Iskreno nisam se baš oduševio reprodukcijom muzike na iPodu... Nimalo bolje nego na Nokiji Xpressmusic, čak mi se čini da SE ima bolju reprodukciju. Ja mislio da je iPod tu bog i batina.
Printable View
Iskreno nisam se baš oduševio reprodukcijom muzike na iPodu... Nimalo bolje nego na Nokiji Xpressmusic, čak mi se čini da SE ima bolju reprodukciju. Ja mislio da je iPod tu bog i batina.
ja sam oduševljen... iPod ima savršeno čist zvuk i svaki ton se dobro može razaznati, dok na nokiji 5800XM nije tako, malicko je šumovitije i ocekivao sam više od XM mobitela.
A bome miam dobrog sluha da primjetim svašta na tonu.
Cak mi ni na kompu zvuk nije tako čist.
Bas se baš ne čuje najbolje, eksperimentirao sam i sa equalizerom ali ne može se namjestit malo jači bas. A opet to je možda do slušalica.
e da bass (bass kick) nije baš izražen ali se bass gitara cuje. A na ovoj nokiji 5800XM se jedva cuje i jedno i drugo.. tj sve se jedva cuje jer je mobitel standardno tih na 3.5mm izlazu.
Kvaliteta najbolje dolazi do izražaja kada sam ih spojio direktno na zvučnike (Logitech X-210, ali prije nego što pomislite da su to crap zvučnici, oni jesu tihi i mali jesu ali je zvuk savršeniji od pola audio sustava u trgovini).
Znam da sam jednom slušao muziku na frendovom starom Sony Ericssonu koji je u međuvremenu riknuo, pa je imao neke bass boostove ili šta ja znam šta, pa je baš derao bas. Odlična kvaliteta zvuka.
Vjerujem da je do sluska, ja imam sennheiserove cx 300 II, i doslovno mi se bubnjici tresu od bassa :D.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Da, definitivno. A imam neke Philipsove koje sam koristio na starom smećastom MP3 playeru, ali sam prelijen da ih pronađem, odvežem i spajam na iPod.
Tvoj problem s 5800 XpressMusic je 99% u losem odabiru slusalica koje koristis. Nadam se da ne koristis one koje dolaze uz mobitel posto su koma.
Kod mene je zvuk na 5800 XpressMusic totalno orgazmican, a slusam hrpu totalno razlicite glazbe. Budem ti napisao svoj setup zvuka, mozda ti to malo pomogne. Sa slusalicama koje NISU in-ear tipa, tj. onakvim kakve ti preferiras, tesko da ces imati dobru zvucnu sliku zbog okolne buke. Ako zelis vjerodostojnu reprodukciju, najbolje su in-ear i klasicne slusalice zatvorenog tipa.
bas je najmanje vrijedan faktor kod kvalitete zvuka, osim za ljude koji slušaju šranc (al oni nisu ljudi pa cemo to zanemarit)! (jel tako boki :D )
vjerojatno jednostavno ne mozes cut tu razliku, a moguce i da je do slusalica... eh i da, mp3 kvaliteta ti moze imat jako veliku ulogu! ako imaš bilo šta ispod 256kbps, nemoj uopce računat da ces svršavat na zvuk... ja osobno ništa ne skidam ako nije u 320kbps kvaliteti...
Ne da je moguce, nego se 99% radi o slusalicama. Preko njih se reproducira zvuk jelte i u 99% slucajeva one limitiraju potpuni dozivljaj zvuka na mobitelu ili mp3 playeru. Na pravim slusalicama cesto pjesma zvuci totalno drugacije.
Potpisujem Niku, isto tako neusporedivo je bolje slušati sa in-ear nego sa običnim sluškama.
Nemojte gledati kvalitetu uređaja dok ne nabavite in-ear sluške od min 200KN.
Btw. IMHO radije bih fuš plejer i skupe sluške, nego iPod i njegove sluške =)
Da znam za te bass bostove. To je bio dio walkmana, a ima ga cak i K750i. Nije me baš oduševio ali nije ni za baciti. (osim ako taj frend nije imao neke flashane modifikacije)= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
da te imam i to dvoje xP užas.. najgore slušalice koje sam do sada stavio u uši.= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Možda bi i trebao isprobati još koji puta te in-ear slušalice jer mi je radni prostor u traktoru koji proizvodi jako puno buke, pa ond ajoš moram jače pojacati da cujem sta svira i eto ti postecenja sluha... problem su pare. nije da ih baš nemam ali nevolim bacati pare na isprobavanje pa da mi stoje negdje a nepašu mi. Imam dosta drugih troškova i ciljeva pa se pažljivo treba odvajati svaka kuna ^^= Citat =:
Kod mene je zvuk na 5800 XpressMusic totalno orgazmican, a slusam hrpu totalno razlicite glazbe. Budem ti napisao svoj setup zvuka, mozda ti to malo pomogne. Sa slusalicama koje NISU in-ear tipa, tj. onakvim kakve ti preferiras, tesko da ces imati dobru zvucnu sliku zbog okolne buke. Ako zelis vjerodostojnu reprodukciju, najbolje su in-ear i klasicne slusalice zatvorenog tipa.
Ssa ovim se slažem :roll:= Citat =:
Izvorno postao Karlo_from_Bjelovar
SZnam... boleno pazim na bitražu pjesama koje skidam, ali nekad njednostavno nepostoji ništa sa kvalitetnijim zvukom kod domaćih ili indie izvođaća.= Citat =:
vjerojatno jednostavno ne mozes cut tu razliku, a moguce i da je do slusalica... eh i da, mp3 kvaliteta ti moze imat jako veliku ulogu! ako imaš bilo šta ispod 256kbps, nemoj uopce računat da ces svršavat na zvuk... ja osobno ništa ne skidam ako nije u 320kbps kvaliteti...
Ajmo sad malo pretjerivati :)= Citat =:
Izvorno postao Kostolomac
btw kad već imate iPodove a nekoristite slušalice bili ih htjeli prodati za neku siću :P
Stojim iza svoje izjave 100% ! Pošto znam iz iskustva =)
Dobro.. i ja stojim iza svoga (bivšega) 3G i njegovih sluški pošto znam iz iskustva :D Player skoro da nema mane, osim možda još malo ručnog poštelavanja eqalizera i uređivanja pjesama tirektno sa mobitela.
najbolji mobitel IKAD dobio brdo opreme. sad se svaki iPhone i Android može sakriti pred ovim :yuck:
http://img440.imageshack.us/img440/5...3819845951.jpg
:pray:
to je ta nova tehnologija koja se trazi, multiscreens..
Rider32. Kad budes u prolazu javi se za pivu. Pa isprobas kak se ponasaju sluske od previse novaca, a onda sam zakljuci da li se isplate...
Gwin, uzalud ti trud. Neki ljudi nikako da shvate da su na bilo kojem boljem mobitelu ili playeru upravo slusalice ono sto cini razliku. Imam doma Technics RP-DH1200 profi sluske koje imaju toliko vjerodostojnu reprodukciju da kada ih stavis na glavu cujes sasvim drugaciju pjesmu. Susjed nije mogao vjerovat svojim usima kad je poslusao istu pjesmu na svoje MDR-XD300 Sony sluske od doma i na ove moje. Reakcija je bila OMG i WTF?!
Svako tko misli da nije tako moze slobodno svratiti u "Nove Boje Zvuka" (proguglajte) i zatraziti da isproba par boljih slusalica na svom mobitelu ili playeru. Garantiram blesavi smijesak na faci kad skuzite razliku napram svojih sluski vulgaris.
Gwin prihvacam ponudu samo tesko da ce se takvo šta dogoditi.. jedva se do osjeka dovucem a kamoli do ZG :)
Naravno da bi htjeo cuti takvo šta. Iako je to luxuz koji si teško mogu priuštiti al vrjedi isprobati. A i furam se na minimalizam i best buy, but ko znajednog dana... :)
niko, neznam u kojoj temi se nedavno rekao.. ugl pitat cu te ovdje...
Koi klinac će ti 3 mobitela :S
s tim da mdr xd300 NISU loše sluške..= Citat =:
Kad vidim da ste tu svi profesionalni sluskomanijaci, de preporucite mi neke inear sluske do 300ak kuna..
Mozd ih uzmem umjesto G330 posto neam slusalice za mob trenutno, a ove bi mi mogle koristit i za gaming...
moje sennheiserice hd 200 rulaju 8)
Skuži ovo lega... :pray: http://www.pioneer.eu/eur/products/44/1 ... rview.html
lepo..
ali koja im je cijena?
Cijena je 1099$ za jači model i 899$ za slabiji model. :roll:
OVOSisto owna. Kewl price! :thumbs2:
Eee tnx ^^= Citat =:
Budem u ponedjeljak vidio ak ih ima za kupit :)
Ma mora ih biti. Jel ih kupuješ in da Hungary oder in Croatia?
E da, pogledaj si i video...
U hungary, u Cro nec ic jos dost dugo a to mi dost hitno treba...