Slazem se s tobom, to je ipak beta i mislim da dosta toga imaju za polirat. Pogotovu umjetnu inteligenciju...= Citat =:
Izvorno postao Chieftain
Printable View
Slazem se s tobom, to je ipak beta i mislim da dosta toga imaju za polirat. Pogotovu umjetnu inteligenciju...= Citat =:
Izvorno postao Chieftain
To što on ucilja glavu, a odleti mu desna ruka je utjecaj vjetra na metak i/ili trzak ruke snajperista pri ispucavanju metka.= Citat =:
Izvorno postao Chieftain
Moje misljenje oko pucanja i razaranja tjela je još neutemeljeno. Još nitko od nas nije imao priliku= Citat =:
Izvorno postao ScorpiuS
igrat igu te u ovih par demoa svaki put je koristen bloody mess. Tako da je mogućnost da samo
se sa bloody messom dobije takvo raspadanje tjela na sve moguće načine.
I taj perk u biti predstavlja nagore moguće načine smrti:)))
A u stvarnosti i bez BM perka odpadaju eksterniteti sa ljuckog tjela pri takvom udaru metka.
Meni se to sviđa, pri svakom ubijanju će biti zanimljivo. Kontam da neće biti osjećaj dosade u ubijanju :nonono:
Signed. Mislim da će u praksi borba biti dobra, al opet, treba to sve prvo isprobat i vidjet kakav je feeling dok igraš...= Citat =:
Izvorno postao thechosentwo
ja mislim baš suprotno - borba mi u traileru izgleda loše - točnije umjetna (ne)inteligencija neprijatelja - baš kao i u oblivionu.
situacija 1 - lik nosi svu moguću opremu od shotguna do snajpera a na njega trči neprijatelj s nožem. Sad... koliko moraš bit glup da pomisliš kako nožem možeš ubit lika prije nego što on tebe derne shotgunom s 3 metra... ne kažem da sad taj neprijatelj mora bježat, ali bilo bi pametno da nađe neki zaklon sačeka da mu lik dođe bliže i onda pokuša nešto s nožem. Ovako dok on trči možeš ga pet puta pogodit prije nego on uspije išta napravit s tim svojim nožićem. Ono, možda to jesu neke tribal budale na jetu, ali takvo što može se vidit samo u Oblivionu i F3
situacija 2 - tijekom žestoke borbe s neprijateljem treba se reloadirat - za to vrijeme neprijatelj koji je metar ispred lika NE PUCA po njemu, već trčkara kao oni stražari u oblivionu na početku igre, ne traži nekakav zaklon, samo stoji i čeka kad će lik reloadirati da nastavi rešetati po njemu.
znam da je sve to pomalo tako jer f3 nije čista pucačina i vats dosta toga odlučuje u takvim situacijama, ali AI je oduvijek bio loš u bethesdinim igrama i vidi se da ni ovdje nije ništa bolji. po meni je igra određena jako uz ispriku je to zbog veličine iste. u što su samo ghoulovi pretvoreni bože dragi, pa u svim dosadašnjim igrama to su bili samo radioaktivni LJUDI, a sada nas napadaju kao bezglavi zombiji, ili virusom zaraženi monsteri poput onih iz filma 28 dana kasnije
Borba je sjebana definitivno. Ghoulovi iz trailera su kao divlji, ima screen gdje je ghoul barmen u krčmi.
Ma da, AI je katastrofa. To sam odmah napisao, "samo da ne ispadne poput TES AI-a" i vidi sad, drito su glupi NPC-evi kao u TES serijalu. I kaj je najgore, ne samo da uništavaju igrivost, nego drastično pada i atmosfera u igri. Baš i nije atmosferično vidjeti kak neprijatelji trčakaraju oko tebe poput piceka bez imalo mozga.
I onda naravno dođe neki jajonja iz Bethesde i počne dizati AI u nebesa. "Ali gospodo, to vam je Radiant AI, svatko ima svoj život i živi ga punim plučima!", živi moj qurac punim plučima... Ako je njemu to dobar AI, onda znaš da lik ima niži IQ od tih NPC-eva.
imam jedno pitanje...zasto je AI(artificial intelligence) a ne VI(virtual intelligence)?
Zato kaj je umjetna inteligencija ilitiga ne prirodna inteligencija, a ne virtualna odnosno ne realna inteligencija.
AI stvarno može pokvarit igru. U GTA SA mi je AI nevjerovatno smetao. Strah me da se isto ne dogodi i s ovom igrom.
Neka ispoliraju al. Imaju još vremena. Mislim da ovaj demo neće biti kao konačan produkt.= Citat =:
Izvorno postao ScorpiuS
Ili to govori ta mala nada u dubini moje nostalgije :shock: :shock:
nemaju šta ispolirat, radiant ai je loš sam po sebi, a za f3 su ga kao, dodatno, ispolirali.
:rotfl:
Evo, naime zapoceo sam ponovo Fallout 2 i u toku igre me neki lik pitao (preko xFire, Friends of Friends) sljedece:
vocativus: is that new fallout?
7h30n: rofl
7h30n: no
7h30n: have you ever played fallout xD ?
vocativus: nope
vocativus: bt i will play the nwe one
7h30n: i wont, it's not fallout anymore
vocativus: ex ones are like rts right?
vocativus: ?
7h30n: sry, was afk
7h30n: no, they are turn based hardcore rpgs
7h30n: but in new fallout first person look is ok, compared to many other things they srecwed up
7h30n: screwed*
vocativus: like?
7h30n: vats, wth?
7h30n: where are rpg elements ???
vocativus: well i dont like rpg
7h30n: empty life npcs
vocativus: it takes too much
vocativus: like wow
7h30n: well you see fallout 1 and 2 were and are the best rpgs
7h30n: there wouldnt be rpg on pc without them
7h30n: p.s. wow is hardly a rpg as fallout or baldur's gate
Dobro mozda sam malo pretjero sa isticanjem nedostataka trojke i hvaljenja prijasnjih, no dosao sam do zakljucka da ce Fallout 3 fenomenalno proc medju next-gen i casual gamerima, pogotovo konzolaski (oblivion style) rpg, npc elementi upareni sa odlicnom grafikom i brutalnim ubijanjem :(
I onda se ti (vi) cudite zake su napravili ovakav Fallout 3 kakvog su vec napravili... Samo sto su ovako na zalost zasrali jedan prekrasan serijal...
A ti radiš u bethesdi da znaš da je već ispoliran i dovršen :shock:= Citat =:
Izvorno postao Snake
Iako ste mi igru već zgadili,odigrat ću je,pa makar i samo da odam zadnju počast Fallout serijalu... :pray:
da, radim :) i znam da se u posljednja dva mjeseca pred izlazak igre ne polira AI jer se to radi na početku, sad samo modificiraju oko vatsa, i sami su to rekli= Citat =:
btw. pao mi je mrak na oči kad sam vidio kako plišanim medvjedićem možeš raskomadatSčovjeka... prestrašno
Ah,ta realnost :D :D= Citat =:
Izvorno postao Snake
Pa to vam je radi perka Bloody Mess(kako sam ja čuo),ak to ne hoćete,nemojte uzet taj perk.
pa imao sam ja i u dvojci bloody mess pa nisam s bozarom baš uvijek gledao bloody mess.
pazi s medvjedićem... žalosno je što dečki iz bethesde to smatraju crnim humorom.
Sad će opet početi ona spika kako je "RAI previše pametan pa će ga morati srezati" kao što je bilo i sa Oblivionom... a svi znamo kako je to ispalo ("Yeah, I saw that Mudcrab... nasty creature.").= Citat =:
Problem je u tome što danas pametni aka. suptilni humor loše prolazi u igrama (generacijski jaz, rekli bi pesimisti) pa moraju koristiti direktniji, obično lošiji, pristup.= Citat =:
Izvorno postao Snake
Bloody Mess bi po meni trebao funkcionirati ovako:
Snajper - raskomada dio tjela koji gađaš
Mašinka - raskomada ili bolje rečeno unakazi čitav dio tjela ali da nikaj ne odpadne, eventualno da glava prsne sa jačim kalibrom.
Zolja - ono kaj se dešava sa medekom
McPingvin - da ostavlja teško spaljenu lešinu
itd.
A bez Bloody Messa da zgleda kao SoF 2 (što se klanja tiče).
Čak i Bloody Mess mora imati nekog smisla.
Iskreno se nadam da nisu opet u pitanju problemi sa detekcijom ili, bolje rečeno, nedostatkom područne detekcije kad su NPC-evi u pitanju, isti onaj problem koji je bio prisutna u Oblivionu ali ovaj put dotjeran u ekstremne granice. Bar izgleda da su ovaj put poradili na onoj g=5 gravitaciji.
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Objasni, o čemu pričaš? :D
Pričam o razlogu zbog kojeg u vanilla Oblivionu nisi protivnicima/NPC protivnicima mogao rezati udove i glave unatoč tome što su imali stvarni kostur primjenjen na model/e tijela aka. nedostatna detekcija štete po mjestu te iste i nemogućnost da se po njoj reagira u vidu odvajanja željenog segmenta modela koji bi tada posta decal. Problem je u tome što su izgleda s ovim pretjerali u Fallout 3... ili oružja imaju dobar splash range (ali ipak ovdje pričamo o snajperu tako da.... znaš).= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Ovo g se odnosi na to kako je loša sila gravitacije bila u fajtovima, tj. opališ neprijetelja mačem, a on poleti u vis 5 metara i to slow motion style (modovima ispravljeno, kao i prethodni problem).
Da, mudro zboriš. Mada su dečki napravili mod tipa Blood&Gore s kojim je kao uvedeno rezanje udova i sl. u ovisnosti gdje udariš. Nisam vidio mod na djelu, ali ljudi su imali pozitivna mišljenja o njemu. Tak da nije neostvarivo, ako je neki fan (njub) to znao napraviti, onda vjerujem da i profesionalci znaju to napraviti.
A taj g me fascinirao u Oblivionu :D Pre mutavo.
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
ne kužim...ali pa ti likovi u igri nisu realni ni prirodni :P
Ono što nije prirodno nije realno :D Pameline cice nisu realne isto kao što i AI nije realan :P