= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
uvijek kazem i uvijek cu ponovit,ova zujalica od stocka na amdu mi je ubitacna,nesto takvo ruzno(i glasno) bi samo u krajnjem slucaju stavio,ne gine jeftina katana...
Printable View
= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
uvijek kazem i uvijek cu ponovit,ova zujalica od stocka na amdu mi je ubitacna,nesto takvo ruzno(i glasno) bi samo u krajnjem slucaju stavio,ne gine jeftina katana...
Postoje slike koje je lik stavio i na njima se vidi o kojem napajanju se radi. Inače, na XFX-ovoj stranici pod specifikacijama svake grafe piše koliko jako napajanje treba imati, pa pogledaj slobodno kad nađeš vremena. Pošto se radi o istim čipovima to također vrijedi i za ostale proizvođače...
ma minimalna je seasonic 380w ili corsair cx400,moze to i fortron 400 gurati bez jebemti= Citat =:
Izvorno postao flander
Da pojednostavim. Corsair VX450W u stanju je kvalitetno filati strujom svaku single GPU grafu koju možeš kupiti u Hrvatskoj. Niti jedna prosječna konfa pri maksimalnom opterečenju ne troši više od 400W. Većina ih troši tek oko 75% snage jednog VX450W napajanja. Ja npr. imam HX520W samo zato što je to bio "najslabiji" modularni Corsair kada sam si kupovao novi PSU...
ma imam u planu kupit istu tu grafu pa se informiram
tnx na infou ;)
to što piše u upustvima grafičkih kartica si možeš objesiti mačku o rep jer redovito stavljaju prenapuhane brojke... zašto? iz jednostavnog razloga da se osiguraju od eventualnih reklamacija ukoliko bi se netko ko ima na knap napajanje žalio da mu ne radi...= Citat =:
Izvorno postao Talični Tom
[quote=IGoR_2803]to što piše u upustvima grafičkih kartica si možeš objesiti mačku o rep jer redovito stavljaju prenapuhane brojke... zašto? iz jednostavnog razloga da se osiguraju od eventualnih reklamacija ukoliko bi se netko ko ima na knap napajanje žalio da mu ne radi...[/quote:3q4ke9g3]= Citat =:
Izvorno postao "Talični Tom":3q4ke9g3
I ne samo zato. To "uveličavanje" tu je i zbog MS od 550W i sličnih (puno ima tih, recimo CodeGen, ModeCom,...).
MS 550W iz utičnice vuče 550W i daje maksimalno nekih 350W (učinkovitost između 60 i 70%).
upravo...= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Napajanje radi duže i pouzdanije pod manjim ilitiga cca 50% opterečenjem, a ujedno imaš i prostora za eventualne nadogradnje u budućnosti, no nastranu to, siguran sam da svako tko ima cca 4 i više diskova, dvije prže, spaja na USB npr. 6 i/ili više uređaja i uz to ima i dobru grafu i proc koje ponekad voli i malo kloknut zna i sam što mu treba...= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
Na napajanju se ne isplati štedjeti, osim ako se baš NEMA NOVACA, jer em je razlika u parama između modela od 400W i onog od 550/650W zanemariva, em takvi koji NEMAJU NOVACA ne kupuju SKUPE grafe koje zahtijevaju SKUPA napajanja. Za one koji IMAJU NOVACA, a škrti su i imaju krive prioritete zaboli me moj spolni organ i njegova dva vjerna prijatelja i takvima od srca želim da im ne samo napajanje rikne, nego i da kod nošenja napajanja na servis lupe glavom od štok, pa da im se napokon poslože sve trule daske unutar lubanje...
Glupo ti je razmišljanje i ne slažem se nimalo s njim. To je samo moje mišljenje i ponosan sam na njega, što ne znači da je ispravno, ali moje je i volim ga kao majka nerođenog sina u tvojim mislima da imam jedan dan bio bi dovoljan...
:friends:
Ja imam tri diska i spajam vanjske diskove i imam kloknut proc i neonke i hrpu ventova sa prednjim potenciometrom koji svjetli poput božičnog drvca i relativno jaku i žednu grafu i tv karticu i dodatnu zvučnu ....i 400 watno napajnje koje je uvijek mlačno čak i usred ljeta .Nikada nikakovg smrzavanja a kamoli restarta a vidi vraga ima 5 godina garancije.Za 5 godina će se promijeniti standardi , priključci...pa ću kupiti novo napajanje a za ovo dobiti neku lovu :thumbs2: .
malo pretjeruješ sa referencama na svoje međunožno mahalo, pa te molim da se malo skuliraš...= Citat =:
i da, u pravu si... glupo je štediti na napajanju ako se već troši enormna lova na grafe i cpu-eve, ali ja to opce nisam govorio... ja sam rekao zašto proizvođači grafa pišu da je potrebna takva i takva snaga napajanja... za moj hd3850 club3d tvrdi da treba 450W napajanje, dok ja tjeram 40% klokani proc, klokanu grafu, dva diska i sve ostalo sa PNF400... napajanje ni da kap znoja pusti...
Zato što postoje firme kao što je MS Industrial...= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
Zujalice je al radi svoj posao bolje od sterog Semprona. To je najbitnije :D= Citat =:
Izvorno postao Shaka
A i moj stock na 955 je puuuno bolji i ljepši. Sigurno se isplati razlika od 200tinjak kuna između 945 i 955, ako ne zbog 200Hz i BE onda barem zbog coolera :)
Stock hladnjaci su koma. Svog kojeg sam dobio uz 940 BE čuvam samo zbog garancije...
i opet ti generaliziraš... stock hladnjaci su mnogo puta sasvim dovoljni... pa čak i ako klokaš procesor...= Citat =:
[quote=IGoR_2803]i opet ti generaliziraš... stock hladnjaci su mnogo puta sasvim dovoljni... pa čak i ako klokaš procesor...[/quote:1giae1r9]Gle Igac, moram ti priznati da si stvarno dobar mod i veoma realan, staložen, sposoban držat distancu i dobro radiš svoj posao, ali nastranu to, trebao bi više poštovati tuđi stav, pošto je riječ o nečem osobnom na što svako od nas ima pravo. Bilo koji stav TO JE TAKO ili "činjenica" nije ništa do najobičnije generaliziranje i teror "većine" nad manjinom. Poštuj tuđe stavove dok god oni nekoga ne napadaju i ako je moj stav da su stock hladnjaci procova koma bar imaj toliko pristojnosti da me ne uvjeravaš u suprotno. Hvala= Citat =:
Izvorno postao "Talični Tom":1giae1r9
Nebi se složio sa tobom. Tvoj 940 (kolko mi je google poslužio) i moj 955 imaju sve samo ne šrot hladnjake. Ne samo da hlade procesor kako spada nego ostavlja prostora i za OC, za što je procesor i predviđen.= Citat =:
Istina nicu kao neki skuplji zamjensi hladnjaci ali svoj posao su sposobni odraditi i više nego dobro.
Moj 940 BE kloknut na 3.6 GHz ne prelazi 47 stepeni celzija pri maksimalnom opterečenju i to zahvaljujući nečujnom Scythe Mine SCMN-1100 hladnjaku koji mi je ujedno i jedna od najboljih investicija ikad. Sa stock hladnjakom bilo bi me strah kloknuti proc za 20% i brijem da bi da to i napravim imao solidnu zvučnu kulisu pošto mi je kućište poluotvoreno (mesh) i na bočnoj stranici imam dvije velike rupetine za 12 cm ventove, ali bez ventova. To bi po noći dizalo mrtve...
pa gasi komp kad ideš spavat :P
Komp gasim kad god nisam pred njim i zgašen je cca 120 sati tjedno, dok naprimjer laptop nekada ne gasim i po 60-tak sati. Di sam to ja rekao da ne gasim komp? Rekao sam samo da su stock CPU hladnjaci koma i da su ružni kao čovjek slon, a on je vjerujte mnogo ružan...
hmmm pa neznam dal baš ljudi kupuju komponente zbog ljepote ??
npr. meni je moj Seagate ružan do boli,ali brate daje 250gige i ima 16mb cache,budi ti ružan kolko oš ali bitno da delaš :P
ja poštujem svačiji stav/mišljenje/uvjerenje kako ovdje na forumu tako i u RL... ili ću reći da se uvijek trudim poštovat... ali stvar je u tome da konkretno na ovaj forum dolaze ljudi u potrazi za prijedlozima itd... i zato kad ti kažeš "da su stock hladnjaci koma" ja moram reći da to nije tako uvijek jer će većinu korisnika stock hladnjak služiti sasvim zadovoljavajuće... ne klokaju svi komp, većina ljudi komp gasi preko noći ili ga čak nema ni upaljen veći dio dana pa im ni buka ne smeta... neki ne znaju što je everest/core temp/cpu-z tako da se ne zamaraju ni temperaturama... takvoj osobi je stock hladnjak i više nego dobar...= Citat =:
svatko ima pravo izrazit svoje mišljenje na forumu ali onda barem napiši da je to tvoj osobni stav, a ne da iznosiš kao činjenicu...
[quote=IGoR_2803]ja poštujem svačiji stav/mišljenje/uvjerenje kako ovdje na forumu tako i u RL... ili ću reći da se uvijek trudim poštovat... ali stvar je u tome da konkretno na ovaj forum dolaze ljudi u potrazi za prijedlozima itd... i zato kad ti kažeš "da su stock hladnjaci koma" ja moram reći da to nije tako uvijek jer će većinu korisnika stock hladnjak služiti sasvim zadovoljavajuće... ne klokaju svi komp, većina ljudi komp gasi preko noći ili ga čak nema ni upaljen veći dio dana pa im ni buka ne smeta... neki ne znaju što je everest/core temp/cpu-z tako da se ne zamaraju ni temperaturama... takvoj osobi je stock hladnjak i više nego dobar...= Citat =:
Izvorno postao "Talični Tom":17j79rj9
svatko ima pravo izrazit svoje mišljenje na forumu ali onda barem napiši da je to tvoj osobni stav, a ne da iznosiš kao činjenicu...[/quote:17j79rj9]
Sorry, zaboravio sam dodati IMO, ali i inače je sve ono što pišem ovdje moje osobno mišljenje. Nije me sram napravit griješku, jer na greškama se uči, čak dapače, na njima sam i najviše toga u životu naučio. Kada nešto shvatiš na teži način dublje ti se "ureže" u RAM...
A sada... :friends:
Ne valja ak se ureže u RAM. Treba se urezat u HDD.
Štoš ak nestane struje?
Biče ahpr i peope... :)
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_39de90f8.jpg
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_ea45f6e5.jpg
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_55315ddf.jpg
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_2199bea2.jpg
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_b463b8cb.jpg
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_f605c9c8.jpg
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_797e8a2e.jpg
1. hladnjak je da hladi, a ne da seces s njime gradom... ;)= Citat =:
2. previse generaliziras i lagano si zabrijo... :wink:
nhf...
Znam. :)= Citat =:
Izvorno postao Karlo_from_Bjelovar
[quote=Karlo_from_Bjelovar]1. hladnjak je da hladi, a ne da seces s njime gradom... ;)= Citat =:
Izvorno postao "Talični Tom":frjy49p1
2. previse generaliziras i lagano si zabrijo... :wink:
nhf...[/quote:frjy49p1]
za razliku od njega ja pc gasim jednom tjedno .. :)
ko kaze da je kod mene drugacije? ;)
haha losers :)
Ja ne mogu spavati kad je komp upaljen. Probudim se sav natečen. Fino svako veće ide zagas i mor Boži :pray:
Musasi + AC Freezer64Pro + 2x 120mm Sharkoon 1200rpm + YateLoon 120mm u Corsair VX550W = tišina...
Spavam kao beba, a PC se isključuje kad se čisti.
Super. Samo meni smeta i zavojnica na grafickoj koja se ćuje.
Tišina = 0db
:thumbs1: prazna kuća pc u jednoj sobi spavanje u drugoj :D= Citat =:
Izvorno postao Don Kihot
Sorry, ali kaj si ti familiju zaključao u podrum? Mislim da imaš malo preveliku kuću, da bi živio nutra solo. Tko to sve čisti? :shock:
nemoj pretjeravat .. jedva sam dočeko da se odselim .. stara dođe tu i tamo i očisti nešto ili naravno cura ako joj se da dok je kod mene :P= Citat =:
još jednom da kažem svima .. živjet s roditeljima = samoubojstvu :scared:
jedan od razloga zašto sam otišao studirati u drugi grad i zašto sada još uvijek dolazim doma jednom u dva tjedna...= Citat =:
Izvorno postao Ivan_87
Moji starci su malo malo u selu tako da sam ja ili sam ili sa sestrom.
Ali vec mi ide na živce ta samoca. :thumbs1:
Svejedno komp se gasi svako vece :D
dosta OT...dajte neke slike =)
Kupio sam ovaj tjedan gumene šarafe za vent na bočnoj stranici i nove masivnije thumbscrews šarafe za kejs. Evo kako to izgleda...
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_4ea9fa20.jpgShttp://www.imagesforme.com/thumb/thumb_b7d8a153.jpgShttp://www.imagesforme.com/thumb/thumb_826d55bc.jpgShttp://www.imagesforme.com/thumb/thumb_a9ff4dc6.jpg