Nemam pojma kaj daje, nisam u toku.
Printable View
Nemam pojma kaj daje, nisam u toku.
@Dugi, jel fallout 4 ima po novom ultrawide podrsku ili neki mod koji radi savrseno? Po netu nalazim samo lose komentare, ali uglavnom stare teme.
Bas mi dodje da prodam ultrawide i kupim 27" 16:9, šaka igara podrzava standardno, sa ostalima uvijek jebada dok ne proradi i onda nije savrseno (rastegnuti hud i razni fov problemi) :/
Nalaziš loše komentare jer je jako loša igra.
Ozbiljno je toliko losa?
Divim se ljudima koji mogu bilo što igrati na Gamebyro/Creation engineu.
Fallout 4 je jedina igra koju sam igrao a da nema 21:9 podršku, osim ako ne računaš in game filmove koji su većinom 16:9 u skoro svim igrama. Sve ostalo radilo savršeno, jedino sam još koristio neki mod za witcher 3 koji ingame filmove prebaci u 21:9
Kaj se F4 tiče stavio sam mod, brijem da moraš dva moda kombinirati i radilo je super. Trebalo je i neki mod alat korisiti...nije komplicirano.
Odlična igra, hrpa sati za ulupati.
https://www.nexusmods.com/fallout4/m...630?tab=images
Odlična igra, hrpa sati za ulupati.
Neki dan sam gledao na Twitchu Shrouda kako je to igrao i gunplay izgleda dosta grdo, ali okolo grafika je dobra.
Kada opali iz puške izgleda kao da bi se igra mogla svaki čas krešat.
Dolazi zima, opet mi se probudila volja za Skyrimom i nakon n godina je vrijeme za novi prelazak, kupio Special Edition i skinuo milijun modova.... Sad jebada da sve to proradi, valjda me nebu preveć jebalo.
Ne kužim zakaj si to shvatio kao nekaj negativno, pa ako ulupavaš silne sati onda znači da ti je zanimljiva, pa nitko valjda nije mazohista. Ja sam ulupao nekih 80 sati, mnogi drugi 200+, meni se neda toliko detaljno igrati. Pričam o osnovnoj igri bez ekspanzija.
Igra se na PC-u vrti na 60 + fpsa i engine je sasvim OK, radi dovoljno brzo i grafika je atmosferična. Konzola ima jako slab CPU, pogotovo snagu po jezgri što ovaj engine traži i nije ju u stanju vrtiti stabilno ni na bijednih 30 fpsa, pa vam je igra neigriva.
Puno se toga ima za istražiti, hrpa frakcija, zanimljiva radnja i osjećaj zadovoljstva ne fali na kraju.
A da, konzole su krive kaj je Bethesda nesposobna napraviti normalnu igru koja zadovoljava grafičke i igrive standarde 2010-ih godina :)
@dugi nemam konzolu, ali sam brutalno alergičan na šugave engine. Smrde mi na kilometre. Nisam imao problema sa performansama. Slažem se da igru nije problem vrtjeti na 60+ fps-a, ali ne smiješ jer je nekom idiotu programeru palo na pamet da poveže fps sa fizikom u igri. Općenito je osjećaj kretanja i pucanja ljigav, a grafika je osrednja. Ok, kužim da nemamo svi isti ukus. Netko obožava parizer i mesni doručak, ali meni su draži kulen i pršut.
Ja na piceku nisam imao nikakvih problema :cool:
Odigraj pa možemo komentirati. Gunplay je dobar za RPG naslov, nije to brzi FPS poput Dooma. Različita oružja djeluju logično i nanose odgovarajuću štetu...kako napreduješ kroz igru dobijaš sve bolja i bolja. Na početku si nula. Kretanje je sasvim normalno.
Koje si to kulene i pršute odigrao u odnosu na ovaj parizer? Witcher3? Pa tek tamo je borba zadnji jad iako je igra dobra. To kaj tebe kupe sa motion capture animacijama je drugi par cipela.
Witcher borba je skroz okej i dosta zabavna u borbama protiv drugi ljudi. Ovi likove što stalno seru po njoj samo boli guzica što je Witcher posro sve druge open world i RPG igre. Fallout 4 govno i Bethesda je najgora stvar na svijetu. Doslovno jedino dobro što je došlo od njih je ESO.
Zapravo sjećam se da sam igrao F4 kada je izašao i bilo je zanimljivo, ali sam brzo odustao jer mi je komp bio jako preslab, FX6300 i R9380, ak se ne varam, točno onaj komp kaj sam stavio u temi o kućištu neki dan.
Niko pri zdravoj pameti ne moze reci da Beth ima dobar engine, oduvijek je bio za kurac, ali to sto kazes, super atmosfera, opipljiv svijet kojeg je gust istraziti i meni dovoljno za zabavu.
Kakva tematika? Igre su im najobičniji fantasy šund. Meni je misteriji kako su te igre uopće toliko uspješne koliko jesu, jer ono evo ukratko sažetak svih njihovih igara.
Užasno pisanje i questovi zapelo tamo s Morrwindom 2002. kao i sve ostalo kod njihovih igara, engine je dan danas taj isti samo debelo modficirani, ono kretanje lika, borba sve toliko drveno i gadno zastarjelo, igrin svijet nema nikakvu geometriju objekata tako kad ideš po nekakvim strmim površinama tipa kamenje ili stepenice lik počne "lebdit" i glitchat žešće i dobro prođe ako ne zapneš između dva kamena tako da lebdiš između njih i nemožeš se iskobeljat. Grafika se od Morrowinda promjenila eto evo malo bolji modeli likova, ćišće teksture i hrpa post proces efekata. Ali je sve toliko neoptimizirano i FPS koji je povezan s fizikom, pa neke stvari idu u jednom broju sličica, a druge u drugom. Sličan problem je imao i Bioshock gdje su objekti bili zaključani u 30 fps-a, a sama igra išla u 60 i to je toliko grdo i čudno izgledalo, a kod Bethesdinih igara su takve pojave za dobar dan. Kompletno broken AI koji nije sposoban sam šetat i prepoznat stazu ispred sebe, a kamoli da će pružit nekakvu borbu. Level up sistem koji je toliko broken sa scalanjem da već nakon prvog uvodnog područja si toliko OP da možeš očistit više od pola mape bez tog da više uopće ne napreduješ questove. I onda još to sve začinjeno sa HRPOM, ali baš HRPOM gamebreaking bugova. Doslovno poluproizvod jer pola igre uopće ili ne funkcionira ili je kompletno broken smeće.
Ali eto glavno da igra ima sati. Kako će dugi uopće imat ikakav osjećaj za kvalitetu kad mu je jedino mjerilo kvalitete dužina i satnica igre? Glavno da ima 300+h ako je SP igra ili multi, a još najbolje besplatan multi. WoT je najbolja igra automatski.
A ne, bit će mi mjerilo QTE i interaktivni filmovi :fof:
Da, duljina igre, QTE-ovi i količina cinematicsa su doslovno jedina mjerila.
Aj dajte definiciju dobre igre i dobrih mjerila. Interaktvni filmovi nisu u kategoriji igara....
Meni bi recimo neki zdravi mix Witchera i Horizona bila najbolja igra ikad... Horizon ima pre mali replay value, dodaj mu Witcherovu kvalitetu racvanja price i eto savrsene igre...
Ili recimo da Witcher ima osjecaj combata poput Dark Soulsa, opet savrsena igra...
Ili jednostavno dark souls i bloodborne, pa ne moras nista niti dodati niti oduzeti...
Ne kužim. Witcher je full linearna igra bez ikakvog račvanja priče.
Meni je fascinantno kako smo prije deset dana tu razglabali i Bartuc je srao da RDR 2 ne vrijedi 500 kuna. Igra s najmodernijim i najdetaljnijim open worldom ikad. Igra koja traje 100+ sati u singleplayeru, koji je prejeven i multi ako srede kako spada, a budu jer im je to zlatna kokoš, trajat će u nedogled.
I onda frajer kupi sedam godina staro ispodprosječno smeće koje je već odigrao i tu priča bajke i super atmosferi i igrivosti hahaha. Pa da je koštalo 50 kuna, opet se manje isplati od RDR.
Posto mi se igra, onda vrijedi ma koliko bilo staro :P Za RDR sam i dalje ravnodusan, mozda bi me hypo da pogledam koji youtube, ali ovak me bas ne dira... A skyrim mi se igra svake godine cim zahladi, sa time da uvijek izvisi, tak da je proslo gro godina od proslog prelaska i rulati ce ako proradi :)
the elder scrolls bilo koji nastavak da ne valja? pa to su igre na koje svaki pravi gamer svršava,ta franšiza je koliko znam uvijek dobivala najveće ocjene od kritike i igrača...
i uspoređujete različite žanrove...nemože bit nikako isto...
RDR2 je preoverhypan.
Dobar je, ali izrazito iritantan, jednoličan i prevelik za svoje dobro.
Što nije kao GTA na konjima?
Od westerna mi je dobar Call of Juarez i prastari Desperados (kao Comandosi ali sa kaubojima).
Gun je isto bio fora jednom davno.
Jedina dobra stvar kod RDR2 je to što je western igra.
Ima dodirnih točaka sa GTA V, pogotovo u samom osjećaju kontrola, ali je opet dosta drugačiji.
Igra je praktički western simulator i najdetaljniji open world ikad napravljen.
Dolazi na PC u roku od godinu dana. Kladim se u 5 kuna.