-
Re: ~Silmarillion/Hobit/LOTR~
počeli su s tim lotrom, ko nova sa star trek filmovima, ali niko se nije sjetio stavi one stare s kirkom :(
trebaju maknut lotr jednoo 7,8 godina pa onda opet stavit, ovako dolazi do zasićenja, ni ove st filmoe nemam više volje gledat
hoćemo stare st i sw filmove! :) (je da nije prikladna tema, al šta se može...)
-
Neeeeee...ne daj bože da počnu prikazivati LOTR filmove svakih 6 mjeseci.Već ću početi povraćati od te dobro poznate teme, a to ne želim.Mrzio bih više od svega kada bi nas predozirali, LOTR treba biti ekskluziva...uzima se u malim dozama u većim vremenskim razmacima.
-
Hehehe,govori u svoje ime...
Ja nemam nista protiv ponovnog pustanja filmova,a imao sam maraton extended verzija u nedjelju,a k tome ponovno citam i knjige uz Atlas Međuzemlja...
"The Road goes ever on and on
Down from the door where it began.
Now far ahead the Road has gone,
And I must follow, if I can,
Pursuing it with eager feet,
Until it joins some larger way
Where many paths and errands meet.
And whither then? I cannot say."
-
Možda tu pjesmicu čujemo na kraju filma Hobbit jer je tamo i u knjizi smještena.
-
= Citat =:
Izvorno postao Durin
Neeeeee...ne daj bože da počnu prikazivati LOTR filmove svakih 6 mjeseci.Već ću početi povraćati od te dobro poznate teme, a to ne želim.Mrzio bih više od svega kada bi nas predozirali, LOTR treba biti ekskluziva...uzima se u malim dozama u većim vremenskim razmacima.
pa nemoj gledat onda...
-
Ni neću.
Gledati ću EE svih filmova. 8) :)
Kada mi se ponovno otvori apetit.
-
e jel zna ko kada izlazi the hobbit film? ili kada ce barem trailer izbacit?? film jedva cekam. igra sam igru i mogu reci da su unatoc cartoon grafici uspjeli stovrit fenomenalnu atmosfer i igra mi se jako svidjela.. nekako mi je najvise lotr.. :D mozes koristit prsten.. ma fenomenalno. ima odlicnu lotr atmosferu. jeli igra tko?
-
Prvi film bi trebao biti vani u Prosincu 2011 a drugi film bi trebao izaći točno godinu dana poslije.
-
ček bit će više hobit filmova?
nisam u toku pa pitam...
pročito sam da če bilba glumit james mcAvoySglavni glumac uz angelinu i Wantedu...
šteta što neče glumit neko od hobita iz družine... ellijah wood, ove ostale neznam ko je glumio, al bilo bi bolje kad bi neko od njih glumio bilba... vidim da gandalfa glumi isti glumac, to je dobro :) baš mi je super iz LotR-a...
-
Daleko su jos od castinga,tako da je informacija o glavnom glumcu lazna...
-
Da a i Glumac koji je trebo Glumit Bilba,James McAvoy odbio je da ce glumiti glavnu ulogu!
Isto tako glasine su da ce Liv Tyler i Vigo Mortensen mozda glumit jel Povezanosti između LOTR i Hobbita ima!
Neznam mene samo zanima ko ce glumit Vilenjake iz Mirkwooda...napokon da se prikaze i slavni Thranduil Greenleaf!
Isto tako jedva cekam i scenu nalazka Glamdringa.He He He!
-
Ovaj, preporucio bih za sve fanove LOTR-a:
Prvi hrvatski tolkien portal na http://www.tolkien.hr
i sukladno tome forum koji se vuce vec 6. godinu sa gro clanova HR Tokien Board
Pa, svakako, pridruzite nam se. :D
Inace, svakih par mjeseci organiziramo LOTR EE maraton... sto traje cijeli dan, he, he.
Mda, ima i udruga Tolkienovih obozavatelja... http://tolkien.hr/udruga/
-
= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
ček bit će više hobit filmova?
nisam u toku pa pitam...
pročito sam da če bilba glumit
james mcAvoySglavni glumac uz angelinu i Wantedu...
šteta što neče glumit neko od hobita iz družine... ellijah wood, ove ostale neznam ko je glumio, al bilo bi bolje kad bi neko od njih glumio bilba... vidim da gandalfa glumi isti glumac, to je dobro :) baš mi je super iz LotR-a...
Govorili su da će biti 2 nastavka. Ali to je tek za 2 godine. Neda mi se čekati.
-
Proci ce to vrijeme brzo. -_-
Sto se tice najnovijih vijesti nazalost C. Lee nece glumiti Sarumana u hobitu... cini se da su ga napokon sustigle godine. :P
Ali je ponudio da dade glas Smaugu... ali to bi mozda bilo cudno.. :|
-
= Citat =:
Izvorno postao saruman
Proci ce to vrijeme brzo. -_-
Sto se tice najnovijih vijesti nazalost C. Lee nece glumiti Sarumana u hobitu... cini se da su ga napokon sustigle godine. :P
Ali je ponudio da dade glas Smaugu... ali to bi mozda bilo cudno.. :|
Spominje li se Leeova eventualna zamjena? Tko bi to mogao biti?
-
= Citat =:
Izvorno postao saruman
Ovaj, preporucio bih za sve fanove LOTR-a:
Prvi hrvatski tolkien portal na
http://www.tolkien.hr
i sukladno tome forum koji se vuce vec 6. godinu sa gro clanova
HR Tokien Board
Pa, svakako, pridruzite nam se. :D
Inace, svakih par mjeseci organiziramo LOTR EE maraton... sto traje cijeli dan, he, he.
Mda, ima i udruga Tolkienovih obozavatelja...
http://tolkien.hr/udruga/
Clan sam boarda vec godinu i pol,ali me bas i nije privukao...svaka cast znalcima tamo,ali ima i previse raje tamo koja samo lupa jedno te isto,samo da bi nakrcala one roza smajlice...
-
Što kažete na film "The hunt for gollum", po trailerima se čini ok.
= Citat =:
Pomalo samozatajno, bez velike medijske pompe, izašao je trailer za kratki film "The hunt for Gollum" režisera i pisca Chrisa Boucharda.
"Lov na Golluma" je neprofitni kratkometražni film koji je krenuo u produkciju prošle godine. Na filmu surađuju razni filmski dobrovoljci koji nisu povezani sa NLC-om i film bi trebao imati svoju premijeru u prosincu ove godine.
Kao što samo ime govori, radi se o ekranizaciji zbivanja koja su se odvijala između Hobita i Gospodara prstenova, odnosno o tome kako Isildurov nasljednik traga za Gollumom kroz divljinu.
Link:
http://www.thehuntforgollum.com
Sa druge strane, film će biti pomalo zanimljiv jer nastavak baš i nije nešto previše sretan.
A čini se da se Del Toro psihički priprema za snimanje Hobita.Možda izbije svađe između njega i PJ-ja pa se počnu šaketati po Novom Zelandu oko toga tko je veći fan.Nekako mi se čini da su ipak oči više uprte u PJ-ja i da je on još uvijek zanimljiviji publici.
-
po meni je čak del toro možda bolji izbor za ovaj film
knjiga je sama po sebi pomalo diječija (svi valjda znaju da ga je j.r.r napisa za cristophera & co.),
panov labirint me dosta podsjeća na to
u nekim djelovima lotra nema te maglovitosti i tajanstvenosti same po sebi, nego su je dočarali genijalci iz WDa
šta se tiče leeja, po meni je on najbolji za sarumana
sluša san njegov mali govor u puli i mogu reći da bi bez problema moga nagovorit mene na bilo šta :wink:
glas mu je....
-
= Citat =:
Izvorno postao Anarion.Umarth
knjiga je sama po sebi pomalo diječija (svi valjda znaju da ga je j.r.r napisa za cristophera & co.),
madafak napisana je za djecu nije dječja...
-
ne u lošem smislu dječija u smislu tolkinova stvaranja, ovo mu je prva cijelovita knjiga
puno stvari, npr. bijelo vijeće i gandalfovi odlasci, riddles in the dark je dodano/izmjenjeno kasnije da se izbije ta bjelina i da pokoji tračak tame koja dolazi u idućim knjigama
sami je prikaz vilenjaka potpuno različit od lotra
i btw, nemoj mi se sad tu nešto ljutit, nisi sad neki zaštitnik tolkinove trilogije i nositelj svijetla istine totalno si u krivu
-
nije dječja i piše se bez i :*
ne ljutim se uopće, makar Jesam nositelj Svijetla
Znači dječja je zato jer mu je to jedna od prvih knjiga? znači jack lalanneov pawer đuser je dječji jer mu je to prvi proizvod makar ima 13029 god?
i ništa od navedenog nije dodano...
ček aut maj pekiđ/đank
http://www.boston.com/bostonglobe/id...ac/lalanne.jpg
-
nositelj svijetla istine
ne lucifer :wink:
d(i)ječiji je u nekom smislu panov labirint, na taj način
bilbo, za razliku od froda nije u godinama dijete, ali je po ponašanju ako usporediš tu dvojicu
skriva se iza dodvornosti i formalnosti, donekle je konformist a kroz vrata ga gurne "dječija" znatiželja za pustolovinama(i gandalf...)
baš kao tolkiena na pisanje knjige(ali bez gandalfa :) )
-
*load of crap from the dictionary*
nisi dao argument zašto bi knjiga bila dječja već si jednostavno opisao karakere froda i bilba
dječja a ne dječija
nhf
-
Knjiga jest napisana za djecu.
Sam svijet Međuzemlje nije započet 1937., već puno prije, a Bilbo se ponaša u knjigama kao odrastao čovjek iako je Tolkien njega opisao na jedan sebi svojstven način.
Frodo nije dijete na putovanju prema Mordoru, imao je isto godina kao Bilbo kada je krenuo u pustolovinu, dakle oko 50 godina.
Ostale su stvari naravno dodane u knjigu, ali sam Tolkien govori da je LOTR nastao radi Hobita, i kao nastavak na tu knjigu.
Npr. puno stvari koje se tu spominju nisu prije spomenuti i čitateljima su nepoznati poput Gondolina, Nekromanta itd.
-
jbg, nisan mislija za froda da je dite po godinama
nisan se baš najbolje izrazija
nema veze
ugl, ti fragmenti , npr. nekromant, se ne pojavljuju toliko u lotru, sve je podrobnije opisano, kroz tekst i dodatke
-
Pa da, o samom Nekromantu (Sauronu) se ne priča baš previše u samom LOTRu osim da je Neprijatelj itd., ali o njegovom životu se više govori u Silmarillionu.
-
istina, pogotovo u djelu o numenoru... jebemu koliko nisam bio na ovoj temi... jebemu koliko nisam čitao silmarillion :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Durin
Knjiga jest napisana za djecu.
To je naravno istina, ali izraz "dječji" je pejorativan i (vjerojatno ćeš se složiti) ne spada u opis Hobita.
-
-
= Citat =:
kkk
pomalo naivan?
Slikovnice nisu iste kao i knjige :|
I hobbit je mračan bez brige... ak nemaš ništa pametno napisati o ovome nemoj
kkk
-
= Citat =:
kkk
pomalo naivan?
Ne slažeš se sa mnom? Po čemu sam naivan?
-
-
Evo i ja malo da se odvojim od posla i nadodam koju rječ na sve ovo prethodno.
Hobbit kako ga ja vidim nije dječija knjiga jel djeca ga nebi ni mogla čitat a ni razumjet,mislim u smislu na godine.....čast izuzetcima.
Isto tako nekazem da nije pisan za djecu...meni vise ima smisla "Roverandom" kojeg je Tolkien napisao,i on vec moze biti za djecu.
A i opet Hobbit je cjela knjiga i Prolog u Gospodara Prstenova....znaci nema nekih likova,opisa poput Saurona,Vilenjaka.Ima tema koja vodi do toga kako je Gandalf doso do Bilba i rekao mu za zmajevo blago,necu sad prepricavat ionako svi znaju.
A i opet Hobbiti su opisani od Strane Tolkiena...da su malo Luckasti,Vole piti,Vole Hranu a i sam primjer Pippina i Merrya govori da su u srcu djeca,jel se tako ponasaju ali ustvari su pravi ljudi!
BTW:pozdrav Gothmogu(kojeg nisam vidio dugo)...Durinu...i ostaloj Ekipi...jebiga nema me WoW i Posao...nigdje mjestaza Forum:)
-
= Citat =:
Izvorno postao Demon Hunter
Hobbit kako ga ja vidim nije dječija knjiga jel djeca ga nebi ni mogla čitat a ni razumjet,mislim u smislu na godine.....čast izuzetcima.
Hobit je možda dječja knjiga, ali ne za današnju djecu (treba uzeti u obzir kad je knjiga napisana i to da su tada ljudi ipak malo više čitali, tj. djeca su definitivno bila načitanija od današnje).
-
= Citat =:
BTW:pozdrav Gothmogu(kojeg nisam vidio dugo)...Durinu...i ostaloj Ekipi...jebiga nema me WoW i Posao...nigdje mjestaza Forum:)
Hehe, WOW oduzima vrijeme, to te Gothmog zarazio. :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Durin
= Citat =:
Hehe, WOW oduzima vrijeme, to te Gothmog zarazio. :D
Hehe on igra Fals a ja Origigi......Jebiga tako je to!
-
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Hobit je možda dječja knjiga, ali ne za današnju djecu (treba uzeti u obzir kad je knjiga napisana i to da su tada ljudi ipak malo više čitali, tj. djeca su definitivno bila načitanija od današnje).
istina
danas svi čitaju samo glupog pottera koji je mix gospodara i teen sapunice
izgleda da se nitko neslaže samnom za opis hobita
vjerovatno sam u krivu (ponovo ću ga sutra pročitat)
prvi put san ga pročita s 9-10 god pa mi je tako ostalo
-
ja san isto fan...
pročita san sve 3 knjige po 3 puta i hobita 2 puta
-
-
= Citat =:
Izvorno postao mirko l
ja san isto fan...