Jaooooo, Target...vidim ga skoro svaki dan ili kak se vozi na biciklu kroz kvart ili kak reže mado živicu. Ipak, bio mi je i ostao najbolji reper što ga je ovaj dio zemaljske kugle vidio.
Printable View
Jaooooo, Target...vidim ga skoro svaki dan ili kak se vozi na biciklu kroz kvart ili kak reže mado živicu. Ipak, bio mi je i ostao najbolji reper što ga je ovaj dio zemaljske kugle vidio.
Kako ne kužiš? Pa naveo si tu evo za početak Nasa, neznam po čemu je Nas tehnički bolji od Paca. Nadam se da čitaš lirike, a što se Bigija tiče - došli su u isto vrijeme tako da on nije toliko relevantan.= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Moji argumenti su gore navedeni, ne namjeravam se kačiti oko toga bzvz, napisao sam u stilu da svatko ima svojeg konja kojeg brani i na kojeg će uložiti pare, no od svih navedenih, od Wu-Tanga pa do Jerua - nemože mi izazvati emocije kao Pac u svojim pjesmama.
"Gloficiranje"...misliš na glorificiranje...ok, neznam zašto bi bilo smješno... pa ima ljudi koji su od samih početaka u repanju i reći će ti istu stvar kao i ja, i opet iste ljude koji će imati tvoje mišljenje to apsolutno nema veze s time... ne trebaš se postavljati u dominantnu poziciju, to su sve odlični reperi samo što ću uvijek za 2Paca govoriti da je kralj repa i to je moje mišljenje.
Najbolji od najboljih. Eli Porter.
Momci. Ovakve su rasprave kao da raspravljate koja je boja ljepša. Svi su tu dali svoj doprinos. Istina, neki malo više nego što su trebali, a neki malo manje nego što su mogli, no to je sve danas potpuno nebitno. Tupac je bio pojava, odnosno bio je u to vrijeme jedna veoma karizmatična ličnost, a imao je i još nekih protekcija sa strane i zato je i isplivao na površinu za razliku od ostalih koji nisu bili te sreće. Osobno puno više cijenim jake i unikatne stvari, nego kad si ekipa zabrije pa štanca pjesme kao na traci, a u to vrijeme štancali su skoro svi. Ova je stvar svojevremeno razvalila, no i dan danas ubija. Da je barem bilo više takvih...
Instane In The Membrane plagijat?
btw.
=D
btw. zajebao sam se gore u vezi Bigija, nije došao u isto vrijeme kao 2Pac, dapače - kopirao ga je u mnogo stvari.
It's all about Versace, you copy my style...S;)
Hahahahaha= Citat =:
Izvorno postao ReiKo
Znam da želiš reći da je Cypress Hill onda kopirao Black Sheep ali.. nije baš toliko očito mislim da se ne radi o tome, skreč je pomalo sličan ali House Of Pain je definitivno išao putanjom Insane In The Membrane.
btw:
Legendarna...
Beat ravno iz raja. Enjoy... 8)
Evo da ne ispada da samo serem...:D
Genijalna stvar, beat, lirike i flow, sve se savršeno posložilo.= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Sad te malo bolje kužim, meni je recimo 2pac bio najbolji reper kad sam imao 15-16 godina, ali čim sam malo kasnije počeo otkrivati Wu-Tang, Gravediggaze, Rootse i većinu klasika tog razdoblja, ne sjećam se da sam ijednom upalio 2paca. A što se tiče Nasa, mislim da bi se većina kritičara i iskusnih hip-hop slušatelja složilo da se nijedan 2Pacov album u cijelini nemože usporediti s Illmaticom. Kad bi pogledali cijele diskografije, 2pac možda i je bolji od Nasa, koji nikad nije uspio nadmašiti svoj prvi album, ali Illmatic je jednostavno savršen hip-hop album bez sekunde fillera (ponajviše zbog odlično procijenjenog trajanja od 39 minuta, u vrijeme kad su dupli albumi od 2 sata bili dosta česti (All Eyez on Me npr., koji često gubi na snazi i ima dosta fillera baš zbog tolikog trajanja), svaka lajna na mjestu, i s najboljim producentima tog vremena (DJ Premier, Pete Rock, Q-Tip i Large Proffessor (fali im jedino RZA :) )). Jebiga, to su gole činjenice, ali očito da tebi 2pac osobno puno znači pa nećeš promijenit mišljenje, ali ja se svejedno nemogu suzdržat od komentiranja.= Citat =:
Izvorno postao ReiKo
Evo za kraj:
:friends:
Obožavam ovu stvar...
Ice Cube <3
@Duke of Earl
Ne.. nisam ja subjektivna osoba, ako je netko bolji onda je bolji ali opet svi mi imamo različita mišljenja i poglede na takve stvari. Evo recimo u mojem slučaju - 2Paca nisam kužio sa "16-17 godina" kako sam ga skužio tek sada u svojim 20tima. Neke stvari sam uzima zdravo za gotovo niti sam dobro spajao misli koje je pretočio u stvari putem rima.
Još nešto u subjektivnosti - više volim east side repere nego west side, tako da nije da imam neke pretenzije prema 2Pacu nego eto, takvog sam mišljenja i gotovo.
Što se fillera tiče...neznam iskreno, meni su nekako dio cijelog hip-hop foklora, čak i volim da ih ima solidan broj. Opet - ukusi su različiti.
Zašto bi se suzdržavao...ne kužim...pa imaš pravo na mišljenje kao i svi mi, niti netko traži od tebe da se suzdržavaš.
btw. evo za kraj ;):
Neznam jel koristimo isto značenje fillera, ja sam to spomenuo u negativnom kontekstu, kao pjesma ili skit koja je daleko inferiornija ostalima na albumu, i služi samo za umjetni produžetak trajanja.= Citat =:
Izvorno postao ReiKo
Npr. ovo:
Užasan polu-disco beat zvuči kao da je izašao iz radionice MC Hammera, vrlo slaba tematika i tekst, i katastrofalan skit zadnjih par minuta, neugodno mi je poslušat pjesmu do kraja.
= Citat =:
Izvorno postao MILF hunter
Ovo mi mnogo valja.
Pa filler može imati samo jedno značenje, npr. da zamjeni nešto što je trebalo biti rečeno dok beat ne prođe ili u freestyleu koji daje freestyle reperu "mjesta za razmišljanje", a da ne ispadne glup poput: "yo", "you know what I mean", pa čak i "whattup" i ostale pizdarije... u biti riječ koja drugima daje do znanja da sugovornik razmišlja ali mora to obrazložiti na određen način... u rapu je to tako (naveo sam par primjera gore)... i iskreno kazem ti - ne smeta me baš previše, dio mi je cijele kulture npr. kad netko kaže "giiiieeah" znam da mu je to filler ali pakleno mi zvuči pa eto tko ga jebe, ok je =D= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Opet me ne kuzis :( Evo ti sluzbeno objasnjenje:
= Citat =:
Albums of music were typically of a set size determined by the physical medium such as the vinyl record or CD. Artists might then haveSto pad out their material to the standard length by including filler tracks of lesser quality and this was normal for popular music.
Ne kuzim ja tebe no ti ne kuzis mene. Mislio si na filler stvari tek toliko da su tamo, da popune do standarda. OK... iskreno nisam primjetio to previše kod 2Paca ali ako ti imaš takav feeling, eto...ok.
Evo, napokon smo se skuzili onda :) Ti pod filler mislis na rijeci koje popunjavaju prazninu izmedu lajnova, ja mislim na slabije pjesme koje popunjavaju visak vremena na albumu. Sad mozemo prestat s ovom raspravom i nastavit s linkanjem kvalitetnog hip-hopa :)
Hey yo doctor, here's another proper track
and it's phat, watch the snipa, time to pay the pipa,
and let that real shit provoke, see you's a wanna be 'loc
and you'll get smoked and i hope that your fans understand
when ya talk about preyin me, the same records that ya
makin' is payin me
Muthaphuckk Dre
Muthaphuckk Snoop
Muthaphuckk Death Row
Yo, and here comes my left blow
swag
To mu je sa zadnjeg albuma, ako se ne varam. Divan spot i divna pjesma, nekako se sve doima poznatim :)= Citat =:
Izvorno postao str1k3r
kak mi je ovaj rnb hook prejeben. :rotfl:
Fresh Donkey, veterani domovinskog rapa stižu s najtvrđim beatom na ovim prostorima:
BORI SE ANTE MITRALJEZ ANTE