@ blood4me pa treba ti pojačalo da bi na elektrićnoj sviral :/
Printable View
@ blood4me pa treba ti pojačalo da bi na elektrićnoj sviral :/
Na guitar.info su rekli da mi netreba, da mogu i komp koristit kao pojačalo o.o= Citat =:
Izvorno postao flander
Ovako izbor je pao na 2 gitare...
IBANEZ GRG170DX> http://www.glazbena-kutija.hr/grupe_pro ... 5/14/31/10
Squier Strat> http://webshop.musicshop.hr/product_inf ... ts_id=3483
uzmi Ibaneza, izgleda hebeno ^^ to sam ja u planu imal do su me elektrićne vukle
što se pojačala tiće, pa gle moš ti i na kompu svirat, ali ti zvuk kasni cca 0.3 sec, što se jako osjeti, a i kolko sam čuo moš si komp spalit, to mi je onak malo rizično, neznam, probal jesam i nije mi se dopalo, pojačalo je ipak pojaćalo
uzmeš neko do 15W, ima dobrih, i to je onda to
i ibanez i squier će i više nego obaviti svoju zadaću, a to je da naučiš osnove sviranja(ne znači da se na njima
ne mogu svirati kompliciranije stvari) te da shvatiš što zapravo želiš od gitare i što će tvoja
sljedeća "pila" morati sve imati... to ne možeš niti na jednom forumu ili webu pročitat, isključivo
je stvar iskustva te subjektivnog dojma...
moj savjet ti je da što prije kažeš starcima koja ti je želja, pa da što prije počneš s ostvarivanjem
svog sna... vidim da imaš veliku volju, zato samo naprijed!
samo se nedaj obeshrabriti, nije ni van halen naučio svirati za 2 dana :)
:thumbs2:
Hvala na ovome, sad mi se jos vise svira gitara :D= Citat =:
Izvorno postao ivan
1. Ibanez GRG170DX
2. IBANEZ SA120EX
3. Squier Strat
Evo ga hehe jedna od te tri je moja :]]]]]]]]]]]
Samo neznam kako da to kazem mami i tati, sto ako kazu NE?
Neznam kako da pristupim.... Bilo bi lakse da kuze da me gitare zanimaju, ali ne xD
Ma smuvat cu ja nesto xP
Eh ja bi bio sretan da sam počeo svirat mlad ko ti ali jbga nisam... Kažem ti uzmi si cheap gitaru da na njoj naučiš osnove sviranja gitare (akordi, kako uopće funkcionira gitara, zašto su mol 2/3 i 5/6 a zašto dur 3/4 i 7/8 polutonovi u skali...)
... Ostatak para štedi za LTD ili ESP jednog dana kad misliš da si zavrijedio držat tu marku u rukama :thumbs2:
= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
gle sad se lako već poćinješ ponavljat, ako čovjek oće kupit gitaru za malo više para,njegov problem kao što si i sam rekao njegovi novci, osnove sviranja može naućit na bilo kakvoj gitari, pa i onoj od 100 kuna ( da ima i takvih za 100 kuna), bolje da uzme sad nešto kvalitetno pa da odma poćne na tome svirat, a i lako kasnije proda ako prođe volja, veća je volja svirat na neznam Fenderu,Gibsonu itd nego na Stagu ili na nekom xy home made gitari i ne razumijem to "kad misliš da si zavrijedio držat tu marku u rukama" ??
da sam mogal kupio bi Gibsona, a tek sam napočetku ućenja sviranja, razlog zašto nisam je taj jel neam para, da imam sigurno bi uzel Les Paul Gibsona, pa makar neznao držat gitaru, naućio bi :P
nhf
Skoro si me i nagovorio ali onda sam procitao OVO= Citat =:
Sada se dvoumim izmedu Ibaneza GRG170DX i Ibaneza SA120EX sada samo cekam odgovor jednog lika da vidim jel se ovaj drugi ibanez isplati za tu razliku u cijeni(skoro 400kn razlike kada placam kreditnom)
e pa tot i prićam, zašto ućit na nekom šrotu bilo što, ne samo gitaru....ako možeš si priuštit nešto bolje i kvalitetnije
Evo ljudi, ja sam krenuo u preradu svoje squierice. Dakle počeo sa skidanjem laka i mogu reći da sam totalno šokiran što sam otkrio, dakle sama gitara ima 4 sloja boje i 2mm sloj bezbojnog laka što je jako loše, previše je to laka i farbe, sad kad to sve poskidam idem vjerojatno na neki skroz tanki sloj bezbojnog, bit će natural green i lagani finiš, neće bit ništa naspram ovog što sad ima gore, 1.5h sam skidao lak s jedne strane gitare i još uvijek nisam došao do drveta nego tek do bezbojnog.
kupi druge, riješi se muke ^^
ali kao oš možeš sa razrijeđivaćem ili VD-om ^^
My man!!!= Citat =:
Izvorno postao flander
Wee danas sam pricao sa tatom i svidila mu se ideja :friends:
Bice za par tjedana> :gitara:
bravo za tebe i tatu :)
znaš što ti je činiti kad je dobiš... naravno svirat dok ti prsti ne otpadnu, a onda koju slikicu ovdje zaljepit :)
Naravno :P
:D
kakva slikica, čem film ^^
ja čim nabavim kameru od nekoga snimam cover ^^
ne želim snimat mobiteloim ili bilo ćime drugim, jel želim da bude kvalitetno ^^
danas sam cijeli dan sviral, prstime me hebeno bolje, nisam već dugo, a da sam cijeli dan tambural
@ Flander
Mislio sam da ne bi bio (općenito mislim) jedan od onih kojima tatica kupi pilu od 20 k kuna i onda da lako odustanu od toga. Kužiš ja mislim ako ideš postepeno da ćeš najbolje naučit svirat jer ćeš onda iz te loše gitare izvući onaj maksimum, i onda će ti biti lakše na nekoj boljoj. To ti je ko ono, navikneš se na hard i onda ti je sve ostalo easy. Sam sebi otežaš da bi ti kasnije bilo lakše
= Citat =:
ma kužim, ali opet ako uložiš u nešto veliku svotu novca,ne vjerujem da budeš lako odustal, to onda fakat moraš bit prokleto bogat ili lud
kod loše gitare maksimum je mali, jel ako je zvuk nikakav,lako se raštimava i sva je labava ne vidim što možeš naućit na takvoj gitari,eventualno izgled,ako to sada nisi znal kako gitara izgleda,a onda opet imaš google da provjeriš....zašto bi se čovjek mućio na nekom šrotu ako odma može na bolje...zašto bi se učil rolat na rošuhama ako si možeš kupit Rocesice i na njima uživat..a i sad baš to kaj veliš "navikneš se na hard i onda ti je sve ostalo easy" mi nekako ne drži vodu, nije baš tako u svemu...
al ga filozofiramS:P
Haha bome da :P
Ma da, kuiš bez muke nema nauke :D
= Citat =:
e pa to smo mu trebali reć odma :D
Ali ni bez dobrog alata nema zanata :D= Citat =:
Ja sam imao isti problem pred 3 mj. I uzeo ibaneza sa120..
frend iz benda ima grg 170 i kaze (on je puno iskusniji od mene) da je moja dosta bolja.. pa ti preporucam ibanez sa 120
Naravno ima mozda jos gitara koje dolaze u obzir, pa se raspitaj jos (ja sam se raspitivao 6mj)
Mogu reci samo jos da sam zadovoljan svojom, i vise nego zadovoljan kad pogledam koliko sam platio....
A joi al sam sad malo naturpijo pilu! Uzeo napravio setup sredio sve, poravno Floyd, nove žice, i sve što se podrazumjeva kad kažeš da si sredio setup na gitari... Ma čoeče e obožavam ovu pilu :cry:
E... Trebam malu pomoć...
Jel pametna ideja odšarfat vrat (da, mislim na Bolt-On konstrukciju) i onda ga ponovo zašarafat? Jel postoji mogućnost da se izgubi sustain ili išta slično?
radije nemoj, ako nikada nisi to delal nemoj ^^
bolje ne.... mislim, jel ima kakve potrebe il čista znatiželja?
daj zamisli da smrdaš gitaru :O
Ma prije bi reko znatiželja :D
Al ne, nešto mi kad natežem Floyd onak malo zaškripi vrat na Bolt-On, ko da nije do kraja zašarafljen... Ili je to možda zato što je sve još novo na gitari?
Samo ti sviraj i sve će biti u redu.
ima tko akorde od Cesarice ?
El mi moze netko objasnit na sto moram pazit kad spajam gitaru na komp i sto mi sve ustvari treba. Pitam jer mi ekipa prca da se to ne preporuca jer se moze vrlo lako skurit komp.
da istina
doduše i nije preporućeno to spajat na komp
a ako baš imaš izrazitu želju to spajat, trebati program napr kao što je Guitar Rig 3.0 koji emulira sve ama baš sve efekte od pojačala, ok stvarćica, i trebaju ti drajveri za to koji se zovu ASIO4ALL_2_8_English, da bi sve to normalno delalo
e sad kako to spojit, trebaš gitaru samo spojit u komp, treba ti ovo
http://www.imagesforme.com/out.php/i223428_PB120001.JPG
lijevo na slici ti je priključak koji se "kopča" na kraj ovog desno, a to desno ti je kabl za gitaru ^^ to sam ti dao ako se dobro sjećam, jedino ako maloki nije uzel sebi ^^
i onda to turneš u komp, u onu zelenu "rupu" ^^
jedina zamjerka koja je kod sviranja na kompu je ta da ima kašnjenje zvuka neki 0.3 sek, sad dali se to može popravit boljom kvalitetom gitare ili same zvučne kartice neznam, sviral sam samo malo, onak da probam, jel imam pojačalo, pa to iskustvo je bilo samo radi znatiželje ništa više, fora je , onak imaš xy zvučnih efekata koje bi naće za svaki moral odvojit bar somu kuna, jer taj program imitira i one papučice
moja preporuka je da si ipak nabaviš kakvo takvo pojačalo, ima Marshall pojačala od 1oW za pristojnu cifru, a bome su glasna, ja imam malo od 5W,također Marshall i glasno je, pogotovo na distorziji, može ić baterije u njega a možeš i adapter pikut
http://en.woodbrass.com/images/woodb...L+MMA-MS2C.JPG
samo kaj sam ga shebal,pa mi ne dela neš :/
evo to je to ukratko ^^
Ja sam svoju gitaru spojio na komp, i nakraju su mi se zvucnici sjebali pa da upozorim kod spajanja gitare na komp morate imat dobre zvucnike inace.
Ja sam koristio šrotne zvučnike, pa čak i one na laptopu i ništa se nije desilo.
@Flander: jesi probao mjenjati broj sampleova u ASIO driverima, jer meni je na integriranoj zvučnoj na šrotnom kompu latencija bila 6ms što je nemoguće osjetiti.
ma mjenjal sam sve i svašta, al ipak se osjetilo, odsviraš recimo neki akord i onak zvuk se pojavljuje
tak da sam odustal od toga, radije uzmeš pojačalo i svirak kak Bog zapovjeda ^^
Ovisi, IMO ne isplati se kupovati šrotne digitalce i vrlo slaba pojačala, kvaliteta i sve drugo će biti na strani guitar rig-a. Jedino ako treba za gaže i svirku sa bendom, al u tom slučaju trebaju nešto skuplja pojačala sa malo jačom snagom.
ovi mali 1W marshalli su relativno jeftini, ima ih i na velesajmu baš, a efekte si moš i sam radit, to nutra nemaš prektički niš, šaka elemenata, to zalemiš za 3 minute sve.
Meni su se zvicnici culi ko da su eksplodirali unutra a onda su prestali radit.= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
= Citat =:
Izvorno postao Abadon
lol meni isto :D
evo, glazbeni sajam je počeo, pa komentirajte što ste vidjeli, što vam se svidjelo i tako...
dolazim u subotu tamo.... naravno posjetit i pcplay :)
@flander
Prvo da ti se zahvalim na gitari I kabelu ^^ , nisam nimalo razocaran. Prvih sat vremena, nakon sto sam ju spojio na komp, sam divljo po njoj... (prvi put sviram na svojoj gitari) Jedino nisam uspio prokuzit kaj radi onaj desni kotacic... okrecem ga al ne primjecujem nikakvu razliku u zvuku... sad el to mozda do toga jer ju sviram preko kompa il je do gitare :\ ne znam...
Sutra bum se zaletio u rainbow ducan i kupio si neko pojacalo od kojih 10W max i neke ostale sitnice posto imam 20% popusta... ... ... ustvari, kolko je meni snage dovoljno s obzirom da meni uopce ne treba jako glasno (zivim u zgradi)... i na kaj bih jos trebal pazit kad kupujem pojacala??? distorzije neke il te neke brije... :\
@ prvi bold - to ti jed dubina zvuka, nemožeš primjetit na kompu= Citat =:
Izvorno postao Tsumetai Ryujin
@ drugi bold - 10W uvrh glave, za poćetak
@treći bold - a gledaj,uzmi neko pojačalo koje ima poznato ime, ja sam si uzel Marshalla, onog kaj sam ti pokazal i odličan mi je, sam kaj sam neš čačkal pa sam ga sjebo lol, tak da sam sad bez pojačala, a baš bi rado ovu akustićnu probal malo
drago mi je da si zadovoljan gitarom ^^
ps. ako treba kakv tip o sviranju itd,kakva stranica sa korsinim slikama ili filmekima, feel free to stop by on msn ;)