-
Re: Vegetarijanci i vegani
Uglavnom, ono kaj gos'n WannabeClone pokušava, jest odgovoriti na moju izjavi o tome koliko površine zauzimaju polja zelenila hipotezom da više zelenila treba za prehranit dovoljno krava da bi se nahranio jedan čovo, nego što bi tom čovi bilo potrebno da se prehrani da jede zelenilo. Gos'n Clone se sad valjda duri jer misli da ja to nisam skužio.
No, ono što gos'n Clone, kao što sam već naveo, zaboravlja, jest da svi podatci tipa "kol'ko trave krava na pašnjaku godišnje pojede" koje bi mi eventualno mogao izvuć padaju u vodu kad se uzme u obzir da u današnjoj proizvodnji mesa krave jedu sve samo ne travu s pašnjaka, već uglavnom jedu otpatke nepodobne za prehranu ljudi, čime se i oni iskorištavaju, povećavajući tako ukupnu iskoristivost već postojećih biljnih nasada, a ne tražeći povećano uzgajanje novih u svrhu prehrane krava.
Stoga u slučaju recimo, kad bi svi ljudi postali vegetarijanci, ne samo da bi trebalo još više livada raskrčiti i životinjskih vrsta ugroziti kako bi se ljudi prehranili, nego bi još k tome taj dio otpada koji se danas koristi na prehranu stoke lako moguće ostao neiskoristiv pa bi nam deponiji bili još veći.
-
[quote=Duke of Earl]
= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok":fq4y1jk2]eto vam jos malo za raspravu. jcuer bio neki dokumentarac na nat geograph.
[url="http://drmyhill.co.uk/wiki/Stone_Age_Diet_-_this_is_a_diet_which_we_all_should_follow
http://drmyhill.co.uk/wiki/Stone_Age_Di ... uld_follow[/url]
Iznimno ukusna dijeta, mogao bi živjeti na ovome.
[/quote:fq4y1jk2]
Bez kruha i mliječnih proizvoda? Rađe bi umro
-
[quote=Duke of Earl]
= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok":2p1u5stl]eto vam jos malo za raspravu. jcuer bio neki dokumentarac na nat geograph.
[url="http://drmyhill.co.uk/wiki/Stone_Age_Diet_-_this_is_a_diet_which_we_all_should_follow
http://drmyhill.co.uk/wiki/Stone_Age_Di ... uld_follow[/url]
Iznimno ukusna dijeta, mogao bi živjeti na ovome.
[/quote:2p1u5stl]
Ane, to bi trebala biti dijeta? Može :)
-
-
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Ovo s kombajnom te u tom slučaju pozivam da testiraš na svojoj mački ili keru. Sigurno se bude fino proveo pored rotirajućih oštrica.
Kako ne svaćaš, ne možeš životinju u polju ubiti kombajnom jer ih otjera buka te nisu glupe da stoje ispred kombajna i čekaju da ih netko smliniše, osim toga, to nisu kućne životinje koje se ne boje nepoznatih mašina. Uglavnom, ne možeš neku životinju u polju ubiti kombajnom jer ti neće jebeno stojat ispred kombajna i dat da je sasječeš.
-
Ajde da ne budem pizda i ne vrijeđam kao neki ovdje; sve je to meni jasno, i ti "pokušaji" sa "svejedno nečemu štetiš" su prejadni. Ono, ajmo se ubit odma jer ćemo ionako umrijet? VGG. To što MOGU radit štetu i pokolj, ne znači da i MORAM radit isto to. Ako već mogu smanjit svoj štetan utjecaj na okoliš, a DA MI JE CONVENIENT (oh ne! licemjerni vegetarijanac! GOD FORBID! ), zašto ne bih?
I predo, jesi pročitao išta literature o mesnoj industriji, štetnosti iste, i/ili vegetarijanstvu? Ne moraš odgovorit.
-
= Citat =:
Izvorno postao WannabeClone
Ajde da ne budem pizda i ne vrijeđam kao neki ovdje; sve je to meni jasno, i ti "pokušaji" sa "svejedno nečemu štetiš" su prejadni. Ono, ajmo se ubit odma jer ćemo ionako umrijet? VGG. To što MOGU radit štetu i pokolj, ne znači da i MORAM radit isto to. Ako već mogu smanjit svoj štetan utjecaj na okoliš, a DA MI JE CONVENIENT (oh ne! licemjerni vegetarijanac! GOD FORBID! ), zašto ne bih?
Ali, ovaj, štetiš prirodi i sa vegeterijanskom prehranom :(
-
-
= Citat =:
Izvorno postao Chupacabra
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Ovo s kombajnom te u tom slučaju pozivam da testiraš na svojoj mački ili keru. Sigurno se bude fino proveo pored rotirajućih oštrica.
Kako ne svaćaš, ne možeš životinju u polju ubiti kombajnom jer ih otjera buka te nisu glupe da stoje ispred kombajna i čekaju da ih netko smliniše, osim toga, to nisu kućne životinje koje se ne boje nepoznatih mašina. Uglavnom, ne možeš neku životinju u polju ubiti kombajnom jer ti neće jebeno stojat ispred kombajna i dat da je sasječeš.
Jebo te kurac nemoraš sve doslovno shvaćat. Poanta je da milijarde životinja indirektno umire dok se uzgajaju biljke i obrađuju polja. Jedan banalan primjer, ja imam mali vrt u dvorištu, 5x5 metra, ali koji je već postao groblje par stotina puževa koje stari tamani svaku večer zato jer požderu apsolutno sve što posadimo, ovako barem par sadnica preživi. Šta misliš koliko puževa i glisti tek sasječe kombajn ?
-
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao Chupacabra
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Jebo te kurac nemoraš sve doslovno shvaćat. Poanta je da milijarde životinja indirektno umire dok se uzgajaju biljke i obrađuju polja. Jedan banalan primjer, ja imam mali vrt u dvorištu, 5x5 metra, ali koji je već postao groblje par stotina puževa koje stari tamani svaku večer zato jer požderu apsolutno sve što posadimo, ovako barem par sadnica preživi. Šta misliš koliko puževa i glisti tek sasječe kombajn ?
Pričao je o životinjama koje su normalne u ljudskoj prehrani, ne o slučajnim žrtvama poput puževa i drugih manjih živina.
-
@Clone: Je'l bi ti onda jeo meso životinja koje su uzgojene na pašnjacima i drugim površinama koje inače ljudi ne mogu obrađivati za poljoprivredu?
-
Nije u tom point, jer opet hrana za te životinje treba odnekud doć.
Ali evo, just in case; ne, ne bih jeo ikakve životinje sve dok mi život ne ovisi o tome.
-
Simpatični ste mi.
Živeći u iluziji da ekšueli na nešto utječete.
-
Utječem na samog sebe. Makar bila i "iluzija", bolje se osjećam zbog toga.
-
Pa bolje se osjećaj, ali nisi ni u kakvom slučaju bolji, o tome se i radi :)
Ovo mi je isto ko religijska rasprava, vjeruj u što hoćeš ako ti je tako bolje, no samo to te ne čini nimalo boljom osobom u usporedbi s drugima, i pokušaji uvjeravanja u to svima idu na živce zbog očitih razloga.
Jedem meso jer mi je ukusno, a uz druge proizvode dobivene od životinja, te voće i povrće mi pruža dobru prehranu. Ne vidim razloga za izbaciti išta od toga ako nije do zdravstvenih razloga, a uostalom, možemo ići i u rasprave etike koliko treba mariti za insekte, a koliko za nama bliskije životinje.
-
= Citat =:
Utječem na samog sebe. Makar bila i "iluzija", bolje se osjećam zbog toga.
Samo ističem koliko ti je logika takve filozofije šuplja.
Al briga mene, živimo u tzv. demokraciji, radi što te volja, samo mi nemoj pričati o nekakvom moralu u svemu tome.
-
Nisam nigdje ni tvrdio da JESAM bolja osoba, samo kažem da se JA bolje osjećam (ne kao bolja osoba!) zbog toga. I koliko god svi "hjoj vegetarijanci, kolko oni mogu solit pamet drugima", češće se srećem sa "svejedima" koji mi krenu popovat, nego sa vegetarijancima/veganima koji seru drugima zbog prehrane. Evo, Deadwalker recimo lol, ja nigdje nikakav moral nisam spominjao, al ne, mora on BOST MEĐEDA :'))) Što ste svi nadrkani tako jebate, ko da vam svi vegetarijanci ikad prijete da će vam familiju pobit :')
-
Pa sori, iz tvojih postova sam bome naslutio neku poruku da je mesna industrija pokolj koji treba izbjeći, ne želim paliti vatru :'(
-
lol kakve veze moral ima sa štetnim utjecajem na okoliš, pa UBIJATE ME SVOJIM ZAKLJUČCIMA
-
= Citat =:
Nisam nigdje ni tvrdio da JESAM bolja osoba, samo kažem da se JA bolje osjećam (ne kao bolja osoba!) zbog toga. I koliko god svi "hjoj vegetarijanci, kolko oni mogu solit pamet drugima", češće se srećem sa "svejedima" koji mi krenu popovat, nego sa vegetarijancima/veganima koji seru drugima zbog prehrane. Evo, Deadwalker recimo lol, ja nigdje nikakav moral nisam spominjao, al ne, mora on BOST MEĐEDA :'))) Što ste svi nadrkani tako jebate, ko da vam svi vegetarijanci ikad prijete da će vam familiju pobit :')
Količina ":')" u tvom postu pokazuje koliko se žestoko trudiš da sakriješ svoj butthurt.
Nemoj.
Pusti te "TVOJE RIJEČI ME NE DIRAJU KEKEKE" priče. Neka suze slobodno teku.
-
...zbog čega sam to kao "butthurt"? Ajde molim te, prosvijetli me sad. Paše ti nick totalno.
-
Lol. :)
Lijepo je vidjeti da je forum malo živnuo i da su počele summer svađe.
-
-
LOL VI VEGETARIJANCI MORATE BITI BJESNI JER TO JEDETE NEMOJTE POKUŠAT BRANIT SVOJA ODABIR AGHJAGBUSBU MORAL AHJKAH UIAUINZUI MESO JE BOLJE DHNUIHNUI UŽIVAM U DIJETI BEZ KRUHA KOJA JE ISTI KURAC ODRICANJE KO VEGETARIJANIZAM DUNZIWTNDZIWND"N74243820780923
^sumacija topica
-
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Lol. :)
Lijepo je vidjeti da je forum malo živnuo i da su počele summer svađe.
:D
To unosi svježinu :D
-
Ništa, odoh jer ne mogu više, a vi mi uživajte
-
Pojest ćemo duplu porciju piletine za tebe lololo.
piletina je najbolja
-
-
-
KANGA EM SI VEGETARIJANAC EM IGRAŠ INDIE IGRE PA NEMA GOREG ČOVJEKA OD TEBE
-
Bas sam skuzio da sam malo u zivotu jeo puretine
-
-
Vegetarijanci i vegani, lol, cak su mi i agnostici manje licemjerni.
http://img262.imageshack.us/img262/2...2457079810.jpg
-
Baš me zanima što bi Clone rekao na ovo, šteta što se povukao iz rasprave.
-
Zašto su agnostici licemjerni?
Zapravo jedini problem je što ljudi ne kuže koncept teističkog i ateističkog agnostika.
-
Zato, to su ustvari picke ateisti koji ne smiju da priznaju nedostatak vjere, pa "vjeruju" za svaki slucaj.
-
Očito sudiš po ljudima koji jedva znaju što ta riječ znači. :)
Agnosticizam nije "joj neznam da li ima boga", to ti kaže netko tko nije ni guglao pojam prije nego što je krenuo raspravljati o njemu.
-
Pa jel nebi onda imalo smisla da se svi deklariraju kao vjernici "za svaki slučaj"?
-
Je'l postoje izvanzemaljci? Ne znam.
Zašto se ne bi isto moglo reći oko boga? Jebem vam boga
-
= Citat =:
Izvorno postao System
Zato, to su ustvari picke ateisti koji ne smiju da priznaju nedostatak vjere, pa "vjeruju" za svaki slucaj.
http://en.wikipedia.org/wiki/Agnosticism
Pročitaj ovo.