ponavljanje je majka znanja :D
Printable View
ponavljanje je majka znanja :D
Vjerojatno jer je netko donirao knjige knjižnici.= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
Ono, iz mog iskustva manje knjižnice uvijek nekako nađu par primjeraka generalno nepoznatih knjiga.
Pa pretpostavio bih da bi u slučaju donacije knjige izgledale malo lošije,a ove izgledaju skroz novo-štoviše izgledaju bolje od knjiga u šibenskoj knjižnici (također sam našao i neke knjige u Primoštenu kojih tamo nema,i u istom su stanju).
I može mi tko odgovoriti za Hurinovu djecu?
ako ti se da, čitaj
ako se dobro sićan, djelovi iz hurina je pisa sin tamo di je j.r.r. sta, a u nedovršenin pripovjestima je orginalnov tolkienov tekst popraćen komentarima
daj jbt nisam znao da postoji tema o lotru a fck
zelim pitati gdje mogu narucit 3 dio filma original ono 2 disc edition znate ono 2. dvd su oni dodatci
Obična verzija ima dva diska...Trebali bi je imati u obližnjoj videoteci...
Nego,htio bih znati,ima li što od Tolkiena objavljeno za života,ili bar da nisu Christopher Tolkien i Guy Gavriel Kay uređivali,osim LOTR-a i Hobita?
ma ocu je bas kupit novu
procitaj na wikipediji
ja sam isprinto,ima 15 listova
Sjećam se da je bilo u algoritmu, sada ne znam imaju li još uvijek.Ako misliš na LOTR Limited Edition.
Nešto novosti:
Članak je preuzet sa empireonline.com .= Citat =:
April 17th, 2009
“We’ve decided to have The Hobbit span the two movies, including the White Council and the comings and goings of Gandalf to Dol Guldur,” says Del Toro.
“We decided it would be a mistake to try to cram everything into one movie,” adds Jackson. “The essential brief was to do The Hobbit, and it allows us to make The Hobbit in a little more style, if you like, of the [LOTR]Strilogy.”
So there you go. The second film will not, as had previously been suggested, a film that will bridge the 60-year gap between The Hobbit and the start of Fellowship Of The Ring.
mnogo kul, jos 2 Middleearth filmica, dok cemo sada pratiti jednog od mnogo kul hobita. samo jel se zna datum izlaska(barem godina [2010/11]Sako ne i preciznije) ili jos nista?
Nece bit bas tako skoro...
Ako je vjerovati TORn-u,filmovi bi trebali bit vani:
Datum tog izlaska stavljen je u ozujku, ove godine...= Citat =:
December 2011 and 2012
3. 05. (ove godine, dakako) izlazi 45-minutni filmić, kojeg smo vec prije bili spomenuli...
"The Hunt For Gollum"
Film je radjen dvije godine, iskljucivo od strane fanova! Film ce se moci besplatno downloadati, a kratak uvid u kako bi to sve trebalo izgledati, mozete vidjeti u TRAILERUS...
Je li netko uspio nabaviti ovu novu knjigu?Bio sam neki dan ispred Algoritma i vidio ju u izlogu.
Koju novu knjigu?= Citat =:
Izvorno postao Durin
Ovu u stihovima?
ste pogledali hunt for golum? s tim da su fanovi radili vrlo solidan filmić
evo, pocinjem gledat. vise od pola sata traje.= Citat =:
Izvorno postao pimp
kako prije nisam cuo za ovo. izgleda gotovo kao jacksonovi filmovi. da ne govorim koliko glumci slice pravima :pray:
sry na double postu ali morate pogledati film
http://www.thehuntforgollum.com
neka vas ne zavara što je fan-made. izgleda kao hollywoodski
moze li iko napravit popis knjiga koje je tolkien napisao
i sve koje su prevedene na hrvatski da vidim sta nisam procitao
Danas ću ga pogledat... prema trailerima izgleda fenomenalno :pray:= Citat =:
Izvorno postao Insert
Google,Wikipedia...?= Citat =:
Izvorno postao Fireblade
izasla nova Tolkien knjiga
evo:
The Legend of Sigurd and Gudrún
Na police hrvatskih knjižara stigla je do sada neobjavljena Tolkienova knjiga, norveška legenda pod nazivom "The Legend of Sigurd and Gudrún". Knjigu je napisao u između 1920. i 1930. godine dok je radio kao profesor na Sveučilištu Oxford, prije nego je objavio "Hobita" i trilogiju "Gospodar prstenova".
Dosad neobjavljenu knjigu uredio je Tolkienov sin Christopher, a inspirirana je skandinavskom legendom o Vikinzima te ljubavlju Sigurda i Gudrun. Istu je legendu Richard Wagner upotrijebio kao inspiraciju za svoj "Prsten Nibelunga". Za razliku od Tolkienovih prethodnih djela, knjiga "The Legend of Sigurd and Gudrún" pisana je epskim stihom.
I novu je Tolkienovu knjigu u Hrvatskoj objavio Algoritam.
http://tolkien.hr/portal/images/stor...2/128819_2.jpg
Dugo me nije bilo ovdje...drago mi je da tema zivi...
Nadam se da ste svi pogledali Hunt For Gollum, ako vam to t-com dopusta...Film je uistinu odlicno napravljen, i bilo bi steta da kojem Tolkienistu promakne ovaj cookie...
Sto se tice knjige, jos uvijek je nisam kupio, ali u lipnju idem u Zagreb na koncert, pa ce usput past i knjiga...
Ako netko u medjuvremenu kupi knjigu, molim lijepo; sve dojmove utanko napisite ovdje :)
pogledah film
narucih knjigu u algoritmu
pricekaj da izdaje na hrvatskom jeziku jer je na engleskom
Okej...nesto novoga...
GDT/TORN interview
Sviđa mi se da kraj sebe imaju ljude kojima je knjiga, mogli bismo reći, "sveta".
Za mene je doslovno ono religious views: J.R.R.Tolkien / Stephen King / George Lucas.
Dobila sam Gospodara prstenova (sva tri dijela) još kao dijete, možda u drugom-trećem osnovne pošto mi je stari svojevrsan freak, tako da sam s njima i počela. Mislim da sam svaku pročitala petnaestak puta i ni dan danas mi nisu dosadile. Inače imam Hobbita, Silmarillion i tražim The Children of Húrin, bilo na engelskom ili našem. Što se tiče fan stvari, osim što imam karte i prsten jedno sam vrijeme učila vilenjački.
Lijepo da se tema updatea novim fanovima.Pravo osvježenja za nas starce ovdje. :D
Ponovno sam počeo čitati Hobita, i opet me uvuklo iako je to x-ti put da ga čitam.
Mislim da ove knjige nikome ne mogu dosaditi (:= Citat =:
Izvorno postao Durin
Je ko procitao The Legend of Sigurd and Gudrún? Ja je sada namjeravam kupit u algoritmu.
neznam, meni se hobit svidio samo na prvo čitanje kada sam bio u 5. razredu, a kada sam odrastao mi se čini baš naivnim djelom, čak dječjim rekao bih= Citat =:
Izvorno postao Durin
Pa Hobbit i jest dječji roman...
Meni je Hobit uvijek dobar.= Citat =:
Izvorno postao Clown
di si prsten nabavila? nisam neki fan, ali prsten je više nego kul.= Citat =:
Izvorno postao Midwintertears
I, hobbit mi se svidio više nego ostala tolkienova djela.
u Italiji, i to sam prošla veoma jeftino, bio je možda 20-tak eura.
omfggggggg... sad sam vidio ovaj hunt for gollum....... e naježio sam se, naježio dok sam trailere gledo... skidam odma sada odma...
Hurinova Djeca - Algoritam - prvo izdanje, 2007 - Knjižara Zoro S- Branislava Đurđeva bb (Kod BBI centra)= Citat =:
Izvorno postao Midwintertears
ja sad odgledo onaj film.. isuse precarski, slučajno sam zvuk napenalio do daske, pa kad su se jebeni orci i nazgul počeli derat.. šokovi isuse... ovaj aragorn ko isus izgleda, baš mi je kul <3
onaj orc leader, nekak na G mu ime, fenomenalno je napravljen, orci su mi se baš zgadili, glava me zabolila došlo mi da premotam il da zvuk ugasim, svaka čast likovima :thumbs2:
Živio! :pray:= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
knjiga mi je davno došla al jbt neda mi se citat kad su ove sparine...nekako neam volje...nego jel se prevodi....