http://www.guru3d.com/article/radeon-hd ... view-test/
Printable View
ATI Radeon HD 4890
AMD je napokon i službeno predstavio tvrtkinu trenutno najsnažniju jednoprocesorsku grafičku karticu u ponudi, ATI Radeon HD 4890.
Kako je već poznato, karticu pokreće 55-nanometarski grafički procesor RV790 koji, uz poneku optimizaciju, posjeduje 800 shadera te 40 teksturnih i 16 ROP jedinica, baš kao i RV770 prisutan u Radeonu HD 4850 i 4870. ATI Radeon HD 4890 je desetak posto brži od potonje kartice, što može zahvaliti višim referentnim radnim taktovima. Oni iznose 850 MHz za GPU (AMD tvrdi kako je čip moguće relativno lako overclockirati i na 1 GHz) te efektivnih 3.900 MHz za gigabajt GDDR5 memorije.
Memorijska sabirnica je širine 256 bita, a memoriju je također moguće overclockirati do efektivnog takta od 4.400 MHz. Kompanija tvrdi da novi čip ima sirovu snagu od 1,36 teraflopsa, a tu je i već standardna podrška za DirectX 10.1, OpenGL 3.0, ATI Stream i slične tehnologije. Preporučene cijene se kreću oko 250 dolara, a svoje modele u ponudi već ima većina proizvođača hardvera.
bug.hr
Energetski učinkoviti OCZ Z
OCZ je objavio kako su tvrtkina napajanja iz nove linije Z dobila certifikat 80 Plus za visoku energetsku učinkovitost. Napajanje OCZ Z1000 snage 1.000 W dobilo je certifikat 80 Plus Gold, što označava učinkovitost od barem 87 posto pri punom opterećenju i 90-postotnu učinkovitost pri opterećenju od 50 posto.
Slabija napajanja snage 650 i 550 W posjeduju 80 Plus Silver certifikat uz energetsku učinkovitost od 89 posto pri prosječnom opterećenju. Napajanja će biti dostupna u klasičnoj i modularnoj izvedbi te već navedenim snagama od 550 (Z550), 650 (Z650) i 1.000 vata (Z1000). Prodaja kreće tokom proljeća.
bug.hr
Corsair poceo s proizvodnjom SSD diskova
Corsair solid state disk drives set a new standard for reliability in desktop and notebook storage solutions. Corsair solid state disk drives utilize specially selected ICs to enable a life expectancy of over 100 years and impact resistance up to 1500Gs.
+
Unlike traditional mechanical hard disk drives, Corsair solid state disk drives have no moving parts. This results in faster system responsiveness, quieter operation and reduced overall system temperatures.
=
Prvi SSD koji zelim kupiti (ako niste znali ja i inace iz meni nepoznatih razloga jako patim na Corsair)...
Sređeno :|
Eo opet ja (sick nemoj se ljutit :) )
gygabite ima isto neku ippkovnicu sa Anti-ghostingom.
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Key ... uctID=2789
Do sada (barem ja) nisam cuo ni za jednu drugu tipkovnicu osim tarantule sa tom funkcijom, pa eto stavljam da jos neko vidi... :)
cijena prava sitnica: 110€ :P :thumbs1:= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
http://www.bug.hr/bugtv/gigabyte-gk-k8000/536.aspx
Razer MambaSreview - http://www.bit-tech.net/hardware/periph ... er-mamba/1
New iPod shuffle
The new iPod shuffle is jaw-droppingly small. It’s half the size of the previous generation. Yet there’s room for so much more. With 4GB of storage, it now holds up to 1,000 songs and lets you enjoy multiple playlists, too.
Introducing VoiceOver, the feature that gives iPod shuffle a voice. With the press of a button, it tells you what song is playing and who’s performing it. It can even tell you the names of your playlists, giving you a new way to navigate your music.
Gigabyte GM-M8000S/ Review
GIGABYTE GM-M8000 is a super powerful mouse designed specially for gaming users. It is equipped with the highest performance laser engine in the world: with the most accurate precision, no tracking lag, and highest resolution up to 4000dpi. Another powerful feature of this weapon is to its extra gaming buttons which give gamers the best short-cut to upgrade to the highest rank. Having it, you will be much more pleasure and easily to win every game competition you face.
In addition to hardware design, we also provide the best unique gaming software, GIGABYTE GHOST Engine, for gamers to record, to read, and to edit the desired scripts which include complicated keyboard and mouse commands. Gamers just simply press the gaming button, to allow the mouse starts the function in according to recorded macros. GM-M8000 helps gamers get rid of repeated practice, reducing burdens, and having more funs.
Logitech G19 Keyboard Review
http://i.gizmodo.com/5201428/logitech-g ... ard-review
da mi je znati zakaj forsiraju taj mali enter... :cry:= Citat =:
Izvorno postao amd freak
A da mi je znati zakaj forsiraju taj "ekran" na tipkovnici....Katastrofa je ružna.Kupil bi ju nikada .
jebo pas kupit cu je rabljenu od nekog, 200dolara mi previse (bojim se kod nas cijene), ali ovo je prepredivno, hocem je!! :D
zato kaj je to US layout.. već godinama..= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
i zato kaj sve te keybe već godinama dolaze u dvije varijante..
US layout i EU layout..
US ima mali enter. EU ima veći enter
bezimeni.. tak da možeš gledat youtube filmiće dok igraš crysis..
mene samo čudi da nitko još nije komentirao činjenicu da keyba mora bit UŠTEKANA U STRUJU...
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
A forsiraju je zato kaj je oni jedini imaju...sad su dodali još i te žustre boje...nabili cijenu jer je to novitet...i vjerujem da ce ici...jer se kupaca uvjek nađe..
Tebi je npr ružnu a meni se pak sviđa, zato se i kaže da se o ukusima ne raspravlja.
Istina i Bog da i nema nekih vecih promjena i da je cijena paprena ali vjerujem da znaju šta rade.
U biti bilo koja skuplja i kvalitetnija tipkovnica nije ništa drugo nego fetiš...
Ja bi gledo HD filmice. Jel se i to moze? :D= Citat =:
Izvorno postao Gwin
omg pa mislio sam da je tarantula sa 2 USBa pretjerivanje a sad ovo...= Citat =:
mene samo čudi da nitko još nije komentirao činjenicu da keyba mora bit UŠTEKANA U STRUJU...
sad ce jos logi pocet prodavat i "prijenosnu bateriju za nasu preuBBer 1337 n0vu tipkovnicu Gxxy232xy"...
A šta je tu čudno kad usb nemože prenijet tolku količinu struje...
Već je na G15 bilo vidljivo da se ne smije uštekat neki veći potrošač na usb ugrađen u keybi...zamisli da spojiš dva veća potrošača na tu keybu...plus toga kaj ona troši...a sve ide preko jednog usb-a.
Tak da im je jedino preostalo ili stavit struju preko 2 usb-a ili ovo kaj su i sad napravili.
Ako se budu silile takve điđe miđe poput ekrana to bude za takve tipkovnice s vremenom postalo normalna stvar.
Da. Nazalost. Negine nam i kupnja vecih lopova.
Barem ce mo se moc pohvaliti da imamo 2 monitora :D
Brži Phenom II krajem travnja
AMD krajem ovog mjeseca namjerava pustiti u prodaju do sada najbrži procesor iz obitelji Phenom II. Riječ je o čipu Phenom II X4 955 za utor AM3 i radnog takta 3,2 GHz. Procesor ostaje u TDP okvirima od 125 W, dok je količina cache memorije 8 MB.
Premda po brzini ne može konkurirati Intelovim Core i7 965 i 975, ovaj procesor bi mogao privući korisnike koji žele ipak pristojne performanse uz nižu cijenu. Očekivana cijena za Phenom II X4 955 bi trebala biti nešto iznad 300 dolara.
Microsoft je za svibanj najavio još jednog miša iz igraće porodice SideWinder, model SideWinder X3. Pomalo suzdržanog dizajna i manjih dimenzija od prethodnika, ovo je prvi model u liniji simetričnog oblika, odnosno prilagođen i ljevacima i dešnjacima.
Hardver je već poznat, laser je razlučivosti 2.000 dpi s mogućnošću podešavanja rezolucije pomoću zasebnih tipki. Miš posjeduje ukupno pet programibilnih tipaka, dok one glavne navodno mogu izdržati 10 milijuna "klikova". Korisnici makroe programiraju pomoću softvera IntelliPoint, a tu su i po jedna tipka sa svake strane te široki kotačić za dodatnu preciznost. Osim na performanse, Microsoft je pazio i na cijenu koja iznosi 39,95 dolara.
šta kažete na ovo?
Gigabyte GeForce GTS250 OC 1GBSby PCE
jedan od kandidata za best buy u cjenovnom razredu?
definitivno...ali 512 mb model klikS.Mislim da se ne isplati davati 200 kn više za tih nekoliko fps-ova osim ako se ne igra na 19xx rezolucijama .Konačno neka konkurentna kartica iz nvidie koja daje bolje rezultate a košta manje od atice.Neka , neka budu prisili ati na još niže cijene i bolje kartice...
Vidim pise da kartica ima nativni HDMI pa da jos jedanput provjerim da nije ipak greska u pitanju. Znaci kod te kartice ne treba nista prckati i povezivati sa zvucnom nego se samo usteka HDMI kabel u karticu i u monitor/TV i sve radi kao i na ATI karticama?
Btw. Super mi je sto ovaj model ima sva tri izlaza pa prosjecni korisnik (s jednim monitorom) nema potrebe za prckanjem oko adaptera...
sve ti piše na prvoj stranici reviewa...= Citat =:
Izvorno postao h3@dhunt3r
= Citat =:
Izvorno postao PCE
ATI Radeon HD 4770 u svibnju?
AMD u svibnju namjerava pustiti u prodaju liniju grafičkih kartica Radeon HD 4700, temeljene na čipu RV740. Ovo je prvi GPU za stolna računala rađen u najmodernijem 40-nanometarskom procesu, a prva kartica u liniji je Radeon HD 4770.
Riječ je o vrlo zanimljivom modelu sa 640 stream-procesora, 32 teksturne i 16 ROP jedinica te 128-bitnom memorijskom sabirnicom. Unatoč užoj sabirnici, 512 MB memorije je GDDR5 tipa, tako da propusnost ostaje solidnih 51,2 GB/s. Takt memorije iznosi 800, a procesora 750 megaherca, a već su procurili i službeni slajdovi u kojima kompanija karticu uspoređuje s konkurencijom u istom rangu – GeForceom 9800 GT.
Radeon nudi gotovo dvostruko više sirove snage (960 naspram 504 GFLOPs) uz upotrebu modernije i brže memorije te podrške za DirectX 10.1. Novi Radeon pokazuje i značajno bolje performanse, osobito u visokim rezolucijama u odnosu na vremešni GeForce, no najbolja stvar u cijeloj priči je cijena. AMD navodi preporučenu cijenu od 99 dolara, što i predstavlja najveći segment tržišta. Za stvarnu cijenu i više benchmarka ipak valja pričekati sljedeći mjesec.
zanimljiva kartica iz ASUSove ergele... kartica je uz bok gtx285 prema ovim testovima... vjerojatno bude i cijena zanimljiva...
evo i linka:
ASUS Extreme NGTX260 MatrixSby Legion Hardware
super
samo sto nevjerujem da ce to doc do nas i ak dodje nasi ce stavit svoju paprenu cjenu
pa ce opet bit bolje uzet GTX275 ili 4890
An interview with ATI - Dave BaumannS (Guru3D)
Evo ako nekog zanima Gigabyte's Open Overclocking Championship - Link
Samo mi je žao što nema naših dečki... :(