ne kuzim zasto bi dx12 bio nebitan faktor.
also, RX480 ruši PCIE standard. srce 50akW iz matične više nego dozvoljeno (75).
Printable View
ne kuzim zasto bi dx12 bio nebitan faktor.
also, RX480 ruši PCIE standard. srce 50akW iz matične više nego dozvoljeno (75).
Tim tempom bumo za tjedan dana došli na 100w. Znači vuče 10W preko limita i to kada se pomakne power limt u driverima....ako je sve stock vuče normalno. Referntne nebu kupio nitko pametan iz 101 razloga. Već dolaze sapphir modeli sa odličnim hladnjakom i 1X8 pin priključkom tvornički kloknuta. Baš me zanimaju testovi.
edit
sad sam malo bolje proučio i ispada kada se zbroji 12V+ 3.3 V ispada i 50 w preko :o. I to ne spajkovi nego baš kontinuirano. Netko sa jeftinijom MBO ovu grafu ne bi trba ni približiti kompu a i oni sa boljim pločama mogu strahovati. Fail za AMD i ova referentna govna. Trebali bi to sve povuč iz trgovina a ljudima zamijeniti za nereferentne ili vratiti lovu.
Vele neki da jednostavno dodavanje 1x8 pina možda neće automatski riješiti problem. Uskoro će nereferentne pa će se vidjeti, ali velik je ovo fail od strane AMD-a, ako to sve stvarno pogađa svaku karticu. Jer brat bratu, onaj koji je čekao karticu za 200$ teško da ima matičnu visoke klase koja bi možda i podnijela takvu torturu.
Ipak treba spomenuti da isto radi i nvidia ali se sa time ne ide na sva zvona. Zašto novinari nisu i od toga napravili priču?
https://www.youtube.com/watch?v=kFuYc2FHgjw
Opet je AMD napravio smeće?
DA, izdaje PS4 NEO.
Ej, to mi je buduća konzola.
Pokrenuo sam ovaj gore video, ali odustao čim sam čuo naglasak kojim lik priča. Uglavnom, netko na bug forumu je već pojasnio zašto nije ista stvar to kod nekih modela nVidie i ovo što se dešava sa rx480. Pretpostavljam da je o tome video. A i naravno nVidia ima gro više para koje može baciti da zataška takve stvari.
Ali na kraju dana AMD je propisno sjebao s ovim. Po meni je argument "nije bitno jer nitko ne kupuje referentne" tolika debilana da ne mogu opisati.
Znači lijen si pogledati video ali želiš sudjelovati u raspravi.Problem se manifestira u najgorem mogućem scenariju, 4K igranje koje uspije opteretiti svih 8GB rama i potrošnja iz PCI ex slota je onda nekih 80W prosječno, znači 5W preko limita. GTX 660 npr ima konstantne spajkove i do 250W ali kako ima nižu potrošnju prosječna je nekih 60W.
Znači ako se koristi stock grafa, ne overklokira se i kako sama po sebi igru na 4K koja može popuniti 8GB rama vrti na 10 fpsa pa to inako n ema smisla, nema nikavih prekoračenja. Grafa onda radi kako i treba, tj. vuče oko 70W iz PCI ex slota uz minimalne spajkove od 77W.
http://wccftech.com/amd-rx-480-pcie-...-investigated/
Znači grafa zadovoljava i ispravna je. I dalje tvrdim da je ovaj referntni model loš iz 101 razloga i da ga nitko ne bi trebao kupiti. I tako kroz mjesec dana nitko ga se više neće ni sjećati osim ovih što trče pred rudo i kupuju šrot referntne.
AMD Joe lol