Nije baš tog sam čuo i to nedavno...kad ga nađem pošaljem ti ga na pp... :wink:
Printable View
Nije baš tog sam čuo i to nedavno...kad ga nađem pošaljem ti ga na pp... :wink:
Okay...al i ako ga je tim koristio(stavio sam module na vise bbs-ova i foruma) nije vazno posto mi je drago ako netko koristi u svojim aplikacijama moje module.
Al posalji ako nadjes, hvala.
Test melodija. Ekstremno kratko.
fali ti duboki bassline :wink:= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
Fali dosta toga. Za testiranje je posluzilo.
šta to si ti napravio baš? super. aj napravi muziku do kraja pa da je stavim u igru.
Sviram akustičnu gitaru (samouk) i ide mi sve bolje, ali htio bih si što prije kupiti električnu jer želim svirat metal.
na električnoj će ti ići još bolje, jer je puno lakše za svirati...= Citat =:
Izvorno postao Fencing_LORD
Depends.= Citat =:
Izvorno postao Nightyx
Ako svira metal (što znači riffovi, solaže, brza izmjena hvatova, etc.) onda će mu biti lakše na električnoj gitari jer je manji razmak između žica i polja, ali ako misli svirat nešto što podrazumijeva korištenje tri ili više prstiju desne ruke (vidi: Morbid Angel: Desolate Ways ili Chrono Cross: Unstealable Jewel, postao sam tabulature za obadvije pjesme u ovoj temi) onda mu je puno lakše na akustičnoj ili još bolje, klasičnoj.
Imam par pitanja, odgovorite ako znate :)
1. Za što točno služi "capo"?
2. Postoji li hrvatski naziv za to?
3. Koliko otprilike koštaju jeftiniji modeli?
4. Može li se kupiti u "Mega Muzici" ili onoj još jednoj trgovini malo niže (blizu Importane galerije u ZG)
Capo služi za skraćivanje žica, čime se povisuju tonovi.
Ima li netko neke dobre vježbe za klavir?
ok,nabavio sam si gitaru.
Fender squier stratocaster slican ovomu
http://www.chrisguitars.com/fensq-strat-foto2.jpg
sad,zanima me par stvari,buduci da sam (sto se elektricne gitare tice) pocetnik:
1.koliko cesto treba mjenjati zice?
2.koje su jednostavnije stvari s kojima zapocnem?
3. ima li neki webpage sa listom rifova i kako se sviraju?
4.dali ista vrijedi guitar pro? ako da,jel je on besplatan ili nije?
5.gdje mogu nabavljati pjesme za isti (guitar pro)
hvala na odgovorima.. :D
1. zavisi koliko često sviraš. svakih tri mjeseca je standard= Citat =:
Izvorno postao Dreadlock
2. to opet zavisi o tome što sviraš i što želiš svirati
3. imaš gomilu besplatnih web-stranica sa besplatnim tutorialima za sviranje gitare. google is your friend
4. GPro je odličan program. ako ne namjeravaš ići na poduke iz sviranja gitare ili u glazbenu školu, on ti je neophodan. Mislim da je GPro 4 besplatan, ali nisam siguran. Skini si trial od GPro 5
5. http://www.ultimate-guitar.com/S http://www.911tabs.com/
EDIT; još jedan hint - regaj se na http://www.glazbeni-forum.com/
@Dread; evo jedna zgodna shema s čime počet svirati gitaru... To sam postao u ovoj temi.
= Citat =:
Izvorno postao Booby
E te vježbe, imam akustičnu i jedino što znam je Smoke on the water na jednoj žici, ništa više, ni note ni ništa :o :rotfl:
Neke vježbe i lagane pjesme, i kako da razgibam prste
@Booby
carčino,kralju
@Jopax
imas u ovoj temi negdje drunkyjeve vjezbe razgibavanja prstiju...neznam tocno dal je to za zagrijavanje,al imas neke vjezbice.
@Dreadlock/Jopax
ovdje možete naći neke vježba u gp formatu
http://www.gprotab.net/browse_styles.php?style_id=26
Niti jedan gp nije besplatan pa ni ona prva verzija.
Uf..ja sviram gitaru na Frets on Fire :D
poćeo svirat gitaru, elektrićnu, sad trenutno ućim od Azre-Balkan :D
Ja samo sviram po tipkovnici i mišu :)
Fakat kad završim fax moam se ozbiljno bacit na sviranje gitare. Sluha imam, pa će valjda nešro bit (uz naporan rad naravno)
evo sad svladah Knockin' on Heaven's Door :D to mije nenadhebivo hebena pjesma :D
jos uvijek imam ostatke trzalice za gitaru. dugacke i spicaste nokte koji ne pucaju *kuc u drvo*
lijeva ruka mi izgleda ko kandze neke divlje zivotinje.
a cudno bi mi bilo da sad odjednom odrezem kaziprst P:
kad si maturant sve zpostavis. to je jednostavno tako, koliko ggod ti tvrdio da ti je zabavnije i bolje kad si "gotovo odrastao" lazes. jer nemas vremena, uopce.
Počeo sam vježbat s brzim ritmovima, budem sutra snimio kratki primjer, bum neke bezvezne akorde nabacio i razbacio ritam.
Kad slap izvježbam budem snimio kratki tutorial za to.
Svi vi koji tu dajete početničke savjete vidim da ste svi izbacili pentatoniku, pentatonske ljestvice su nešto jako jako potrebno.
Jel lijepite šmirgl papir na trzalice? (ja cu to napravit, nervira mi kad mi se trzalica okrene u ruci)
Čist normalna stvar, s vremenom ćeš ju naučit jače držat, nekak bu ti se to prestalo događat.
ekipa iz raz mi je rekla da ak si spojim gitaru na komp tj na zvucnu pa tako sviram umjesto preko pojacala, da bu mi zvucnici osli i zvucna isto... el to istina?? imam creative xtreme music... to je jedna od boljih zvunih kartica, a i zvucnici su od creativa... inspire P380 ak se ne varam...
nevjerujem da će išta zgorit, ali nemre se mjerit s pravim pojačalom što se reprodukcije tiče
e vidio sam nedavno u jednom shopu u zg (hondlova) paketić trzalica koje imaju šmirgl po defaultu, nekih 20 kn za 5-6 komada.= Citat =:
Izvorno postao Nightyx
nisam imal pojma da je to ustaljena praksa, sviram prstima pa meni trz ispada čak i da ju zaklopim u šaci.
@ Tsumetai
ima Čux pravo, a po iskustvu, moš čak i pedalu+gitaru spojit na default onboard zvučnu,sve u redu samo ne pretjerivati s volume.
Naravno kad efekti uglavnom nemaju svoje pojacalo ili ako imaju, rijec je samo o predpojacalu.= Citat =:
Izvorno postao shai_hulud
Jos jedan tip, kad god mozes koristi line in/out konektore (umjesto mic in/audio out), to jest, izbjegavaj koristenje pojacanog signala izmedju gitare, efekata i zvucne kartice.