Ja imam 2 gige rama,a windows 7 mi ponekad trosi od 300 do 350 rama,u stanju mirovanja,pa me nebi cudilo da sa novim sp 1 bude na od 250 do 300.
Printable View
Ja imam 2 gige rama,a windows 7 mi ponekad trosi od 300 do 350 rama,u stanju mirovanja,pa me nebi cudilo da sa novim sp 1 bude na od 250 do 300.
Instalirao sam ga na ono čudo. Uspio sam ga natjerati da troši 250MB ali tek par minuta nakon kaj se boota. U početku troši cca 350MB dok se ne smiri. Ali sada se diže za minutu i pol, što je jebeno naspram prijašnjih 10-ak minuta. Sve dobro radi, iako se osjeti da mu fali snage...
ja sam ga instalirao na jednom prastarom kompu sa 512mb rama i radi dobro,naravno aero je iskljucen i neki servisi su pogaseni.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Na ovom Aero nije bilo niti moguće uključiti, grafa ne podržava :D
Jel je netko skužio kako riješiti sleep problem u sedmici, odnosno da se nakon nekog vremena komp ne želi probuditi?
Nemam pojma. Ja sam imao problem da mi je net crko poslije sleepa, sad radi jer sam namjestio da za vrijeme sleepa ne gasi mrežnu.
To sam i ja podesio isto, al i dalje zeza. Zanimljivo, kad je npr. pola sata-sat u sleepu, sve je ok, trknem miš i probudi se. Kad bude jedno 4-5h onda neće, fanovi rade ali niš ne reagira, ni miš ni tipkovnica; onda moram napravit reboot. Šteta, sleep bi fakat dobro došao.
Ček, probudiš ga iz sleepa pomicanjem miša?
Pa normalno, kak drugačije?
xd= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Možda ga on budi telekinezom :)
Meni sasvim normalo radi nakon sleepa. Jedino mi se jedan puta dogodilo da je na sleepu ostao ugašen oko tjedan dana i kada sam ga upalio trebalo mu je 15ak minuta da nadođe i onda sam ga jedva resetirao iz windowsa.
Al preko noci i preko dana kada ga uspavam, digne se bez problema.
Provjeri da li ti je sve u BIOS-u podešeno kako spada... Odi u Power Management odjeljak u BIOSu i podesi ACPI Suspend Type na S3(STR). Ako ne radi, možeš probati sa S1 s time da bi moralo raditi sa S3!= Citat =:
Izvorno postao Aral
Na koju foru? Komp je ugašen, i samo drži RAM i neke druge stvari pod naponom, valjda ga se pali odnosno budi na power tipku.= Citat =:
Izvorno postao Aral
Mozes si u biosu podesiti da se pali tipkovnicom ili misom. S time da se iz pravog sleepa nemres buditi samo micanjem misa, moras double klikat.
Pa ima svega i svacega za namjestiti u postavkama. Moj ugasi laser na mišu tako da se nemože upaliti na mrd, ali jednim pritiskom na bilokoju tipku se odmah diže.
Pa u sleepu se gase diskovi, externi disk i tako to, fanovi i dalje vrte, čim pomaknem miš odmah se pali.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Ali, kad mi se to dogodi da neće ni na miš, onda neće ni na tipkovnicu, ništa, a lampica svijetli na njoj. Idem probat u biosu vidjet sad. Bilo bi mi fora mi je komp srkoz zgašen i da ga mogu palit pritiskom na space samo.
To po meni nije pravi sleep mod.Kod mene se ugasi kompletno sve ( ventilatori ugašeni ) i palim ga na tipku miša ili klasično na kućištu .Pročitaj si još jednom što je Bartuc napisao kako podesiti bios.
^this.
OMG nabijem vas sve :pray:
Sad sam stavio na S3, onda sam skužio da ima opcija da mogu komp palit ili na tipkovnici sa bilo kojom tipkom ili sa double clickom miša. Narihtam to sve, uđem u winse i vidim da mi se hibernate opcija maknula. Ništa, kliknema ja na sleep, ekran napravi fade out i komp se zgasi, znači komplet. Niš, puknem space i gle upali se ali ne piše resuming windows ili slično niš. Onda mi se nakon pola minute zgasio externi disk i monitor i tak je stajao :pray:
Onda sam napravio reset, ušao u bios i vratio sve kaj je bilo prije, nakon toga je rokao startup repair i onda ušao u winse, već sam mislio da ću morat format napravit :( Pas mater, koje sranje. Znači, sleep mod je u biti komba sleepa i hibernacije kolko sam skužio, jer mi je sad napravio istu stvar koju i hibernate, sam kaj nije htio podić sistem. E, poludio sam :scared:
Inače, sad u ovim S1, default postavkama u biosu, moj sleep mod je bio takav da se ekran zgasio, externi disk također, diskovi u kompu te mrežna, fanovi rade. U S3 se gubi opcija hibernate i dogodilo se ovo sranje.
Ma čekaj. Sleep, odnosno suspend je način gašenja pri kojem se pod naponom ostavlja RAM i još nekoliko komponenata tako da kad ga opet upališ da ne prolazi kroz cijeli boot sistema, već se brzo vrati u stanje u kojem je bio kad si ga ugasio, tako da je "ugašen" i troši zanemarivo malo energije. Hibernacija je zapisivanje sadržaja RAM-a na HDD, odnosno ne mora držat RAM pod naponom dok je ugašen, a kad ga pališ opet se vraća na stanje zapisano na HDD-u.
Da, ja to kužim. Evo kak stvari sad stoje.
S1 u biosu, kad sam u winsima i stavim ga na sleep onda se događa sljedeće: gasi se monitor, externi disk, blinka power ledica na kučistu, mrežna je off, interni diskovi također, fanovi od proca, grafulje i kučista dalje zuje? Da li je to pravi sleep mod ili nije? Za mene je sleep mod ovo gore kaj sam opisao, a ono kaj mi se dogodilo prije 15min je hibernate, jer mi samo kod hibernatea gasi cijeli komp, a znam da sleep i hibernate nisu dvije iste stvari.
Kad stavim na S3, kliknem sleep, onda se komp zgasi komplet al malo drugačije nego da ga normalno gasim, znači monitor napravi fade out, i komplet ga zgasi. Nakon kaj sam ga upalio, disk je radio ko lud, externi disk se prvo upalio, onda zgasio a nakon nekog vremena i monitor. I to je to, tak je stajao samo, fanovi vrte a niš drugo ne radi.
Sad se bojim opet stavit na S3 da se opet slično ne dogodi. Fakat bi mi dobro došao taj sleep, a ovo sere. Inače, s kompom mi je sve ok, ovo sad prvi put vidim da se događa.
A dobro, ako staviš sleep opciju u windowsima, to je kako god okreneš sleep, makar mislim da nema baš neke poante u sleepu tokom kojeg ti rade ventilatori.
Pa da, to i ja mislim. Kakav je tebi sleep mod i kakve ti imaš postavke? Htio bi da mi sleep mob bude kompletan, gdje se komp gasi, ako je to ikako moguće. Mislim, u trenutnoj situaciji mi se sve gasi osim fanova, pa opet manje struje troši, jedino je problem kaj se nakon 2-3h neće dignut i sleepa.
Ne znam, ja nisam dirao nikakve postavke sleepa u windowsu niti u biosu, osim što sam stavio da mi drži mrežnu uključenu jer onda ostanem bez neta. Ventilatori mi se svi ugase, itd.
Koji će ti vrag onda mrežna ako ti je komp "ugašen"?
Zato jer nakon buđenja iz sleepa mrežna ne radi ako ju sleep pogasi. Male nekompatibilnosti i to.
Da, imaš pravo, to sam zaboravio. Di si to podesio?
E sad se ne sjećam, ali mislim da je bilo negdje u device manageru. Uglavnom našao sam properties od mrežne, i tamo je bila neka opcija da ne gasi ovaj uređaj pod sleepom, itd.
Ok, našao, isključio ono di piše allow computer to turn off this device to save power, tak neš. Al kažem, nažalost nisam riješio ovaj problem sa ne vraćanjem iz sleepa, skoro mi se sistem srušio. Može bit da je do koje komponente ili neš, iako komp radi besprijekorno.
edit: Hm, čini se da to kaj sam sad isključio ipak ne riješava stvar, u mom sleepu se ipak i mrežna gasi al mislim da tak i treba bit, kad opet uđe u winse sve je ok, mrežna radi. No dobro, nema veze, mislio sam da postoje riješenja za probleme koji su me mučili prije al kad me nema fakat duže, komp zgasim, ovak i onak se boota cijeli sistem za manje od minute, nije problem pričekat.
Lol, ja sam imao na S3 pošto je to jedini pravi i najbolji sleep. Sve se gasi osim memorije gdje ti čuva zadnji status kompa, nakon što bilo što klikneš, komp se pali u roku 2-3 sekunde i radi savršeno :D Ne znam zašto kod tebe neće...
Velim ti, jedva sam ušao u winse :) Nema veze, vidjet ću kak radi s novom konfom kad upgradeam sistem.
Evo prvi rezultat koji mi je bacio google - http://forums.gbpvr.com/showthread.php? ... -it-should)
Problem je sa x64 sistemima, odmah imaš i link na HotFix za taj problem. Ako imaš x86 i opet ti ne radi S3, onda ne znam, meni je na x86 radio normalno.
Imam 32bit winse al mogu ovo probat, tko zna...guglao sam i ja brdo al niš konkretno da nađem. Možda je jednostavno dublji problem u mojoj konfi koji u normalnom radu ne izlazi na vidjelo.
E da, kakav je tvoj sleep mod, sve ti se gasi jel?
Punokrvni S3, znači sve se gasi osim RAM koji se održava tako da ne izgubi "sliku" sustava. I naravno radi napajanje toliko da RAM može raditi - računaj koliko treba da bi održavao 1,9V module...
Ventovi, HDD, CPU, GPU itd., sve je zgašeno...
http://i.imgur.com/AOVG1.png
Ok. Mislim, i ovaj S1 je jedna vrsta sleepa, samo više struje troši. Budem probao još jednom s ovim S3 pa da vidimo kaj će bit. E da, u sleep ga staviš normalno iz start menija?
Da, Start - strelica - Sleep.
E da, kad sam stavio taj S3, meni se je i napajanje zgasilo ak sam dobro primjetio...
Zgasio ti se ventilator na napajanju pošto ga ne treba hladiti za to malo snage što isporučuje.