Volontiraj ako ti je do nesebičnog pomaganja, jer faks altruizma još ne postoji :)
Printable View
Volontiraj ako ti je do nesebičnog pomaganja, jer faks altruizma još ne postoji :)
da,da brani se americko tlo i ¨nacionalna sigutnost¨ po afganistanu, a naftna i makova polja su se tamo, eto, slucajno nasla..= Citat =:
Izvorno postao Dreadlock
OT: evo ja kao maturant elektrotehnicke skole cu nastaviti istim putem, mislim elektrotehniku, strojarstvo, tako nesto.
Meni je cilj ili pilot ili strojarstvo !!!
Vidio sam da na strojarstvu ima smijer zrakoplovni tehničar, baš fora, a mene jako zanimaju zrakoplovi !!!
Ako budem išao za pilota, ići ću za vojnog jer za civilnog nemam para, da bih radio u nekom Airlinesu, trebam položit ATPL dozvolu koja košta 30-40k €. Nakon što to zaradim, kupit ću tu dozvolu, pa preći u neki airlines.
Jedna dobra vijest što se tiče HRZ je to što dolaze novi avioni i helići, Gripeni, F16-ice, Eurofighteri...
Kakav je faks FOI ??? Jel valja ???
Kao da gledam/čitam alternativnu verziju mirka... ili nas ozbiljno trollaš pa nitko nije skontao još. :(
Stižu ili SAAB-ovi, ili F16-ice, ili Eurofighteri ili MiG29-ke. Ništa od tog nije ni blizu sigurnog.= Citat =:
Izvorno postao Über Tsar
Rekao sam ti - okani se vojnog pilotstva. Dobronamjerna uputa :)
@MC, jel ti ideš na TVZ ili sam krivo shvatio? Koj smjer/godina itd.?
Da, TVZ, info, brucoš :) Kako tvoje osnove elektrotehnike? :P
To sam dao davnih dana :P Pljuga predmet pokraj Linearnih i ne linearnih mreža, procesnih računala ili analognih sklopova :D
Sretno na faxu!
Ah, fala... Ovaj tjedan usmeni iz engleskog, idući 2. kolokvij iz fizike, moram na pismeni iz tipografije... Ali, ajde, dat će se :)
Evo ako nekog slučajno zanima rad u granama multimedije (zvuk, video, slika itd. (naravno sve to s/na računalima)) onda je VELV iliti ga Veleučilište u Varaždinu prava stvar. I nema elektrotehnike :D (ali ima jedan semestar fizke...).
Evo, za one koji misle na FOI (i one koji misle da se to radi na FOI-ju) nek si VELV prouče.
naftna polja su u iraku i u iranu.= Citat =:
da,da brani se americko tlo i ¨nacionalna sigutnost¨ po afganistanu, a naftna i makova polja su se tamo, eto, slucajno nasla..
aha,dolazi i millenium falcon i tie fighteri takoder.= Citat =:
Jedna dobra vijest što se tiče HRZ je to što dolaze novi avioni i helići, Gripeni, F16-ice, Eurofighteri...
umirovljenici nam umiru na ulicama,a mislis da cemo trosit na oruzije?
:thumbs2:
@Ping
sto upisujes? :)
Drugi semestar za mjesec dana :P
nisam u toku :( :(= Citat =:
Izvorno postao Pingu
Baš sad gledam temu, i razmišljam: Kako ću ja prokleto propast. Ništa me pod milim bogom ne zanima previše. Oke aj zanimaju me živine itd, i mogo bi veterinu, al ne ja budala upiso ŽTŠ(koji me apsolutno ne zanima, smjer računalstvo jel). Znači niš od veterine. Fakat neam ideje kaj bi upiso, a ostalo je vrlo malo vremena(godina i pol).
Zašto ništa od veterine?
Uhvati se knjige i uči biologiju, kemiju, hrvatski, matematiku, strani jezik i što ti još sve neće trebati na državnoj maturi.
Što igra važniju ulogu kod upisa u faks, ocjene ili rezultati državne mature?
Ovisi ti od fakulteta do fakulteta.
Pri upisu na faks uz pomoću državne mature možeš imati maksimalno 1000 bodova.
Koji će postotak nositi pojedini predmet na državnoj maturi i uspjeh u srednjoj školi ovisi o zahtjevima fakulteta.
Primjerice na strojarstvu (koje namjeravam upisati) ispit iz matematike (viša razina) nosi 40% od ukupnih bodova, odnosno 400 bodova, ispit iz fizike ili kemije (koji nisu obavezni) nosi 15%, a opći uspjeh kroz cijelu srednju školu, odnosno prosjek uspjeha kroz sve 4 godine, nosi 40% bodova. Preostalih 5% otpada na dodatne bodove tipa bilo koja ocjena odličan iz fizike ili matematike, natjecanja i tako to. Hrvatski i strani jezik ne gledaju uopće, odnosno trebaš ih samo položiti, nije bitno koja razina ni koji uspjeh.
Evo, baš sam sad pogledao zahtjeve za veterinu u Zagrebu, a oni su sljedeći:
Prosjek svih ocjena - 37,00 %
Hrvatski jezik - B razina - 15,00 %
Matematika - B razina - 5,00 %
Strani jezik - B razina - 10,00 %
Kemija ili Biologija ili Fizika - Obavezan - 30%
To si našao na stranici fakulteta ili ima neka stranica gdje su zahtjevi za sve fakultete?
B razina je viša?
EDIT: Koja je razlika između jednopredmetnog i dvopredmetnog studija?
A je viša, B je niža.
Jednopredmetni ti je npr. historija a dvopredmetni ti je historija + hrvatski ili neki drugi odjsek. Ugl ideš na dva odsjeka. Običaj je recimo kombinirati historija + historija umjetnosti.= Citat =:
Izvorno postao keko
hehe... znam kako ti je... ja sam se za fax odlučio tek mjesec dana prije kraja 4. razreda xD= Citat =:
Izvorno postao bornathepicek
ahahahha ovaj Über Tsar neki kurton ahahhaha
ti pričaš da je to tak sve lako i da će ti novci sami doći.... kao kad gledaš reklame za banke i misliš "bokte kao da mi daju novce koliko kamata na štednju i ostale gluposti dobijem"...
daj dečko smiri malo hormone, tek ti je 16 a ti razmišljaš o 30k € - 40k € za neku dozvolu... budi sretan ako to budeš u ovoj državi otplatio sa penzijom...
btw... ja brucoš na pravu u Osijeku... faks je presmiješan, dok ne dođu ispiti.. onda plačeš xD
Ima'l itko ovde da je upisao Informatiku ili Računarstvo?
Zanima me studira li itko veterinu? Kakva su iskustva? Kakva je navala, kakve su šanse da se upadne itd....?
Ok, krenuo u 3. srednje, al još uvijek nemam pojma šta da idem studirat. Znam da će neki reći da ima još vremena, ali več bi se htio početi polako spremati za maturu i malo srediti ocjene za faks na koji ću ići. Neki savjeti kako da odaberem faks? Kako ste vi odabrali?
Odi na novinarstvo.
Pričekaj još jednu godinu, pa će sveučilište u Zagrebu otvoriti stručni studij za beta testere igara. Ono, dobiješ besplatno igre i igraš ih, tu i tamo javiš bugove. Kažu da je to vani dosta traženo. Plaće su otprilike 1500 eura mjesečno naviše.
Ti se zajebavaš ili je to istina? :o= Citat =:
Izvorno postao cham3leon