i besplatni PSnetwork za razliku od xboxlivea
Printable View
i besplatni PSnetwork za razliku od xboxlivea
= Citat =:
Izvorno postao Gravestone_bluz
i s tim smo zakljucili da ja PS3 bolji od XBOX 360... :bravo:= Citat =:
Izvorno postao olio
lol
nema smisla ponavljati ali dobro.. PS3ev proc je jako teško iskoristiti, tako da zaboravite na jak proc; x360 IMA hdd, dakle od svega toga jedino na PS3-u što je bolje jest da ima blu-ray (koji ja ne bih koristio, ali ok, prednost je)
Dvadeset i dvije stranice fanboy-isma :rotfl:
PS 3 je boliji od 360-ice samo zbog hardware-a jer će se nedostatak Blu-Ray-a odbiti korisnicima 360-ice u glavu, tj. već je počelo, a ono što je zbilja važno je da li više volite PS3 igre od 360 ili obrnuto, tj. njihove excluzive!
Neki ne vole niti jedno niti drugo nego baš žele Wii, jer je konzola zbilja nešto novo, prva prava konzola za igranje s više igrača.
Za iskorištenost PS3-evog proca se ne brinem, naći će se nešto, to je sigurno. Super realan AI, brdo NPC-eva ili nešto slično.
@ Luka: A ovo da ne bi koristio Blu-Ray... to je kao da kažeš da bi radio ostao na CD nego DVD formatu ili na Floppy umijesto CD-a :D
1) stvar je u tome sto nemaju svi x360 hdd tako da sumnjam da ce developeri ulagat u to da naprave igru za samo jedan dio ljudi s hardovima
2) PS3 proc je mozda tezi za iskoristit , ali to ne znaci da je nemoguce, vjeruj mi, on ce biti iskoristen...
Da.. zbog tog fanboyizma dolaze izjave da xbox igre imaju oštre rubove ili "ps3 ima jači proc i zato ga treba kupiti".= Citat =:
Izvorno postao Rex Regis.cro
Rex - stvar je u tome da vrlo rjetko gledam čak i DVD-e (Xbox sam možda 2 puta iskoristio za to), a blu-ray se još nije ni dovoljno raširio.
Zbilja? onda ok.= Citat =:
Izvorno postao Luka
A ovo sa oštrim rubovima, to je sasvim subjektivno.
Meni je u početku GTA 4 na PS3 izgledala katastrofa, živi užas, sve je nekako mutno, ali onda sam skužio da taj filter djeluje kao Anti-Aliasing i zbilja pridonosi atmosferi igre, ali isto tako 360 verzija izgleda jednostavno fenomenalno, vrlo oštra grafika i to mi se sviđa, ali nekako malo manje realnije, nema onog nekog osiječaja ''depresije'' tj. situacije u kojoj se Niko nalazi.
Nadam se da će naš ''fanboyizam'' i sve činjenjice koje su proizašle iz njega nekome pomoći u odabiru konzole za njega :friends:
360tka is my favorite...
koji ti svakih pola sata padne doljei nemoš igrati,pa šteka,pa nešto nevalja...pa ono pa ovo..ali jbg zato i je besplatan :thumbs2: :wink:= Citat =:
Izvorno postao olio
zanimljivo, u 2 godine imanja xboxa samo 2 puta nije radio xbl, jednom je popravljeno u nekoliko sati, a drugi put je bilo pod zimskim praznicima - zbog toga je MS svim vlasnicima Xboxa poklonio jednu igru :)
Imam ps3 vec godinu i pol skoro, i svako malo igram na psn , nikad mi nije pao. Tako da, ne pretjeruj/izmisljaj...= Citat =:
Izvorno postao GeForce
također godinu i po i nikad nije pao :nonono:= Citat =:
Izvorno postao Gravestone_bluz
Xbox Live i PS Network nisu identične usluge.
Jep, Live se plaća, ali nudi puno više i sveukupno gledano - bolja je network platforma.
Što se tiče hardverskih razlika, gledajte širu sliku.
CPU trice jest snažniji od onog u Xboxu, no to je istovremeno i dobra i loša stvar. S jedne strane, rezultati mogu biti dosta bolji. No s druge strane, programiranje za PS3 je puno teže pa su često rezultati u multiplatformskim igrama bolje izvođenje na Xboxu. Naravno, tako ne bi trebalo biti i slažem se kako je većina tih programera očito lijena đubrad, no to ne umanjuje činjenicu da su neke igre puno fluidnije, a samim time i igrivije na Xboxu.
Sirova snaga Cella još se nije pokazala, a ako se i iskoristi, to će biti uočljivo u vrlo malom broju first party naslova.
Jer ne samo da se većina programera uopće ne želi prilagođavati tako kompleksnoj arhitekturi da bi dobili što bolje rezultate, već je tu i puno jednostavniji razlog - zarada. Naime, ako niste znali, troškovi izrade jedne igre za jednu od (sad je već stvarno smiješno ovo govoriti) novogeneracijskih konzola mogu se popeti i na nekoliko milijuna dolara (Stranglehold je popapao 30 milijuna dolara u razvoju), što je očit i primarni razlog zašto tako velik broj igara izlazi na nekoliko platformi. Što, dakako, znači da se u velikom broju tih igara neće pokazati ni najmanja superiornost PS-a 3. Još jedan od razloga je što se većina multiplatformskih igara prvo razvija za X360, da bi se onda portala na PS3 (i PC, ako je potrebno) zbog lakše izrade igara. I tako se vrtimo u krug.
Blu Ray će opet biti najviše iskorišten kao čitač Blu Ray filmova. Igre se tu opet neće previše iskazati (prvenstveno zbog toga što X360 igre dolaze na DL DVD medijima, pa je prilično očito koja platforma koči razvoj). Naravno, opet će nekoliko first party igara iskakati iz gomile i ponuditi nešto više. A što se tiče filmova, ne vjerujem da će neki Xbox owner kupovati PS3 radi toga jer je nedavno potvrđeno da je Blu Ray čitač za X360 u planu. Uostalom, razmislite malo razlogeSzbog kojih bi neka kompanija ugrađivala HD DVD ili Blu Ray pogone u svoje konzole. Prisjetite se da je i Sony Pictures dio Sony-ja i da je upravo Sony najglasnije zagovarao Blu Ray kao novogeneracijski medij. Naravno da su ga htjeli progurati i u PS-u 3 (šteta, to je donijelo velike odgode i probleme s konzolom). S druge strane, Microsoft nema zašto riskirati s bilo kojim medijem, pogotovo prije tri godine, kad se još nije znao pobjednik. Koji god da je medij pobijedio, DVD bi ostao, pa je Microsoftu zapravo bilo svejedno (uostalom, oni su zapravo htjeli progurati Internet kao medij). S druge strane, da je HD DVD ipak pobijedio, Sony bi bio u velikim problemima, a velik dio gamera bi vjerojatno ponovno razmislio, ako ne i potpuno odustao od kupnje PS-a 3.
Nedostatak hard diska u Core verziji Xboxa 360 mi je zapravo najveća glupost u cijeloj priči. Originalni Xbox je imao HDD u sebi. Svaki. S konja na magarca? Tako izgleda. Shvaćam da su htjeli ponuditi više izbora kupcima i tako sniziti cijenu osnovnog paketa, ali tako su otežali posao programerima (ne mogu se oslanjati na file swap trik, recimo). Moje mišljenje je da je upravo taj HDD bio najveći Microsoftov promašaj u razvoju Xboxa.
Ako netko razmišlja između Xboxa 360 i PS-a 3, vjerujem da ne može pogriješiti. Obje konzole su odličan izbor. Ponuda igara je možda nešto bolja na Xboxu (no opet, neke ekskluzive se mogu zaigrati i na PC-ju). Ali te dvije konzole su sličnije nego što bi se reklo na prvi pogled. Nažalost, vjerujem da će većina odabrati Xbox zbog... piraterije. To je ipak ono što je većini nas najbitnije.= Citat =:
Rex:
Nadam se da će naš ''fanboyizam'' i sve činjenjice koje su proizašle iz njega nekome pomoći u odabiru konzole za njega
da mi je znati odakle ti ovo, svaki puta kada sam igrao sve je radilo bez problema= Citat =:
Izvorno postao GeForce
ma da??? a igre na BD-u??? za ps3 svaka igra dolazi na BD-u... npr Little Big Planet (izgleda ko djecja igra) zauzima 40Gb... o drugima da ne govorim...= Citat =:
Izvorno postao Luka
al svaka igra za ps3 je na blu ray disku zbog njegovog kapaciteta i naravno da iskorištava prostor i nije bezveze blu ray .. xbox koristi dl dvd koji nekad nije dovoljan a uskoro neće bit dovoljan za dosta igara ja mislim da tu više nema rasprave= Citat =:
Izvorno postao Ixy
i znam da je bilo problema sa nekoliko igara za xbox jer nisu mogle stat (unreal tournament) pa su ih "stiskali"
:yuck:= Citat =:
Izvorno postao Doggy
gle, mene nije briga na kojem se mediju nalaze igre, jer nije bitno hoće li to biti bd/dvd/hddvd - bitna mi je igra
ja govorim o filmovima, za koje je BD ustvari bitan, a za što ga ne bih koristio
a gle, da ps3 nema bd citac, nebi mogel igrati puno igri, tj mogel bi, al bi bile skracene il tak nest...= Citat =:
Izvorno postao Luka
da bum iskren, ja se ni ne sjecam kad sam zadnji put pogledal film na dvd-u, al to ne znaci da mi dvd citac netreba...
Nope. Svaka PS3 igra je na BR disku zbog Sony-jevog forsiranja medija.= Citat =:
Izvorno postao olio
Uostalom, kako inače objašnjavaš da vrlo rijetkeSigre na Xboxu 360 dolaze na više DVD-a (i da su to sve redom ekskluzive)?
Kako GTA IV može stati na DL DVD bez ikakvog rezanja sadržaja? Primjera je jako puno.
Dakako, igre poput GT5 i MGS4 iskorištavaju veliki kapacitet BR-a (ne cijeli, naravno), no reći da uskoro DL DVD neće biti dovoljan za neke igre je overstatement.
A to su? Ja sam rekao dvije - MGS4 i GT5. Dalje?= Citat =:
Doggy:
a gle, da ps3 nema bd citac, nebi mogel igrati puno igri, tj mogel bi, al bi bile skracene il tak nest...
Ja tvrdim da većina multiplatform igara ne iskorištava puni potencijal PS-a 3 (prvenstveno Blu Raya) zbog ograničenja Xboxa 360 na istom polju. Ne slažete se s tim?
recimo LBP, 40GB... a mgs4 s nekih 20-ak sati videa, mislim da je popunil BD totalno...
moram se sloziti s ixyem oko Blu-raya, ali to ce doc na svoje za godinu dvije , jer je blu ray najvjerojatnije zadnji cvrsti memory format tako da će vjerojatno biti mnogo iskoristen u narednih par godina, i sljedeci xbox ce najvjerojatnije imati blu-ray drive. I jos da pridodam, razlog zbog kojeg bi se developeri mogli odlucit za ps3 ekskluzivu je taj sto im niti jedna jedina kopija igre nece biti piratizirana, tako da ce dobiti 100% od onoga sto i trebaju dobiti.
Hmmm, da, istina, vjerojatno će i LBP koristiti velik dio BR kapaciteta. A MGS stvarno ima velik broj animacija, ali ne i videa. Gledano sa stajališta kapaciteta, ogromna je razlika između in game sekvence (kakve su sve u MGS-u) i prerenderiranog videa. Naravno, prerenderirani video koristi puno više prostora, pa će vjerojatno i FF XIII iskoristiti dosta prostora.
@Gravestone_bluz:
Pogrešno zaključuješ.
Gle, istina je da je PS3 jedina platforma na kojoj nema pirata, no to nije ni približno razlog zašto bi netko krenuo u izradu PS3 ekskluzive.
PS3 se prodao u cca. 11,5 milijuna komada. X360 se prodao u 20,5 milijuna (podaci uzeti sa nexgenwars.com - vjerojatno nisu točni, ali stvarno stanje vjerojatno nije puno drugačije). Ionako još od pojave PS-a 3 velik broj razvojnih studija trubi kako je puno lakše izraditi/portati igru za X360. Pa zašto ne bi krenuli u izradu igre za oba sistema? Plasirati igru na tržište od 11,5 milijuna igrača ili na tržište od 32 milijuna igrača? Izdatci portanja igre na X360 sigurno će im se isplatiti, a tu su još i dodatni sadržaji za igru.
Uostalom, za razvoj igre za PS3 potrebno je Sony-ju platiti royaltiese, dok toga na boxu nema.
Koliko god love izdvojili za sve dodatke za 360 koje već dobijete s PS3, opet nemate ništa...
http://www.megagames.com/news/html/cons ... rive.shtml
evo me nakon nekoga vremena.Sad ovo što ću napisati je moje osobno stajalilište pa komentari tipa lol,noob,i slično ostavite :)
Osobno posjedujem Xbox360 te mi 2 prijetalja imaju XBOX360 dok još jedan prijatelj ima Playstation 3.Pošto sam doista se izigrao na xboxu mogu reći da sam ga stvarno istestirao i imam opravdanje reći ovu rečenicu:
Xbox360 je najveće smeće koje se dogodilo u povijesti konzola i tako mi je žao što sam ga kupio i slušao ljude koji su mi govorili kupi xbox360 bolji je od PS3 no da opravdam svoje mišljenje:
Tako pošto je moj xbox po neznam koji put dobio crveno svjetlo,od moja 2 prijetalja dobio crveni prsten i malo malo pa svima nama je xbox bio na porpavcima,tj bio je više na popravcima nego što se igralo ali nebitno i to bih prešao da se ovo niej dogodilo.i tako došla subota neznamo šta ćemo igrati kada je svima nama crko box i kaže ovaj priatelj dofurati će on PS3 taman je kupio PES2009.I tako on dofura ps3,spojimo ga,....i ja gledam...gledam...i nevjerujem!
1.Izgled:
Onako toliko ljepo dizajniran,i toliko ljepše stoji nego ona ofucana bijela plastika koja se klima na boxu.Tipke savršene,izgled,blue ray,....ma toliko mi je izgled bio ljep da kad pogledam Xbox360 mislim da stoji super nintendno pored njega.
2.Grafika:
Igrali smo i uspoređivali iste igre na xboxu i na ps3 i onaj tko kaže da je isto vas laže.PS3 ga u većini igara doslovno pojede dok je samo u nekim naslovima ostao isti.No nebitno nije da mi je grafika toliko bitna ali jbg kad je bolji.
3.Multiplayer:
Spojili mi kabl(inače može se i preko wlan spojiti) upalili ga,odmah je napravio update sve složili i radi kao podmazano a fora je BESPLATNO JE a kod xbox plaćaš.
4.Kontroler:
Neznam jel uopće ima potrebe pisati koliko je ps3 kontroler bolji od xbox360.Odmah se puni i to bolesno brzo,ima ono za naginjanje što je predobro,a pogledaj xbox360,moraš posebno kupovati to za punjejne,pa se puni predugo pa mi je već i meni i legi na xbox kontroleima otišla gljiva..dok kod ovoga na ps3 nije se apsolutno već 2 godine ništa pokvarilo kao nov izgleda.
5.Igre:
bolje,savršenije.TOČKA neda mi se niti pisati koliko je bolje.
uglavnom jedna tako savršena konzola koja je toliko jača što se hardwerski tiče i bolja što se pa meni (DAKLE MENI moje mišljenje) najbolja konzola ikada.
jedino što ja sada čekam je božić gdje ću vjerovatno imati novaca i prvom prilikom kupujem ovaj ps3..
mogao bih još nabrajati jedno 10 stvari ali neda mi se...
Hvala k***u, napokon netko normalan. Točno ono što ja govorim, 360 bi bila poštena konzola (da se ne kvari svakih šet minuta) ali nikako bolja od PS3, to je i razlog zašto sam ga kupio. Razgledao sve konzole sa svih kuteva i to je to. Ipak, Wii mi ne bi smetao :P
gle ja nebi RIJEČI rekao da oba dvije konzole nisu prošle moje ruke.
Ali jesu i zato neznam kako ostali ali ovo nisma samo ja zaključio to sam zaboravio napisati.
ovo su zaključila još ona moja 2 prijetelja koja isto imaju xbox.
jesnotavno je bolji a većina ljudi koji govori da je xbox bolji nije niti probala ps3 ili možda probala na neko kratko vrijeme.
Jučer smo doista istestirali bolesnu tu konzolu i stvarno toliko me je oduševila da mi se niti neda pisati zašto je bolja.Jednostavno.
Playstation 3 je najbolja konzola koju možete kupiti!
a wii nije konzola..wii ti je ajmo se napiti sa ekipom i raditi sranja konzola :D :rotfl:
a da negovorim kad je samo uzeo usb tipkovnicu i miš i samo ih spojio...tu sam svršio :friends:
E to me zanjima, nisam isporbao, nije mi se dalo. Što točno možeš raditi kada miš i tipkovnicu spojiš u PS 3? Samo koristiti za chat i internet ili možda i igrati neke igre?= Citat =:
Izvorno postao GeForce
njuuub= Citat =:
Xbox360 je najveće smeće koje se dogodilo u povijesti konzola
:P
za sad mozes igrati samo ut3, jer si mozes namjestit gumbe... dok u ostalim igrama nemozes... ima neka caka, tj neki shit, u koji ustekas i jedno i drugo i igras... al taj shit kosta... i to je glupo... a i jemput kad se priviknes na kontroler, mozes zaboravit misa i tipkovnicu...= Citat =:
Izvorno postao Rex Regis.cro
da ali vidiš iako se nemoš priviknuti tebi PS3 daje i tu opciju igranja sa tipkovnicom i mišem
dali to xbox daje?Ne
xbox ti da 4 crvena svjetla ahahaah joj koje smeće je taj box pa nemoš vjerovati!