Sto se tice sviranja... men nikako nije jasan "upstroke" i "downstroke"...
btw fala opet na korisnim informacijama..
Printable View
Sto se tice sviranja... men nikako nije jasan "upstroke" i "downstroke"...
btw fala opet na korisnim informacijama..
upstroke & downstroke
to ti je trzanje žice gore dole,kada sviraš solažu onda trzaš ne samo dole, nego i gore i dole ak kužiš poantu, bar mislim da je to to...
Neven?
Pa da, upstroke je trzaj prema gore, downstroke prema dolje. Puno brže i lakše ćeš trzati ako naučiš trzanje u oba smjera, mislim da se to zove alternate picking.
upstroke - trzanje žice/a prema gore(od tanje žice prema debljoj)
downstroke - trzanje žice/a prema dolje(od deblje prema tanjoj)
alternate picking - kominiranje trzaja gore-dolje da bi se povećala brzina trzanja, tj da bi mogao napraviti
više trzaja u manje vremena
edit: kolega bio brži :)
Razumijem sam ja kaj to znaci, al mi nije bilo jasno zakaj se to radi, tj. kada se to radi... fala...
doći će ti samo od sebe.... nema pravila.... svatko trza na svoj način...
ako si početnik vjerojatno ti je najlakše trzati samo odozgo, ali vježba(i nikaj drugo) će ti
omogućit da možeš svirati brže stvari(alternate picking).
a opet, nije sve u brzini. npr., neki akord će dobit novu boju zvuka ako ga odsviraš odozdo, potpuno laički rečeno
to je dobro vježbat sa onim ljestivama, pentatonic, sa njima se super vježba taj picking
Meni je gitara spojena na komp preko procesora Behringer X V-Amp... Sve radi kako treba, nam nikakog kašnjenja, jednio što mi je sad riknio taj procs pa neam kako svirat osim na pojačalu koje sam platio 320 kn... Zamislite kako to predobar zvuk ima :D= Citat =:
Izvorno postao flander
Onak - da ima malo više Gaina onda bi to bio Clean zvuk jbte...
EDIT:
@ Flander
Istina, ali nek on najprije nauči Dur i Mol skalu koje su osnovne skale koje se trebaju znat budući da se koriste u 80% pjesama... A pentatonic skala nije ništa više nego Mol skala sa izostavljenim 2. i 6. tonom tako da kad naučiš Mol znaš i pentatonic... I znam da ćeš mi sad prigovorit jer si mu to reko samo da trzanje uči ali opet, ja samo kažem ovo tek tak da se zna :D
ma ok, ja sam poćel na tim pentatonic skalama, onak zanimljive su za blues, pa se sa time malo zekam
a i ono kad mi se dopadne neka stvar odem na youtube vidim pokoji cover,pogledam akorde i prbavam
jednostavno rećeno igram se
sviram tek nekih cca 10 mjeseci, još se privikavam na akorde,ritam i trzanje, tak da ima vremena, za sad znam cca 7 stvari odpjevat i od svirat, njih redovito ponavljam, zanimljive su mi a i na njima usavršavam sviranje
nadam se da je to ok proces ^^
svirajte ono što vam se sviđa... najbolje moguće učenje ;)
Ma... Dokle god ja znam da mogu skinit Silent Night Bodom Night bez ijedne greške, ja sam sretan :D
Za one nevjernike uskoro snimka...
E jedva cekam
Može. Samo da odnesem procesor na servis i to je to :wink: 8)= Citat =:
Izvorno postao Abadon
mene to sram lol tak pokazat drugima kak sviram :P
al budem probal, samo da hebenu kameru nabavim
Aj baš me zanima ^^= Citat =:
Izvorno postao flander
vjeruj mi i mene ^^
fukas kameru...
uzmes mobitel, ukljucis recorder (mikrofon only), odsviras, prebacis na komp, convertas s necim u .mp3, uploadas na box.net, i neka te cijeli svijet cuje... :D
da ga još ne bi morali i gledat =)
btw eo nakon 7 mjeseci sviranja gitare mogu rec da znam posteno uhvatit F-dur :P
al ono nisam tih 7 mjeseci ucio hvatat F-dur, nego je doslo samo od sebe, dakle s vremenom hehe
LJUDI, POMOĆ!!!
Izgubio sam nekako one kockice koje idu u Floyd tamo nazat, što stežu žicu... Tj 2 komada točno. Imam licencirani Jacksonov Floyd, JT 580
I MOLIO bih nekog, ko može, ili zna kako nabavit to čudo da mi javi jer ja čisto sumnjam da u cijeloj Vukovarsko-Srijemskoj i Osiječko-Baranjskoj županiji ima toga za nabavit... Al stvarno, dajte molim vas i platiću vam samo mi trebaju ta 2 mala komadića. To nema ni 1 gram težine
Ili makar ako znate neku trgovinu koja drži rezervne dijelove za Floyd ili nešta, bilo šta... Al stvarno ono ili ako neko ima viška možda tog sranja pa da kupim od njega jer ljudi stvarno mi to treba, ne mogu uopće žicu stavit u Floyd bez tog :( :( :(
Čovječe a neam tog Jacksona ni 3 mjeseca još :(
Ajde ljudi još jednom, MOLIM VAS ako bilo šta znate o tome da mi samo javite jer inače đabe mi gitara na koju ne mogu žice stavit :(
jedino kaj ti ja mogu reć, je to da zoveš muzik šopove diljem lijepe naše
Evo citiram sam sebe, radim nešto tipa BUMP da vide drugi jer mi je stvarno hitno...= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
@ Flander
Hmmm, pa jel misliš da će bit neš od toga? :(
a čuj, nazoveš pitaš dal imaju djelova i ako imaju naručiš, to ti je jedina solucija, nema druge
A aj budem probo... Za početak nek to bude Megamuzika u Osijeku iz koje sam kupio Jacksona...= Citat =:
Izvorno postao flander
Ima li netko iskustva s ClavinovaSdigitalnim klavirima? Trebao bi mi jedan rezervni klavir, digitalni su praktičniji, a i jeftiniji; uz to, imam neki popust do kraja mjeseca sa sajma multimedije.
Savjeti?
Pa ak si probao na sajmu onda i sam znaš, najbitnije je da ti tipke pašu, a što se zvukova tiče uvijek ima kvalitetnih softwareskih klavira koji se mogu kontrolirati preko MIDI-ja.
Ljudi ja ne vjerujem! :pray:
Jednsotavno evo vidim to i ne vjerujem! :pray:
Znači krenem ulicom u školu na bus, slučajno se zagledam u pod i šta nađem: Nađem tu picabocu koja mi je ispala s gitare! Znači ne vjerujem majko Božja da je to ostalo na ulici 3 dana, 3 kišna dana! I sav sretan onak, krenem kući reko jbte neću ni u školu ići, i 10 metara od nje nađem drugu koja mi je isto ispala... Znači ljudi, zaboravite ove moje prošle postove, evo problem riješen! :D :D :D :D :D
Al ja jednostavno nemrem beliveat čoeče meni je to ispalo dok sam nosio gitaru po ulici i sad nakon 3 dana slučajno naiđem na to onako u lokvi od kiše... A to je tako malo, da je gotovo nemoguće primjetit :D
E nisam baš neki vjernik al ovo stvarno nisam nikako mogo očekivat... I aj samo da sam jednu našo, al 10 metara od nje nađem i drugu koja mi je ispala!
:pray: :pray: :pray: :pray:
Ljudi ako se ikad sretnemo, imate đabe cugu od Lorlona :thumbs2: :wink: :D
two word for you my friend
"Buy a bag!!!" :D
Pa tipke su gotovo kao na pravom klaviru, to nije neki problem. Pitam zbog kvalitete zvuka. Pošto ne mogu baš puno potrošiti (ipak je to backup piano), gledam one najjeftinije. Npr, ovaj. Valja to?= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Pa gledaj, što se tiče kvalitete zvuka, svi ti digitalni klaviri su ujedno i MIDI kontroleri. Kao takvi mogu kontrolirati VST-ove (softverske instrumente npr. Pianoteq) koji će praktički uvijek imati veću kvalitetu zvuka čisto zato jer u digitialni klavir ne možeš natrpati 40GB sampleova ili kvalitetni procesor koji bi bio u stanju modelirati zvuk. A pošto ti je to backup piano ne treba ti za gaže ili tako nešto pa ti neće biti neki problem povezati ga sa PC-om. Znači fora je u tome što ti nisi ograničen na onaj zvuk koji ti dolazi sa digitalnim klavirom, dapače ne moraš ga uopće ni koristiti.
dogovoreno :D= Citat =:
mislim, prolaskom kroz karlovac odma riješiš dvije :)
e hebiga, ne pijem alkohol :P
može sokić :D
= Citat =:
Ovo pamtim^^
E ali kak ti je to uspjelo ispast? Mislim, svi dijelovi na floydu su čvrsti, osim ak nisi imao žice na gitari, nije mi jasno jednostavno kak ti je to moglo ispast.
Evo da ja pitam, ljudi, gdje se mogu kupit vratovi za gitare? Ima li kakav dobar online shop sa dijelovima gitare?
hmmm, prošvrljaj po ebayu ;)
Ljudi, imam jedno pitanje, pomalo čudno, al' eto. Dakle, kad bih stavio žice za električnu na akustičnu gitaru, kako bi to zvučalo? Pretpostavljam da bi se izgubilo na glasnoći i debljini zvuka, ali koliko drastično? To bih jednostavno htio isprobati.
Poprilično. Vjerojatno bi se čulo, ali ne dovoljno dobro :)
Aye, kužim, kužim. Hm, dilema. A dobro, ništa me ne košta probat...
Evo ljudi samo da informiram da sam snimio cover od Silent Night, Bodom Night i još jedan video di Shreddam the Fuck out of Guitar :D
Trebam samo dobrovoljca da uploada video (2 komada) na Rapidshare budući da ja neam Premium acc... A na jubitou neću, jer planiram snimit sve odjednom i onda poslat tamo
I da, to tek za dan - dva, video mi je kod frenda, moram mi ga donjet ^^
Thanks for the input. Koristit ću Pianoteq ako ću moći.= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Sad se dvoumim između Yamahine Clavinove CLP-320 i Kawaia CA-51. Yamahu sam isprobao, i ima solidne tipke, a i zvuk me ugodno iznenadio; Kawai nisam isprobao, ali puno ljudi kaže da je bolji od Yamahe, da ima puno "realističnije" tipke (drvene su).
Zanima me koji je bolji - Clavinova CLP-320Sili Kawai CA-51?
Sviram gitaru, ucim u muzickoj u suiti u cakovcu
Super...= Citat =:
Izvorno postao yvohr
Jel bi mogo odsvirat Dis mol Sweep Pick na svih 6 žica sa tap extenzijom na Dis na 23 pragu i onda ga po cijeloj Dis Mol skalit vratit nazat, sve to na 120 bpm, triola-šesnaestinke?