj" kao što je OB danas...
Sad samo čekaju da izađu screenovi TES 5 (1-3. mjesec) pa češ vidjet kak će opet nastat hype...
Pitam se što će tek biti kad završe sa FallOutom, pa kad krenu TES 5 pumpat...
Po uzoru,a ne isti...= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Fanovi MW-a iSOB-a?= Citat =:
Kao što je Akul reko sigurno će također svi fanovi MW-a i OB-aSpljuvat i po TES 5, no nikad se nezna, ja osobno ejsam za promjene, jer neda mi se jednoteisto igrat samo s boljom grafikom, pa ne znam kolko mi se sviđalo...
:pray:
Fanovi Obliviona su new-age next-gen gameri kojima će on biti zanjimljiv dok ga ne *khm*pređu*khm*.Oni ni neznaju šta znači RPG...ti klinci misle da kad jednom prođeš neku igru da je onda treba deinstalirat...oni nikad nisu misije u Hitmanu ponavljali stotine puta samo da se savršeno istreniraju,misle da je CS shit jer ima *khm*lošu*khm* grafiku,nikad nisu čuli za Morrowind,a kad im kažeš da je to prethodnik Obliviona,oni misle da je to 2D...
And you call them gamers...puj,puj
S= Citat =:
Izvorno postao Hellboy
kak sam se podero na ovo :rotfl: te tvoje kritike su došle do toga levela da sad čak i mene koji ti se protivim roflam ko konj xD
mislim zar ti već nije dosta? Mene MW nije ničim privukao ali je solidan RPG, mda ima boljih Diablo, ima čak i nekih onih starih SNES igara koje su me privukle više nego MW...
ima, hellboy, ima...
ja sam fan i obliviona i morrowinda...
morrowind mnogo više cijenim kao igru, priznajem da je 10 puta bolji, ali ja sam se više naigrao uz oblivion, nego uz morrowind, ali iz razloga što sam oblivion prije igrao
Ja sam fan oboje, al jbg neko mora biti bolji :D mlađi brat ga owna
slažem se :D= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
damn you, pred 20min si rekao da ti je morrow bolji, a sad si za ob...
@rang€r, prigovaaš hellboyu kako mu nije dosadilo pljuvati ob, a tebi nije dosadilo hvaliti ga...i ako je morrow samo solidan rpg, kakav li je tek onda oblivion
(hint: ne, nije bolji :P )
jbg, zajebao, mislio sam kada je rekao mlađi brat da je mislio na morrowind...
i nisam baš naišao na mnogo ljudi koji su rekli da oblivion owna morowind, stoga sam predpostavio ne razmišljajući...
uglavnom, morr mi je bolji od obliviona
a lol, pa u tom i je problem...možeš samo štit+oružje...a nemoš oružje u lijevoj i oružje u desnoj... :roll:= Citat =:
Izvorno postao Hellboy
ja mislimda ima engdje mod na TES sourceu(il kak se sad zove), nes dual-wield il tak nes sjecam se da se priclao o tome ali ne znam jel istina....
??= Citat =:
Izvorno postao Plexihack
Ovaj post gore ima potpuno istu vrijednost kao neki postovi n00bovitih ljubitelja OB-a u ovom topicu.
Diječko, igrao sam puno RPG-a (uključujući Fallout1&2, BG1&2, NWN1&2, KoToR1&2... i to sve nekoliko puta) i mogu ti sa sigurnošću reći da znam što znači riječ RPG.
Također sam skoro prešao TES:Arena (Idem od grada do grada), igrao sam i imam instaliran i još igram TES2:DF, prešao sam MW nekoliko puta i OB također nekoliko puta.
I mnogi drugi su sve to. Jedini problem je to što se oni koji nisu n00bovi ne pokazuju puno jer će odmah biti izvrijeđani od strane iritantnih dosadnjakovića koji, po svemu sudeći, ne mogu igrati niti jednu igru bez da potroše 95% vremena tražeći načine da ju popljuvadu ili da izvrijeđaju one koji igru vole.
A dokaz da ima puno OB fanova najbolje se vidi iz primjera Tamriel Rebuilt tima gdje je, kako sam čuo, MW tim bio prepolovljen jer je pola ili više njihovih članova prešlo na OB engine i potpuno napustilo MW engine.
Također, broj velikih OB modova je puno veći nego broj velikih MW modova a broj manjih modova je skoro dostigao broj MW modova što je, s obzirom na razliku starosti, od velike važnosti.. Samo oni koji vole igru mogu izdržati sve muke modiranja s igrom.
*Ehm*ehm*= Citat =:
@Plexihack točno...nema fanova Morrowinda i obliviona...ili si jedno ili drugo...kombiniranje je nemoguće i neprirodno kao i parenje među vrstama...
Slučajno sam fan svih TES igara istovremeno i ne stavljam jednu iznad druge. Jednako vremena trošim na Arenu, DF, MW i OB.
i za avat imaš Telvani guard masku :)
khm khm, ja uopče nisam reko da je morrowind sheet zbog grafike(dapače grafika je još sada dobra) več zbog toga što me nije privukao kao Oblivion, Morrowind je super igra i ima sve, ali za mene Oblivion ima ono nešto, to je vjerojatno stvar ukusa ili navike...= Citat =:
Izvorno postao Akul
U tome i je kvaka, neznam, isti mi je ko morrowind, ali ga igram sa cećim guštom... :S
Slažem se, OB ima ono nešto. Ali onda opet, sve TES igre imaju ono nešto, ali kod svake je "ono nešto" drugačija stvar i svatko voli svoje "ono nešto".
Enchantirana Telvanni Guard maska, mind you! Namjeravam u skoroj budućnosti staviti animacijski avatar koji će polako pokazivati sve moje TES likove.= Citat =:
i za avat imaš Telvani guard masku
Well,rijetko se nađe netko tko je pravi RPG fan.Većina moddera su RPG fanovi.Ali ja ne govorim o pravim RPG fanovima nego o onima,instaliraj-odigraj-deinstaliraj igračima.Jedino šta me privlači kod OB-a je to šta lik može izgledat više kwl nego u ostalim RPG-ovima,ali svijet oko mog lika je tupav.
Nisam ni ja neki koji nezna šta je RPG,odigrao sam sve vrste RPG-ove,nisam probao neke koji su popularni,ali zato sam probao sve od tekstualnih RPG-ova i MUD-ova do današnjih vrsta,te sam našao pojedince koji mi se sviđaju u svakoj vrsti.OB ne spada među njih jer mi veći užitak pruža Breath Pirates (tekstualni RPG) nego OB...
Mene je kod TES-a i RPG-ova općenito privukao lore,to da taj imaginarni svijet postoji samnom ili bez mene i da mogu napravit što želim od svog lika.Ali zato zahtijevam da priča bude duboka jer moji likovi uvijek imaju duboke priče s kojima ih pokušavam ubaciti u taj svijet.OB nema takvu priču koja bi me privukla i na koju bi trošio dane da ju otkrijem.Više mi se sviđa izdaja Nerevara,postavljanje lažnih bogova na čelo,nego smrt kralja od neke xy bolesti,zatvaranje vrata obliviona i kraj.
btw,ste znali da u jednoj Mage Guild misiji u MW-u morate pokupit dug od ženske koja u pećini eksperimentira s vratima Obliviona?
EDIT:Ne nazivam ih ja noobovima,nego kažem da većina njih koji igraju i vole OB,nikad nisu,a ni ne pomišljaju na probavanje prethodnika (MW,DF,A) i većina njih ga je igrala zbog šajni grafike.
slažem se sa akulom, većinom....
oblivion je na neki način razočarao mnogo ljudi u odnosu na morrowind, mene nije jer sam ga igrao prije morrowinda, ali opet ne vidim razlog zašto neki pretjerano pljuju po oblivionu...
igra vam se ne sviđa i gotovo, nemorate nazivati one koji vole oblivion noobovima i slične stvari
Plexihack:
Riječ većina nisi spomenuo. Time si, mada slučajno, uvrijedio i one koje nisi namjeravao.
Ovako, meni se Morrowind više sviđa jer u njemu imam veći dojam da sam stvarno neki pustolov, da je sve oko mene drevno, i da sve štima u tom stilu. Magija je genijalno uključena u kontekst cijele priče, ima i stvarno dobrih negativaca, imaš dojam da stvarno proživljavaš pustolovinu kao u stvarnom životu, a to uključuje:
- nema fast travela
- nema pošteđivanja u vezi priče i questova (primjer kad se likovi u Oblivionu koji su važni za igru onesvijeste kad trebaju umrijeti)
- enchantirati iteme mogu svi, a ne samo oni učlanjeni u Mages guild
- nema GPRS-a, nego imaš kartu, a cilj moraš odrediti po kamenju, građevinama i zvijezdama, itd...:)
- ima veći broj oružja, koja su autentična razdoblju u kojem se igra događa
- policija (okej, guardovi) su napravljeni kvalitetnije, primjer u Oblivionu kad ukradeš nešto i ostaviš ga u bačvi u Anvilu, a guard te uhvati u Imperial Cityju i svejedno ti nestane item u Anvilu
- prodavači ne znaju jeli item koji im prodaješ ukraden (osim ako prodaješ prodavaču kojem si taj item ukrao)
*kad se sjetim još primjera, javim...*
--------------------------------
Na drugu ruku, Oblivion mi se sviđa radi:
- mountova
- borbe (mač pogađa protivnika svaki put i radi mu bar nekakav damage, za razliku u Morrowinda, gdje moram gađati na nižim levelima milijun puta)
- isto vrijedi i za korištenje bowa
- zgodne cameo uloge i easter eggovi
- dobro korištenje stealtha (security owns)
:?
Uglavnom, to je to. Sad na stvari koje mrzim i radi kojih ne volim ova dva TES-a.
Prvo Oblivion. Reći ću da je to pojednostavljeno da krajnih granica i napravljeno po volji konzolaša. Evo još razloga:
- glupa priča. Zar toliko jaki Bladesi nemogu zaustaviti Mythic dawn assassine? (neću spoilati...)
- debilno prikazanje Mehrunes Dagona
- GPRS!!1
- gradovi. Svi osim Imperial Cityja služe kao fakin ukras. Kvatch za primjer. Zašto neka skriptirana situacija ne popravi grad kroz cijelu igru?
- likovi. Kao što su naveli, svi se čine debilima osim tebe.
- podcijenjivanje i blaćenje armora (pogotovo Daedric armora)
- dungeoni i ruinsi su isti. Svi se svode na priču duhovi, banditi, zombiji, trolovi, vampiri i poneki gdje nemožeš ući jer je važan za quest.
- adoring fan
- isti debilni Oblivion planeovi. Pa nemogu vjerovati da nema ničega osim lave, leševa i istih Sigil tornjeva
- malen broj oružja
- nemogućnost da spavaš u divljini, nego samo u krevetu. Još jedan razlog koliko je Oblivion modernizirana igra. pa hebo te, ako smo pravi avanturisti, spavati ćemo na otvorenome, na travi, na plaži, na kamenju, snijegu
- ne možemo se boriti na konju
- *goodguy* feeling. Ne možemo biti Blackguardi jer će nas Imperial guardovi odmah zatući
- prodavači i Imperial guardovi. Kako dovraga mogu znati da im ja namjeravam prodati nešto što sam ukrao? Gdje su saznali da sam ja to ukrao?
Imperial Guardovi; kad te uhvate, uzmu sve što si ikad ukrao, pa nema veze da je to u drugome gradu ili pet ulica dalje
...
Zašto ne volim Morrowind:
- na početku je teško raditi s ranged weaponsima i s mačevima. Teško da bilo što možeš tući osim Kwama i štakora.
- cliff racers :twisted:
hmm, evo razmišljam već desetak minuta, a nemogu se više ničega sjetit. Poštovana publiko, možda drugi put... :wink:
Hehe, drago mi je vidjeti tako kratak Morrowind cons popis (iako je to stvarno ovisno o samom igraču i o tome kako konfiguiraš početnog lika - nije teško postaviti neki weapon skill na 40+ uz pametan izbor klase/rase/znaka). :D
E da, jedan fičr koji bi volio da je bio u Morrowindu - enchanting samo za Mages Guild/House Telvanni kao glavnima magijskim gildama.
.... spusti čejnsov, Hellboy. :D
ali opet nije logično da tučeš lika a mač ništa ne radi.
:?
za magije je to druga stvar, ali kad je o oružju riječ. Tu Oblivion debelo prednjači i to ej jedan od stvari zašto Oblivion volim.
Trebalo bi i u Morrowindu staviti takvo nešto. Nek mač udari svaki put, ali ako si na manjim levelima, nek shodno time i čini manju štetu. kako postaješ bolji, dobivaš neke nove finese i napada i šteta se povećava.
A ne kao debil tučeš po štakoru i nikad ne udreš, ap te ubije. Opet, s ranged weaponsima je isto drugačije.
Za to mogu shvatiti princip...
Pa za kog vraga koristite kompas ako ga mrzite? Ja ga koristim samo za pronalaženje dungeona. Što se tiče questova, uvijek mi je odabran neki kojeg ne namjeravam raditi.= Citat =:
- GPRS!!1
Gradovi u OB-u su od iste koristi kao i gradovi u MW-u. Što se tiče Kvatcha, sumnjam da se grad može obnoviti u jednoj godini a sumnjam da se ikome u Bethesdi dalo trošiti vrijeme na nešto od čega nema koristi.= Citat =:
- gradovi. Svi osim Imperial Cityja služe kao fakin ukras.
Naravno, sad će neki početi blebetati kako su to mogli napraviti, ali bilo je pametnijeg posla za raditi od takvih stvari.
Jedan od mojih likova je veći debil nego bilo koji od NPC-ova :P= Citat =:
- likovi. Kao što su naveli, svi se čine debilima osim tebe.
Morrowind za razliku od toga ima grobnice pune nemrtvih, ruševine pune demona i Dwemerskih naprava, spilja punih bandita... ček malo... Isti su kao oni u OB-u, samo što su manji.= Citat =:
- dungeoni i ruinsi su isti. Svi se svode na priču duhovi, banditi, zombiji, trolovi, vampiri i poneki gdje nemožeš ući jer je važan za quest.
Što fali tom simpatičnom momku?= Citat =:
- adoring fan
Shivering Isles je pun lave i Sigil Towera? Jesam li ja slijep ili što??= Citat =:
- isti debilni Oblivion planeovi. Pa nemogu vjerovati da nema ničega osim lave, leševa i istih Sigil tornjeva
Ako misliš na ono iz MQa, onda je normalno da onako izgleda kad je taj Oblivion Plane Deadlands, svijet koji je oblikovao Mehrunes Dagon, Princ Uništenja.
Što to ima veze s modernizmom? Ako se ne varam, neko su vrijeme namjeravali ubaciti spavaće vreće ali su odustali od toga a zbog nedostatka vremena nisu htjeli masovno mjenjati kod (mala stvar jest, ali mjenjanje i dodavanje koda nije tako jednistavno).= Citat =:
- nemogućnost da spavaš u divljini, nego samo u krevetu. Još jedan razlog koliko je Oblivion modernizirana igra. pa hebo te, ako smo pravi avanturisti, spavati ćemo na otvorenome, na travi, na plaži, na kamenju, snijegu
Borba na konju zahtjevala bi dodavanje bare, godine dana rada na OB što se developerima nije pretjerano svidjelo.= Citat =:
- ne možemo se boriti na konju
Ako imaš problema s ubijanjem guardova, onda ti je lik očito slab. Neki od mojih likova ubijali su ih naveliko.= Citat =:
- *goodguy* feeling. Ne možemo biti Blackguardi jer će nas Imperial guardovi odmah zatući
Nije realistično, ali je dodano kako bi Thief klasa dobila na vrijednosti.= Citat =:
- prodavači i Imperial guardovi. Kako dovraga mogu znati da im ja namjeravam prodati nešto što sam ukrao? Gdje su saznali da sam ja to ukrao?
Čudno da ovo isto nisi spomenuo u MW dijelu jer je tamo prokleto ista stvar. Ustvari, tamo ti pohlepna i arogantna kuća Telvanni oduzme ono što si uzeo njihovim neprijateljima kući Hlaalu i pokorno da Imperialima.= Citat =:
Imperial Guardovi; kad te uhvate, uzmu sve što si ikad ukrao, pa nema veze da je to u drugome gradu ili pet ulica dalje
Ovako...
Kao prvo, Oblivion planeovi su isti, počevši od Mehrunes Dagona, pa do Bothiaha, i Perytie. Svi su hebeno isti i to nemožeš pobiti.
A to što govoriš da se developerima nije svidjela još godina rada da bi igru učinili boljom debelo govori zašto svi mrzimo Oblivion.
Na neki način ti zahvaljujem, jer si pametno obrazložio moj post i dodao nekoliko riječi radi kojih treba i radi kojih još više mrzim Oblivion :wink:
U vezi Imperial guardova. Igrao sam Oblivion 300+ sati i doveo sam lika na 94 level. To sam napravio jer sam bio u zatvoru nebrojeno puta, no kad sam rekao o *goodguy* feelingu, odnosi se na to da nemožeš raditi ništa za protivničku strane kao mythic dawn. Nemožeš biti neki blackguard pa da te se svi boje, nego ako ubiješ par ljudi, bla bla bla Imperial guardovi skaču po tebi u svakom hebenom gradu, a vjeruj mi, ne želim apslotuno sve ubijati. I još kad ih pobiješ, nitko ne razgovara s tobom, nisi u sposobnosti obaviti questove...
:boohoo:
sto se stolen itema tice, prelako bi bilo da mos bilo kome prodat nesto.imao bi 100k u 10 sati igre.
Ali objasni mi KAKO oni mogu znati da im ja prodajem nešto što sam ukrao u drugome gradu???
To ti je jednostavno glupa odluka developera,nemoj se zamarati s tim,ako postoji neki mod koji to miče onda ga koristi.
Puno stvari u Oblivionu ne štima,preostaje nam jedino nada da će sljedeći nastavak bit bolji.
nađete jedan hebeni nedostatak, sitan, da se vidi nakon 300+ sati i onda s*rete... ajde da ja igram mw 300+ sati, ću nasrat pola stranice o sitnim glupostima....
Nije sitan,uništava cijelu Thief klasu...