de Gea
Rafael
Ferdinand
Vidic
Evra
Carrick
Cleverley
Nani
Welbeck
Giggs
van Persie
Bez Rooneya :/ Užas.
Diego López
Fábio Coentrão
Varane
Ramos
Arbeloa
Khedira
Xabi Alonso
Di María
Özil
Ronaldo
Higuaín
Printable View
de Gea
Rafael
Ferdinand
Vidic
Evra
Carrick
Cleverley
Nani
Welbeck
Giggs
van Persie
Bez Rooneya :/ Užas.
Diego López
Fábio Coentrão
Varane
Ramos
Arbeloa
Khedira
Xabi Alonso
Di María
Özil
Ronaldo
Higuaín
na kojem programu?= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Ne mogu da vjerujem da je to crveni...
nije bas da, golcina modrica svaka cast.
Takve stvari se jednostavno ne rade ovakvim utakmicama. Toliko o uefaloni. Smiješno.
Lavovska borba Uniteda, al' džabe, ne može se s igračem manje... Šteta, sve je išlo po planu do te odluke, još su Rooney i Kagawa sačuvani za zadnji dio, al' ovako ga možeš jebat. Kako samo izgubim volju za nogometom nakon ovakvih stvari, strašno.
Joj Kolina... sanjat' ću te večeras. Ovom balijskom govnaru želim sve najgore. :-x
da je bilo namjerno, apsolutno za crveni, ovako i ne baš, al baš bi me zanimale reakcije da je pepe ovo nekom napravio :D
"The best team lost" - Mourinho.
Šteta što nije nikakva utjeha. Meh.
Po meni je ovo svakako zasluženi i opravdani crveni karton, jednostavno ugrožava suparničkog igrača s vakim startom, to što nema namjere nije bitno. Al to je prelomilo utakmicu i šteta što se dogodilo.
Ako ništa drugo bar je Lukica bia odličan, i Lopez, moga bi ga Mourinho ostavit i kad se vrati Casillas.
Zuti karton da,ali crveni nigdje veze...
Bili su ravnopravni do tog momenta.
http://www.dodaj.rs/f/2c/eF/2EgBLHf0/man-real.jpg= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Crveni je mogao biti i nije. Ni prvi ni zadnji karton koji se dobije zbog nesmotrene igre.
U globalu nije bilo bolje ekipe u te dvije tekme. Šteta da je jedna morala ispasti.
Po meni, kad već ideš ovako drastično usmjeriti utakmicu, daješ ga za nešto što ne spada u "je i nije". Jednostavno ne radiš to ovakvom spektaklu. Šteta.
Al pravilo je da se ovakve stvari kažnjavaju crvenim kartonima, mnogi očito misle da je to preoštro, al po meni je to sasvim u redu. Takvih startova nebi tribalo biti u utakmici, nesmotreni su i velika je mogućnost ozljede i to je crveni i gotovo, tako se to rješava. To što Nani nije ima namjeru da ikog ozljedi, šta je iša na loptu itd. nije toliko bitno za krajnju odluku. Druga je stvar što je to prelomilo tako veliku utakmicu, i nitko ne voli kad takve stvari odlučuju utakmice.
Pa očito nije pravilo kad neki za takve stvari daju žuti, a neki crveni. Npr. u primeri ti je svaka ruka automatski karton, svi to znaju i nitko se ne buni. Ovo je potpuno druga situacija. Crveni kao najstroža kazna za igrača ne smije biti je/nije i oboje u isto vrijeme inače razlog za davanje istog gubi na snazi.
Al' ok, mišljenja...
Al koliko sam ja skužia to je pravilo da se takve stvari kažnjavaju crevnim kartonom u uefinim natjecanjima, dobro možda ne pravilo al bar da potiču sudce na to.
Pa u biti i nemam zamjerki na to što pričaš, ali ne vidim da je tako. Na svakoj utakmici drugačiji kriterij, mislim, nema mi smisla...
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/...05_468x442.jpg
Ovo je nekome za žuti, kao što je ono danas nekome za crveni, a mnogo je blaže bilo. To onda nije pravilnik, već obično sudačko uvjerenje i sad bi igrači trebali pogađati šta smiju, a šta ne i na čemu su sa sucem... Smiješno mi je, jednostavno.
Sa presice:
Mike Phelan: "The fourth official was even shocked, and he told us he had no idea what happened!"
Jednostavno, bezveze mi je davati crveni za nešto što svatko tumači na drugačiji način, čak i suci s iste utakmice. Još nisam naletio na portal na kojem se raspravlja o samoj igri, uglavnom o tom kartonu. Nema mi to nikakve logike, jbg...
Pa ne može se raspravljati o igri kad je igra preokrenuta tim kartonom. Mene nekako goni osjećaj da je njemu bilo vokri što nije svirao onde penal kad je lopta u četres' i nekoj opalila Rafaela u ruku nakon šuta glavom.
Sudačko uvjerenje, jbg. Pa toga ima u svakom sportu. Pogledaj rukomet i suđenje isključenja i sedmeraca. 10 istih situacija, 10 drugačijih odluka.
Za skoro svaki izravni crveni se može pronaći za i protiv. Sad ispada da je ovo bilo ok jer mu nisu rebra slomljena ili gore.
Razumijem to, ali ovdje je ipak posebna priča zbog samih razlika u pravilima. Pa ne bi se nitko bunio da je United dobio 2 minute suspenzije i da je morao ući Valencia umjesto Nanija. U nogometu je igrač trajno isključen bez mogućnosti da ga netko zamijeni i u ovakvim situacijama time zapravo odlučuješ pitanje pobjednika jer je mnogo teže nadoknaditi taj manjak.
Upravo zbog toga bi se takve drastične kazne trebale davati isključivo u situacijama koje se ne mogu opravdati, a ni tumačiti na zilijun načina i kriterija. Nenormalno mi je glupo da svi znaju pravila sporta kojeg prate, a onom kraj sebe ne mogu objasniti zašto je ovaj sudio ovo kad onaj jučer nije, pošto ispada da se to tumačenje pravila mijenja ovisno o raspoloženju suca. Nedjeljom je takav start ok, utorkom odjednom nije. Nema mi smisla, jednostavno. Razumijem, ali ne prihvaćam i jbg.
Chavez > Symphony X
Slažem se s time, tribalo bi biti jasno dano na znanje sucima i igračima koji se potezi i nesportsko ponašanje nužno kažnjavaju crvenim kartonom, samo šta je to puno kompliciranije nego zvuči zbog tolikih različitih pogleda s obzirom na ligu, mentalitet i svašta nešto. Mislim da je ustaljeno je mišljenje i praksa da se ovako opasna igra kažnjava kartonom, ali sudac je taj koji odlučuje koji karton je primjeren, ali ako odluči dati crveni a to se slaže s njegovim kriterijem onda je to prihvatljivo. Jasno da bi što bolje definirana pravila bila bolja, ali veliki nogometni vođe ne žele prespecifično ići u to, onda nebi imali dovoljno mjesta za manerviranje po potrebi, to je moj dojam, pa zato imamo takvo suđenje kakvo imamo na velikim natjecanjima.
Da napomenem ja i dalje tvrdim da je ovaj crveni Naniju opravdan i da crveni u takvim situacijama ne smiju biti iznimka već pravilo, te ako se u drugim utakmicama ne daje crveni za takve startove onda treba tu to promjeniti.
Ja na prvu ne bih dao ni karton, al uvjeravaju me frendači da je još trznuo s nogom, a ipak je to Nani.
Modrić ubio!
Yep i meni je izgledalo na snimci da je trznuo nogom, ali ipak smatram da nije bilo namjere. Mislim da igrači znaju jako dobro što se smije, a što ne, ali često u ovakvim tekmama to iskorištavaju jer misle da sudac neće imati hrabrosti napraviti takav potez. Pa koliko puta se dogodi da igrač izgubi loptu na sredini terena, pa ostane ležati samo da "spriječi" kontru protivnika. Iskorištava osjećaj za fair play.
Definitivno sam uvijek za da se momčadi obračunaju kak spada. 11 na 11, bez kartoniranih i ozlijeđenih ak je moguće, ali nekakve granice se moraju poznavati.
Ajde sad taj faul od jučer. Da je Nani jučer promašio Arbelou, 100% bi dobio žuti karton zbog opasne igre. I bi li se netko bunio na to? Možeš se kladiti da ne bi. A sad kad ga je pogodio, isto bi trebao biti žuti.
To je nešto što se dogodi u sekundi, pitanje je uopće da li je sudac primijetio da Nani ne vidi Arbelou, bar tak sugerira snimka. Da se npr, zaustavila tekma pa je ko u formuli grupa sudaca pregledala snimku i odlučila šta sad, možda bi odluka bila drugačija.
Da Milf, ali koje su onda to situacije kad se ne može osporiti karton? Udaranje protivnika šakom u glavu, lom noge, nešto još gore. Sucu je praktički ne moguće ocijeniti da li je bilo namjere ili ne osim ako ne stoji pola metra od događaja. U nogometu je uvijek bilo takvih odluka, a bit će ih i dalje. Nemoguće je donijeti jedan kriterij za sve situacije, jer opet sve ovisi o tome kako je neki sudac doživio neku situaciju. Ne vjerujem da bi svaki sudac jučer pokazao crveni, ne vjerujem da bi svaki isključio Kovača protiv Engleske, kao što ni svaki ne bi dao Nijemcima crveni '98. Nekad je jako tanka linija između kartona za crveni i žuti, doslovno sekunde, ali je razlika u kazni ogromna. Ružno mi je uopće razmišljati o tome, ali da Eduardu nije pukla noga kod onog starta, ono bi bilo za žuti ili za ništa. Siguran sam.
"Sudija dobar, pošten, ovo ono"
http://img.thesun.co.uk/multimedia/a...k_1685692a.jpg
Ja sam također za preventivu slučajeva ala Eduardo, ali ovo jednostavno nije ni slično, niti je jedna od tih odluka za 'opće dobro' nogometa s obzirom da je uništila sve živo što se izgradilo prije utakmice i za vrijeme nje.
Znaš šta je meni ovdje ključno? Da je Nani dobio samo žuti i neovisno o tome tko je prošao dalje, misliš da bi se itko vratio na taj detalj kao presudni detalj utakmice? Ne bi. To najviše govori o cijeloj toj situaciji.
Jasno je da svaku odluku možeš opravdati najstrožim tumačenjem pravila, ali treba misliti i na igru. U suprotnom dobiješ situaciju u kojoj nitko živ ne priča o utakmici, Realovci ne mogu likovati, a igrači Uniteda se ne osjećaju poraženo, već izdano. To je možda i najgora stvar koja se mogla desiti ovakvoj utakmici. Je li taj sudački kriterij vrijedan svega toga?
http://www.metatube.com/en/videos/17427 ... al-Madrid/
Ne znam po kojem to kriteriju je ovo prihvatljivije od onog s Nanijem. Da se razumijemo, ni Arbeloi ne bih dao više od žutog.
Potpuno ista stvar samo što je Nani letio i nije išao namjerno za razliku od ovog smrada koji je išao drito na list noge.
Po meni iopet čisto, nije ovo bia start za crveni, Arbeloin mislim, žuti čisto i zasluženo. Nani je drukčija posve situacija, njegova noga ide u prsa igrača, jednostavno takve se situacije ne smiju događati na utakmicama i to triba biti crveni na svakoj utakmici, bila to treća županijska ili liga prvaka, bilo tad 3:0 za nekoga il 0:0, tjek il važnost utakmice nebi smjeli utjecani na to oće li se za ovakve startove davati crveni karton.
Prava je šteta šta je Nani dobia crveni i što se mora o tome raspravljati i što je to svima srušilo dojam igre, ali po meni ga je bez obzira na sve to zaslužia i morao dobiti, isto tako svatko tko bi napravio sličan prekršaj bi ga morao dobiti i to je to, riskirao je previše i gotovo, triba bi sad preuzet odgovornost i gotovo. Zamisli da sad poslije ovoga bude presing na sudca pa se neće usuditi kažnjavati ovakve startove crvenim kartonom, zar netko želi da nogomet bude ka u pedesetim?