-
Re: Televizor do 3000 kuna
kompletno sam razumio post. " Rekao sam da uzme tu grafu" da
da, cijela moja poanta
http://www.guru3d.com/articles-pages...-review,1.html
280x je jaca grafa, ali i ona je losa kupnja
dx 12 nije problem, moguce je da je nešto novo
http://www.lazygamer.net/general-new...llocation-bug/
http://techwaynews.com/2015/01/23/gt...llocation-bug/
-
Uzeo prošli tjedan Sonyjev TV W605B od 102 cm. Primijeti se poboljšanje u svakom smislu u odnosu na moj stari LG. Slika je odlična i posebno mi se sviđa što je crna fakat crna, dok se na ostalim telkama što imam doma primijeti slabiji kontrast/previše osvjetljenja. Običan TV signal (preko kabelske) izgleda nešto bolje nego prije, valjda zahvaljujući upscalingu, mada to dijelom ovisi i što gledam - recimo Boardwalk Empire izgleda odlično, da ne znam rekao bih da gledam u HD rezi. Ima hrpu različitih opcija za sliku i mislim da su odlično podešene po defaultu, jako malo sam mijenjao.
Najviše me iznenadio zvuk budući da su po svim recenzijama koje sam pročitao pisali da je slika odlična ali zvuk tek prosječan. No, u usporedbi s mojim starim LG-jem i ostalim telkama u kući ovaj Sony ima uvjerljivo bolji zvuk s izraženijim basom (a i na mojem starom TV-u se bas pri određenim tonovima znao skroz ''skršiti'' te bi dobio nekakve šumove). Ima i nekakav surround koji je dobra stvar - nije sad da se dobije surround zvuk no dobije se bolji/bogatiji zvuk.
Smart funkcije/aplikacije bi mogle biti brže, al nije neki veliki problem.
Ajd sad barem ne moram paliti plejku kad hoću gledati nešto preko USB-a i mogu spojit sluške u telku a ne imat hrpu kablova iza plejke. I da, više ne moram živčanit kad nešto ne mogu naći u avi ili mp4 formatu te se zajebavat s konverzijom, fala bogu pa podržava mkv. Sad imam TV spreman za PS4 :)
Ako će netko kupovati TV dijagonale 102cm, ovaj Sony ima moju preporuku.
I vidim da podržava 24p reprodukciju filmova, jel to vrijedi išta? A i moram skužiti kako to ustvari upaliti...
-
Rivajv
Skoro godinu poslije kupuje se još jedan TV.
Zapela mi za oko akcija u Elipsu i ovaj Samsung. Uz 5% popusta za online narudžbu dođe me 3350 kn.
Znači treba mi TV za cca 3-3.500 kn koji će se koristiti za streamanje filmova sa PC-a, igranje PS4 i gledanje sporta. prvenstveno nogometa. Onako od oka mi taj Samsung izgleda odlično za te pare. Bilo bi super ako netko ima iskustva iz prve ruke sa tom serijom.
Uglavnom, da li kupiti taj TV danas ili čekati još cca mjesec dana kad se nabavi plejka. Znam da Samsung ima deal sa Sonyem da se na njihove telke streamaju PS3 igre pa si mislim da je TV onda pogodan za gaming.
Dal ima u tom cjenovnom razredu nešto puno isplativije? Evo da se malo odmaknete od parfema i brojenja kalorija.
-
Ako uzimaš za keš uzmi neki povoljni i ostatak para spremi pa za 2 ili 3 godine kada tehnologija ode 100 kilometara naprijed prodaj ovoga, dodaj keš koji nisi bacio bezveze i imaj duplo bolji TV idućih 2 ili 3 godine.
Razlog. Od pradavne 2008. godine imam u dnevnoj sobi SONY Bravia HD Ready TV od 32" (bez USB ulaza) i ne fali mu ama baš ništa za gledanje televizije. Ako nemaš neke ekstra prohtjeve radije ne bacaj pare na gluposti.
Da ide kod tebe u sobu pjevao bi neku drugu pjesmu, ali grijeh je bacati pare na televizor koji neće biti korišten u posebne svrhe i na kojem će se gledati vijesti.
-
Pročitaj post iznad, a ne onaj od prije godinu dana.
-
Izgubi8 naočari. Kaj da ti velim.
-
Bump bumpiti bump
Znači TV za gaming, 102cm ekran, do 3.5k. Prijedlozi itd.
-
Ja ti mogu preporučiti LG 40" ili 42" LS5610 ili LB5610. Za njih iz vlastitog iskustva znam da valjaju.
-
Ne vidim ni jednog od tih u ponudi niti na nabavi niti na jeftinije.hr. Možda jer su stariji modeli. Ali općenito LG je dobar što se toga tiče? I Sony vjerojatno. Ima li neke prednosti ako uparim plejku sa Sony TV-om?
I kolike su stvarne razlike dal je odaziv 20, 30, 40 ms? Više marketinški trik ili se osjeti. Mi je bitno da li je panel 100 ili 200Hz?
-
Jebeni best buy, Samsung 40-inčna 4K telka za 3500 kuna u Elipsu. Ako to ne kupiš, fakat si pizdek.
Danas imaju 5% popusta za sve vrste plaćanja.
http://www.elipso.hr/audio__video/te...-UE40JU6072UX/
-
= Citat =:
Izvorno postao
Hexfire
Ne vidim ni jednog od tih u ponudi niti na nabavi niti na jeftinije.hr. Možda jer su stariji modeli. Ali općenito LG je dobar što se toga tiče?
LG ima opciju da staviš Plejkin HDMI kao PC mode. PC mode smanjuje input lag.
= Citat =:
Izvorno postao
Hexfire
I Sony vjerojatno. Ima li neke prednosti ako uparim plejku sa Sony TV-om?
Ima. Kad stisneš na gamepadu paljenje Plejke, automatski se uključi i telka lol.
= Citat =:
Izvorno postao
Hexfire
I kolike su stvarne razlike dal je odaziv 20, 30, 40 ms? Više marketinški trik ili se osjeti. Mi je bitno da li je panel 100 ili 200Hz?
Sve su ok. To vidi samo Marijanovic, ali ne i normalni ljudi.
-
Onaj gore kojeg sam linkao isto košta ali je "samo" FULL HD, pa mi je u najmanju ruku čudno kako nema razlike. 4K ima smisla kupovati bez obzira što ovi naši planiraju tek pustiti 720p signal?
Znači u teoriji bi LG bio najbolji, ali sve je to više manje isti prozor.
-
Danas je baš teško kupit loš TV jer su svi prejebeni.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Hexfire
4K ima smisla kupovati bez obzira što ovi naši planiraju tek pustiti 720p signal?
Sve jebenije izgleda u 4K jer svaka telka imaju jeben upscaler. Nije to monitor da sve mora bit 1:1. Ja bi ubo taj, a ne da se grizem jer sam mislio da je Full HD bolji, a mogao sam ubosti 4K.
-
Neću baš uletavati samo tako. Imam oko mjesec dana da razmislim. Po nekoj logici mi izgleda bolje kupiti kvalitetniji FULL HD televizor nego ići na najjeftiniji 4k samo zato jer je 4k. Barem s obzirom na to gdje živim. Nekih 800kn od oka je razlika od tog Samsunga do najjeftinijeg 4K LG-a.
Stvarno nemam iskustva što se toga tiče, niti sam ikad gledao nešto ozbiljno u 4K. Možda stvarno je drastično bolje. Izgleda da ću morati sam otići do Santa Domenice, Elipsa ili čega već i vidjeti uživo. Možda uleti kakva uskršnja akcija.
-
Pa guglaj onaj model i vidi šta knternet kaže
-
Internet je onako, li-la. Izgleda da je kvaliteta slike odlična, ali da se osjeti lag kod gledanja sporta jer je unutra jeftiniji 60 Hz panel. Mislim da se neću opterećivati sa 4k zasad iako će mi kasnije možda biti žao. Plejka ionako ne može gurati igre u toj rezoluciji, a za filmove i sport mi je 1080p još uvijek dovoljno.
-
Ili uzmi ono što ti je Vedran linkao ili uzmi nešto skroz jeftino čisto kao prijelazno razdoblje, nešto što ti neće biti žao nekome pokloniti kroz par godina. Već sad idu najave za fenomenalni 4K OLED po sve nižim cijenama, brijem da Philips tu prvi misli rušiti cijene a onda je to domino, brijem da će za 2-3 godine to biti čisti mass market... a pretstavljaju upravo ono što nam treba, kvaliteta boja kao na plazmi čak i daleko više od toga, i konačno umirovljenje šugavih LCD panela bez obzira na tehnologiju kojima su izrađeni. Poživjeli su debelo previše.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Hexfire
Internet je onako, li-la. Izgleda da je kvaliteta slike odlična, ali da se osjeti lag kod gledanja sporta jer je unutra jeftiniji 60 Hz panel. Mislim da se neću opterećivati sa 4k zasad iako će mi kasnije možda biti žao. Plejka ionako ne može gurati igre u toj rezoluciji, a za filmove i sport mi je 1080p još uvijek dovoljno.
Bez obzira kaj nema nativne podrške, sve izgleda jebenije.
Uzmi kao primjer QHD panele na mobitelima.
I Dugi ti dobro veli, ak nećeš ovo onda uzmi nešto fakat jeftino.
-
Jedino izguglaj kakve HDMi priključke ima, podržavaju li max 30 Hz pri 4K rezoluciji ili više...brijem da je ovo prvo po ovak niskoj cijeni. To znači ak ikada na njega priključiš PC ili neku buduću konzolu da imaš 30 fpsa max.
-
Vjerojatno će biti ova prva opcija. S obzirom da imam još 2 CRT telkača koji će kad tad morat u penziju, onda ću ovog prebaciti na drugo mjesto, a sebi uzeti kvalitetniji 4K. Drugo da je sad taj Samsung neki jebeni televizor, ali s obzirom da nije, ostajem na 1080p.
-
odi vidjet šta kaufland nudi.
u kauflandu šta god kupiš od lonca za kuhanje pa do mikrovalke i telke uvijek mozes vratit i dobit 100% refund u periodu od 2-3 godine, ovisno o proizvodu, tj šta piše na papiru.
kupis danas fullhd telku za 3 soma kuna, vratis je za godinu i 11 mjeseci, dobis 3k nazad i kupis si 4K telku za 3 soma kuna drugi dan.
frend to radi s mikrovalkom, telkom i blenderima.
-
To mi zvuči predobro da bi bilo istinito... Pa dućan bi propao da mu svi vraćaju staro smeće i traže full iznos natrag. Aj proguglat ću malo o tome.
-
nisam ni ja vjerovao dok nisam otišao s njim vratit štapni mikser.
uzeo je kutiju, mikser i račun, došao za pult, rekao da oće vratit, pita ženska zašt, on kaže "ne treba mi više, brat je kupio blender" na što je ženska napravila grimasu i dala mu full refund.
navodono to ne ide na teret kauflanda nego na teret prozivodaca.
-
Nhf ali frend ti je smeće.
-
Ali koji besramni cigan moraš bit da vraćaš jebeni štapni mikser nakon 2 godine hahah.
-
to smeće je valjda ispod 100 kn. čisto sumnjam da primaju TV nakon par godina...moguće u prvih tjedan dana.
-
190kn je bio.
frend nema love, jbg.
-
može preporuka telke do 3k kn, ugl cu halati plejku na njoj i htio bi da ima onu smart briju ako se moze to ugurati u taj cijenovni prag.
-
Odi u Elipso (znaš di je) i pogledaj si iz prve ruke. Tamo imaš i parking džabe (ako se ne varam) pa ga odmah hitiš u gepek, a ako bude problema oko eventualne reklamacije ili ako bude potrebno da ga mijenjaš znam ti ja lika koji radi tamo pa se to može full brzo sredit.
P.S. Kupi si ga svakako online, tak da ga možeš zamijeniti u roku od 14 dana ako ti zbog nekog razloga ne bude odgovarao. Samo si sačuvaj papire (i ambalažu) i nemaš beda ako poželiš uzeti nešto drugo.
-
-
Vjerojatno ćeš plejku imati spojenu na net pa su te smart TV pizdarije manje bitne, osim ako planiraš baš često gledati internet sadržaj na telki.
-
Jel ovaj TV dobar izbor za tu cijenu?
http://www.elipso.hr/audio__video/te...E32J5200AWXXH/
http://www.samsung.com/hr/consumer/t...UE32J5200AWXXH
Nažalost limitiran sam na 32" zbog prostora.
Najbitnije mi je streamanje s laptopa, valjda se to može prek Wi-Fi direct.
Možda bude i za gaming ak Nintendo NX bude zanimljiv.
-
Uzeo si Samsung UE32K5502 za 2600kn, popriličan napredak naspram 20 godina starog CRT.
http://www.samsung.com/hr/consumer/t...UE32K5502AKXXH