Da je nešto bitno siguran sam da bi napisali. Ne sekirajte se.
Printable View
Da je nešto bitno siguran sam da bi napisali. Ne sekirajte se.
Ne znaš ti baš kak stvari idu na FFZG, a Stormkrov? :)
Što su one informacijske znanosti na ffzg (jednopredmetni) i kaj se može s tim u životu i tako što više informacija o tom trebam :D
(našao sam na netu da možeš s tim radit u knjižari i tako nešto, ali ništa korisno zapravo)
Utipkaj ffzg il neš i imaš tamo opise studija.
No, ipak živimo u Hrvatskoj. :/= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Pa, na diplomskom se dijeli na 7 smjerova:= Citat =:
Izvorno postao FaTaL_mRkvA
- informacijske znanosti istraživački
- informacijske znanosti učiteljski
- informatologija
- komunikacijske znanosti
- arhivistika
- bibilotekarstvo
- muzeologija
Uglavnom moš radit u knjižari, muzeju, arhivu... Predavat... Ili općenito nešto s bazama podataka. Imaš kroz studij neke osnove programiranja, web dizajn etc etc kao izborne predmete, možeš koješta usput naučit; al ono, kakve su ti šanse da se stvarno negdje zaposliš, ne znam. ;D
S time mozes bit knjiznicar.= Citat =:
Izvorno postao FaTaL_mRkvA
Kakve su knjižničarke koje sam dosad vidio, može i netko s 4 razreda oosnovne. :(
Eh, našao sam za ono što je vukopas pitao:
= Citat =:
"Velik je problem situacija dvopredmetnih studenata kojma jedan studij nosi 3+2, a drugi 4+1, jer im ISVU neće dopustiti upis diplomskog na (primjerice) kroatistici, dok ne završe (primjerice) preddiplomski na filozofiji. Ako završite kroatistiku, a na drugoj grupi ste na 4. godini prediplomskog, ne možete upisati diplomski na kroatistici. Takvi studenti produžuju studij za godinu dana, makar su sve položili u roku. Mogući ishodi su ovi: ili svi produžuju, ili se svi studiji izjednačavaju na 3+2 ili na 5+0, što će vrlo teško proći. (jedva nam uvjete mogu skidat, a kamoli da će restrukturirat čitav studij. Osim toga, neki to ne mogu, kao na primjer filozofija, koja ne može sve predmete sa povijesti filozofije strpati u 3 godine)."
Do kad treba te prioritete posložit?
Also, šta se događa ako npr. upadam na više predmeta a ne pobrišem ih ako su na listi prioriteta? Nešto sam čitao negdje za plaćanje godine itd.
Koliko ja znam plaćaš samo ako upišeš nešto što ti je niže na listi prioriteta od drugih stvari na koje si upao.
Znaci npr imam 3 izbora. Upadnem na prvi i treci, treci cu morat platit?
Ne, neg ćeš morat platit prvi ako upišeš treći zato što ti je onaj bio viši prioritet a nisi ga upisao na kraju.
Aha hvala :)
E a kaj ako su prva dva dvopredmetni i treći jednopredmetni, i sad se dogodi da upisujem prvi dvo., drugi ne a na kraju se odlučim za treći koji je jednopredmetni?
Znam, komplicirano :(
Ovisi, jesi li upao na onaj drugi (dvopredmetni) smjer?
Ako ne upadaš na oba, onda ideš na jednopredmetni, ako se ne varam.
Al mislim da ako upadne na prvi ionako neće moći upisati treći jer je upao SAMO na prvi (čak i ako zadovoljava uvjete za 1. i 3. ako je upao na 1. nakon konačne objave rezultata na 3. više nema pravo upisa).= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Tako da ako si upao na 1. i 3. možeš jedino otići se upisati na 1. izbor ili odbiti upis i platiti par tisuća kuna kazne. Nakon objave više nema predomišljanja kolko sam shvatio, upadaš na najbolji izbor i bok.
Da.= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Nemoze. Sistem te automatski upise na prva dva kompatibilna dvopredmetna studija ili jedan jednopredmetni, zato i postavljas listu prioriteta tako da te sam stavi u smjer koji zelis/odlucis studirati.
Imas ovdjeSopisano na drugoj stranici kako ide tocno.
koja je razlika izmedu strucnog i preddiplomskog studija racunarstva na fesb-u? cita san al ne vidin neku ogromnu razliku, pa zasto onda upisuju 30 na strucni a 100 na preddiplomski?
Kaj ste odabrali?
Ajme,ova ekipa sa FSBa kaj svakih 5 minuta šalta smjerove i tak ja variram izmedu 28-31 mjesta na zrakoplovstvu. Ubiću vas. Saznaću vaša imena i ubiću vas.
Rekao sam si ako ne upadnem na to da ću upisati geodeziju jer sam neodlučan. Realno mogu ja staviti brodogradnju i strojarstvo i onda se prebacivati na zrakoplovstvo nakon prva dva semestra,ali kako još nije mi sve čisto u glavu sam se odlučio igrati i staviti 1. zrak,2.geod i ak ne upadnem na 1. e pa jebiga.
Da ne spomenem da sam se usred noći dizao i mijenjao kompletni raspored liste. Ajme.
I? :D
Nadam se da elektrotehnika nije preteska.
Nijedan faks nije težak kad ti ga se da studirat, čak i sa slabijim predznanjem.
feeeerujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem ou jeaaaaa ;D
FKIT, mafijozorzov kolega.
Nego, di se najblize i najbrze mogu nabavit fotografije 4x6cm u zagrebu, po mogucnosti blizu autobusnog/fakulteta?
Ne znate kolko ste privilegirani da uopće možete tako nešto. Samo da čujem nekoga da sere po državnoj maturi= Citat =:
Izvorno postao Nodakim
= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Super je što mogu staviti 10 fakseva i tak se zajebavati s time. Nije super što moram dolaziti sa drugog kraja Hrvatske u srednju školu ispunjavati žalbe jer je neki isfrustrirani potplaćeni profesori fizike me išao zajebati. Bilo bi lijepo kada bi se moglo saznati tko je ispravljao, mislim da bi bilo manje liječenja njihovih frustracija onda.
Tamo preko puta filozofskog imaš bar jedno 5 foto studija, odeš u bilo koji i pitaš fotke za indeks.= Citat =:
Trebam nabavit potvrdu faksa da sam se upisao da mogu pristupit selekciji za stipendiju.
Selekcija pocinje u ponedjeljak, a potvrdu mogu dobit tek u desetom mjesecu.
Jebote, vec tako brzo me pocela jebat papirologija. :(
Ja sam danas prolupao, prehodao sam valjda tristo kilometara po najvećoj žegi jer jebeš tramvaje. A i radili su tračnice il nešto. Žuljevi veličine pet kuna, jebem isusa starkama.
Jebeni ffzg nema klimu, mislim da sam ispustio dušu kolko je vruće bilo. U studenckom centru još gore.
Enivejs, sredio sve papire i sad čekam da vidim oću upast u dom. Also, slika na indeksu :(((((( Jebeni serijski ubojica.
FFZG ima klimu...? Tho, nisam siguran za hodnik, ne visim baš tamo, al u učionama je raspaljena non-stop, čak i kad su prazne.
Ja sam isto na indexu ubojica. I slovima sam ga katastrofalnim ispunio.
I moram odradit 40 sati prakse prije pocetka nastave u bolnici nekoj nisam pojma imo :rotfl:
Da, to je jako često kod nas. TVZ ti je imao foru što je upis na faks bio krajem 7. mjeseca, a prijava za domove je bila tipa do 10.7. prije par godina. Vrh.= Citat =:
Bas me zanima,kakve cu promjene u zivotu vidjeti sad kad sam student.
Prednosti ,mane?
prednosti: seks, droge i rokenrol. i alkohol
mane: seks, droge i rokenrol. i alkohol
Počet ćeš izlaziti van srijedom i četvrtkom, najboljim danima za izlaske.= Citat =:
Izvorno postao Paran0a
Na medicini navodno upišu 240ak ženski i 60ak dječaka, jel to istina? (na upisima mi se činilo da je istina, al ono bilo nas je manje tam)