imas 20min do sc-a kod cibone od voltina >.>
12min pjeske do ljubljanice 8min tram do cibone
Printable View
imas 20min do sc-a kod cibone od voltina >.>
12min pjeske do ljubljanice 8min tram do cibone
To sam si i mislio. Uopce mi se ne isplati ic niti u jednu menzu :(
Tak ti treba kad ideš na tvz! :) A di ti je stan?
Ako mi je žena u menzi jučer dobro objasnila, sad imamo određene menie i ako hoćemo kombinirat npr. glavno jelo iz menia br.1 i prilog iz menia br.2, plaćamo puna 2 menia, znači nekih 12-13 kn?
kaj nemres uzeti vise solo sniclu-dvije-tri?
To je i meni jedan kolega rekao. Debilno i nelogično. Taman upišem diplomski i dobijem opet prava, a oni promijene stvari nagore.= Citat =:
Izvorno postao Falus
Da ne ostane zatrpan:
= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok
Pa tak je uvijek bilo. Imaš 2 menija i još 2-3 glavna jela koja NISU u nijednom meniju. Ako uzmeš glavno jelo iz 1. menija i iz drugog menija naplate ti oba 2. Isto ako uzmeš samo glavno jelo iz 1 menija, a ne uzmeš ni juhu ni salatu ni desert uz taj meni opet ti naplate cijeli meni.= Citat =:
Izvorno postao Falus
A ova jela koja nisu u nijednom meniju su sad još skuplja nego inače.
Kod nas nije tako bilo. Mogao si kombinirat što si htio i kako si htio, nije bilo tih predviđenih menia. Ako si htio 2 fete pohanog, naplati ih normalno, a sad moraš uzet puna dva obroka za to. Ne znam čemu to.
I stvari koje nisu u meniju su subvencionirane sa samo 50% dok su meniji 74% i dalje hvala bogu (odnosno ti plaćaš samo 26% cijene menija a ostalo ti s xice uzme)
na koju shemu sam dobio samo 64kn na Xici?
Previše ždereš i mi porezni obveznici ne možemo više hraniti tvoju proždrljivu guzicu.
Ide na tjednoj bazi sad.= Citat =:
Izvorno postao Karlo_from_Bjelovar
Baš si budalaš. Tih 64 kn je dovoljno za jedva 3-4 normalna obroka. Kad si svaki dan na faksu 8 sati to pojedeš u 2 dana. I šta onda, DA JEDEM ZEMLJU ?= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Jel to znači da mi skine 50% cijene sa xice umjesto 75? To mi je super, ionako mi prebrzo nestane kuna :D= Citat =:
Izvorno postao FaTaL_mRkvA
[quote=Duke of Earl]Ide na tjednoj bazi sad.= Citat =:
Izvorno postao "Karlo_from_Bjelovar":1pre9uq6
Baš si budalaš. Tih 64 kn je dovoljno za jedva 3-4 normalna obroka. Kad si svaki dan na faksu 8 sati to pojedeš u 2 dana. I šta onda, DA JEDEM ZEMLJU ?[/quote:1pre9uq6]= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Kako si tako puno na faksu? Ja se ne sjećam da mi je tako nakrcan bio raspored ikad. Ja se ne mogu bunit za premalo kuna jer mi je stan relativno blizu fesba, ali recimo poznanica iz Trogira ima istu cifru na xici kao i ja tako da mora skapavati često.
Nisam ti ja više studoš :)= Citat =:
Izvorno postao beba nema zvečku
SC ti je najbliži, a možda ti je i PBF bliži. Sjedneš se na bus za Mažuranac, izađeš stanicu prije okretišta, 2 min pješke.= Citat =:
Izvorno postao Paran0a
Sve je ovo pre komplicirano. :(
Ti boga kolke su se pare nakrale/nakrast će se preko tog sustava.= Citat =:
Izvorno postao loo
Što žele postić ovime točno? Zdravija prehrana?
Pa čuj, menza posluje s gubitkom jer kradu, pa moraju krast malo više.
Kakva zdravija prehrana bogte kad nisu promijenili ni kvalitetu, ni količinu, ni raznovrsnost hrane, samo su nonšalatno podivljali s cijenama.
Ušteda naravno. Nema više država para za sve to.
Jes. Ali također umjesto 25% platiš 50%.= Citat =:
Izvorno postao Falus
kad će prosvjedi
u utorak
btw jel ponedjeljak slobodan
ti si na filozofskom? mislim da svai faks to po svojem određuje, al za filozofski moreš bit siguran da je neradan dan
A dolazi mi jebeni laptop u ponedjeljak vjerojatno, tako da bi bilo awsm da nema predavanja pa da nisam cijeli tjedan bez lapa u Zagrebu.
Videcu jos na stranicama faksa ujutro ako objave ista. Mob mi ne lajka ffzg sajt.
Pa tek su u četvrtak prva predavanja koliko sam skužio.
Lol wat
U utorak su ti bila ona uvodna. (Frendica studira Ukrajinski i Madarski, tako znam)
ALSO, I R STUEDNT NAU.
Trebaju mi preporuke za mobilni internet. Hitno.
Niti jedan.
Wi-fi
Dis= Citat =:
Izvorno postao Carp
Kradi
Bokte kako je retardirano ovo što su uveli :pray: 13 kuna me izašao danas ručak: ćevapi, pire, kolač i sok. Prije bi bilo 6 uvrh glave :(
Na ulice.
Prvo su pokušali objasniti sa time kako žele podiću razinu kvalitete hrane makar to nema smisla jer jedino što su učinili je smanjili subvencije.
Onda je priča bila da žele studente potaknuti da jedu zdraviju hranu. Zato je i voda poskupila,a puding je i dalje brutalno jeftin.
Sada je priča da su to promjenili da ulože u stipendije za neki postotak najboljih studenta. Po meni izrazito nepraktično i glupo. Možda sam biased jer idem na fax s kojim zapravo imam budućnost i neke mogućnost, ali jedan od glavnih razloga tih stipendija je zadržavanje studenata u državi i sprječavanje brain draina. Brain drain inače ne pogađa sve faksove, jer netko sa pravom ima de jure 0% šanse da nađe zaposljenje vani, ali svejedno država će subvencionirati 10-20% najboljih na tom faksu koji ima jako puno ljudi, i to jako puno ljudi koji neće moći naći posao niti u Hrvatskoj. Isto tako vrijedi i za nekoga na smeće "faksu" (diste TVZovci :P).
Realno, ako želiš provesti reforme koje djeluju morati ćeš biti selektivan i naići ćeš na žestoku opoziciju. Ovako se puno novaca baca na ljude koje su nam višak, i u smislu stipendija i u smislu plaćanja njihovog obrazovanja. Kada bi stipendije vrijedile samo za najbolje na faksovima koji su deficitarni ili imaju perspektivnu budućnost, potaknulo bi veće ulaganja u taj sektor.
Ali što reći, kada ekonomija u Zagrebu i dalje prima preko 1000 ljudi svake godine.
= Citat =:
Izvorno postao Falus
Koji je to kurac, ja se na feru naždero ko car lazar za sedam kuna.
Nije cijena za duplo skočila, jebemu.
A ćevapi su bili van menija, plus platio još jedan cijeli meni i eto :)= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Pa šta se onda čudiš :) U ZGu nije ni prije bilo puno jeftinije od tog, vjerojatno oko 10-11kn.
= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Je.
Prijatelj je uzeo u menzi sendvič, kroasan i vodu, nešto što je prošle godine koštalo oko 4 kune, sada ga je došlo 8. Voda umjesto prošle godine nekih 80 lipa, sad je kunu i 80 lipa.
Sokić od kune sad dođe 3.
A da ne spomenem za ručak, imaš meni npr. salatu, šniclu i pire. Ako želiš 2 šnicle a ne želiš salatu, svejedno plaćaš puna 2 menija a ne ko prije da si mogao uzimat zasebno, tako da je neusporedivo skuplje.
Čuo sam neku babetinu iz ministarstva na radiju kako se buni da je u javnosti krivo prikazano, kao neka poskupljenja 30%, 50%, da nije istina, da je poskupilo samo kunu ipo sve skupa. Mogu samo reć lol.