Trebam pomoć,cod4 mi neprestano zaštekava,samo stane igra svakih 5-10 ali i manje minuta,boje se ponekad promijene totalno,nemoguće je tako igrat,što da radim.
U temperaturi nije problem zato što je 62 stupnja.
Printable View
Trebam pomoć,cod4 mi neprestano zaštekava,samo stane igra svakih 5-10 ali i manje minuta,boje se ponekad promijene totalno,nemoguće je tako igrat,što da radim.
U temperaturi nije problem zato što je 62 stupnja.
E kameleon, opet ću imati 5K postova. :D :rotfl: :o :?
:pray:
Nemaju svi privilegij dvaput proći taj jubilej :rotfl:
EDIT: Mislim da sam sredio onaj svoj problemčić od tamo gore. Radilo se o nekoj ATi-jevoj komponenti za zvuk.
sad još pak ovi problemi :/= Citat =:
Izvorno postao Constantine
http://img40.imageshack.us/img40/5908/56994388.th.jpg
Što je najgore moram ovako radit na kompu zato što ga ne smijem restartat :(
Artifakti brate. Ako nije do temperature grafičke i ako ju nisi OC-ao, rikava ti memorija na njoj, i tada je pomoć samo kupnja nove VGA.
Kod mene su obično nastajali samo u 3D igrama kao lomovi tekstura i iskrivljenja mesheva. Nikad nešto ovakvo, pa još izvan igre.
imam i lomove teksture i sve,grozno,znaci moram kupit novu,ali nista od toga barem jos 2-3-5 mjeseci :( :cry:
omg,uspio sam rijesit onaj problem bez restartanja kompa,pošto encodeam film u mkv x264 codec,a to traje kojih 30h,bio sam pri kraju pa nisam htio restartat komp,ali postoji nacin da se to zaobiđe,genijalni sleep mod u visti i se7enu koji ugasi sve osim proca(koji treba za encoding) i rama,ali grafičku ugasi pa sad sve radi,yay.
2D i 3D se razlikuju. Programi za testiranje artifakta, rade na principu 2D-a, randomiziranjem texture po ekranu, njezinim defagmentiranjem, tj. ponovnim slaganjem, i pri tome PC se resetira ili ugasi, ili pak samo stane, ako ima 2D artifakte. Točnije, prvo briše sve iz memorije, puni je screenom koji upravo gledaš do full memorije, pa je randomizira, sve ispremješta u kocke, pa ponovno slaže, tj. defragmentira kako bi se pojavila normalna slika, i za kraj čisti memoriju i vraća VRAM onakav kakvim ga je i zatekao, kako bi nastavio raditi na svom PC-u. Ako je VGA OK, sve će biti OK, ako VGA nije OK, ili će stati i nakon 2 min krenuti i završiti normalno, ili će se resetirati PC, zamrznuti, ugasiti, itd. U 3D-u su isto 2D artifakti, jer se ne deformiraju 3D modeli, već texture na 3D modelima, a texture su 2D slike zalijepljene na model(e), tako da test za 3D artifakte ne postoji. Jedino stvar pojavljivanja može biti OC koji je za 2D savršen, ali u 3D-u GPU i VRAM radi intenzivnije, i ne radi onako kako radi u 2D-u, pa iz savršenosti 2D-a, u 3D-u se javljaju kvarovi, i zbog toga postoji posebno OC za 2D i posebno OC za 3D, te kada se to dvoje uskladi do savršenstva, to je onda uber OC, no većina današnjih Clockera radi samo OC 3D-a na VGA ili su hybridni poput ATI Tray Tools-a koji ravnomjerno OC-a 2D i 3D u sklopu, tako da bude savršeno, ili za profesionalce, RivaTuner ima poseban OC za 2D i posebno za 3D koje treba pročačkati po programu, jer inače default je i kod nje samo 3D OC.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Evo jedan primjer moje OC-ane AH3650. 3D leti, a 2D tetris radi, ali s trzanjem i štekanjem. Govorim za fullscreen, na window screenu je obrnuto. Šta bi mogao biti problem? 2D ili 3D? -Oboje u mom slučaju, no glavi uzrok je OC 3D-a, i samim time 2D je u banani.
Isto kao i kada sam OC-ao svoju staru ATI R9550, i pokrenem BF2, sve leti, ali terena nema. U biti postoji model terena po kojem ja hodam, ali 2D texture na tom terenu ne postoje, koliko god 3D letio. Zato se na testu artifakata PC zamrzne.
Naravno, kada je riječ o pokvarenoj VGA, točnije pokvarenom VRAM-a, tada je tehnički problem da VRAM ne šljaka kako treba, i tada nije stvar nestabilnosti, kao kod OC-a. Kada je nestabilno, onda se VGA gubi u radu, ali kada je tehnički kvar, neće nikako raditi, da ga OC-aš na 1/1/1. A postoji i mogućnost da se skuri zbog topline, ne samo zbog dinamičkih naprezanja materijala koji s vremenom popusti i kaže da ima tehničke probleme, već je moguće ako nema dobro hlađenje, preveliku temperaturu da "trenutno" bude ili off, ili s artifaktima, ili da se PC zamrzne ili ugasi, kao što je to slučaj s CPU-om kada se pregrijava, samo on ne može svoje osjećaje pokazati kroz artifakte, ali problem s VGA, CPU pokušava nadoknaditi, tako da će kvar ili loš OC VGA, dovesti CPU na rubu snage.
Jedan primjer toga bi bio, ako nisi dobro OC-ao, otvoriš player, pustiš pjesmu da svira, i sve je OK dok ne kreneš motati play listu sa efektima, kada CPU skoči na 100% i počne ti pjesma preskakati, kao i pokazivač miša preskakati na ekranu. Tada praktički VGA ne radi full snagom, bolje rečeno ne radi nikako skoro, pa zato CPU mora sve nadoknaditi.
No dobro, kada smo već kod toga, neka mi netko ovo objasni:
Total Aviable Graphic Memory: 1789 MB
Dedicated Video Memory: 512 MB
System Video Memory: 0 MB
Shared System Memory: 1277 MB
OK, shvatio sam da je Dedicated totalna integrirana memorija na grafičkoj, Shareana je koliko joj RAM može dati, Totalna je zbroj cijele memorije kojom VGA može raspolagati, ali i ne mora. Sada me zanima šta je System Video Memory? Dali je to memorija grafičke kartice na HDD-u možda? Npr., nešto kao pagefile za RAM? Ako da, kako to uključiti i iskoristiti, te koja je svrha toga, kada VGA zahtjeva veliku brzinu protoka, a u tom slučaju HDD ne može postići kojih 15 GB/s koji grafičkoj trebaju? Taj dio ne razumijem i ne znam, pa neka mi netko objasni.
Evo, naučio sam WEP Hack do 256 bit-a, i mogu se prikačiti na bilo čiju mrežu za 15 sec., tj. u 15 sec provalim pass. E, sada, stvar je u tome, na čiju god mrežu da se spojim, tj. na većini mreža sam cijeli pod limitima, još točnije, spojim se na mrežu, ali nemam izlaz na net. Kod nekih imam i net, normalno, ali kod većine nemam ništa, osim njihovog PC-a.
Neke ideje? Do čega bi moglo biti? Kako to "popraviti"?
Ne želim frenda iskorištavati 24/7/365.
:shock: :shock:= Citat =:
Izvorno postao C
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
Ajd mi na PP posalji upustva kako to ide.
OK. :)
Kako da spojim više .gif sličica u jednu.Točnije,imam 8 gif imagea rezolucije oko 50x23 i hocu napravit jedan gif file otprilike 300x23 a da su sve sličice u njemu,sa PS-om nemogu.
Uzmi GIF creator ili tako neki koji je namjenjen za to, lagani su, a napraviš s njima šta hoćeš.
guglao sam ali nista,sve sami programi da napravim jedan gif file,nigdje nemogu nac tu opciju,malo mi je cudno da se to nemoze napravit u PS-u.
Pošalji mi te slike, i ja ti sve sredim. Pri tome mi reci rezoluciju u kojoj će biti ta gif animacija, i nakon koliko sekundi će se slike mjenjati (kao frame per second(s)).
Edit: Pojasni malo bolje što točno želiš. Dali želiš 8 gifova od 50×23 u jednoj slici u 400×23, ili kako i šta? Jer, to je jedan gif na kraju, a to ne tražiš. Pojasni.
imam hrpu smajlića u gif formatu,želim jedan file u kojem su svi ti smajlići onako poredani ali da se svaki vrti kao i prije.
I moram ja to napravit,.
Aha, sada kužim šta trebaš napraviti. To ti je nemoguće da lagano napraviš, čak je i film lakše napraviti da ima 4 screena i da svaki ide za sebe na jednom. Mogu ti ja to pokušati, ali ne znam dali ću uspjeti.
Ma nist onda,nvm.
Daklem, treba mi pomoc u vezi napajanja.
Nemam nikakvih podataka o njemu osim da je kupljeno u Microlineu, i da je kutija bila obljepljena njihovom trakom i trakom od logitecha.
450W je deklarirana snaga.
Posto je maticna stara (2002. godina, lol) ima 20-pinski konektor, i sve sam par puta spajao i razdvajao, i poprilicno sam siguran da je sve tocno spojeno, jedino imam onaj dodatni 4-pinski konektor koji se stavlja uz 20-pinski konektor da nije spojen.
Problem je da se uopce ne moze upaliti kompjuter, i jos jednom, sve je spojeno osim 4-pinskog konektora.
Any help?
Misliš suvišna 4 pina za 20/24 pinski na matičnoj? Ako ti je matična 20pin, onda ne bi smjelo biti problema. Naopačke ga se valjda ne da uštekat, tako da...
Problem je sto je sve ispravno spojeno po pravilima zdrave logike ali se i dalje ne zeli upaliti.
Gdje je moj ludi brat Pseto? :?
Ne znam više koji mu je pravi i važeći nick. :?
Ajde javi se kretenu, imam USB Stick za tebe, sebi sam đibio drugi! :D
Znaš kakav je, 512 MB kapacitet, style sa sajlama, ledicom, itd., NTFS format diska, 64 kb allocation unita, tj. 32 MB zauzeća na 512 MB-a, Flash Disk, spreman za ReadyBoost, očišćen, formatiran, spreman za rad. Polovica sedmog mjeseca, možda se vidimo. :)
Trebam ime one stranice gdje ima mogućnost splitanja linkova.
Znaci,npr,ja unesam dva linka na razlučite siteove,dobim jedan lik koji služio kao shortcut na ta dva linka,jel ima toga,mislim da sam negdje vidio.
Low, ali ide. Eventualno će nešto ići na više od low. Ne znam kakve ima sve opcije.
lol wut= Citat =:
Izvorno postao C
što bi to trebalo bit,nisi me shvatio valjda,trebam site gdje unesem sva ili vise linkova,on da jedan link i dok kliknes taj jedan preusmjeri te na stranicu koja otvori dva orginlana linka,kuzis?
Skužio sam ja tebe.
Gledaj:
http://lix.in/more.php
U svaki red staviš po jedan link. Trebaš malo proučiti taj LIX.IN. :wink:
Evo nabrzaka, na Link 1 sam stavio Google, Link 2 Yahoo, Link 3 Microsoft...
http://lix.in/-50275b
meh,nije to kako sam ja zamišljao,ja sam htio da automatski otvori sva tri linka.
Ali ja mislim da ima bas takva stranica,samo se nemogu sjetit naziva.
Kako da natjeram KMPlayer da ima apsolutno najvisi prioritet,znaci da najvise se procesor pozabavi snjim a da su ostali procesi sekundarni,mislim da sam vidio tu opciju ali je nemogu nac.
Ctrl+Alt+Del -> Processes -> Desni klik na proces koji zelis namjestiti -> Set priority -> Realtime
Ovako: Nedavno sam uz postojeću pržilicu Pioneer DVR-109 DVD-RW priključio i jednu NEC-ovu na drugi priključak na IDE kabelu. Problem je što je NEC sada prikazana kao drive E: dok drive za Pioneera ne postoji. Dakle, Pioneer sad neće ni očitati medij, zavrti ga, i to, ali ništa se ne događa, pošto nema svoj drive. Što sam krivo napravio?
PS, to pitam zato šta mi je ova NEC-ova malo čudno reagirala na prazan DVD koji sam ubacio, tako da je zablokirala winse, pa ću prženje ovog DVD-a morati prepustiti omraženoj Pajonirki.
@croat1gamer - Realtime ne valja, jer ti zna skuriti Windowse, točnije pjesme bi ti preskakale i mišonja, tako da ako staviš Realtime na neki Player, samo ćeš pogoršati stvari, jer ti npr., slika neće ići normalno, nego će ti preskakati ili biti usporena. U tom slučaju, najbolje ti je High Prioritet. Realtime nije za sve.
@cham3leon - Imaš jumpere na ROM-ovima. Podesi jumpere tako da ti jedan ROM bude primarni, a drugi sekundarni, i to provjeri u BIOS-u. Kada to središ, raditi će sve kako treba.
koji je najbolji program za spašavanje podataka,probao sam sa Recover My files,ne ide,probao sam tune up undelete,ne ide.
Cudno mi je s obizirom na to da sam ga izbrisao prije par minuta i nista nakon njega nisam brisao i jedan je file velik oko 2gb.
Najbolji ikada ti je BadCopyPro, njega i FBI koristi, ali s njim trebaš imati živaca da vratiš podatak koji hoćeš i licensu. Zajamčeno vraća podatke koji su stari više od deset godina i preživili par formata i brisanja, itd.
Eto stavio sam da skenira,valjda bude nasao.
U međuvremenu imam jedan ogroman problem,kmp mi ne vrti normalno 1080p video fileove,tocnije niti jedan player ne vrti dobro,zvuk kasni u odnosu na sliku i kao da se ne vrti sasvim glatko,ali zato gom player vrti bez problema,zasto se to događa,znam da bi najvjerovatnije trebao podesit nestu u audio decoder opcijama.
Mode 2 ti je najbolji, ali ni jedan file ti neće imati ime, iako će ti ih vratiti TB-e, sve koje si ikada imao na HDD-u. I taj scan bi trajao jedno mjesec dana.
Ima više razloga.
Prvi, mnogi playeri imaju s time problema po defaultu.
Drugi, potrebno je podesiti player, ukoliko prvo ne važi.
Treći, potrebno je podesiti VGA na performanse, da ne nabija dodatnu kvalitetu jer se uspori.
Četvrti, slabije, ali neke VGA zahtjevaju novije drivere za to.
Peti, mješavina svih navedenih.
Šesti, neke unknown španske mušice.
prestrašno,jedini razlog zašto mi je kmp savršeno odgovarao je da je bez problema vrtio 1080p fileove,sad ni to nemogu.Sve sam podešavao i ne funkcionira,a najveći problem je sto ni GOM ne reproducira dobro,neke dijelove filma dobro a onda zvuk postane čudan i slika šteka :cry:
Riješio sam problem pomocu ovoga,sad se sve vrti savršeno glatko u MPC HC(nažalost neznam kako za kmp podesit ali jos uvijek koristim KMP za sve ostale fileove i 720p),CUDA mi je uključena i sve radi bez problema.
EDIT:jel zna neko kako da u kmp-u podesim da koristi CoreAVC,u MPC-u se može ali neznam gdje da to napravim u kmpu.
1.Da li mi netko moze objasniti razliku između adsl-a i dial-up veze?
2. Da li mi netko moze reci koju vezu ja imam? Odem ja do t-scum i lijepo vidim na onom letku velikom slovima ispisano ADSL.
Kad sam razgovarao sa operaterom rekao mi je da napravim dial-up i ja dan-danas tako radim. (mozda sam trebao solo probati napraviti adsl vezu)
Jos jedna stvar koja mi je cudna je kad odem na G-arenu ja dl warcraft mapu za 5 sekundi (doslovno). Kad netko treba dl mapu od mene treba im minuta i pol.
Imam 4 mb download 270 kb upload 30 ms ping