inace hammer je cekic xD
ja sam isto poceo malo ucit sa susjedom gitaru i ide mi dobro
Printable View
inace hammer je cekic xD
ja sam isto poceo malo ucit sa susjedom gitaru i ide mi dobro
= Citat =:
Izvorno postao flander
ovisi dal oces da ti je case samo prevlaka ili hoces kao kutiju tj. tvrdi case.Prevlaka je jeftinija,mislim da je nesto iznad 100 kuna il tu negdje vise se ne sjecam. Kutija je skuplja,al kazem,nisam ziher za cijene.
[quote=beba nema zvečku][quote="Frozen Raven":3qhwjq1l]Nema na čem. :D= Citat =:
Izvorno postao "_ZlayA_":3qhwjq1l
I da flander. To ti znači da s 8. polja klizneš do 10. na prvoj/šestoj žici. :wink:[/quote:3qhwjq1l]= Citat =:
Izvorno postao flander
onda bi se zvalo slide,hammer je dok lupis bez trzanja ondnosno legato[/quote:3qhwjq1l]
Ah da. Moja greška. :)
case je 550 kuna
kaj velite na ovu đitru, ova mi je zapela za oko,
http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=67#
dobar omjer cijene i kvalitete ? ili ima boljih kombinacija
kazem,davno sam ga kupovao :D= Citat =:
case je 550 kuna
Hm... Pa nije loše, al možeš sigurno naći još bolje za dosta povoljnu cijenu možda i zajedno s caseom u kompletu. Traži dalje. ;)= Citat =:
Izvorno postao flander
ma nije mi bitan case, to sam onak pital čist informativno, uzel bi ja onu torbu, one su po 200 kuna, jel bitno mi je samo da slučajno ako negdije idem ili recimo ako pauziram sviranje na neko određeno vrijeme da nije "gola"
evo čital sam malo po forumima, i našal sam ovu
http://www.novaglazbala.hr/IBANEZ_SGT.htm
i torbu ovu za 200 kuna
http://www.novaglazbala.hr/ISBB5_ISBG_BK_2E_01.jpg
mislim da je to dobra kombinacija za 1500 kuna
da li mi moze netko pomoci i dati mi par pjesama onako jednostavnih i poznatih koje se mogu pjevati uz akustičnu... onak, cisto za drustvo i lokanje
E to ti nije loše. Ibanez su dobre gitare, a ona futrola mi se čini super za akustaru. Navali! :thumbs2:= Citat =:
Izvorno postao flander
Sorry za double post. Zaboravio za edit. xD
Pogledaj drugi post ovdje Kron. 8)
viewtopic.php?f=1&t=3088&start=1065
= Citat =:
Izvorno postao Hanzaplast
nebude...ja imam 220 w lampasha yamahinog..jedva se cuje kad dvostruka pedala udari i gitara kad ritam spali.
inace ako ima love za pristojan bass .. cca 2200 kn minimalno (ako ne zeli sjebat prste odmah na pocetku bolje da ne gleda ispod cca 2000kn - iako sam ja poceo na takvom srotu od bassa da je pravo cudo sto mi clanci nisu unisteni) cca pojacalo 220 w preporucam lampasha ako se josh proizvode ili ako ih ima - cca 5600kn - sve to zajedno kad ti starci kupe bolje se moli da te nikad ne prođe volja za sviranjem - ( ja sam sebi sam zaradio i kupio :rotfl: ) - i naravno nesviram vishe - iako me vuche nazad :rambo:
Za početak ti je entry level bass (1700kn) i pojačalo od 60W (2000-2500 kn) čisto dosta.
Osim toga, reci bubnjaru da se smiri i gitaristu da se stiša. Proba nije natjecanje u glasnoći.
svirao sam overdrive bass sa effectom distorzije preko toga, znaci dvije papucice overdrive+distorzion.
kad bi se gitara utisala nebi se nista cula - tojest nemoguce je nac sredinu, drugo, bass bubnjevi su bili duboki i mekani te nam je takav sound odgovarao da bitovi budu naglaseni...kao sto rekoh - nesviram vishe, iako za ovu placu sam planirao uzet bensonov bass pa vidjet hocu li imat vremena, mozda opet zasvirat jer su me prije 4 mjeseca zvali - treba im vokal i bass a ja sad imam sve vise vremena pa je mozda vrijeme da ga se popuni :D
inace postoje dobri cepici za usi...jedan je cca 90kn al isplati se :pray:
ja sam svoj prvi bass platio 1400 kn... zbog cega je bio losh:
tvrdi vrat
kruti briđevi
loše žice (uzasno lose zice) - kasnije sma pljunuo 520 kn za zice jer sve za bass je duplo skuplje od el. gitare jer ima vise materijala na njemu. - zice su se pokazale preodlicne, kao da su stalno bile nauljene, cak se i znoj lako skidao, nisu hrđale..etc, etc... pravo olaksanje za jakodice i prste.
nebalansirano tijelo i glava - los raspored tezine...
eh da i debeli vratovi...
preferiram basseve sa uskim vratovima.
kad su me zglobovi poceli boljet bacio sam u 3pm...
kupio drugi bass za 2800kn i ostao sa njim 4 godine - bensonov ofc.
nikad nikakvih bolova ni slicnog, niti su me clanci boljeli niti zglobovi...
na kraju mi je lik rekao sve ispod 2000 kn je za one kojima njihovi prsti nisu bitni.
sve u svemu neka sam izabere ja sam samo naveo svoje iskustvo.
Prvi bass - 700kn. Rabljen, malo izgreban, kopija Fendera. Rockwood, ako se ne varam. Prodao ga kasnije za 800kn.= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
Sad imam Squierov Jazzbass. Po pitanju žica: pljunuo si za kvalitetne žice, ali svejedno previše. Ionako sve žice za cca 6 mjeseci izgube onaj zvonki zvuk. Ja sam si uboo ghs-ove (iste kakve Flea koristi) za 20$ preko neta i poprilično sam zadovoljan. BTW, mislim da svi preferiraju uske vratove, lakše je primiti ;)
net je tada bio privilegija :D
kaki si ti perverznjak :D= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
= Citat =:
Izvorno postao Frozen Raven
thx
Np! :) Enjoy!!! :gitara:= Citat =:
Izvorno postao Kron
Ok još jedna promjena, ovaj put vjerovatno za stalno, reko neda mi se svirati gitaru, a bubnjevi su mi se uvijek sviđali i sada na prijedlog frendov kupih palice, malo podeblje(5b) jer nije bilo tankih, bar ne u mom novčanom limitu, anivej sada vježbam nasuho, bez bubnjeva, dvije vježbe cijele, za božić bi trebao dobiti nekakav početnički set od oko 800 maraka, nov, dođe sa svime potrebnim, još jedan dogovor je nekad svratit do frenda na probu pa malo po njegovim bubnjevima svirati, daklem neki prijedlozi za vježbe, ili nešto lagano, onako za početak :D
E a znaš zašto se ne čuje? Ništa više nego previše distorzije, čim smanjiš distorziju negdje na neku finu sredinu čuje se točno kak treba, kada staviš overdrive na full ili blizu maximuma onda se ne čuje ništa osim bubnjeva. Što više distorzije, to se više zvuk "raspršuje" i zapravo je slabiji, a ne jači.= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
Gitara je ko žena: Lupaš ju po rupi i gladiš po vratu!= Citat =:
Izvorno postao Nightyx
Da, da! Istina ljudi. :D= Citat =:
Izvorno postao Lord Jambrek
Čestitam na odluci! :D= Citat =:
Izvorno postao LL21
Pametna odluka :)
Mentalna zabilješka: Ljudi s foruma kupe fore od mene ("v2.0", Jerry & DSL, m777 Poljak, sviranje bassa...). Čim prije fejkati svoju smrt.
Batine ćeš dobit. Ja ne kupim fore namjerno.
Nego dje da nadjem neku jeftinu a da je dobra akusticnu ili klasicnu gitaru s uzim vratom?
Ucio sam kod frenda na elektricnoj Iron Man i Sweet child o mine.... I svidja mi se heh...
Me . Want . Know. Play. Guitar. Yes.
uži vrat = akustična/folk
širi vrat = klasična
a gdje da nađeš, ovisi gdje živiš...
Slavonski Brod^^= Citat =:
Izvorno postao ivan
ja imam Hohnerov LX 200 B - Baron Bass. rabljeni, platio 2000 kn. jel dobar za početak?
vjerojatno imaš koji music shop u gradu... na tvom mjestu bih najrađe uzeo yamahu ili fendera. nećeš se mučit na nekom šrotu koji će te samo iživcirat i odgovorit od sviranja. a lako možeš i prodati ako te prođe volja... uglavnom, 1000-1200kn vrhunska gitara za sami početak...= Citat =:
Izvorno postao m0dkayZ
:wink:
i više nego dobar... sada samo maži! :thumbs2:= Citat =:
Izvorno postao iznogud1515
Slažem se s ivanom u svemu što kaže. To care! :D= Citat =:
Izvorno postao ivan
ae postavite malo svoje rifove.. zanimljivo mi je to.
možda se bojimo "krađe"? :shock:
hehe, šalu nastranu :D , dobra ideja... evo, od mene očekujte čim stigne nova žaga...
Ako neko bude fejkao svoju smrt onda će to bit kopiranje D.E.M.O-a.= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Inače da. bass je pre dobar isntrument ak se svira kak treba, a ne na neki lejm način skidanja tuđih pjesama, ak znaš svirat funk ili neke slične pizdarije na bassu, onda si meštar, ovak si majmun.
Ovak neš mislim.
1HZtcW3MP1s
u stvari, ja bih okačio, al se plašim krađe.. možda okačim kasnije, kad ubacim riffove pod copyright.= Citat =:
Izvorno postao ivan
Joj da, kao da će ti itko odavde ukrast riffove, a i da ukrade, kaj bi s tim riffovima?= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
ubaci ih u svoju pesmu, objavi album, postane slavan i bogat.. sa mojim riffovima.
Pa čuj ako su kratki riffovi, onda ionako nema veze, pošto se smije par sekundi (10 mislim) uzeti iz pjesme.
evo:
http://www.mediafire.com/?sharekey=37d9 ... b9a8902bda
ako neko ukrade, neka me stave u credits.
yeah right, kao da će to itko odavde ikad napravit XD= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
A ono nije da se cijeli blues žanr ne sastoji od praktičkih istih riffova i progresije akorda.