= Citat =:
Izvorno postao ###DK###
Gledaj većina je tu iz Hrvatskoj i totalno je drukčija priča s plaćama ovdje gdje je veći porez+krizni porez+veće cijene svega.
1000KM je oko 3500 kuna?
Toliko koštaju režije za 3-4 članu obitelj.
Printable View
= Citat =:
Izvorno postao ###DK###
Gledaj većina je tu iz Hrvatskoj i totalno je drukčija priča s plaćama ovdje gdje je veći porez+krizni porez+veće cijene svega.
1000KM je oko 3500 kuna?
Toliko koštaju režije za 3-4 članu obitelj.
Istina, kod nas u srednjoj se to tek par puta desilo.= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
Čuj, ne znam kako je kod tebe, ali u mojoj srednjoj smo imali 6 testova iz matematike u godini. Osim testova, tu su i ponovljeni testovi te ispravci. I tako za četiri razreda. Nije to malo, 30 ljudi po razredu :)= Citat =:
Iz hrvatskog 3, engleskog dva komada. Samo nabrajam sve stvari, a još sam izostavio i referate i elaborate, a toga je kod nas bilo na bacanje sva 4 razreda :)= Citat =:
Haha, koja hrpa gluposti. Medolina, u koju ti to utopijsku školu ideš gdje se učenici s poštovanjem odnose prema dobrim profesorima? Dok sam bio u elektrotehničkoj, imali smo pravu dušicu od profesora iz povijesti, i zauzvrat su ga konstantno zajebavali. Jedan kralj iz mog razreda je dotrčao do njega dok mu je ovaj upisivao jedinicu i izbio mu kemijsku iz ruke. :)
Sa druge strane, nitko nije ni pisnuo na satu hrvatskog, jer je profa bila strah i trepet.
Ma, kako god. Ovdje se pola grada buni zbog profesora. Svi govore da pretjeruju.
I bome pretjeruju. Topli obrok sa 8 KM na 12 KM je pretjerivanje kako god se to okrene.
Što? :)= Citat =:
Izvorno postao ###DK###
Šta što? :?
Što je topli obrok ili zašto je to pretjerivanje? Nisam skužio.
Što je topli obrok
Ono što ti dnevno dadnu uz uobičajnu plaću. Dakle, izvan plaće čisto da pokriješ troškove dolaska i ostalog.
To se ne uračunava u plaću.
Dnevnica?
Konvertibilne marke, Soniče. :)= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Ne znam kako da objasnim. Mislim, sama riječ kaže. Ne spada u plaću, nego se daje da pokrije troškove dolaska, obroka u školi i slično.
Mislim da to svi zaposlenici dobivaju.
DNEVNICA
Mislim da to nije isto. Dnevnica spada u plaću. Onoliko koliko zaradiš dnevno. Valjda.
Topli obrok je je ručak i večera.
Ergo I win.
Pa vi se još svađate oko toga?
Kako vam se više da?
Putni troskovi ffs.
Da, samo što je najdalji profesor od škole udaljen maksimalno 10 kilometara.
Puno sam i rekao. Ja živim na selu koje je udaljeno 6 kilometara od škole.
Aje ono, sad iskreno, je li 12 KM za topli obrok previše za tražiti? Al ono, iskreno recite.
Nije
Bitno da ti znaš objasniti zašto.
Znam
Topli=pridjev koj označuje tempreaturu
obrok=jelo koje se jede za doručak,večeru,ručak,užinu
Topli obrok=putni troškovi
Primoran sam opet ti reći da šutiš nodakime.
Inače dnevnica nije isto što i topli obrok.
logično jel.
Prekidam glupu raspravu.
Bičam po Facebook chatu.
Smeće teško.
Nekad neće da pošalje poruku, pa trebaš refreshat, nekad izbaci grešku, pa trebaš refreshat, nekad uopće neće otvoriti chat, pa trebaš refreshat, pa čak ga nekada nemožeš ni zatvorit, ali opet je rješenje refreshanje.
Digne mi živce nekad.
Zato je MSN bezbroj puta bolji.
Ja sam cijelo vrijeme offline tamo kad ionak niš ne valja... ak' pričam s nekim onda pričam na msn-u ili mobitelom :D
Gledaj, jedna glavnih stvar zbog koje se razlikujemo ja i ti i covjek prije 300-400 godina je ajmo rec besplatno obrazovanje i ljekarska briga. To dvoje su po svakoj normalnoj logici stubovi modernog drustva. Po tebi covjek koji je zavrsio srednju ili samo osnovnu i kopa kanale ali radi punih 8 sati mora imati istu ili vecu od covjeka koji te uci necemu ili covjeka koji te lijeci? Da, neka se zale ono, da ima nekog jebenog razuma u nasim drzavama ti ljudi bi bili najplaceniji.= Citat =:
Izvorno postao ###DK###
Ono, imas potpuno pravo raspravljati o svemu i iznositi svaki stav, ali jednostavno si mediokritet. Ne znam fakat kako te opisati drugacije. Svaki tvoj stav, tvoj ukus, apsolutno sve, tako je jebeno prosjecno i tako ne odstupa od mainstream stavova da je to nevjerovatno, pomalo i sumnjam da si trol:D Kloni se ovakvih rasprava ako ne znas iznijeti dobre kontraargumente, jer jednostavno je tuzno da ti neke osobe ovdje napisu pola stranice post a ti ponovis isto sto si rekao na pocetku. I da, to sto tvoja majka ima manju platu od profesora (nisi ni rekao sta radi), nije njihova krivica. Oni imaju potpuno pravo traziti ono sto im pripada.
sve receno
A Skype je bezbroj (hm, ili bar deset) puta bolji od MSN-a. Računica je tu.= Citat =:
Izvorno postao mirko l
@megalodon:
Možda, ali primijeti sad svoju opsesivnu fobiju od svega što je "mainstream" i uobičajeno. Praktički si postao predvidljiv i neoriginalan u svojoj alternativnosti da si i sam postao mainstream. Zanimljivo, da.
Što se učitelja i profesora tiče, mislim samo da bi trebali imati plaću na nekoj normalnoj razini. Ako ništa drugo, ljudi su to svi odreda sa završenim fakultetima i samom činjenicom da se radi o radnicima koji su vrhunski educirani i koji su se dobro pomučili ne bi li došli do svog znanja, zaslužuju više. S druge strane, opet ih ne bih glorificirao kao stupove društva. Jeste da nas razlikuju od društva pred četiristo godina, ali danas su jednako važni kao i mnoga druga zanimanja.
luka ne nosi starke tako da nije alternativni mainstream.
Covjek nekad mora priznat poraz. Porazen sam.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Ti bome nisi ni pročitao nijedan moj post. Rekao sam zašto imaju manju plaću. Zato što ljudi s fakultetima inače rade 7-8 sati (bar koliko ja znam), dok je profesor na radnom mjestu 5 i po sati najviše.= Citat =:
Izvorno postao megalodon
Ljudi bez fakulteta koji rade 7-8 sati dnevno imaju 600 KM plaću, koliko ja znam. 1000 KM za 5 i po sati je itekako više od onih bez fakulteta. I to je za mene posve pošteno, budući da su ti ljudi završili fakultete. I zato se ne slažem s njihovim konstantnim traženjem većih toplih obroka i gluposti, jer nisu zakinuti.
I kakve to veze moji ukusi imaju i s čim? Šta, ako se nečiji ukus ne slaže s tvojim, onda je taj automatski niže biće, jel?
Jer tako se postavljaš.
I kakve su to priče da ja želim da osobe bez fakulteta koji radi više od profesora dnevno mora imati istu ili veću plaću?
Nisam ja to nigdje rekao. Profesori imaju veće plaće od onih bez fakulteta, ali manje od onih koji su završili fakultete a nisu profesori. I to je pošteno, budući da imaju manje radno vrijeme. I tu se nema zbog čega žaliti. Nitko tu nije zakinut.