Jel taj program pomaze da igre rade na sedmici isto kao i na xp posto mi jedna igra na sedmici laga jako?
Printable View
Jel taj program pomaze da igre rade na sedmici isto kao i na xp posto mi jedna igra na sedmici laga jako?
Teško. Može pomoći da ti neke starije igre koje ne bi mogle raditi na sedmici rade preko tog XP moda, ali neće ići ništa bolje. Dakle, to ti ne pretvara sedmicu u XP kad zatreba, nego pokreće XP unutar sedmice, što znači da skupa sa sedmicom na kojoj radi pojede još više memorije.
Što se tiče samog rada, maloprije sam instalirao uz minimalne poteškoće, sve radi kako treba zasada. Jedino što je možda malo previše gladan memorije. Sad mi uzima malo više od 1 GB memorije.
EDIT: Također je praktično što aplikacije i programe koje instalirate unutar XP moda možete pokrenuti izravno iz start menija u sedmici, nakon čega se ne prikazuje vaš virtualni XP u vlastitom prozoru kao inače, već se samo otvara prozor sa aplikacijom pokrenutom u XP okruženju.
E hebiga :-x onda cu se morat vratit na xp :cry:
Rijesio sam problem Amd dual core optimizer sam instaliro i sada radi kak treba.
= Citat =:
Izvorno postao Praetorian
Znači da nije bilo do sustava već do optimizacije igre. Nema ih puno, ali zna se zalomiti igra koja se nekim čudom bori sa multi core procesorima. Takve igre se jednostavno pokrenu na jednoj jezgri i rade odlično, ali to je notorna glupost programera koji ne zna složiti igru u koraku sa dostupnim HW-om :(
PS: Intel nema optimizer za takve probleme, ali ima Registry Tweak kojega sam opisao u PoP temi. U najgorem slučaju, uvijek postoji Run FirstSaplikacija koja je dušu dala za te glupe igre sa multi core problemima.
Dosao je i taj 22.10...Win7 je vani :D
HP Retail verziju imate u Protisu za 1450 kuna, a OEM u ADM-u za 900 kuna. Jednom gameru ništa bolje od tog nije potrebno. Pitanje dana je tko će uz takve cijene uopće danas il' sutra kupiti Vistu. Iskreno, za Vistu ne bih dao ni 50% cijene novih Windowsa 7. XP će uvijek naći kupca unatoč tome što je Windows 7 vani, ali Vista? Hm...
ovo cem isprobati...
I, jel tko kupio, isprobao finalnu verziju i sl...?
instalirao win7 prošli tjedan...za sada sam vrlo zadovoljan njime...stabilan je, malo brži u radu od xp-a, ljepše izgleda...što se tiče igara sve dosad radi bez i najmanjih problema :D
ja sam ga već odavno skinuo sa uniri-a, win 7 professional i opet kažem da je OS odličan, naspram viste. Sve radi kao i na XP-u i na visti, a što se tiče igara jedino cod nekad zna kašljucati i izbacivati, ali to je zanemarivo.
Igram trenutno Mass Effect prvi puta na sedmici i moram priznat, dosta su bolje perfomanse nego na Visti. Dok sam na Visti sa max postavkama imao framerate oko 20, sada na istim postavkama imam konstantno 30 fps-a, bez ikakavih padova. Prezadovoljan. Mislim da ce i ME2 raditi također dosta dobro :)
Stavio i ja W7 i zadovoljan sam! No, imam jedan problemčić!
Imam dvije particije, jednu od 5gb u FAT-u i glavnu od 220-ak u NTFS-u, i sad kad sam stavljao W7 prije formatiranja sam stavio neke važne podatke na ovu manju particiju raćunajući da ću moći (kad stavim W7) s nje samo kopirati nazad na glavnu i koristiti!
Kad ono, pišo! Nema mi te particije više, tj. nije prikazana kad otvorim "my computer"!
Pa pitam ovdje da li netko zna kako otkriti tu particiju, jer mi se neda sad ponovo stavljati xp pa pržiti na dvd to sve i onda ponovo na W7!
Možda si ovu drugu trebao formatirat na NTFS. Meni su obje particije HDD-a NTFS i sve šljaka kako treba. Probaj bootat Knoppix sa CD-a pa pristupit toj particiji ako ide. Ili joj probaj pristupit sa XP Mode virtualne mašine, ako si ju stavio.
Nisam stavljao ništa jer iskreno nemam pojma o čemu pričaš, pa ako ti nije proble pojasni malo!
Nisam formatirao tu particiju jer stoji nešto na njoj odkako sam kupio laptop pa se bojim dirati da nebi zajebao nešto!
Mislim da sam u ovom topicu rekao koju riječ o XP modu - dakle, XP mod je stavljen u sedmicu za slučaj da moraš pokretat nešto šta ti samo XP podržava. Radi se o tome da instalacijom XP moda na sedmicu dobiješ cijeli jedan (virtualni) Windows XP unutar svoje sedmice i na njemu možeš pokretat aplikacije za koje misliš da ne bi radile na sedmici. Ako te volja probat, odi na ovuSstranicu gdje možeš to nabaviti.
Moraš skinut oba filea na stranici, jedan je Windows update koji će dodati Windows Virtual PC, i drugo je instalacija za sam XP mod. To dvoje instaliraš i možeš počet odmah.
Napomena za ovaj Win update: Ne brini ako ide sporo ili zastane, meni se to instaliralo petnaest minuta :/
ja sam ga probao,radi savrseno.
Instalirao i neće mi otvori Windows XP Mode! Javi ovu grešku!!!
A kad otvorim Windows Virtual PC, otvori mi se novi folder koji je prazan!
Probao i radi.Odličan program postao još bolji :thumbs2: .
Evo i ja ga instalirao, radi na Win7 x64, puno hvala što ste me cimnuli na novu verziju :friends:
Da, ja sam ga baš jučer stavio, radi super. Uz to sam jos nagurao zadnju verziju VMWarea, koji podržava win7. Sad ću vrtit virtualizacije sedmice ko lud.
Mislim da znam u čemu je problem. Čini mi se da sam negdje i pročitao da VirtualPC traži i hardversku mogućnost virtualizacije što ovisi o osobinama pojedinih procesora (ili matičnih ploča, ne znam). Bit će da ti hardver nema podršku za to. Baš me zanima da li bi ti radio neki drugi softver za virtualne mašine, kao npr. Sun-ov VirtualBox?= Citat =:
Izvorno postao Frky
Dali se to meni čini ali nemogu mape premještati gore/dole npr. imam 3 mape i zelim najgornju staviti da bude skroz dole, zadnja??
Da, bas sam i ja probal i nejde :o Moze se jedino onak standarno poredat mape prema imenu, velicini itd. Nisam uspio skuzit ovak random napraviti...
Nema toga tu, sam ih na Desktopu moš slagat kak očeš, u folderima si osuđen na neku vrstu sortinga, by name je još najmanje zlo u odnosu na ostale. Lagano sam se naviknul na to već, al po meni je bezveze i veliki -
Potvrđeno je :(
http://www.sevenforums.com/general-disc ... post352707
Nije mi jasno zašto se Microsoft odlučio na takav postupak, zašto korisnik nebi mogao proizvoljno iz Windows Explorera sam postavljati datoteke i mape na način i po redu kakvom on to želi??
Ja sam valjda sat vremena vrtio po ocijama i izbornicima da to skužim kad sam se prebacil na 7, bedasto kaj toga nema, jedino ak postoji kakvo neslužbeno rješenje al mi se neda baš istraživat...
iako mi ništa ne znači jer uvijek imam foldere sortirane po imenu, ali također smatram da je ovo velika glupost microsofta...
cekajmo service pack :)