odlucio sam klokati svoj proc,sad ako mozete napisite mi upustvo kako to ide.
Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00 GHz
Napisite isto dokle bi ga mogao occ-ati.Thanks :roll:
Printable View
odlucio sam klokati svoj proc,sad ako mozete napisite mi upustvo kako to ide.
Procesor: Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00 GHz
Napisite isto dokle bi ga mogao occ-ati.Thanks :roll:
Reci samo još koji ti je MBO, PSU, i kakav ti je RAM (brzina i sl.).
Do max. 3.3 bi ga mogao tjerati.
C,hajde na skype tamo ce mo lakse odraditi poslic,ako nemozes ok,nema problema.
do kolko ja mogu klokati svoj pentium d 820
albatron px945p
aeneon pc5300 2x 512 latencije 4-5-4-14(malo kloko)
ok,ako nemas vremena reci sad odma,evo komponenti.
Board: Wolfdale1333-D667.
Bus Clock: 200 megahertz
BIOS: American Megatrends Inc. P1.40 03/14/2008
Memorija: DDR II 1 GB, DDR2-800 takeMS
To je to.
3.5 mislim.
ako sta zaserem,hocel biti sta kompu.
Jos samo napisite kako to ide da se kloka,sta trebam sve riktati,kud riktati.
Ako "zasereš" može ti pregoriti recimo CPU zbog prevelikog povećanja radnog takta.= Citat =:
Izvorno postao Ghost_Rider
evo otojc gledam kako lik na youtube-eu kloka isti proc kao umene,sa programom Gigabyte EasyTune,occ-ao na 3.06 ghz :o
molim vas govorite dokle smijem,da necu prekrkati.
Ajde, sutra ti odgovorim, nemam sada vremena. Ti bi svoj mogao do 3.3 tjerati, a soundmaster bi svoj do 3.5 mogao tjerati.
Ako pretjeraš, ili će ti crknuti, ili neće nikako raditi.
ja cu ipak za kojih da bude 2.05 ghz,da nebi pretjerao.
Ne isplati ti se raditi cloack za takvu mizeriju.= Citat =:
Koji OC. :pray:
Sa 2.00 na 2.05. :pray:
To ti je OC za kojih +0.5%. :rotfl:
Uozbilji se. To je kao da tuniraš auto, sa max. 320 KM/H na 320,5 KM/H.
Za taj OC sve što možeš dobiti jest nestabilnost PC-a. :rotfl:
ovaj glupi program nece da ide,pokrene se i zgasi odma.
Pa nisma mislio toliko occ-ati,to je samo sala :pray: . 8)
Nije program glup.= Citat =:
Da...šala. :roll:
@ C
Naparavio sam onaj test.
Upalio sam PC a monitor sam nakon 10 minuta rada ugasio na točno 30 minuta. Nakon toga sam ga upalio (PC je cjelo vrijeme bio upaljen) i opet je to blago tiho "pištanje" nakon paljenja monitora trajalo nekih 5-6 minuta.
Vjerojatno je neka zaštita. :)
Ako ne crkne do isteka garancije, onda je sve OK.
Inače, za vašu informaciju, izašao je Service Pack 2Sza Windows Vista.
SP2 ... zar nebi on trebao izaci u prvom kvartalu 2009????
Inače, C, primjetio sam još nešto :
To zujanje(tiho ali jos krace) se pojavi isto kad recimo ne ugasim monitor nego ono kad ništa ne radiš onda on ode u stanje "pripravnosti" zagasi se ekran ali je monitor još upaljen i recimo tako stoji kohi 15 minuta, onda se isto pojavi to blago zujanje ali kraće. Kao da kad prebacuje iz neradnog stanja u radno stanje onda mora zazujati :)
ČEK C TI SI MENI REKO DA GA MOGU TERAT DO 3.5GHZ
JA SAM GA KLOKO DO 3.75
evo dokaz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=467845
Dobro, de me sada streljaj zbog 200 MHz-a.
Zašto pitaš, ako već znaš odgovor. I rekao sam "mislim", a ne da ga možeš sa sigurnošću tjerati do 2.5.
@ReiKo - SP2, ali u Beti.
Ne znam šta bi ti moglo biti s monitorom. Možda ima neku zaštitu, a možda je kvar. Rekoh ti, ako do isteka garancije ne rikne, onda je sve OK, a ako rikne, imaš garanciju, i samo ga zamjeniš za novi, isti takav.
= Citat =:
Izvorno postao C
Garancija mu je 3 godine :)
Inače, ne isplati se imho stavljati betu, bolje cekati Final relese.
Glede SP-a, upravo tako. :thumbs2:
@soundmaster - Kada se pita do koliko se može OC-ati nešto, tada je odgovor optimalan, za dokle se zna da je stabilan. Inače, možeš ti njega OC-ati do 8 GHz-a, pa se ti misli što nećeš moći ni do 4. Zbog toga se uvijek govori optimalno, za koliko su temperature OK, za koje ne treba perfektno napajanje i hladnjak, te da bude stabilan. Sve iznad optimalnog je moguće OC-ati, ali tada je stabilnost upitna, ovisno koliko odstupa od optimalnog, više se grije i potrebno je malo bolje napajanje, a samim time i bolje hlađenje. :wink:
Istina... mogu i ja svojeg Q6600 clockati s 2,4ghz na 6ghz ali trajt ce par minuta, ono dok se bude parilo iz kućišta:D= Citat =:
Izvorno postao C
imam ja trenutno v8 i corsair psu 400w cx(nemam baš nešto jaku grafičku)
Ja sam svoj PC uiebao. :rotfl:
Skužio sam da mi u CCleaner-u na vrhu piše SP4, odem desni klik na My Computer, i tamo piše Microsoft Windows XP Professional, Version 2002, Service Pack 4. Odem u Everest Utlimate, pogledam tamo, i tamo piše Service pack 4. :rotfl:
ko zna možda imaš neke uber tajne winse :)
Da, da, možda sam ja jedini koji ima SP4 za XP. 8)
Našao sam u registryu gdje se mjenja broj SP-a. Sada mogu napisati i da imam SP5 za XP. :D Koji hoću broj. :D
seres :o ,govori kako to ide,da ija sebi nastelam.= Citat =:
Izvorno postao C
Ako mozes hajde na skype.
E, napunio sam promet za ovaj mjesec. Sadsve na dalje plaćam iz svog džepa, pa nisam na "home" netu.
U registry-u traži "Service Pack", tamo gdje ga nađeš i gdje imaju brojevi tipa 000000000200, to je SP2, i ako taj broj promjeniš u 000000000500, tada će svugdje pisati SP5. Imaš na više mjesta u registryu to. Sve ih nađi u prepravi.
ok,kolega.
da si ovde gdje blize,ja bi ti poslao bar 20 evrica :D :yuck:
Pa siguran sam da C ima žiro račun ... danas lokacija ne igra uopce vaznu ulogu kod transfera bilocega:)= Citat =:
Ne trebaju mi pare. Treba mi USB Stick od minimalno 2 GB-a, sa mogućnošću Lock On/Off, tj. sa mogućnošću zaključavanja USB Sticka da bude samo za čitanje. Preporuke?
Internal driver error in IDirect3DDevice9::Present()
pojavljuje se u igri half life 2: episode 1
guglao sam, te probao par rjesenja
morao sam reinstalirati drivere i directx nakon toga
pomoc?
grafa: ati hd 2600 pro, proc: amd athlon 64 +3000, maticna: Epox EP-9HEAI
U Everestu ti vjerojatno pod DX pokazuje da nije instairan, tj. da ga nema nikako. Kvar je zbrka u DX fileovima. A popraviti možeš instalaciom točno one verzije DX-a koji se pokvario. Ako staviš neku stariju ili noviju verziju, nisi ništa napravio. Trebaš staviti točno onu verziju DX-a koji se pokvario, tj. koji si imao i koji se pokvario. Ako ni to ne pomogne, onda detaljno uninstalliraš DX sa DX Happy programom, koji je namjenjen tom problemu, i nakon uninstalla, staviš najnoviji DX, na čisto, i sve će raditi.
Download najnovijeg DirectX-a 9: http://www.filehippo.com/download_direc ... ca64b8e67/S
Za DirectX Happy, progooglaj, ili uzmi Bug-ov stariji DVD kada je taj program tek izašao.
e, nemogu naci valjani link s directx 9.0c (niti jedna ovogodisnja verzija se nece skinuti, ostale mi se nedaju traziti) ;_;
nvm, pcp dvd, zaboravio da ima tamo :(
Pa ja sam ti stavio link downlaoda najnovijeg DX-a 9!
This link appears broken.
Page not found - unknown error.
na tvoj link, si ga provjerio
e, ne treba, sjetio se da ima na pcp dvdu
Nije ti OK onda nešto sa browserom, jer radi normalno link.
Pokušaj ovako: http://www.filehippo.com/download_directx/
Pa klikneš desno na "Download Latest Version"
e, meni na Visti nece raditi one slike koje imaju nekakvu animaciju u sebi, tj. nedogađa se nikakva animacija...pa ako može netko reci u cemu bi bio problem. Unaprijed hvala
Misliš na pokretne slike najčešće u .gif formatu?= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker