Super je igra, sad mi je žao što sam prestao igrat. A prestao sam zbog onog malog dwarfa, kako god se zove, kojeg nađeš kod P. Schuyler & Sons u Tarantu. Kad sam išo na quest da nekom selu donesem kamen za oltar, dali su mi ogra da mi pomogne nosit. Ispalo je da je i bio prava mrcina za borbu ^^
Enivejs, kad sam se vratio natrag, Magnus, da to mu je ime, kojeg sam pustio u tom selu jer ne mogu više ljudi sa sobom vuć, uvrijedio se jer je čekao jako dugo. Onda sam se posvađao s njim i nisam si mogo nać drugog companiona. I prestao igrat :(
Fantasy roleplay igra sa najoriginalnijim i najboljim settingom ikada. Nastala od ruke majstora koji stoje iza Fallout naslova i jos nekih drugih kultnih igara. Igra je smestena u fantasy svijet u kome postoji magija ali takodje se daesava i industrijska revolucija, time se dobija originalan i zanimljiv steampunk setting. Sve u svemu jedan od najboljih cRPG-ova ikad.
Takodje odlican soundtrack.
Sada hocu da igram ponovo. Prvi put sam pokusao ali mi nije islo, isao sam na full technology build mejdutim nije bas najbolje islo zbog komplikovanog i zabagovanog combat sistema. Takodje metke je bilo pakleno tesko naci.
(opet sam bio lenj da napisem nesto opsirnije)
10-01-2011, 17:13
The Boz
Re: Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
Igra je savršena*.
* - Ukoliko skinete unofficial patcheve, i vješti ste modderi.
10-01-2011, 17:16
Chupacabra
Re: Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
Chupa seal of approval[sup:1s19lrm6]TM[/sup:1s19lrm6]
10-01-2011, 17:54
Arbiter of Change
Re: Arcanum: Of Steamworks & Magic Obscura
Spojio teme.
Gunsmith Gunslinger = najteži i najkul playstyle u igri.
Glazbena tema me uvijek skoro na suze gane jer je savršena oda u spomen na zaboravljeno doba CRPG-ova. :(
10-01-2011, 18:06
The Boz
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Spojio teme.
Gunsmith Gunslinger = najteži i najkul playstyle u igri.
Glazbena tema me uvijek skoro na suze gane jer je savršena oda u spomen na zaboravljeno doba CRPG-ova. :(
Kul je, zabavan je, ali najteži i najkul? LOL ne. Kompliciran je koliko i bilokakav wizard. Make gun. Shoot gun. Make more gun. Shoot more gun. Etc.
Najteži i najzabavniji je meni fizički slab tehnolog koji NE koristi vatreno oružje.
10-01-2011, 18:27
Arbiter of Change
Zašto bi pobogu bio tehnolog i ne koristio vatrena oružja? :)
Nije najteže? Zaboravio si dorf rudnike ako nemaš eksploziva pri ruci. Magija je prelagan. Harm = WIN.
10-01-2011, 18:31
The Boz
Mislim da na Terra Arcanum i dalje postoji moj Comprehensive Magic Rebuilt mod za skinut, potraži. Ubije Harm u pojam, daje mnoge izbore drugim beskorisnim školama magije, i općenito smanji učinkovitost određenih combat magija (Harm, Fireflash, Quench Life, Disintegrate, itd.)
A tehnolog bez vatrenog oružja bi bio zbog a) RPanja profesora fizike, kemije i biologije sa Oxforda, b) izazova, c) zakon faktora postavljanja kompliciranih zamki.
I osobno mi u dorfovskim rudnicima nikad nisu trebali eksplozivi. Na koji dio točno misliš, koji rudnik?
10-01-2011, 18:46
System
Gdje je ova tema bila :S ? Trazio sam ali je nisam nasao...
Nego sta bi ste mi preporucili da uzmem kada ponovo budem igrao.
10-01-2011, 18:50
The Boz
Tehnolog sa nikakvim melee ili firearms scoreom. I sa upucanom karizmom. Po mogućnosti Gnom. Miracle Operation ili jedan od takvih, ekstremnijih startova.
10-01-2011, 19:25
Arbiter of Change
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
Mislim da na Terra Arcanum i dalje postoji moj Comprehensive Magic Rebuilt mod za skinut, potraži. Ubije Harm u pojam, daje mnoge izbore drugim beskorisnim školama magije, i općenito smanji učinkovitost određenih combat magija (Harm, Fireflash, Quench Life, Disintegrate, itd.)
A tehnolog bez vatrenog oružja bi bio zbog a) RPanja profesora fizike, kemije i biologije sa Oxforda, b) izazova, c) zakon faktora postavljanja kompliciranih zamki.
I osobno mi u dorfovskim rudnicima nikad nisu trebali eksplozivi. Na koji dio točno misliš, koji rudnik?
Nisam probao tvoj mod tako da ne znam. Bez toga je izazovan build, posebno kad igraš prvi put... makar ne bio profa. :)
Ako se ne varam pričao sam o Black Mt. Mines.
10-01-2011, 21:31
Wishmaster
Ah, čim vidim da je tema živnula odma mi je tolije oko herca.
Tehnologija all the way. Prezanimljivo je igrati tehnologa pogotovo kasnije kad istražujete one ruševine pa skupljati sve žive schematicse (znal sam puštati dane i vraćati se u shopove samo da vidim dali su dobili koj novi schematic :D ).
Inteligencija, charisma i persuasion otvaraju gomilu opcija u razgovorima tak da se i tu puno dobije, a combat obavezno nek bude na poteze jer real time nema smisla.
Also, zamke su zakon!
02-02-2011, 17:02
Chupacabra
Planiram uskoro zaigrati. Any tips or tricks?
Also, jel se uzimaju samopreodređeni likovi ili je moguće napraviti i imenovati svog kao u Fallout 2?
02-02-2011, 19:47
Wishmaster
Da, možeš kreirati svojeg lika s svojim imenom i statsima, te imaš hrpu backgrounda za odabrati. A imaš i unaprijed određene ali je meni to bezveze...
Tip: igraj s turn-based combatom (mislim da je 'Space' tipka)
02-02-2011, 20:32
Sonic_Moronic
Nemoj igrati maga ili bacača bumeranga, igra će ti bit smiješno lagana.
02-02-2011, 20:58
Chupacabra
Ali ja volim bit mag :(
A ništa, onda uzimam barda ili thiefa, ako postoje u arcanumu.
Da, to sam ja igral i sad se bezobrazno reklamiram. HAH!
21-02-2011, 13:21
Chupacabra
Instalirao, human tecknologist, imam Virgila, Cucka i Magnusa, u dorfovskim sam rudnicima i izgubljen sam i vukovi i crveni divovi me kolju i
21-02-2011, 13:26
The Boz
Ooo, Human Technofreak! Nice!
Koja oružja koristiš?
21-02-2011, 13:30
Chupacabra
Fine revolver, 200 i kusur metaka, imam poseban Techno Top Hat (kojeg mi je dala žena kojoj sam našao mrtvog sina i uništio sotonski portal) i obične čizmice. Suede jacket + dwarven gauntlets, too.
Also, dok kreiram stvari i potrebni su mi sastojci, ako je crven papir, znači da nemam dovoljno sastojaka. Ako je zelen, onda imam, a ako je žut? I što znače mali brojevi u donjem desnom kutu papirića? :(
21-02-2011, 13:32
The Boz
Žut mislim da znači da imaš, ali ne dovoljno. Tipa, trebaš pet komada kalijevog nitrata, a imaš tri itd.
Napravi si elektroprsten za +dexterity što prije. Zapravo, napravi nekoliko.
21-02-2011, 13:33
Chupacabra
kako, jel to nađeni schematic ili naučen preko levelupanja?
EDIT: i koja grana tehnologije, smithing, demolitions, wut
21-02-2011, 13:36
The Boz
To ti je jedna od prvih shema u electric grani, mislim.
21-02-2011, 13:38
Chupacabra
Um, prva je Electric Light. Mislim da je prsten drugi.
I naziv teme je netočan, piše se Magick :p
21-02-2011, 19:54
Wishmaster
Re: Arcanum: Of Steamworks & Magick Obscura
Kombiniraj Electrical, Smith, Gunsmith, Mechanical i Herbalism. Čim više ih skombiniraš i unaprijediš bolje schematicse budeš kasnije mogel iskoristiti.
Kaj se tiče gamadi u rudnicima imaš više opcija (pretpostavljam da igraš turn-based). Ja sam znal poslagati redove onih spike zamki pošto su ti granitni dosta spori.
Ako imaš pištolj samo pucaj u njega i drži agro da bude na tebe fokusiran dok ostatak ekipe udara sa svih strana. Probaj s eksplozivima. Ako koristiš i mač - nemoj, nego rađe uzmi neki čekič pošto se on nebude tak brzo uništil.
Kaj god da radiš nedaj da te takne (ili nekoga od tvojih). Ja znam da sam imal muke kad sam prvi put igral tehnologa (s magom je prelako), ali začas se razradi nekakva taktika.
A uostalom ako si uspel zatvoriti onaj portal onda mislim da ne bi trebal imati nekih problema pošto je taj portal svima trn u oku i neki ga nisu mogli zatvoriti na 50-om levelu.
24-02-2011, 12:23
Chupacabra
Ma prošao sam Black Mountain, pa i Otok Očaja, pa i Klan of the Točak. Sad tražim kožu Stilvasserskog diva za onog elfa.
EDIT: jel itko skužio da su Gil Bates i Mr Appleby zapravo Bill Gates i *khm*onaj Appleovac*khm*
24-02-2011, 13:37
Wishmaster
= Citat =:
Izvorno postao Chupacabra
EDIT: jel itko skužio da su Gil Bates i Mr Appleby zapravo Bill Gates i *khm*onaj Appleovac*khm*
Evo jedan od boljih kaj je neko iz House Of Lords foruma našel:
Inače je hrpa likova bazirana na stvarnim likovima ili pak likovima iz neke druge igre i/ili knjige itd...
24-02-2011, 16:45
cham3leon
= Citat =:
Izvorno postao Chupacabra
Aha. Ne znam koji je Appleby, ali Batesa odnosno Gatesa sam odmah skužio, pogotovo kad je počela spika o tome da on zapravo niti nije izumitelj parnog stroja nego je pokupio izum od dwarfova.
25-02-2011, 12:01
Chupacabra
Da, portreti su zapravo referenca na slike developera. Ima i nekoliko iznimka. Npr, Doc Roberts iz Shrouded Hillsa je zapravo Wyatt Earp + Doc Holiday.
25-02-2011, 12:15
Arbiter of Change
Ako još niste shvatili, Arcanum je Easter Eggs: The Game. :)
25-02-2011, 13:29
Chupacabra
Ne, Fallout 2 je.
25-02-2011, 13:39
The Boz
Arcanum je duhovni nastavak Fallouta 2. Recimo. Otprilike. Makar je meni Arcanum > Fallout.