al naravno ne ta, nego pšenična :D obični paulaner mi nikad nije sjeo
Printable View
al naravno ne ta, nego pšenična :D obični paulaner mi nikad nije sjeo
Meni su sva Paulaner piva veoma draga, ali znaš kak veliju, čovjek kad je zaljubljen idealizira voljenu osobu (ili pivu) i ne vidi mane.
Ozednim od samog pogleda na naslov ove teme bas je deliciozna jos kad krenem citat uf :oops:
1) Jeste li probali voćna piva?
Pijem Karlovačko Radler (Limun) svaki drugi dan, prefino. Ostali Radleri od Ožujskog, Pana, itd. su mi užasni.
2) Skupljate li možda čepove/flaše/krigle?
Imam krigle iz svakog grada kojega sam posjetio, čisto zbog toga što mi većina ostalih suvenira u suvenirnicama čini beskorisna.
3) Da li vas je sram hodati po ulici sa pivom u ruci i ako da, zašto pobogu?
Ne, ali to ne radim.
4) Imate li otvarač na privjesku za ključeve i da li ste ga kupili ili dobili kao nagradu za puno popijenog piva?
Nemam, takve stvari uvijek otvaram za kopčom od remena (ili zubima ako sam totalno zabijen).
5) Koliko vam piva treba da budete taman, a nakon koliko pređete granicu dobrog ukusa?
Previše, još se nikada nisam uspio prijeći granicu dobrog ukusa sa samo pivama (vjerojatno jer sam malo veće kilaže).
6) Koje vam grickalice najbolje pašu uz vaše omiljeno pivo?
Ćevapi.
7) Kad ste prvi put probali ovaj nektar bogova i kakva je bila vaša prva reakcija?
Sa 6 godina kada sam prvi put probao ćevape.
Inace od kupovnih piva iz ducana koje imaju kod nas pijem Staropramen Selection jer mi je najfinije jeftino pivo, a kada imam malo više novca u novcaniku Saint Peter's Honey Porter. A inace najdraza piva mi je Chimay kojeg zbog nekog razloga nema za kupiti u ducanima, ali ga ima u kaficima po cijeni od 33 kn / 0,33 l.
ima ti chimaya možda po nekim konzumima, al nisam baš siguran
33kn/0.33L pa nismo Dubrovnik :rotfl:
Prekjučer sam prvi put probao Zlatni Pan i super mi paše okus, ali kod zadnjih par gutljaja imam osjećaj kao da pijem najveće govno od piva.
O čemu je riječ?
Probao sam početkom tjedna i Ožujsko radlere. Okus gorke naranče je totalno zasjenio sve ostale. Ovo je naravno bilo samo za probu, pivo je ipak 10 puta bolje.
Svijet Piva @ Facebook
To ti je tzv. hudi kraj. Svaka piva u plastici ima hudi kraj, a ima ih i dosta u staklu, nekad Pan, nekad Zlatorog, a nekad može bilo koje takva biti. To je vjerojatno točeno s dna bačve i kad to odstoji se nataloži na dnu i kad dođeš do kraja - gadnost.
Nisam to nikad prije doživio trijezan, a ako mi se to desilo dok sam bio pijan vjerojatno nisam ni primjetio. Fala za info!
Ugodan vikend B-)
Upravo zato ne volim Pan, a svi me prave ludim i govore da si to umišljam.
Evo dosao iz ducana sa O'Hara's Irish Stout i Paulaner.Stavio ih u fridz i cekam sad da se ohlade malo... :D
Zavidim ti.
Nemoj samo popit jedno za drugim. Napravi malu pauzu.
Naravno,sa pauzom da se ne pomjesaju okusi. Prvo cu Paulaner popiti.
Popio sam Paulaner,fini je,O'Hara ide sutra poslije jela,nisam je mogao odmah popiti. Nisam bas u formi kao prije desetak godina :D
Pa bolje tako da vidiš razliku, a ne odma jedno poslije drugog.
starocesko crveno. velebitsko tamno/sviejtlo, oboje je odlicno ali ak je toceno, to je savrseno.
od "regularnih" piva, staropramen selection mi je daleko najbolji.
doam imam (praznu) bacvicu psenicnog paulanera, kupljeno u getrou. 5l. isplatila se svaka kuna te bacvice, odlicna je piva. nazalost ju se neda puniti opet da ju napunim necim drugim xD
naravno, ozujsko mi je jedino uzas. union i karlovacko radler su mi ok
ako dobijem od nekog, ovak osobno ne, premda imam jedno 10ak razlicith krigli kaj sma maznul po kaficima :D
Nop, pijem uglavnom po parkicima i klupicama
4) Imate li otvarač na privjesku za ključeve i da li ste ga kupili ili dobili kao nagradu za puno popijenog piva?
naravno da imam na kljcuevima. nikam se nejde bez toga. kupio si u nizozemskoj
5) Koliko vam piva treba da budete taman, a nakon koliko pređete granicu dobrog ukusa?
jedno 8-9 da si budem cist fajn. zdrobio se od pive nisam nikada. jednostavno me previse napuhnu nakon 10ak komada i onda mi bude sam lose od njih.
jos jedna omiljena piva
7) Kad ste prvi put probali ovaj nektar bogova i kakva je bila vaša prva reakcija?
bas sam ih poceo piti prije jedno 7-8 godina. (cca sa 15-16). prvi put probo ko klinac (kad sam imo 10ak godina), nije mi se svidjelo tada
http://www.facebook.com/pages/%C5%BDira ... ts&fref=ts
8-9-10-11-12-13 kuna sve pive. svacega imaju, rade dugo u noc i stalno je krcato. za stol se treba nazvati i rezervirati. definitvno preporuka ako se nema pametnijeg za raditi
Ta Žirafa polako postaje institucija kao Medo i Milja.
Hvala za ovo. Cijene su :pray: :pray: :pray:= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok
P.S. Ono 8 do 9 misliš na male, srednje ili velike pive?
EDIT: Jel to normalan birc ili kobasica party okupljalište? Vidim po slikama da ima jako malo djevojčica.
najvise volim toceno. ovako preko ljeta rezano 3 deci je super.
niko, normalan birc, al su ti sve po ekipama rezervirano. tesko da mozes doci i naci stol sam tak.
sve pive (mislim da osim becksa) su pol litrene. normalna flasa, ko u ducanu samo gro jeftinije od ostalih birceva
Da nije možda gazda tog birca isti onaj tip koji drži RUBIKON?
P.S. Ako dođem ujutro kao prvi gost mogu mi samo podudlat smoki sa tim spikama da nema mjesta.
pa ako su dan-dva ranije rezervirali, reci ce ti da su stolovi rezervirani od tolko i tolko. ak sjednes na neki prazan, nece ti nsita eci niti te maknuti, naravno..
kaj ja znam ko je vlasnik, guglaj...
Jel može tko preporučit koju pivu? Teški sam pivopija al nisam baš previše promjenio piva.
Do sad sam probao: Karlovačko, Velebitsko, Heineken, Coronu, Desperados, Ožujsko, Kaltenberg, Bavaria (al prije nekih 8-10 godina dok sam bio mulac pa se ni ne sjećam kakva je), Staropramen, Hajdučko, Zlatni Pan, Tuborg, Becks a od ovih jeftinjara u plastici kad se nema para sam probao Holster i Lowenbrau. Inače najčešće pijem Karlovačko/Hajdučko i kad je malo bolja financijska situacija Heineken/Velebitsko.
Pređi na tamna.
Ja dans riješio Tomislava natašte i skoro crko dok sam došo doma po suncu :(
Preferiram svjetla, inače tamno sam probao samo jedno točeno u Fleku i tad mi je bilo prefino, onda sam ovdje probao jedno tamno i užas mi je bilo. Mislim da je baš Tomislav bio.
Flaširana su uvijek gora, pogotovo ako ne piješ iz čaše/krigle.
Probaj Hirter, vele svi da im valja. Meni i nije nešto.
Tomislav točeni može proć, ali flaširani su nekak truli malo. Nisam ga dugo cuclo i nekak ga boljim pamtim nego je sad. Velebitsko tamno ili kasačko je puno bolji izbor.= Citat =:
Izvorno postao Izgubljeni
Okej je flaširani Tomislav, samo treba malo odstajat, i ne smije bit prehladan.
Meni ne paše baš u zadnje vrijeme :|
EDIT: a ovo da je bolji bio prije svi vele. Ne znam, nisam probao starog.
Prije sam stalno cugo leven , no u zadnje vrijeme nemrem popit 2L bez da iduci dan serem proljev svakih sat vremena,a tako mi je zao kad je cijena vrlo pristupacna:(
Danas stuko dvije Heineken pivice uz picu i popodne jedan pšenični Paulaner. Mnogo dobar dan.
uzeo u Kauflandu O'Hara svijetlo i crveno na probu...oba dvije dobre, a crvena ulazi među omiljena piva 8)
e sjetio sam se kul piva, KASAČKO!
btw naso sam birc u gorici di je toceni pan 0,5L 8 kn lol:D
Jel ima taj birc muhe i brkatu konobaricu u plavim borosanama?= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Kasačko valja, yep. Ja probala Jelen, meni neloše.
Čupa mi to preporučio, na kraju uzeo Velebitsko Tamno. Sad mi je taj velebit najbolja piva :D= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Meni ostatak dana nebi ništa moglo pokvarit.= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Meni jedino žao što nemam u bilizini Velebitsko uzest, mogao bih probat to kasačko nisam nikad.
Piva obožavam piti. Od hrvatskih Velebitsko mi je najbolje, a ono redovito konzumiram žuju više iz neke navike nego ono zato što rula. Od ostalih piva najbolje su mi što ih spremi moj susjed koji redovito kuha doma pive od čega mi je najbolje pasao njegov India Pale Ale, i engleski Porter.
Drugim riječima najbolje mi pašu hmeljene pive, ono fino da se hmelj osjeti :)
Da, ali ne preferiram ih. Uglavnom ih znam popiti kao alternativa soku ako se nesmije piti, tipa pod radnim vremenom...
Ne.
Ne.
Ne.
Oko 10-15, ovisi o raspoloženju.
Sir, po mogućnosti neki što slaniji ^^
A nesjećam se. Znam da sam se prvi put napio od piva sa 12. godina. Mrkno na izletu 3 od 0.33 lol.
8) Voli li i vaš pas pivo?
Nemam psa, ali zato ima moj susjed i kujica je luda za pivom. Doduše pije sve osim Pana, kao i ja. Osobno to pivo ne bi dao ni najgorem neprijatelju da pije. Bolje popit onaj alternativni Holstein.
Cheers! :friends:
birc je fakat gg. jedino sta imaju od piva su pan, tuborg, heineken i paulaner brijem i pan je 8 kn toceni:D. kava je 7, sokovi normalno, samo je piva jeftina.= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Odlično! Moram tamo navratit jedan dan da se malo popravim. Daj adresu baci kad saznaš ako ne znaš.= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
GLUPI ERROR MAMICU MU NABIJEM U VAZDUH!