Predatore,zasto se uopce trudis :(
Printable View
Predatore,zasto se uopce trudis :(
A neznam ni ja, eto, malo odmaram od maratona animea, pa mi dosadno. :(
Imaš ti milijune profesora koji se dobro nose s poslom. Možeš ti doživjeti živčani slom zbog puno stvari.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Ako radiš taj posao kako treba, problema neće biti. Mislim, treba se znati postaviti. Na taj posao treba gledati kao na posao.
Dođeš, prepričaš lekciju, kad bude ispitivanje, ispitaš i gotovo.
Ako znaš da si bio pošten prema svima, čak i kad se učenici žale, trebaš znati da si u pravu i ne popuštati.
I učenici će to znati cijeniti. Kod nas i najgori učenici poštenim profesorima uče, dok nepoštenima ne diraju knjigu.
Normalno da s djecom ne mogu na kraj kada nemaju normalan pristup djeci. Nastava bi trebala biti interaktivnija i trebali bi znati dosadne stvari prikazati na zanimljiviji način i malo se potruditi oko svog predavanja. Zanimljivo je kako to znaju napraviti samo kada im dođe inspekcija... :?
Dosadni profesori znače i dosadno predavanje. Najlakše je uzeti imenik, randomly otvoriti 2, 3 ili 5 učenika, podijeliti kulje i izaći iz učione. To stvara odbojnost prema profesoru. Imam tonu takvih primjera. Da fali ljudi za taj kadar je laž. Ima mnogo mladih i sposobnih ljudi koji studiraju na fakultetima u Hrvatskoj, kako bi postali profesori... No, jadno je to što njih stavljaju na pola satnice i to samo kada je neka stiska ili je neki profesor na dulje vrijeme onemogućen dolaziti na posao.
Testovi.. Joj, mi smo milijun puta iz hrpe predmeta imali istu grupu, jer se profi nije dalo raditi testove za 2 grupe... A desilo se i da smo testove znali čekati po mjesec dana, isto tako zbog njihovog- nije mi se dalo...
A imali smo profu koja je ispravljala testove samo onda kada je padala kiša. Jer joj je žao potrošiti sunčan dan na naše ispite.... I lijepo je znati da je za to plaćena.... Krasno....
Djeca nisu zločesta. Ako im je na satu dosadno, a profesor je gnjavež... Normalno je da će raditi sve samo ne ono što trebaju- slušati i zapisivati... Polazim od sebe...
Profesori su ti koji moraju znati približiti gradivo učenicima i učiniti ga zanimljivim. Žalosno je što 90 % profesora nema nikakvu taktiku za to i dolaze na sat samo odraditi svoje, pa ako tko skuži, super.
Čak i stariji profesori znaju biti zanimljivi, samo ako se potrude malo oko svojeg načina predavanja... Ja sam imala dvije dosta starije profesorice koje sam obožavala kao i cijela škola. A zašto?
Zato što su uvijek bile nasmijane, uvijek bile tu kada je trebalo dodatno objasniti, nije im bilo teško ponovno proći gradivo i ispiti su bili uvijek u isto vrijeme svake godine, a otišle su tako daleko da smo znali i kada ćemo dobiti blitz ispit...
Da je opet bilo šubera, bilo je, ali nikada nisu larmale i ismijavale učenike. A mi smo zauzvrat bili ko bubice....
S:D
E da. Žao mi je što ti moram ovo objelodaniti, ali profesori nisu roboti. Ja osobno mogu reći, da sam profesor u mom razredu, ispalio bi na živce nakon samo par tjedana. Jesi li uopće promislio kakav psihički stres predstavlja napor da objasniš dio gradiva hrpi neodgojenih majmuna? ... Naravno, tu je i opcija da ih s*ebeš po kratkom postupku, i svakom tko pisne podjeliš tucet jedinica, ali to samo rezultira stavom ''KOJI JE ONO KUJIN SIN, E!'' kod učenika, i eventualnim planovima za bušenje guma na autu tog nastavnika...
Medolina, također, žao mi je što i ovo tebi moram reći, ali jesi li ikad promislila da neke učenike jednostavno zaobli za nastavnike? Sad, tu su oni koje jednostavno zaboli za sve, i ispast će iz škole kad-tad, a tu su i oni koji jednostavno uče kod kuće, i u školu dolaze samo po ocjene. Nastava ih uopće ne zanima. I kako bi se nastavnik trebao nositi s takvima?
Pa dobro, ne zalažem se ni ja za takve postupke. Želim reći da se ne živciraju previše zbog toga.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Ako znaju da svoj posao obavljaju kako treba, onda se nemaju razloga živcirati. Oni nek se potrude objasniti učeniku što je bolje moguće. To im je dio posla. Ali kada dođe ispitivanje, nek ispituju pošteno. Ne trebaš ti biti robot za to. Ako učenik ne zna, reci mu da nauči za drugi put, a tada mu dadni 1. Ali nema nekog popuštanja ili gluposti, jer samo sebe dovodiš u probleme, jer će se drugi pozivati na to "onome si pustio".
Što se tiče edita, o tome govorim. Ako ne uče, boli te neka stvar za njih. Ako ne zna, stavi 1 i svoje si obavio. Nema tu prevelike mudrosti. Samo obaviš svoje.
Doživio je živčani slom.... Mnogi profesori iskaljavaju svoje osobne frustracije na učenicima. A to je najveći problem, jer na posao ne bi smjeli nositi privatne probleme. kao što bi to trebalo biti na svakoj vrsti posla. Ponavljam, stvar je pristupa. Uostalom, ljudi sa slabim živcima nemaju što tražiti u radu s djecom...= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
= Citat =:
Izvorno postao Medolina
Višak profesora?
:pray:
Da ti vidiš kako se oni grabaju za profesore iz Kemije,Matematike i Fizike.
To ti je ono,koda baciš komad odojka u Aušvic.
Deca nisu zločesta?
Oh kurac nisam zločest.
= Citat =:
Izvorno postao Medolina
Da bi znala bolje znala bi da u inozemstvu su profesori jako dobro plaćeni.
I ono djecu treba tući.
Preventivno barem.
Za te predmete da, ali za ostale ima ih i previše.
To što su jako dobro plaćeni ne znači puno. Kod nas rade manje od 5.30 sati dnevno (na radnom mjestu).
Ono, logično je da će im plaće biti manje od onih koji rade 7-8 sati dnevno a koji su završili fakultet.
Kaj postoje neki predmeti osim toga?
Vi ne shvaćate da ja govorim o PONAŠANJU UČENIKA NA SATU. Koje je češto ekvalentno onom divlje, razjarane rulje. Svaki dan nositi se s time nije mačji kašalj... I da, netko je spomenuo besplatna putovanja s učenicma? Nastavnici PREZIRU ta putovanja. Onak, njihova svrha tamo jest da babysittaju xyz djece odjednom. Djece koja će iskoristiti svaku prigodu da nešto zaseru/razbiju/pogode nekog/naprave štetu/whatever. What a fucking joy.
Btw, za nastavnike, neznam kako je deco kod vas, ali na Korčuli nastavnika nema ni za lek, neovisno o predmetu.
Eda, DK, evo, jedan primjer... Moja učiteljica, dakle 1-4 razred osnovne, je svaki dan u školi od 7:30 do 18:30 navečer, iako radi samo jednu smjenu dnevno. Zašto pitaš? Dodatna nastava, dopunska nastava, pripreme za sutra, ovo, ono... Nakupi se tu posla. I da, mislim da je potplaćena.
A ja ti kažem da ponašanje ovisi o stavu profesora. Vjerujem da i kod tebe kod nekih profesora učenici više divljaju, kod nekih manje. U nas nastavnica od 1-4 razreda je bila u školi od 8 do 12. A žalim se na svoje profesore. Kakvi su kod vas, ne znam.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Yep,istina.
Kod nekih divljaju,a kod nekih divljaju malo više.
Da. Manje divljaju kod onih koji stalno dijele jedinice. Onda im jednom prestanu dolaziti na nastavu, jer im manje smeta neopravdani sat nego jedinica... Usput tom nastavniku i izbuše gume na autu. I onda se još žale nastavničkom vjeću kako je taj nastavnik strog. Zakon.
Kod nas se to ne događa (bušenje guma). Nitko nije dovoljno lud za to. A kad se nakupi neopravdanih dovoljno za pred izbačaj, nema tog boga da će taj učenik pogrešno i pogledati profesora, a kamoli ga provocirati na satu.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Kad se kod nas nakupi dovoljno neopravdanih za izbačaj, dotični učenik [Tadašnji predsjednik mog razreda, btw. ;D ]Sprovali u školu, otuđi i pocijepa dnevnik. Srećom je bio dovoljno pametan da se hvali time okolo, pa je uskoro izbačen iz škole, ali zato je izazvao ogormno sranje sa zaključivanjem ocjena.
Oh da, jedan drugi je, nakon što je konstantno izbjegavao satove zemljopisa, a kad bi i došao, ništa nebi naučio, te mu je nastavnica zaključila jedan, usred sata uzeo stolicu, i bacio ju u zid. Jedan treći pak, je iz istog razloga napao nastavnicu englekog nožem. Vgg.
Joj, daj molim te.... 1.-4. razred.... Pa koliko ti imaš godina onda, 10?= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Učenici dopunske i dodatne satove imaju zajedno, jer ne ide 50 djece na dodatnu i dopunsku. i to traje 1 školski sat.
Nema ona kaj raditi tak dugo u školi, jer se nema kaj pripremat za sutra. To može i doma.
Alo covjece...imas lika koji bi kad bi se uvela tema koliko fekalije smrde,jedini bi se izjasnio da njemu mirise.Ide kontra svega u nadi da ce da ubode koju pametnu tu i tamo.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
S druge strane imas zensko kojoj su svi cigani prljavi i neokupani,opcenito puna predrasuda koja ni sama ne zna objasniti....nemoj,jebemu :(
Zajebano. Ali eto, izbačen je. Mislim, malo je toliko ludih da takva sranja prave. Kod nas ni približno takvih slučajeva nema.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
@ xarabas, koji je tebi? Nitko ti ne smeta da se izjasniš, ali naporan si više. Ono, prekini. Iživljavaj se na nekome drugom.
Da ne propustiš edit s prošle stranice:
@Medolina= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Samo sam davao primjer. I ono, ok, sad kažeš da zašto stoji u školi, nek ide to raditi doma. Koji kurac se onda jebeno žališ što im je kratko radno vrijeme u školi?
@Xarabas
Stvarno, i meni je više dopizdilo, odo gledat animeje. Hvala što se brineš za mene, inače. <3
A jebiga, šta da ti kažem. Kod nas nema takvih slučajeva.
Očito je našim profesorima lakše i stoga, nek ne štrajkaju.
Kaj? Ja nisam rekla da se žalim da im je radno vrijeme u školi kratko. Rekla sam da kakvo radno vrijeme imaju, da su dovoljno i plaćeni. Zar nisi znao da profesori imaju recimo 3 sata za odraditi u jednom danu i poslije toga idu doma, jer više nemaju satova?
U srednjoj je to tako. Hrpa profača ne odrađuje osam sati dnevno. Imaju danas 3 sata, sutra 5, prekustra 6....Nisu oni 8 sati dnevno u školi....
Čovječe, a taj kaj je bacio stolicu u zid... žalosno je što si je sam kriv zbog te jedinice, a nije mu učiteljica kriva... Tu je ikućni odgoj dosta jadan... pogotovo ako ga nema...
Inače, taj lik je dobio nekakav ukorčić, platio štetu, ispravio zemljopis preko ljeta, i sad je lijepo samnom u drugom razredu. (H)
= Citat =:
Izvorno postao Medolina
U inozemstvu isto toliko rade i ipak imaju dobru plaću u usporedbi s drugima u svojoj državi.
edit.
Ma jebe mi se.
Pišeš slovima u boji,i zato sam bolji i pametniji.
Šta će mi argumenti.
Da, ali kad dođu doma moraju ispravljati zadaće, testove, zadaćnice. Prije početka godine moraju raditi programe. Nekad jedan program nije dosta jer im se može promijeniti satnica. Tu su još sve moguće sjednice i komisije za popravne i mature. Ima puno više posla nego što ti vidiš.= Citat =:
Izvorno postao Medolina
To vrijedi samo za osnovnu... U srednjoj nisam srel profesora koji bi zadaće nosil doma na ispravljanje.= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Jedan, eventualno dva na polugodištu nije nekaj strašno, još k tome mnogi profesori stignu to i u školi kad nemaju sat.= Citat =:
Opet samo jedna na polugodištu...= Citat =:
Neznam zakaj sam se ubacil u raspravu i ne tvrdim da trebaju imati male plaće, ali samo iznosim kak je bilo kod nas...
Da... samo što ja ne vidim nužno za što je to argument, budući da imamo pojam satnice, razlog zašto neki profesori rade honorarno u drugim školama kad mogu jer nemaju punu satnicu u svojoj "glavnoj" (moja profa iz engleskog, npr). Isto tako, nemojte trpati sve nastavnike, posebno ne kad se raspravlja o srednjim školama, u isti koš jer na njihovu konačnu plaću utječe više stvari; stažS(već staž = veća plaća), stručna spremaSi (možda) dodatne kvalifikacije (ovo navodim jer sam išao u tehničku srednju gdje je pola profesora bilo dipl.ing., premda to nije bilo preduvjet), otežani radni uvjetiSi, vjerojatno najvažnije, prekovremeni sati i smjenski radSkoji mogu povećati plaću i do 2000 kn.= Citat =:
Izvorno postao Medolina
Nemojte samo razmišljati na tipično naivni način "profesori su zli i ništa ne rade" jer su vaši bili zabušanti.. znam da moji jesu.
To ti i govorim. Satnica. Dobiju plaću koliko odrade. Ako rade dnevno manje sati od ostalih, normalno da imaju manju plaću.
Stoga, ne vidim zašto se žale. Ono, konstantna usporedba s ostalim ljudima koji su završili fakultete mi je glupa jer ako ti drugi ljudi rade više sati dnevno, normalno da će imati veću plaću.
1000 KM više-manje za ono što odrade je sasvim poštena plaća.
Ajme rasprave... :(
Sva sreca da sam otisao nocas van i "pametnije" utrosio vrijeme... :(
Ja ne vidim kakve uopće ima veze dali vaša mama radi sat vremena više ili manje. Profesori su tu da te nauče nešto, i bez njih tvoja mama sad ne bi radila to što radi (vjerovatno). Plaća ovisi o važnosti posla, a ne o tome kolko sati radi.