Materijal ekrana stavi da nema/ili smanji, reflekcije, odsjaja, spekular, i sl.
Te opcije bi trebale biti tamo gdje si našao i bump i sl., znači tamo gdje si stavljao texturu/e.
I poradi na sjenama unutar rendera.
Printable View
Materijal ekrana stavi da nema/ili smanji, reflekcije, odsjaja, spekular, i sl.
Te opcije bi trebale biti tamo gdje si našao i bump i sl., znači tamo gdje si stavljao texturu/e.
I poradi na sjenama unutar rendera.
hmm
maknio sam jedno prednje staklo koje i zaprave ima na mobilnom i stiti display
u postavkama je bila skroz prozirna i bio je samo odsjaj namjesten
izgleda da je ona kurva posvjetlivala display
:S
al evo zavrsio sam kompletne teksture na mobajlu
al ovo je samo prednja maska sa ekranom
jos trebam izmodelirat kostur i zadnji dio
http://img39.imageshack.us/img39/4682/gotovaprednja.jpg
pala i 1. animacija
mvoI8nRK ... tube_gdata
:D
http://img6.imageshack.us/img6/2627/animacija2.gif
Mobitel je super i samo tako nastavi modelirati.
Animacija je premocna, jos da si stavio texture bilo bi jos mocnije.
:thumbs2:
nemam ideja za texture
taj robot je napravljen za 20 min
Ovo je možda shameless plug ali jel ima tko zainteresiran za malo ozbiljniji model broda (20 - 30 tisuća poligona u cijelosti...) ?
Trebao bi barem osnovne linije trupa... Detalje i jedra mogu napraviti i sam
Inače model mi treba za M&B mod ...
Molim vas odgovorite mi ako ste zainteresirani ...
Ja mogu, ali ne sada, ništa do sljedećeg mjeseca.
Nije mi još toliko potrebno pa i meni odgovara sljedeći mjesec ... Puno hvala
Samo da ponovim bitan mi je trup i ova nadgrađa (čak i prozore mogu sam napravit) jer nikako ne mogu pogodit osnovnu liniju broda
Jedra, užad i zastave su potpuno nebitni jer ih mogu napravit i sam bez problema
Mozda imas Rhino3D? Uz njeg ti dodju neki primjeri i tutoriali i medju njima imas trup broda ako se dobro sjecam...
Hmmm ... Pogledo sam prije minut i nije besplatan program ... Radim u wings3d-u, nemam ja para za profesionalne programe (a da budem iskren, nisam ni baš toliko dobar u modeliranju da bi mi kupnja bilo kojeg programa bila isplativa http://forums.taleworlds.com/Smileys...t/icon_lol.gifS)
I iz onog što sam vidio Rhino3D je napravljen za moderne brodove a meni treba baš posebna vrsta trupa ... Zato sam došao pitat za pomoć ovdje jer tu ima par ljudi kojima modeliranje zbilja leži
Evo tuta za CAD, mozda mozes nesto iskoristit iz ovog?
http://www.worldwideflood.com/CAD/hull_loft_tute.pdf
EDIT: ako nista imas vaznije crte trupa tu
inace teragen ako se sjecam da je to "onaj" teragen programcek je malo vece sranje. ima gadnih nuspojava sa teksturama, tojest pri bojanju, tojest nanosenju textura. i dalje ostajem vjeran 3ds maxu i onoj izjavi:"drzi se onoga sto znas i za sto si siguran da valja!" usput ovako odzumirano lijepo izgleda al kad se priblizis blizu tekstura vidis koliko je nerealno. teksture u close-upu su uzasne jednom rjecju. zato sve volim sam obavit. uzmes kartu, stavis je kao referencu u top view, nacrtas plane, po "godovima" ekstrudas visine brezuljaka i vrhova, unwrapas i nacrtas sam teksturu, specular, bump i displacement mapu. bacis vray ili malo overklokas obicni defaultni scanline i viola, dobis 20x bolji i realisticniji render od ovog, poigras se nebom oblake stavis na zadani novi plane zadas im volumen preko sticky particla i postavis efekt volume light i dobis render na koje ce ti oci suziti od srece. :wink:= Citat =:
Izvorno postao _cryphx_
ne kazem da ne treba isprobavati nove stvari ali vece realizme napravim unutar 3ds maxa sto se tice terena
@tegla
odlicni radovi
Ovo definitivno moram vidjeti, ajd napravi nesto pa posalji sliku. PLEASE= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
nakon srijede budem ti slozio nesto na brzinu, jer inace radim sada i do 14 sati dnevno i uz to jos pisem knjigu i predajem jos u skoli tako da nekog konkretnog vremena nemam bas za sebe, a vikend radije provedem u prirodi. hebiga, ne vjerujem u onu:"kriza je, nema se posla!" kriza je samo u medijima i politici, sto se tice posla, njega uvijek ima i previse.= Citat =:
Izvorno postao Ghost_Rider
@barathrum thanx :D
Problem je taj što ih ne mogu sam napravit u wings3d-u ...= Citat =:
Izvorno postao _cryphx_
Baš trebam pomoć nekog tko zna dobro modelirat ili ima dobar program za to
C je rekao da će mi pomoć ako bude imao vremena ...
Ja u Wingsu modeliram. On ti je blago rečeno hybrid više programa, iz kojih su uzimali osnove i sve ono što se najviše koristi, tako da s njime možeš sve što se tiče modeliranja.
Na ovom PC-u ne mogu modelirati, a laptop si sređujem već cijeli ovaj mjesec. Sutra updateove Windowsa, i svega ostalog, pa malo dotjerivanja, cijelu particiju u sliku da spremim i laptop je spreman, ako se u među vremenu opet nešto ne sjebe, jer zadnji puta kada sam bio pri kraju sa svime, update Windowsa mi sjebao Device Manager odakle ga najviše koristim.
Ja juce sjebao windows i morao nanovo sve :( .= Citat =:
Izvorno postao C
:(
Inače, trenutno se igram sa fizikom. Kad skužim kako kameru zalijepit za objekt, počet ću pisat skriptu za kretanje i koliziju.
Jbt ja otojc instalirao Unity i nejma sanse da namjestim GUI :( , jesam li ja toliki noob ili ti nisi namjestio da se GUI pokrece cim unity pokrenem :? .= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Možda sam trebao uploadati i project file, možda su mi tamo indeksi scena i to. Jer čim se pokrene, trebao bi se pojaviti main menu, a kad klikneš new game i prva scena sa nekakvom kockom, to sam samo bezveze stavio. U prvoj sceni moraš stisnut Esc da bi ti se pojavio pause GUI.
Zapravo ja samo vidim plavi ekran, sta god da pritiscem nista se ne dogadza :( . Zar ova sranja smao mene pogadzaju, zasto nekada nece C-a pogoditi :( .= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Onda sutra uploadam project file, pa si njega otvori, i on će prepoznati svoje scene. Mislim da on fali...
-.- Zar nisi mogao doma sve uploadati cccc. Jesil ti ovaj CORELEE na msn-u?= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
link alat se koristi. to je dva klika. medjutim toplo bih te savjetovao da ne pises nista jer ako to nisi znao a to je iskreno receno dva klika misem bez uvrede ali mogu samo predpostavljati koliko ce to losa skripta biti sa previse stvari koje ili se mogu jednostavnije izvesti ili si prepisao od drugih ili su netocne. ako ne znas programirati u cesticama i reaktoru slicno realistican tornado ili oluju nemoj pocinjat nista pisati o inome jer nemas predispozicije za to, a vidim da ne znas kameru zaljepit za objekat. samo ces se napatit za bzvz a komotno nista tvojega nece biti u tome. odradi par projekata za nekoga, cisto da imas osnovu i referencu na kojima ces pisati skriptu, da ne bude prepisivanje sa neta i prepisivanje od alana mckaya. jer to je krsenje autorskih prava. :wink:= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Daj nemoj covjeka operecivati, pravio je skriptu za GUI 5 dana i toliko se mucio a kamoli za kameru :rotfl: :pray: :pray: .= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
Znam ... Počeo sam modelirat u wingsu i koristim ga već oko 11-12 mjeseci ali brodovi su zapravo jedina stvar koja me ne ide u tom programu... To je vjerojatno više do mene nego do programa ali sam siguran da bi bilo lakše u 3ds-u s onim njegovim forama da iscrtaš nešto iz slike i onda to izvučeš kao 3d objekt...= Citat =:
Izvorno postao C
Pa sta wingsd 3d nema nurbs curve, nesto tipa cv i ep curve u mayi? Sa tim bi to bilo najjednostavnije napravit.
Čuj, Unity engine, C# ili JavaScript nisam u životu vidio, dok me C nije pitao za pomoć sa tim projektom, jer im treba nekakav programer. I tako se ja pomalo prihvatio toga i počeo sam zbrda zdola radit što je već C imao na umu.= Citat =:
btw, GUI skriptu sam vjerojatno mogao napraviti u jedan dan, ali faks, ispiti, i tako... A i lijenost je bitan faktor nažalost :(
Možeš i u Wingsu tako. :)
Uzmeš X objekt i Y kameru, zatim na Y kameru staviš Smooth od kamere da prati X objekt, skupa s podešenjima. Velim ti, samo treba upravljačka skripta.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
I još nešto. Kada stavljam fiziku, model može biti u obliku kocke, kruga i sl., a ja hoću mesh, međutim kada stavim mesh, model propada, gubi mu se fizika, a ako stavim curv, onda opet ima fizike i sve je točno, međutim kilaža onda ne valja. Npr. objekt koji je težak 1 000 kg i leti brzinom od 200 km/h lupi od takav objekt koji ima 10 kg i stoji, uz sve to je gravitacija 9,81, ne, kao da je zakamanjen, naravno. A curve podržava 256 polygona max., ne znam zašto.
BTW Neću ništa "importati" u folder za engine kako si mi rekao, jer će to pokvariti ono što već imam, a i svakako sve to slažem po redoslijedu i sl., da ne bude problema.
U svakom slučaju, skripta za GUI radi, bar kod mene, točno kako bi trebala. Jedino ćemo možda imati nekih poteškoća sa zvukovima, s time da mislim da neće biti moguće pustiti zvuk kad mouse cursor bude iznad gumba, samo kad klikne.
I btw, otvori novi projekt pa u njega spremi te assete. U biti, napravit ću novi zip sa svim assetima, ovaj put uključujući cijeli projekt. Kako da ga nazovem, btw?
Ovaki mi projekti stvarno nekada dopizde :-x .
Ustvari, samo bi project file trebao biti dosta... Probajte ovo dodati pod assets u projektu u koji ste stavili postojeće scene i skripte.
http://www.megaupload.com/?d=LKUNJ1IH
:rotfl:= Citat =:
aj dobro, necu. samo mi je blesavo da netko pise skriptu tko nije ni ovladao necime, vec prevodi tutor sa neta. mislim kako ces ti covjeku objasnit da je nesto tako-i-tako ako sam ne kuzis cijeli sistem?! samo sam mu rekao da je besmisleno :)
Ja nikad od nikoga nisam prepisao ni jednu skriptu programskog koda, pa tako neću ni sada. Čitam tutoriale s neta jer su mi najbrži način učenja konkretnih stvari.
Je li možda krivo učiti iz tutoriala? Ili to ja prepisujem nečije skripte čim koristim iste funkcije enginea? Učim ga na potpuno krivi način, ali kažem, prvi put sam se susreo s tim softverom pred mjesec dana, i počeo učiti od UI funkcija. Totalno krivo, ali to su konkretne stvari koje C-u i GhostRideru trebaju. Niti je ideja za igru moja, niti sam ja izabrao softver s kojim je radimo.
Također, imaj na umu da nisam klinac od deset godina koji je prekjučer naučio koristiti osobno računalo i želi na svu silu napravit "igric.u".
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
trebas poradit na izrazavanju. previse si kontradiktoran. nisi nista prepisao ali ucis preko tutorijala?! objasni meni tulavom, kako si ista naucio ako nisi prepisivao jer oprosti ali ako radis po tutorijalima onda si sve i napravio kao u tutoru. i mozemo se okladit da stavis tu tutor iz kojeg si ucio i svoj skriptu da bi nasli bar 90% zajednickih tocaka izmedju tvoje skripte i tutora po kojem si ucio. jer oprosti ali ti odmah nakon tutora pises skriptu, pa mi i to objasni kako si u razmaku od zavrsetka tutora i pisanja skripte ti ista svojega svladao?! jer ako ti u par sati izmislis cijeli svoj kod i svoju viziju, sto ti radis u hrvatskoj?! sto nisi na harwardu?! ne trebas ni novac, jer kao takvog i sama hrvatska drzava bi te financirala. to tvoje pisanje meni sve nesto na foru:"kakio bi, piskio bi!" :rotfl:
obavi ti par poslova za ljude da vidis kako ono o cem pises dise. dotad svako pisanje bez tvog dokaza i pokaza tvoje prakticiranja naucenog jednostavno ne postoji. a ja vesla sisao nisam. stoga sumnjam na debelo da je u tim skriptama ista tvojega do cega si ti dosao sam i sto si sam otkrio i skuzio. ovako... bolje ti sam uci i dalje. za skripte ima vremena kad ovladas znanjem. dotad bolje iskoristi vrijeme jer ovako ionako sa tim skriptama ne mozes nista niti ces ih igdje moci utrziti. ne znam zast ljudi rade stvari od kojih nemaju nikakve koristi, ni materijalne ni duhovne a ni intelektualne. :?
prije mjesec dana si poceo ucit i sve radis krivo i pises skripte?! :rotfl:
nema sto. ja 15 godina radio animacije za skole u 3d-u, graficki dizajner, u zadnjih par godina sam se naradio u 3d-u i tek nakon godina i godina rada i iskustva pisem knjigu, a ti nakon par mjeseci ucenja vec poceo pisati skripte. pa hebemu misa, izgleda da me vrijeme pregazilo. gluplji sam nego sto sam mislio. samo ja znam odgovore na pitanja kao sto su:"a zašto je to tako?" :rotfl:
:pray: :pray:= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
Stvarno si mu napricao, svaka cast :friends: .
@chameleon - Jarane nemoj uciti po tutorijalima jer otako neces nista nauciti, imas knjigu za UnityScript na Unity stranici i skini si pa uci kako treba a ne sa tutorijala koje su pisali svakorazni likovi.
Pa onda najbolje da ne koristim integrirane funkcije Unityja poput Input.GetAxis, jer sam vidio da ih se koristi u tutorijalu? Napravio sam skriptu za GUI glavnog menija i pauze (inače nikad ne bih počeo od toga, ali C je predložio da prvo to napravim), i to je skripta koja čini GUI koji izgleda točno onako kako mi je rečeno da mora izgledati. Skripta nije kopirana ni od koga. Jedino što sam "kopirao", točnije saznao, je ime Unity-ovih funkcija za pozadinu, gumbe, input, što one vraćaju, te kako radi funkcija koja prikazuje UI u kojoj to sve treba napisati.
btw. koristio sam službene tutorijale i reference sa Unity websitea.
Ovaj C vise sere, nezna jadnik ni sam sta hoce. Nesto pravi u Unity-u i ne pokazuje nam nista :( , napravim jednu mjuzu za GUI on hoce da je izmjeni :pray: .= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
ja nedavno rekao polaznicima dok sam sa nekima ponavljao da odu na google i nadju neki tutor za vatru sa osnvim emiterima cestica. bolje da ti ne pricam na sto je taj tutor izgledao. sve krivo objasnjeno. sva sreca lik je prilozio fajlu, a ono u fajli totalno 50-te stvari a tutor sav netocan. to sto kazes za tutore, definitivno. necu ni komentirat na koliko takvih se naleti. jos ispod likovi napisu:"this is what I created!" :rotfl:= Citat =: