razlika je valjda u tome sto su elves normalne(ljudske visine) a elfs su niski ko gnomovi...= Citat =:
Izvorno postao Demon Hunter
Printable View
razlika je valjda u tome sto su elves normalne(ljudske visine) a elfs su niski ko gnomovi...= Citat =:
Evo,baš čitam u novinama kako je J.K.Rowling rekla kako je Dumbledore gay (ili peder,kako hoćete).Pa je na kraju pripomenuto kako se raspravlja o tome da li su Frodo i Sam bili ped...ovaj,oprostite "gay".Pri tome me je obuzeo bjes,zar je moguće da danas pravo prijateljstvo dvoje prisnih prijatelja smatraju nečim takvim.Kuda li samo ovaj svijet ide...
Mislim da bi se Tolkien kao čisti katolik prenerazio.
Mislim da previse modernizma,i "in" spika zele pribiti na Tolkienova djela...
Bilo kako mu drago,sam čiča Tolkien je rekao da se odnos Froda i Sama,moze opisati kao odnos časnika i njegovog pobočnika,što je na kraju krajeva i logično sa obzirom u kojem vremenu je Tolkien zivio...
A ovo sa J.K.Rowling ne zelim komentirati,jer ja nisam toliko liberalan...a i takve paralele ne zelim komentirati,jer me jednostavno pucaju u zivac!
jesu oni normalni... pa tolkien je to pisao prije 70-80 god tada su ljude vjesali za takve stvari... mislim stvarno ima ljudi...
:rotfl: Nisu se baš vješali ali je ovo...ovaj...ti homo su sve do 1983. bili "Psihički bolesnici" kada je i svečano maknuto iz spiska bolesti(ne drži me za 100% je li 73-83 nisam 100% siguran ali je tu negdje)...ne znam...vjerojatno joj je opala prodaja knjige pa je ovo jel' jedan pokvaren način...w/e who cares about hp...ne znam glupo je govoriti o Samu i Frodu jer su oni prijatelji i onaj koji bi ih tako uporedio zaslužuje dobro batinjanje...= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Upravo tako a i primjetite da Sam stalno zove Frodu,Gospodine Frodo a ne ono Ej Frodo dolazi ovamo!= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
Hurinova Djeca su mi u Ruci He he!
Iznenadio sam se,nema bas puno strana i nije debela ali Ilustracije su totalno jebeno dobre!
Klanjam se Alan lee-u!
ilustracije su carske
a o sam i frodu, pa bilo tko tko je pročitao knjigu vidjet će da je njihov odnos prijateljski, premda je sam malo podređen (sve one spike gosp'n frodo) što je pomalo nerealno, ali tolkien je smjestio priču vrijeme gdje to ne bi bilo neobično, a i mnogi drugi pisci u to vrijeme su prikazivali takav odnos među likovima. da nekto kaže da je njihov odnos dublji mora biti teško puknut ili samo traži pažnju.
e sad, moja teorija je da su frodo i sam zapravo sado mazo par i da je zato sam podređen :rotfl: :D
procitao sam knige i sillmarilion...jos ih citam svaki dan procitam po malo...evo znam ih napamet= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
Drago mi je da se slazemo oko ilustracija,jer gos'n Lee,uz Howea,i Nasmitha jednostavno najbolje oslikava dozivljaje iz Arde...
Koji su vama najbolji ilustratrori? (poslije Alana Leea,fkorz)
p.s.
Demon,jos uvijek nisam kupio bon za mob,a i mislim da se nisi bio spustio u ponedjeljak u grad,jerbo je vrijeme bilo uzasavajuce....some other time,druze...
@eldenwarden
a bold statement,my friend...
Počeo s Hobitom još u 6 razredu osnovne škole, pročitao LOTR i SIlmarilion dok se o filmu nije ni govorilo.
Filmovi su mi se svidjeli, samo zato jer sam fan, ali mislim da se moglo bolje napraviti. Kad je već 7 godina utrošeno u planiranje, moglo je biti bolje.
meni knjiga ima puno bolju atmosferu od filma (to ne znaci da je film los).= Citat =:
Izvorno postao Grimm-Reaper
moje misljenje je da ako zelite shvatiti kaj se tam desava trebate procitati knjigu jer film ne pokriva toliko podrucje tj. nema toliko toga cega ima u knjizi a to u knjizi nije zanemarivo. lotr :pray:
Film je dobar, nemoj me krivo shvatit. Ali knjiga šiša film daleko. Prvo, nema Toma Bombandila, što me užasno razočaralo, jer sam htio vidjeti kako bi njega napravili.
Drugo, poredak stvari je nekako drugačiji, što je ubilo cijeli štih i uvod u film.
slazem se, ali onda bi film trajao 5 sati :D= Citat =:
to je i mene smetalo.= Citat =:
tom je car 8)
Gledao sam samo filmove i dobri su, glavno mi je da me ta 3 sata filma zabave i dase uzivim u neki drugi svijet, prvi mi je dio nekeko najdrazi iako ne mogu reci koji je po meni nejbolji, od borbi mi se dosta svidjela ona u sumi na kraju prvog djela i to zato sto nije animirana pomocu kompa. :wink:
sta znate mozda frodo i sam jesu gayevi, mozda je tolkenova knjiga dublja nego sto se cini :) !
Daso, miješaš odanost sa seksualnom orijentacijom.
Neznam dali si čitao knjige, ako jesi, trebalo bi ti biti jasno, a ako ne, zapitaj se, dali zbilja voliš cure? :)
Usput, Sam je na kraju zbario svoju Rosie i napravio malog Frodu i još nekoliko balavaca :)
Ta Samova odanst ima visi smisao.= Citat =:
Inace, da je u knjizi bilo ikakvih homoseksualnih stvari knjiga bi bila na tadasnjoj crnoj listi jer kada je Tolkien zivio to nije bilo bas najliberalnije vrijeme.
Ma pederčine teške taj frodo i sam!! :yuck:
Okej ti misli da su pederi ali sam da znas da jesu pederi oni bi iskoristili vrijeme tijekom svoga puta konstruktivnije :D= Citat =:
Izvorno postao dasoDD
LoL, bolno odvratna istina...= Citat =:
Izvorno postao eldenwarden
Evo ovako, zanima me gdje mogu pronaći malo više informacija o Sauronu i cijeloj mračnoj ekipi iz knjige. Znači, nešto što dublje opisuje Mordor,
Saurona (njegova djela prije Rata za Prsten) itd...
Pričitaj Silmarilion, više puta. Jer sva silna imena i događaji će te zbunit, ali tu ćeš saznati sve što te zanima...= Citat =:
Izvorno postao FireSpirit
Pročitao sam ga dosta puta, no svejedno želim saznati više.
Svatko bi htio saznati više o svemu,ali ne mozes vise od onoga sto je napisano...svejedno,evo ti par linkova,koje bi mogao provjeriti:
Online enciklopedija Arde
Wikipedia Morgoth
Wikipedia Glaurung
Wikipedia Ancalagon
Wikipedia Sauron
[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Nazg%C3%BBl]Wikipedia Nazg
Znam, no svejedno thx na linkovima.= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
Još jedno pitanje:
Mouth of Sauron?
Znam da je to nekakav glasnik, no u filmu ga nisam vidio, a njegove slike su svugdje na netu. Pa me zanima jel' se on pojavio samo u Extended izdanju? I koji je on uopće ku***?
E pozdrav Ljudi.
Sto se tice ove ponovne rasprave o Frodu i Samu!
@dasoDD:
Mislim a i znam da su Frodo i Sam imali iskljucivo Prijateljske i Profesionalne odnose.I mislim da ce se svi sloziti samnom.
Sada ovosi kako to ko gleda! :shock:
@FireSpirit:
Sto se tice Saurona.Ako imas u blizini Algoritam odi tamo i pogledaj.
History of Middle Earth,Morgoth"s Ring,War of the Ring i Peoples of Middle Earth.
Mislim da imas dosta o Sauronu!
Ali evo ti i jedna stranica koja je bazirana na Mordoru i Sauronu!
http://www.thelandofshadow.com/mordorga ... sauron.htm
A sto se tice Mouth of Sauron!
Bio je Sauronov Glasnik,govorio je u njegovo ime.Race je bio od Black Numenoreans.
I Saurona je krenio sluziti kada je on obnovio Barad-Dur godine 3320.Drugog doba.Sto bi znacilo da ima preko 3000 god!
Nosio je Black Robe i High Black Helmet.
Zatim ako bio Sauron porazio međuzemlje,Mouth bi Dobio Isengard i Porazi Gondor i Rohan!
Ostalo znate da ga je Aragorn ubio.Naravno u Filmu.
Ali nezn se mozda je poginuo u Bitci i pobjegao!
da, evo taman sad sam nabavio od rođaka extended edition i tamo se on pojavljuje, no Aragorn ga tada ubija, a u knjizi (u trećem dijelu se spominje na stranicama 180, 182, 183) on se vraća u Cirith Gorgor nakon što odbiju ponudu Saurona.= Citat =:
coolz0r
koja ste vi hebenica, sad moram pročitat silmarillion i hobbit ponovo, naveli ste me... :-x
Naravno.= Citat =:
Izvorno postao callista
Sad ces jos i vise uzivat i u ponovnom citanju i na Forumu!