Kopiram dojmove sa PCE foruma, čovjek igra pa malo piše o igri...
= Citat =:
Izvorno postao NortonCommanderOd jutros sjedim pred PS3-om i ne prestajem igrati. (sreća pa se poklopilo da mi je baš ovaj vikend kompletno slobodan i od posla i od ostalih stvari)
Vjerovatno se sve ovo moze vidjeti iz videa s neta ali evo svejedno par rečenica:
UPOZORENJE: U tekstu nema spoilera ali ima par sitnica koje možda neće svi željeti znati unaprijed.
Grafika je nevjerovatna za ovu generaciju konzola, uz vrlo rijetke framedropove (glavnom kad je velika guzva na cestama). Naravno, vide se ograničenja, neke sekundarne teksture su malo isprane i aliasing je jako očit u daljini, ali svejedno je masu ispred GTA IV. Noć izgleda puuuno bolje nego u prošlom nastavku, tako da ne idem više svaki put u krevet kad padne mrak . Loading screenovi su rijetki i vrlo kratki.
Mapa je ogromna, ali i nakrcana detaljima. Svaki put kad prolazim misiju vidim naokolo gluposti koje trebam proučiti, isprobati kasnije. Npr. gledanje TV-a, sjedio sam i gledao sigurno 20-tak minuta jedan program i ništa se nije ponavljalo. Zanimljivije od naših lokalnih kanala Čini mi se da su Rockstarovci samo to dobro platili nekom.
Onda recimo Stock market: kupnja i prodaja dionica preko interneta. Čini mi se da se ponekad da naslutiti koje dionice ce rasti a koje padati, po nekim razgovorima na radiu npr. Fora je i što nekad svojim djelima po gradu možeš utjecati na pad i rast pojedine dionice.
Priča je odlična, za sada samo pratim glavnu nit, ali mislim da bih ipak trebao ići polakše i istraživati grad. Ima dosta zanimljivih sitnih side-misija koje se nasumično pojave dok se vozim po gradu. Sprječavanje ulične pljačke, zlostavljanja i sl. Nekad za nagradu ne dobiješ ništa, nekad dobiješ nekakav sitan iznos, a jedan put me iznos šokirao. Humor je konstantno prisutan i kvalitetan. Dijalozi su odlični, nikad dosadni.
Jedna zamjerka je fizika automobila. Netko je već spomenuo, kao da se radi o R/C autićima, pri velikim brzinama skreću trenutno bez problema, a na drugim mjestima pri niskim brzinama proklizavaju i gube kontrolu. Avioni su ok, naravno arkadni, ali s dovoljno detalja koje vožnju čine zanimljivom (npr. iznenadni naleti vjetra kod kojih se treba malo pomučiti da se ne izgubi kontrola). Vožnja motora mi je za sada katastrofa, izbjegavam ih kad god mogu .
= Citat =:
Izvorno postao NortonCommander1. Ima puna i opsežna customizacija vozila, i izgled i performanse. Motor, kočnice, prijenos, ojačana karoserija, bulletproofing i sl. Neke stvari su povoljne a druge, logično, bezobrazno skupe.
2. Kiša i snijeg utječu na vožnju, lakše se klizi i sl. Voznju po snijegu sam samo malo u pocetku dozivio i cini mi se da je malo lakša nego što bi trebala biti. Ali opet, sve to ovisi tko je za volanom. Likovi imaju svoje specijalnosti. Neki su kriminalni vozaci pa je s njima teško voziti npr. Postoje povremene kiše s olujom i grmljavinom, ali nisam išao za tim da li ljudi to registriraju ili samo nastavljaju svojim poslom kao da je vani 35 stupnjeva. Javim kad vidim.
3. Ima destrukcije okoline, ali ne pretjerano. Mozes soriti neke građevine, ali nema govora o nekakvom rušenju zgrade i sl (osim ako nije skriptirano).
4. Da, ako se prebacis iz jednog lika u drugi, često ga zatekneš u pola nekog posla, fora.
5. Mini igara ima tonu, probao sam arkadnu igru (Qbert), vozio sam se na vlaku smrti (iz prvog lica, najs), bio sam na vrtuljku, ronio sam. Tenis sam vidio na netu, djeluje jako detaljan. Prošao sam kraj golf terena za vrijeme jedne misije i vidim da se može igrati, ali nisam još probao. Vidio sam da se može igrati biljar, gledati filmovi u kinu, ici u strip klub i bacati novcanice (jednu po jednu ili paper shower ), itd.