koju je gitaru najbolje uzet razmisljao sam da se pocnem bavit sviranjem gitare pa me zanima
Printable View
koju je gitaru najbolje uzet razmisljao sam da se pocnem bavit sviranjem gitare pa me zanima
zavisi šta želiš svirat.
moj savjet; kupi si klasičnu gitaru, malo nauči svirat na njoj, nakon nekih godinu dana iživljavanja na klasičnoj, stavi žice za akustaru (na klasičnu) i kad se dovoljno izvježbaš, kupi bass.
zašto bass? zato što svaka fufa sad oće svirat električnu gitaru
zašto ne odma početi svirati bass? zato što se onda nećeš moć kurčit pred trebama u parku :) :)
P.S. prolistaj si malo ovu temu i Glazbeni Forum, naći ćeš i ponešto korisnog
el moze netko dat neki savjet kako uvjezbati na (akusticnoj) gitari udarati samo zaljene zice, men cijelo vrijeme trzalica udara i ove okolne... ...
Alternate picking.
Stisni neki jednostavan akord, E recimo. Sad ga sviraj trzalicom od 6 zice prema prvoj ali na taj nacin da preskaces po jednu zicu. 6, 4, 5 ,3 ,4 ,2 ,3 ,1, 4, 2, 5, 3, 6, 4, ...
Ako ti je lakse shvatiti:
----------------0--------------------------------------------
-----------0---------0---------------------------------------
-------1-----1------------1----------------------------------
---2-----2--------2-----------2------------------------------
-----2-----------------2-------------itd.---------------------
-0--------------------------0--------------------------------
Pa kad ti misici ruke izgrade neko pamcenje pocnes i mjenjati akorde, velicinu skoka (3 ili vise zica i kombinirano), uglavnom, prilagodis vjezbu kako zelis.
To je jedna od vjezbi, uglavnom, samo vjezbaj sviranje rastavljenih akorda. Intro "Knocking on heaven's doors" je dobar primjer (jedan od mnogih).
k probal bum tako vjezbati...
a jel mi mozes molim te jos dat neke jednostavne tabove za vjezbanje... neke bas za akusticnu gitaru... i jos jedno pitanje uz tabove
E||------------------------------|------------------------------|
B||--8--8--7h8p7-10--7--8--8-8-8-|--8--8--7h8p7-10--7--8--8-8-8-|
G||------------------------------|------------------------------|
D||------------------------------|------------------------------|
A||------------------------------|------------------------------|
E||------------------------------|------------------------------|
ovaj 7h8p7... sto to tocno znaci??
Znači da potežeš prst sa sedmog na osmo polje i natrag na sedmo. Kliziš, jel.
tak sam si nekaj i mislio... i jos jedno pitanje, el mi moze netko preporucit nekoga za tecajeve sviranja za akusticnu gitaru... sam da naucim najosnovnije...
Ne, mislim da je to hammer on/pull of. Znači da ak držiš 7. polje samo staviš prst na 8. polje bez da odsviraš trzalicom, sam pritisak prsta bi treba omogućiti da se čuje odsvirana nota. Uglavnom nemoj se time zanemarivati dok si kompletan početnik iako to nije ništa posebno komplicirano.
k... ... jel mi mozete dat neke jednostavne pijesme za vjezbanje... neznam kaj da radim... cijelo vrijeme udaram samo smoke on the water -.-'...
Nauči neke akorde i sviraj ritam. Za početak su ok pjesme tipa knocking on heavens door, nađi si nekaj kaj ti paše.
Jučer sam bio u lawl situaciji, frend rekao ako mu vratim klasičnu da je dokrajči(izgleda ko da je silovao vukodlak) da će mi dat bas, samo nema još pojačala(u frenda mu), sad sam u dilemi, što učiniti :D
Stvarno zeznuta situacija. U jednom slucaju dobivas bas, a u drugom instrument biva unisten.
Fora je što gitara njegova, jedino gadno je što ću morat odnekle iskopat pojačalo i počet učit svirat ispočetka :|
Evo razloga zašto valja imat odlične zvučnike na kompu, koliko sam ja samo puta spojio svoju gitaru direktno u svoje zvučnike i svirao, za bass je ko stvoreno.= Citat =:
Izvorno postao Jopax
Pink Floyd - Wish You Were Here= Citat =:
Izvorno postao Tsumetai Ryujin
4 akorda samo imaš i ponavljaju se.
http://www.ultimate-guitar.com/tabs/p/p ... re_crd.htm
Nirvana - Polly= Citat =:
Izvorno postao Tsumetai Ryujin
Imaš EGDC i refren ti je DCGH
@jopax uzmi bass i to govorim zato sto sam bass ljubitelj ne daj mu da i njega unisti arg
Jedan zgodan programcic, TuxGuitar, besplatna alternativa Guitar Pro-u:
http://www.tuxguitar.com.ar/
Osim sto je sucelje skoro stopostotna kopija GuitarPro sucelja, otvara cak i gp3, 4 i 5 datoteke.
Podtzava i standardnu notaciju.
Kad skidate, uzmite JET ili GJC release, ovaj treci nije standalone, odnosno, pokrece se preko jave.
E nije H nego A#, nja nja nja.= Citat =:
Izvorno postao Lord Jambrek
jel mi mozete pls reci site za bass tabove za gp5?
trenutno trazim iron mana
[quote=Neven <R>]E nije H nego A#, nja nja nja.[/quote:1vnsng3a]= Citat =:
Izvorno postao "Lord Jambrek":1vnsng3a
Ma to ja čitam H :D
ne ček, B se kod nas čita H, nešto sam ja zbrkal :D Kak se onda A# čita? Znam da ga nitko ne zove A povišeno ili Ais ili što već.
Po naski:
a poviseni = snizeni h = b (izgovor)
Svijetski (h = b):
a sharp = snizeni b = b flat (izgovor)
Je netko isprobao tuxguitar? Ja zasad nisam imao problema sa otvaranjem gp datoteka.
ooby fala za ono kak krenit svirat pomoglo mi je ja se odma bacio na iron man :D
fala vo bas uvjezbavam ono twinkle D
imam pitanje u vezi twinkla
ucim prema ovom
http://ezinearticles.com/?Guitar-Tablat ... &id=136943
e sad,jel sviram prve tri zice (bas zice ) ili druge 3 ?
my bad,nism cito cijeli tekst
np! :)= Citat =:
Izvorno postao Jerry
House of the Rising Sun -Animals
preso sam sada na ovo ^^
http://www.ultimate-guitar.com/tabs/b/b ... ro_tab.htm
evo za sve ljubitelje Ironman-a, famozni Intro ^^
enyoy :D
yamaha pacifica,laney 30 wata sa distorzijom i jos dost efekata+ 6 godina na klasicnoj xD
:D
evo ja rokam s svojim stratom,svaki dan vjezbam 2h + (trenutno ucim smoke on the water...) al fuj mi zvuci bez distorzije,ktom pukla mi je 6. zica dok sam ju nastimavao,tak ad sutra idem u fender uzet tu zicu pa nastavljam vjebat,hehhehe,bit ce valjd nest od mene xD (sviram cca tjedan dan - mogu odsvirat balkan,i house of rising sun pomalo...)
počni ti sa laganim stvarima a ne "Smoke on the water"
ja se ist zapalio za Gunse, vidio tabove, rekoh zahebi, idemo malo pomalo :D