Kad ovakvi startovi postanu automatski crveni, to će biti smrt nogometa. Stojim u potpunosti iza toga.
Printable View
Kad ovakvi startovi postanu automatski crveni, to će biti smrt nogometa. Stojim u potpunosti iza toga.
Kad sudci podlegnu pod pritiskom i prestanu kažnjavati ovakve startove crvenim, to će biti smrt nogometa. Ne stojim baš iza toga, sumnjam da će bi to kako god okreneš bila smrt nogometa, i sumnjam da će se nešto promjeniti tu u budućnosti. Mislim da će i dalje biti sudaca koji će to kažnjavati crvenim i ja ću to cijeniti, i onih koji neće i MILF hunter će to cijeniti, al ako nekim čudnom ne bude ovakvih startova onda svi to možemo cijeniti i uživati u nogometu.
Ovaj sudac nije odradia savršenu utakmicu, al ovakvu odluku donjeti u onakvoj situaciju, za to mu skidam kapu.
Nogomet je oduvijek bio gruba igra i grubi startovi nisu nešto što je počelo sada pa se mora sankcionisati svaki dodir suparničkog igrača kao što bi to trebalo biti prema tvom mišljenju. Jedno je sankcionisati prekršaj i neopreznost a drugo je mjenjati standarde u zavisnosti od tima kojemu sudiš. Dobro je poznata činjenica da ovaj sudija ne voli pretjerano Engleze i čak se MU i bunio kada je bio dodjeljen da sudi ovu utakmicu. Also, jedno je kada igrač ide NAMJERNO kao što je ovaj gore idiot (arbeloa) išao na protivničkog igrača da ga POVRIJEDI i to teško (svi znamo kakva može biti povreda lista kod nogometaša) a drugo je kada neko u naletu digne nogu (jer nije vidio da netko dolazi) pa zakači slučajno protivničkog igrača. Kako da ne utječe na tok utakmice? Oštetiš tim, uzmeš im jednog od najvažnijih igrača i očekuješ da ne utječe na tok utakmice?= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Najgore od svega je što ni Realovci nisu okružili suca kao što inače znaju raditi, nisu imali pojma o čemu je riječ. Ni Mou ni par igrača Reala nakon utakmice nisu znali odgovoriti zbog čega je bio crveni. Kad oni ne likuju, znaš koliko je sati.
"The trouble with referees is that they know the rules, but they do not know the game."
Živa istina.
Pa da, oduvik je bia gruba, mislim pogledaj samo kakvi su startovi bili normalni prije 30-40 godina, zar postoji netko tko želi iopet gledat il igrat takav nogomet? Ja nigdi nisam tvrdia da se svaki dodir mora sankcionirati, ili opće da treba suditi svaki dodir, dapače više cijenim sudce koji znaju pustit prednost i malo grublju igru. Samo šta po mome mišljenju postoje startovi koji se moraju kažnjavati crvenim kartonom, i ovi Nanijev je po meni jedan od takvih. To je visoko podignuta noga, iznimno opasna igra i mogućnost ozbiljne ozljede je velika ako se udari suparničkog igrača. Je li to Nani napravio namjerno ili ne nije bitno, bitno je da nije smio to napraviti. Jednako tako nije bitno ni je li on vidia igrača kako ide na istu loptu il ne, a i kako sudac može to znati, može samo pretpostaviti, a to mi je nekako pogrešno da sudac na temelju svoje intuicije odlučuje o takvim stvarima. Moje mišljenje da se takve startove treba kažnjavati crvenim i dalje stoji, i to bez obzira tko igra, koje je natjecanje i važnost utakmice.
Nisam ni rekao da ne utječe na tok utakmice, zapravo jasno mi je kao i svima da je to prelomilo utakmicu i sumnjam da bi ih Real dobia bez toga. Samo što to ne vidim kao grešku, volia bi više da se to nije dogodilo i da je sve bilo čisto i da nema tih rasprava o sudcu ali on je donia dobru odluku i nije on kriv šta je Nani iskuljučen već je Nani kriv što je napravio takav nesmotren start.
A ja opet ponavljam, ako je Naniju dao za ovo crveni, trebao je onda isto to uraditi za Arbelou u 57. minuti kada je isto tako opizdio Evru onda. Različiti standardi za različite timove. Ako češ svaki žešći kontakt suditi i dijeliti kartone, onda to treba da vrijedi za oba tima i tokom cijele utakmice a ne ovako mijenjati.
I, da, velika stvar je da li je to namjerno ili ne. Velika je razlika u tome da li neko ne gleda i ne vidi drugog igrača i između toga da li neko namjerno da povrijedi drugog igrača. Uostalom, pogledaj prekršaj i vidjeti češ da je u samom sudaru Evra gore prošao jer je ovaj lik ustao odmah. Da je to tako ozbiljan prekršaj ne bi on tek tako ustao na noge. Posebno ne jer je on igrač RM-a a oni se obožavaju valjati.
Arbeolin mi je na granici, al mislim da je samo za žuti. To je bia grub start, al nije bia toliko strašan da je za izravni crveni, po meni barem. Sa Nanijevim mi je drukčije jer kad je noga tako visoko to je jednostavno prerizično i nesmotreno da se nebi isključia igrač. Znači za Arbeolin start nisam siguran, to bi dopustia sudcu s obzirom na kriterij koji postavi, ali startevi kao Nanijev bi uvik tribali biti isključenje.
Ako postoji olakotna okolnost za igranje rukom i sudac to tolerira u određenim situacijama, isto treba vrijediti i za startove poput Nanijevog. Kako sad nisu bitne okolnosti i namjera? Crouch je u subotu škaricama skoro razbio nos stoperu West Hama pa mu nitko normalan neće dati karton za to kad se zna zbog čega je napravio to što jest. Boksanje protivničkog igrača je također opasna igra, ali je nekakvo nepisano pravilo da golman ima prednost pa nije ni bitno ako potpuno fula loptu, on ima prednost i smije te i nokautirati u tom letu do lopte i nitko neće ništa suditi. Sve je to opasna igra, najbolje da se i to počne suditi.
http://www.metatube.com/en/videos/17426 ... al-Madrid/
Zašto se na te okolnosti pozivamo u ovakvim situacijama? Zbog čega je Arbeloa prošao gore nego Vidić u ovom slučaju ako je bit kartona isključivo u opasnoj igri? Zbog okolnosti, a njih treba uzeti u obzir bilo da je start rukama ili nogama, Nani ili Lopez.
Po nekim komentarima koje sam čitao, izgleda da se jasno vidi da je Nani vidio da i Arbeloa ide na tu loptu. Znači od je u trenutku kad se odlučio za kung fu udarac, morao znati da je ovaj negdje u blizini, bez obzira što ga nije vidio neposredno prije toga.
Svaki igrač "zna" da mu je protivnički igrač u neposrednoj blizini i da će pokušati doći do lopte. Zna i Crouch u trenutku izvođenja udarca da mu je na leđima stoper, pa ga nitko ne krivi što ga je svejedno raspizdio po nosu. Zna i Lopez da će udariti Vidića pa nastavlja dalje. Jasno je da su se obojica mogli suzdržati, ali nisu i bilo bi glupo da jesu. Zašto? Zbog okolnosti. Svi znaju koja im je namjera, sve ostalo su usputne i nenamjerne posljedice. U ovom slučaju je to Arbeloa, koji je prošao bolje nego dvojac iz mojih primjera. Ako je jedini argument za karton žestina udara, onda sve živo treba sankcionirati, a s time se nikako ne slažem. Nogomet je igra okolnosti.
Žestina ne, ali treba uzeti u obzir što je moglo biti. Udarac kopačkom u prsa punom snagom nikako ne može biti normalno u nogometu. Puka je sreća što je Arbeloa prošao dobro, a ne zato jer je faul bio uobičajen.
http://www.dailymotion.com/video/xxzblt ... n?start=35
Meni je ovo još i gore, a nije ni karton dobio. Razlika u kriteriju nebo i zemlja.
Nadalje, kartoni za igranje rukom u ligama petice: u primeri je svaka ruka automatski karton.
A jučer je sudac tolerirao očitu Rafaelovu ruku, pretpostavljam zato jer je napucana iz blizine. To se više ne može zvati kriterijem, već posve drugačijim pravilima. Nije ni čudo što nitko živ ne zna na čemu je.= Citat =:
England/BPL 14
Germany/Bundesliga 15
France/Ligue 1 24
Italy/Serie A 30
Spain/LaLiga 133
Znam da se ponavljam, al' nema mi smisla. Neka standardiziraju ta pravila i bok, a ne ovo. Jednostavno je glup osjećaj. U nedjelju će biti masakr s Chelseajem i pola sličnih startova će proći nekažnjeno jer je tako u Engleskoj i navikli su igrati na taj način. Neopisivo glup osjećaj, jebeno retardirano.
Sad sam vidio nekoliko videa prekršaja i mislim da je ipak zaslužen crveni, jer kad je došlo do kontakta lik nije povukao nogu, nego ju je ispružio... Debil.
@Milf
Prije bih rekao da nije vidio da je igrano rukom nego ovo drugo. Lopta bi išla u gol, pa se to mora suditi bez obzira bilo napucano ili ne, ako je ruka u neprirodnom položaju. Moje mišljenje barem.
reć ću jednu stvar, što da je arbeloa išao glavom na loptu umjesto prsima? nani gleda prema lopti, al u trenutku ispucavanja se okrene i vidi arbelou, osim toga, kod starta još i "produži nogu". onda se ide valjat po podu jer i sam zna što je napravio i da bi mogao dobit crveni. uostalom, što će se arbeloa valjat, gubili su 1-0 onda :P
Slažem se, izgledalo je prilično očito pa sam pomislio da je jednostavno drugačije procijenio.= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Kao onaj stoper iz West Hama gore? Naravno da je to karton. Za mene je i ono što je Hunt napravio Cechu za karton (ono zbog čega nosi onu kacigu na glavi).= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
http://therepublikofmancunia.com/wp-...rry-Milner.gif
I ovo je trebalo biti za crveni.
Mogao bih još masu primjera naći, poanta je da u Engleskoj stvari ne funkcioniraju na taj način. Nani je napravio ono što je u toj ligi uobičajen start, a u ligi prvaka je po svemu sudeći neprihvatljivo. Istovremeno je to smiješno, ali je i problem. Igrač Uniteda prosječno odigra 45 utakmica po engleskom kriteriju i odjednom ništa što krasi premiership i što mu je ušlo u naviku i stil igre ne smije ponoviti u europskim natjecanjima. Nije mi jasno kako je ta situacija prihvaćena kao nešto normalno.
Ali tu je Premiership iznimka, u svim ostalim ligama to je izravni crveni i barem 2 utakmice neigranja.
Moguće.
Problem je šta nema jasno definiranih pravila, a i ona koja su definirana ovise od natjecanja do natjecanja. Svaka liga ima drukčije korjene, stil igre, pa shodno tome i stil suđenja i zato nastaje problem u europskim natjecanjima, što je očito. Sada očekivati da svaka liga primjenjuje ista pravila bi bilo iluzorno, takvo što ne zvuči baš moguće, ali za europska i međunarodna natjecanja bi trebao postojati jasan pravilnik što se smije i što se kako kažnjava, zašto on ne postoji ja ne znam. Iz toga zaključujemo da ne možemo kriviti sudce zato što imaju različiti kriterij nego su igrači naviknuti, možemo samo kriviti nadležne institucije šta nema jasno definirana pravila.
Recimo po meni bi ovi Terryev start treba biti izravni crveni uvik i svugdje, uz 2-3 utakmice suspenzije, al ako englezi to ne vide tako i njima to odgovara onda je to u redu, samo ne smiju očekivati da će im se to dozvoljavati izvan engleske bez obzira šta su oni na to naviknuti. Oni Crauchov start je isto poprilično neoprezan, al nisam siguran koliko je opasan pa ne znam bi li u mojoj knjizi iša u crvene il žute.
Za golmane znamo da su oni malo ludi i moraju imati prednost, jer kad bi im se to oduzelo onda bi bilo svega. Moram priznat da je to malo delikatnije područje, golman mora imati slobodu ići na loptu, al iopet nebi se smila riskirat ozljeda suparnika. Uglavnom tu nema velike opasnosti al loše boksanje koje završi nekome u faci može biti zajebano. Mislim da ipak to nije tako strašan start kao ulazak nogom u prsa/glavu.
ajde milf preboli taj karton, ne igra ti caca u unitedu.
Baš zbog idiota poput tebe forum polako odumire. Prva konstruktivna diskusija u boga pitaj kolko vremena i treba da zašuti? Zašto? Ajde ti učini uslugu i sebi i nama i odjebi sa foruma.= Citat =:
Izvorno postao Gu$ht3r
Pogba ce uskoro kostati 50 mil i biti strasan igrac. Juve ga ni u ludili ne smije pustiti,19 godina je njemu,tek za 4-5 god on ce biti zreo... A iskreno se ne sjecam kada sam zadnji puta gledao boljeg odbrambenog igraca od Barzagli-a. On jednostavno nema greske u svojoj igri. Ako se Juve i Real sretnu bit ce to strasni dueli njega i Ronalda po lijevoj strani.
Jedan momenat koji me odusevio na vecerasnjoj utakmici je onaj momenat kada je Juve dao drugi gol sto je navijace Celtica samo motivisalo da jos glasnije navijaju nakon cega su im navijaci Juventusa aplaudirali. Prelijepa atmosfera.
Mene je Varane (naj)više impresionirao, 2x Manchester, 2x Barca. Bez greške, još i zabija.
Beusan bio na HTV-u i rekao da je Real oštećen.
1. Prvom golu Manchestera je prethodilo zaleđe Van Persija
2. Ono Raphaelovo igranje rukom je morao biti penal i izravni crveni karton
3. Crveni Naniju bio je apsolutno opravdan
Pošto smo pričali o tim raznim kriterijima, čovjek je spomenuo da je na zadnjoj sudačkoj konferenciji Lige Prvaka, bilo izričito rečeno da se svaki prekršaj đonom, bilo u područje međunožja, prsa ili glave, kažnjava crvenim kartonom bez ikakvog pogovora.
Ja bih se više složio s Vlaovićem, u vezi osjećaja za davanje takve kazne. Radije slušam nogometaše nego birokrate koji nisu utakmicu u životu igrali. Beusan je u rangu Blattera koji predlaže da se ukine izvođenje jedanaesteraca.
Al sad se barem možemo složiti da ga je sudac opravdano isključia, tj. da je poštivao uefina pravila.
Da. Samo što to što oni nalažu na tim konferencijama očito ne dolazi do igrača kako spada. Sumnjam da dobiju mail prije utkamice o promjenama kriterija. Kompany kaže da to nije bilo za crveni. Kapetan najvećih rivala. Profesionalni nogometaš. Sad, moguće je da Kompany i ne zna mnogo o nogometu... Negdje šteka očito.
Slažem se i ja s Vlaovićem, ali karton je izgleda skroz opravdan.
I u stvari prema ovome što je rekao, sudac ni nije imao nekog velikog izbora, jer da se odlučio ne kazniti nešto za što su im izričito napomenuli, onda on riskira nižu ocjenu od delegata.
I kako onda sad uskladiti taj nekakav osjećaj za igru ili za važnost utakmice i "naredbe" odozgo?
Milf, ne vjerujem baš da se tak nešto u tajnosti radi. Pa 100 puta je Beusan pričao na našim televizijama, što točno je bilo na nekoj od tih sudačkih konferencija. Mislim da su glavni u momčadima jako dobro upoznate sa takvim stvarima, a zašto nisu igrači to je njihov problem.
Evo ti kontra na Kompanya. Keane je izjavio da je crveni opravdan, a ak je za njega opravdan onda stvarno i je :D.