Misliti je drek znati .
Printable View
Misliti je drek znati .
Reci da je Half-Life drek je u najmanju ruku retardirano. Jedno je imati svoj pogled na svijet i svoje neko mišljenje ali kad ideš blatiti jednu od najboljih igara svih vremena onda si, well, jednostavno tužan. Šta će ti iduće biti na repertuaru? Legend of Zelda? Mario?
Zašto je Half-Life tako dobar?
Pa uzeo je sve što je dobro do tada bio u FPSovima i učinio to 20 puta boljim.
Za to doba zaista dobra grafika, AI kojeg se ne bi posramile ni današnje igre (zapravo bile bi bolje kad bi imale takav AI, gdje imaš osječaj da AI igra timski, gdje bježi od granata, gdje tebi baca granate, itd), dozu kakve takve realnosti (healt packovi, oružija, ammo i ostale stvari nisu razbacane po levelu kao u igrama prije HL, već imaju nekog smisla, u vidu da neko novo oružije dobiješ kad skineš neprijatelja koji ima to oružije, a ammo dobiješ na isti naćin ili se nalazi u nekom ormaru, a ne na sred hodnika bez ikakve logike šta tamo radi). Tu pomaže pametno stavljeno u igri odijelo sa svojom energijom gdje ima po cijeloj igri na zidovima punjaća za isto to odjelo, što je onak logićno. Leveli imaju pregršt puzzli kakvih se ne bi posramio ni Jedi Knight serijal, s tim da nisu frustrirajuće kao spomenuti. Leveli isto tako daju dojam kao da je sve jedan veliki level, a ne kao u prijašnjim igrama gdje je ono doslovno bilo jedan level = jedna mapa.
Ali ono što je zapravo najbolji dio Half-Life jest njegov engine i 116 tisuća Modova, tj. igara koje si mogao igrati ako si kupio Half-Life. Drugim riječima možda i najisplatljivija kupnja do HL2 i orange box-a ikad.
I da zbog njega je izašao najbolji MP ikad, CS 1.6 :>
E baš to. Kao da pljuješ po Doomu jer je monoton.
Jedina razlika je u tome što Doom nije monoton. lol
Jednoličan je, objektivno gledajući. Igra je super zabavna, ali mogu zamisliti da nekome može biti dosadna nakon tridesetog levela u kojemu tražiš ključeve u labirintskim hodnicima.
No ono što je bitno je da šutera takvog kalibra još nije bilo, inspirirao je nebrojene klonove i mission packove, a njegove mehanike napucavanja su osnova svega što je slijedilo, i još se odlično drže.
Ne, nisi, no to također nisu nikakvi hipsterski gimmicki.= Citat =:
Izvorno postao Delirium
Jednostavno, neki ljudi imaju a neki nemaju mentalni sklop koji im omogućuje da nešto prepoznaju i iskuse kako je zamišljeno.
Prilično sam siguran da svi imamo takvo razmišljanje samo u različitim stvarima. Nešto što bi ti cijenio i što bi te se jako svidjelo, možda bi kod mene prošlo skroz nezapaženo.
Jednom sam probao nagovoriti staru da pročita Gospodara Prstenova i Hobbita, ili bar filmove da pogleda.
Znaš što se dogodilo?
Sve što je ona vidjela je 'aaaaa sve neki duhovi lete, vrište, majmuni skaču, neki zmajevi ovo ono, samo ubijanje bla bla'
Ona vatra koju ti Tolkienove priče probude u srcu, kad poželiš iskusiti nešto nevjerojatno, nepoznato, opasno, vidjeti svijet, pustolovine, bar sanjarenje o njima, sva prijateljstva koja možeš ostvariti na tom putovanju, sve te doživljaje...neki ljudi to ne osjete, njih ništa 'ne dirne' dok čitaju ili gledaju filmove, prazni su.
Oni, kao moja stara, samo vide što se događa, onako crno na bijelo. I to je to.
Ja sam takav kad je umjetnost u pitanju, pogotovo moderna, recimo, zato kažem da svi mi nešto ne kužimo, ne zato što ono ne valja ili je pre komplicirano i duboko, nego jednostavno, ne kužimo. ne razmišljamo na način koji bi nam to dozvolio.
E al jedno je način na koji se koristi Gordon Freeman u igri, a drugo kad svi svršavaju na to kak je on najbolji lik u igrama ikad jer... nije.
:)))))))))))))))))= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
To nije moje mišljenje već prosječno mišljenje metacrica i gamerankinga, kao i hrpe njih koji ga stavljaju u top naj naj...
Obožavao sam i Doom i Blood i Hexen i Duke Nukem, ali Half Life mi je bio neusporedivo bolji od svih njih zajedno :D I dan danas znam odigrati sve nastavke i svaki put uživam kao da prvi put igram, jednostavno genijalna igretina. Meni je Gordon zbilja retardiran, ali mi niti najmanje ne narušuje ukupan dojam ili kvalitetu igre.
Danas imam i dražih FPS-a (hibrida), ali sve jedno mi je HL pri vrhu...
Da jednostavno je čudno ne osjetiti što je pisac želio reći .Igra ti praktički to crta .Istom logikom su išli i u Portalu .TI si centru zbivanja i prolaziš kroz priču bez da ti itko narušava tu iluziju .Koliko su života samo udahnuli u ona dva robota i onda W3DR4N piše kako "Valve je dovoljno nesposoban da ne može napraviti dobru igru i lika".Svašta :D .= Citat =:
Izvorno postao mravojed20
Baš to.
Zato mi WEDRAN uvijek djeluje nekako ko trol jer jednostavno ne može čovjek povjerovati da on išta zaist voli igrati, i ako voli, što, i zašto?
Ja kad nešto volim, mogu reći 100 stvari o tome, također i ako mi se ne sviđa, mogu dati točne argumente zašto.
Od početka foruma sam tu i nikad ga mislim nisam vidio da se izrazi onako..normalno.
Da kaže, ok volim ovu igru jer ima ovo ovo i ovo, ovo mi je super zato i zato, a ovaj glavni lik me obuzeo svojim humorom i šta ti ja znam. Bilo bi daleko lakše pričat s njim onda.
Pa rekao vam je čovjek. Njemu se ne sviđa HL pristup gdje ima osjećaj da mu je lik mutav.
Onda nije ni osjetio igru kako treba.Njegov problem .
U admin podforumu je dobio zeleno svjetlo i podrsku od IgGya da otvara takve teme, steta sto nisam sacuvao screenshot tog topica a i nemam vise pristup toj sekciji foruma (a inace nisam nikad i imao huehue). Ono, IgGy je cak i otvorio topic tamo u kom ga hvali, smijesno= Citat =:
EDIT
Mislim da sam cak i poslao screenshot na par forumasa ali cisto sumnjam da to vise itko od njih ima sejvano. Iako postavlja se pitanje koja mu je svrha raditi to dalje kad casopisa vise nema a i forum nije vise aktivan kao prije
Znači ipak je caka u tim "2Deep4u" fazonima?= Citat =:
Izvorno postao šcer od SAVE BAĆIĆA
Sjećam se toga, ali evo dajem ruku u vatru ako to on radi samo da forum živne. Otkad ga "znam"/čitam, uvijek zvuči kao ogorčeni frik kojega su zlostavljali u školi i mislim da sam svega par njegovih postova vidio u kojem je ostavio dojam da se radi o ljudskom biću, a ne o panjini :(= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Baš ovo što šćer ispod reče.= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
No, ajde nek kaže za neku igru koja je pucačina, zašto je odlična, detalji, zašto je lik u njoj odličan itd.
Ovako mi djeluje ko neki bot.
Ova igra boguje.
Smeće.
Ko može voditi normalan razgovor, ili ga poštovat ko kolegu gamera s ovakvim izražavanjem.
[quote=Sgt. Bull]Znači ipak je caka u tim "2Deep4u" fazonima?[/quote:32hxc2wv]= Citat =:
Izvorno postao "šcer od SAVE BAĆIĆA":32hxc2wv
Ne .Caka je u
= Citat =:
Možda posta sa MacBook Pro-a, jebeno teško je pisati po tom govnu, pa mu se valjda ne da!?
Vi ste gledali American Beauty?
http://i2.kym-cdn.com/entries/icons/.../403/Girls.png
Sad ću ispast gej, ako mi slika ne radi :(
Evo opet igram Half Life. Nameće mi se zaključak da je vedran gej i da nema pojma.
[quote=šcer od SAVE BAĆIĆA][quote="Sgt. Bull":12iv9vxd]Znači ipak je caka u tim "2Deep4u" fazonima?[/quote:12iv9vxd]= Citat =:
Izvorno postao "šcer od SAVE BAĆIĆA":12iv9vxd
Ne .Caka je u
[/quote:12iv9vxd]= Citat =:
Ništa što si ti sada rekao ne demantuje moju izjavu. Stvar je u tim "2Deep4u" fazonima.
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Znači W3DR4N je forumski Batman :D
Gaming jurnalizm je smeće korumpiranije od hrvatske birokracije te prepuno nekompetentnih amatera bez ikakvog kapaciteta za kritičko razmišljanje. Prosjek njihovih ocjena danas ništa ne znači. Nemoj samo da ulazim u Gamespot K&L fijasko.= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
Pazi ovo
http://www.metacritic.com/browse/games/ ... &sort=desc
Barem pola ovih igara s 90+ mogu secirat i oderat im nekoliko novih šupaka koliki su promašaj u dizajnu i zašto zaslužuju gotovo dvostruko manju ocjenu.
Usput, zašto svaki naslov koji ima 90+ danas utroši stotine milijuna na promociju godinu dana prije izlaska igre? I sve te igre još imaju reklame na velikim mainstream sajtovima.
Korištenje metacritica i gamerankingsa kao argument daješ do znanja da ne razmišljaš za sebe, već skačeš na neki hype bandwagon. Naposlijetku, da si vjerovao njima, jel bi se zabavio tolko uz Alpha Protocol?
Mislim da je vrijeme da svi pogledamo dva slona u sobi.
Netko je prije nekoliko mjeseci na ovom forumu napisao
Pretpostavljam da je to bio sarkazam, ali je i istina.= Citat =:
Nove igre su bolje od starih. U svakom elementu. Sve je uznapredovalo.
U starim igrama se može uživati, ali nove su jednostavno kvalitetnije. Uznapredovale su skoro u svakom mjerljivom području. U scenariju, tehničkoj izvedbi, trajanju, raznolikosti gejmpleja i svemu ostalome.
Možda vama. Svatko ima svoj ukus. Nekome možda odgovara igrat nepoznatu shovelware igru odprije 20 godina sa sučeljem koje izgleda kao da je prošlo kroz probavni trakt krave. To je vaš izbor. Sviđa li se nekom priča ili ne subjektivan je pojam.= Citat =:
A-ali stare igre su zabavnije... I imaju bolju priču...
Twilight mi je osobno najveće smeće ikad pa opet ima onih kojima se sviđa i koji tvrde da je najbolje djelo od izuma vatre. Šta to dokazuje? Ništa.
Drugi slon je averzija pri korištenju dodatne periferije pri igranju. Ako je neka igra dijaznirana za jedan kontroler, uvijek ću je radije igrati s njim nego se patit sa tipkovnicom. To što neki konstantno viču "HURRR Lijeni devsi, zašto" ovo ne bi moglo na tipkovnicu, to bi moja baka mogla napravit" može biti iz dva razloga.
A) Glume try hard edgy gamere koji ne pristaju na kompromise jer ono EDGY XD
B) Nemaju novaca za dodatnu periferiju.
Ne znam sad više koga citirati, al to je i tako tema za drugi topic.
Postoje kripli koji tvrde da su neke igre bezvremenski klasici, uključujući među te igre i Half-Life. Igra ne može biti bezvremenska, jer za razliku of filma, prebrzo zastarjeva, osobito igre poput Half-Lifea. Igre prelako pojede vrijeme i tehnologija.
Npr. Curse of Monkey Island je bezvremenski klasik. MI1, MI2 i Escape nisu i pojelo ih je vrijeme. Baš sam ovih dana pokušao igrati Silent Hill 2. Neigriv. Kontrole bolesno spetljane i nepraktične. Voice acting totalno nezainteresiran. Priča totalno rendom i besmislena. Igru je potpuno pojelo vrijeme. Isto kao Half-Life.
Nove igre nisu bolje od starih. U mnogočemu su nazadovale. VA je sjebao izbore u RPG-ima i sveo ih na trivijalne. Potražnja za high end grafikom je isto sjebala dosta toga. Usporedi samo Deus Ex i nedavno izašli prequel.
Prvi dio ima više fičra, duže traje i općenito je mnogo "mesnatija" igra.
HR je uglavnom bolji isključivo u grafici, mnogo stvari je izbačeno radi nedostatka vremena, a zadnji nivo je komatozno rushan.
Prvi dio su radili mnogo kraće s manje ljudi i napravili sadržajno bogatiju i trajniju igru koja je preživjela test vremena (osim ako si retard koji pati na grafiku toliko).
S današnjom tehnologijom uopće nije sumnjivo da igre mogu nadmašiti stare u apsolutno svemu samo tako, no do toga ne dolazi iz nekoliko razloga. Em radi nove mainstream publike, em radi izdavača, em radi masivnih, masivnih troškova.
Da, zato današnje igre traju duplo kraće, mnogo su skriptiranije i ukočenije. No hej, imaju bloom! To je bitno. Raznolikost gempleja? Ozbiljno? Jel ti pratiš tržište? Sve je prokleti cover based šuter s regenom zdravlja. Svaku franšizu koju dignu iz mrtvih pretvore u neku smećastu abominaciju a la Fallout 3. Bioshock je dvadeset i osam puta gori od System Shocka 2. Da ne govorim o hodnik - cut scena - hodnik - cutscena level dizajnu koji se danas fura. Stvarno se ne sjećam kad sam zadnji put pomislio da neka mainstream igra ima genijalan level dizajn ili dobru šutersku mehaniku.= Citat =:
U starim igrama se može uživati, ali nove su jednostavno kvalitetnije. Uznapredovale su skoro u svakom mjerljivom području. U scenariju, tehničkoj izvedbi, trajanju, raznolikosti gejmpleja i svemu ostalome.
Da ne spominjem tek indie igre koje su isti drek ko mainstream naslovi. Osim dvije ili tri koje pokazuju neku ambiciju, sve ostale su hrpa generičnog dreka ravnog mainstream naslovima, samo na drugom kraju spektra.
Rofl, smiješno je kako zaboravljaš da postoje nove generacije i kako nije sva bit u tome da porediš igre koje se ne mogu porediti. DE I i DE:HR se ne mogu porediti. Imaju isto ime, sličnu priču ali to je to što se poređenja tiče. Sve ostalo je drugačije, zašto? Zato što je DEI igra stare generacije dok je HR nova generacija. I 'test vremena'? Kod koga je to tačno izdržala 'test vremena'? Kod fanboya (poput tebe) sigurno bi izdržala i da je najgori užas koji postoji. Kod drugih? Pa i ne baš.
Jep, ovo je apsolutna srž problema.= Citat =:
Izvorno postao Babitz
Sereš gluposti. Što znači nova generacija ? Samo bolja tehnologija, gameplay koncepti su u igrama isti već desetljećima tako da bez problema možeš uspoređivati DE i DE: HR ili Bioshock i SS.= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
= Citat =:
Izvorno postao Babitz
Prvi Deus Ex je bio zbuggana igra kojoj se nije dalo prići bez ekstenzivne pripreme, povraćanja i raznih patcheva i fixova.
Nastavci samo produljuju tradiciju mediokriteta.
Razlog zašto svaka igra koju dignu iz mrtvih očekujući "HEJ OVA IGRA JE BILA SUPER PRIJE 500 GODINA SIGURNO ĆE BIT DOBRA I DANAS" ispadne loše je taj što je vrijeme takvih igara prošlo. Ne možeš nešto tako dugo držat u frižideru i očekivat da je jestivo kad izvadiš.
Ovo ti bas i nema smisla, ili sam ja nesto propustio?= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Ne i ti... d'oh.
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
prvi normalni post sa kojim se slažem.Zato sam i rekao da igre treba gledati u duhu vremena kada su i izašle .Ako ju nisi igrao u tom trenutku nisiju ni mogao doživjeti u duhu tog vremena .
HL je u svoje vrijeme bio igretina .
@bull
Kako se dopalo Chupacabri i masi drugih koji su prvi put igrali igru prošle il pretprošle godine? Pričaš idiotarije, ali to me ne iznenađuje. Naposlijetku, Deus Ex nisam ni odigrao 2000. kad je izašao, al ne daj da te to spriječi od pisanja idiotarija.
Igre je sasvim u redu za usporediti, tim više što su developeri ciljali na istu + novu publiku i govorili o očuvanja duga igre. Naposlijetku, ostale stvari stoje. Da je 11 godina starija igra napravljena za manje para, s manje ljudi te uključuje više fičra, traje duže i nema rushan kraj.
edit
Ok, vidim da je Delirium neki konzolaški shitposter kojem je prva igra Halo 3. Samo nastavi nizati svoje non sequiture.
Da, zbog toga je baš svatko koga ja znam, a da je ikad dotaknuo komp, igrao prvog Super Maria. Ljudi ga i dalje igraju, natječu se i prelaze iz čiste nostalgije, a ne zbog dobrih gameplay mehanika jer eto, to više jednostavno nisu dobre mehanike jer je prošlo dosta vremena. Veliki dio tih ljudi je prvi put zaigralo Maria u zadnjih nekoliko godina, ali i dalje je to čista hipsterština ili nostalgija valjda iz prošlog života.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Svaki drugi medij ima klasike u kojima ljudi i dalje uživaju, ali u gamingu je to nemoguće, i samo je oznaka elitizma.
Ja ovako shvaćam ovaj argument.
@Babić: Što bi rekao Bartuc, ti sereš kvake, ali ni mene to ne iznenađuje. I smell hipster. EOD.
U njegovu obranu, Soniče, nije reko da ni jedna igra ne može bit bezvremenski klasik, već da igre lako pregaze vrijeme, kao što se, prema njegovim riječima, dogodilo HL-u.
Kužim ja to. Kad kažeš "EOD" znači da si u pravu.= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
HL je kultna igra.
= Citat =:
Izvorno postao Babitz
Ok, nizanje mojih logičkih pogrešaka je puno bolje od argumentiranja. Samo nastavi. :D