A ste zakomplicirali :D
Printable View
A ste zakomplicirali :D
A vidi s 8 jezgri / 16 niti
1 * AMD Ryzen 7 1700 AM4, 3.0Ghz, box cpu
Sifra: AMD-YD1700BBAEBOX - 1.249,00 Kn
1 * ASRock B450 PRO4, AM4
Sifra: asr-b450-pro4 - 695,00 Kn
1 * Sapphire RX 570 ITX, 4GB GDDR5, Lite
Sifra: sap-rx570itx-4g - 1.144,00 Kn
1 * Optički uređaj Asus DRW-24D5MT/BLK/B/AS
Sifra: 0120459 - 120,00 Kn
1 * Patriot V Elite DDR4, 2666Mhz,(2x 4GB),8GB,CL16,GY
Sifra: pat-pv48g26c6k-8gg - 370,00 Kn
1 * GIGABYTE PB500 Power Supply 500W, 80+ Bronze, Japanese capacitors, 120mm smart control fan, EU plug
Sifra: GP-PB500 - 429,00 Kn
1 * Case Midi ATX Akyga AK939BL w/o PSU
Sifra: AK939BL - 152,00 Kn
1 * Kingston SSD A400, R500/W450,480GB, 7mm, 2.5
Sifra: king-sa400-480g - 499,00 Kn
Ukupno: 4.658,00 Kn
Ajde ne pretjeruj, lako je tako slagat sa 8gb rama....
Pitanje je šta će sada Bartuc i taj njegov feget...
Pa, realno, još se može fino igrati s 8GB RAM, pogotovo ako se ne frlji detalje, a uz to je RAM još i najpovoljnije i najjednostavnije nadograditi.
Preporučam i5 9400f, kupil sam ga i sam prije par dana i zamijenio i3 8100
U ED ide po 1250 kn.
Usporedba sa Ryzenom 8/16 kloknutim na 3.9 koji otprilike košta jednako u igrama.
https://www.youtube.com/watch?v=zlHiHyN83ks
Na kutiji od matične bi trebalo pisati da podržava seriju 9 tj. da ima novi bios. Ako matična duže stoji na skladištu trgovina bi trebala napraviti nadogradnju biosa ako drži do sebe...futura, protis, adm i sl. i ne bi trebalo biti problema. Serija 9 je par mjeseci vani...nije to jučer izašlo. Preporučam B360 chipset.
Mislim da će ostati pri Ryzen 5, nekako mi se čini kao best buy od svega predloženoga. Hvala na pomoći...
Vedro i ja danas bili u Vidiu, dobili nagradne coolere, popričali malo sa ljudima, sve u svemu hvala Vidiu :) Držim fige da im uspije reanimacija PCP-a općenito, što foruma, što web stranice.
da da,b360 bi trebal bit ok za taj i5 9400f,to se slažem...gledal sam ja neke b360,na njima tek najnoviji biosi podržavaju nove proceve...a to su ti biosi od 3. mjeseca....
primjer:
https://www.gigabyte.com/Motherboard...upport-dl-bios
...a jel se tim trgovinama da jebat sa tim nemam pojma...mislim da ti webšopovi ni nemaju servis,to oni samo prosljeđuju dalje kad se nešto pokvari i reklamira...
Ryzen 5 teško može biti best buy pored i5 9400 f. Da bi dostigao i5 koji radi na jeftinijoj memoriji ryzen treba klokati na 4.2 a to je lutrija, mnogi zapnu i na 3.9 ghza, treba mu dobra memorija koja radi na 3000+ mhza sad utegnutim tajminzima jer je ryzen athitektura koja sa sporom memorijom gubi puno performansi. I uz sve to opet ryzen ispadne nešto sporiji u igrama.
Nemam niš protiv AMD_a, dapače trebao bi Intel crknuti ali eto uvijek uspiju izbaciti neki cpu koji gamerima radi razliku. Oni koji žele još viši viši fps tu je i5 K koje klokaš na 5.0 i više.
S druge strane još mjesec dana do Ryzena 2. Koji bi najavama trebao donijeti 8/16 cpu koji će boostati do 5.0 uz povoljne cijene pa je trenutna kupovina prilično glupa stvar ako nije neka preša.
ak postane pcplay forum popularan onda letim...ali nema šanse da se ovdje tko vrati na ovaj forum ili da novi dođu...ide ti bug,pa pce pa tek onda možda vidi(kao web stranica) ako gledamo ove pc teme...bug forum je najveći i tamo ih ima puno bez obzira na godine,od neznam 8 godina do 88 godina,pce je privatni komšiluk sa jedno te istim likovima godinama i ne primaju nove i to ti je sve uglavnom...
Kupili komp, na kraju je ovo niže išlo... Radi kao zmaj, nadam se da će ga dobro služiti. Nego, uopće mi se ne sviđaju ove današnje matične ploče, prije su ovom cjenovnom razredu imao konkretnu ploču, ovo su igračke... I kućište, očekivao sam više od Zalmana, kurac od ovce prema mom HAF-u...
MBO: GIGABYTE GA-AB350M-DS3H
CPU: Ryzen 5 1600x + LC CC hladnjak
RAM: Adata DDR4 8GB 2400MHz Bulk
GPU: XFX Radeon RX 570 8GB
HDD: Toshiba P300 1TB
SSD: Kingston 240GB
CD: Asus
PSU: GIGABYTE PB500 Power Supply 500W, 80+ Bronze
Kućište: Zalman Z1 Neo
Hvala svima na pomoći...
Šteta za tu memoriju, dosta koči ryzena, spora i jednokanalna. Za nekih 95% potencijala tok procesora trebalo bi 2X8 GB 3000 mhz ram.
To bude nadogradjivao po potrebi, za sada je dovoljno.
https://www.youtube.com/watch?v=-k5wA7EFwpo
ok ali razlika u nekim naslovima je nebo i zemlja
O kojem kucistu danas svi rejvaju? U doba kad sam kupovao svi su ludili za HAFom i fakat je fenomenalno kuciste, ali vjerujem da danas ima boljih u rangu do 100€?
Nisam tolko u toku sa kištrama zadnjih par godina, ali pod zadnje su mi Fractal Define serije bile jebene za 100tinjak evra range
Par godina već imam Fractalov Define R4. Odlično je.
MS Winston, 200 kn. Ko bombon.
Imam Define R5, točno znam kako se osjećaš. :)