-
Re: Anime & manga everything related
= Citat =:
Izvorno postao Nodakim
Hm,zelis reci da je prva epizoda zapravo se nadovezuje na zadnju?
Kao što Arby reče, u kronološkom smislu se događa nakon zadnje epizode. Ja sam gledao normalnim redosljedom, i 2-3 epizode pred kraj uopće mi nije bilo jasno kakve veze prva epizoda ima sa ostatkom serije. Tek na samom kraju ona dobija neki smisao, zato i kažem da bi ju bilo pametnije pogledati nakon svega ostalog.
-
Eto, nakon mjesec dana čitanja, završio sam s mangom Lone Wolf And Cub.
I evo, bez zadrške mogu reći da je ovo nešto najbolje što sam pročitao u životu, bilo knjiga, strip ili manga, i jedina koja me uspjela natjerati da pustim suzu, i to više puta kako su chapteri odmicali do savršenog završetka. Ne želim uopće spominjati radnju, da ne pokvarim nekom užitak čitanja, zato što se ovo jednostavno MORA pročitati, s obzirom da je to ujedno i najutjecajnija manga o samurajima i feudalnom Japanu, koje je utjecala na sve koje su došle poslije nje.
Ne postoji ništa slično ovome, i svakako zaslužuje pozornost svakoga tko ima imalo zanimanja za ovakav tip crtane umjetnosti. Samo nemojte odustati na početku, priča se malo sporije kreće, ali kad krene, čita se u jednom dahu. Kad još malo proučim povijest Japana, sigurno ću je opet pročitati da bolje povežem neke dijelove koji se tiču tog perioda.
I da zaključimo, PROČITAJTE JU ! :)
-
Hm. Nakon par mjeseci potpune apstinencije od mangi (morao sam stati, pojela me ovisnost) , nastavljam čitati Berserk. Oću još enourmous sword ekšna!1!1!
Nakon toga čitam "Lone Wolf and Cub", point taken. :D
-
= Citat =:
Izvorno postao LL21
Gledam Berserk,owna boga naveliko,makar prica bila ono,LOGH u Middle Ages settingu:D
Nije baš (politika i to mislim), to se možda samo tako čini do negdje sredine serijala, ali zapravo je u pitanju jedna jako osobna priča i, ma koliko drugi likovi bili zanimljivi, sve se vrti oko Guttsa i njegovog života. Ukratko, on je lik i pol iako dobar dio gledatelja o njemu misli samo kao anime Conanu.
-
Pa, ak ćemo gledat striktno anime, nekakvu dozu ljudkskosti i dubine počinje pokazivati tek negdje nakon polovice serije.
-
Počeo sam gledati full metal alchemist...ok je,samo mi se čini kao da je sve nekako pre skraćeno(to jest nisu htjeli imati 5 epizoda za svaku avanturu nego maximalno 2)
-
-
Ne baš, ali realno gledano jedini je pandan Death Note-u (bolje rečeno, DN je njemu).
-
DN je mnogo, mnogo sporiji. Nekad je tolko spor da je dosadan. Kod Monstera je kul kaj nije uvijek glavni lik u centru zbivanja. I manje je predvidljivo od uobičajenih smeća koje imaju naziv "triler".
I da, meni je Monster morbidniji od DN. Slikovnice ftw.
-
Donekle da (po meni je isto Monster kvalitetniji od DN-ta, ali spada u onu "niche" kategoriju anime-a tako da se definitivno neće svidjeti svima), ali DN ipak dobija dovoljno poleta čisto od strane drame i epike, što od likova pa do ukupne prezentacije, da se održi i bude zanimljiv... bar do onogSdogađaja gdje sve kreće nizbrdo.
Inače, pogledao opet Tengen Toppa Gurren Lagann, sve do kraja unatoč tome što sam rekao da neću, i opet moram reći da je anime odličan (od bombastične glazbe koja prati 1. story arc pa do prokletoSdobrog mixa opere i rapa (shvaćate; opera + rap... pjesma je "Libera Me From This Hell") koji savršeno odgovara za zadnju borbu)). Samo je kraj žalostan do bola.
I da, u nas je izgleda došla ova manga Balada o JanjetuS(Lament of the Lamb) koja se bavi vampirizmom, do neke mjere, a ne tipičnim Japanskim demonima tako da je preporučam fanovima i onima koje zanima (200 stranica za 33kn je dobra stvar).
-
DN mi je bio predobar do tamo negdje 15. epizode, onda je posto naporan. Kad je [SPOJLER]SL krepo[/SPOJLER]Smi je postalotako dosadno da nisammogao gledat dalje. Gledo sam do 29.epizode.
-
Mislim da se svi slažu sa tim da je dn otišao nizbrdo kada se dogodilo ... ono. A i kraj mi je bio nekak pre mlak.
Unače jučer sam odgledao witch hunter robin. Skroz dobar anime, s time da je i tu kraj nekak mlak.
-
= Citat =:
Izvorno postao LL21
Arbiter,pratis Tytaniu?
Yup. Obično se potrudim pogledati novu epizodu dan ili dva nakon što je subbaju.
-
-
naruto manga is back on track sto se kvalitete i inovativnosti tice koju je imala na samim pocetcima... gledam zadnja dva chaptera i mislim u sebi ako je ovo kraj serije i ako se ovim tempom zavrsi, sva sranja koja je kishimoto priredio ce biti nadomjestena i on ce se iskupiti za svoja nedjela, zadnja dva chaptera obavezno pogledajte...
bleach nafovjestava sjajnu akciju, ali i jako velik vremenski period u kojem ce se ona desavati jer je jednostavno pretesko, u mangama pogotovo, pratiti 4 ili 5 fajtova istovremeno i ne izgubiti na dinamici price...
jedna manga koja me zaokupila ova dva dana je Beck, uopste nije u rangu a kamoli zanru kao narutard ili izbljeljivac ali me opsjela... http://www.onemanga.com/Beck/1/01/Snije jump, znaci stil crteza je off od ostalih poznatih mangi (shounen je), nije battle manga, necu govoriti koji je znar jer pomalo ni sam ne znam, kazu na onemanga u da je music drama manga... ima dosada 100 chaptera, ja sam dosao do 41. (trebalo mi je dva dana), po chapteru ima 68 cirka stranica (normalni format stranice od 4. chaptera), tako da je dobar materijal za citanje... sto sam utvrdio da me drzi na njoj najvise su detalji gitara, a sami detalji odma povlace da su crtezi kvalitetni, jedini manjak u kvaliteti crteza su lica (dvije cure izgledaju identicne, tek sam ih maloprije uspio razlikovati), a onda postoje i ona ogavna lica kakva samo shounene mange mogu imati... znaci nema demona nicega, down to earth je manga i jako realna...
-
Anyway čini mi se zanimljivi ovaj Neon Genesis Evangelion(makar ništan ne kužim koliko ima dijelova i koga čega) i Cowboy Bebhop(ah,nikako zapamtiti,još stalno govorim jebob)
-
EVA je... U redu je, iako mi je glupav zbog koječega. Bepopa mi je kul. Jedan od zbilja rijetkih animea/filmova/biločega gdje mi je glavni lik potpuno kul.
Enivej, gotov sa gledanjem Monstera. Zadnje epizode su bile uvjerljivo najbolji dio. Svršavao sam.
Pitam se kaj bi sljedeće mogao. Htio bi Trigun još jednom odgledat, al sam na 56k i nemam doma taj anime. :(
-
Ahhh,trebam neki anime(bilo bi poželjno da postoji i manga(malo teško da nema) i da se drži nje(moze da ima hrpa fillera,samo da nije totalno druga stvar))
Neki modern life,opušteni,stvarno mi na živce idu svi neki nadrkani likovi i situacije koje moram analizirati,imam dovovljno već problema
Stvari koje su slične donekle time su shojo anime ,naravno vjerujem da tu uvijek ima prikrivenih motiva i toga,ali mislim da sam u stanju ne se baviti time
-
Gledaj "Welcome to the NHK". Kul social anime o društvenim problemima japana. Većinom se radi o tzv. "hikikomorima", tj. noliferima koji nikad ne izlaze iz stana, al ima tu i o multi level marketingu, zlostavljanju, mmorpg-u (world of fantasy, rofl), itd. Kul je, ima humora i sve.
Ja gledam bepop ispočetka. Prije sam pogledo otprilike pola epizoda. Prije nekih godinu i pol... Sad gledam opet. Pogledo 3 epizode. Spike. <3
-
= Citat =:
Izvorno postao KingMortal
Ja gledam bepop ispočetka. Prije sam pogledo otprilike pola epizoda. Prije nekih godinu i pol... Sad gledam opet. Pogledo 3 epizode. Spike. <3
Bebop je genijalan anime, probaj ga ovaj put pogledat do kraja.
Sad ću sam sebe besramno citirat, u slučaju da netko nije primjetio na prošlim stranicama:
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Eto, nakon mjesec dana čitanja, završio sam s mangom
Lone Wolf And Cub.
I evo, bez zadrške mogu reći da je ovo nešto najbolje što sam pročitao u životu, bilo knjiga, strip ili manga, i jedina koja me uspjela natjerati da pustim suzu, i to više puta kako su chapteri odmicali do savršenog završetka. Ne želim uopće spominjati radnju, da ne pokvarim nekom užitak čitanja, zato što se ovo jednostavno MORA pročitati, s obzirom da je to ujedno i najutjecajnija manga o samurajima i feudalnom Japanu, koje je utjecala na sve koje su došle poslije nje.
Ne postoji ništa slično ovome, i svakako zaslužuje pozornost svakoga tko ima imalo zanimanja za ovakav tip crtane umjetnosti. Samo nemojte odustati na početku, priča se malo sporije kreće, ali kad krene, čita se u jednom dahu. Kad još malo proučim povijest Japana, sigurno ću je opet pročitati da bolje povežem neke dijelove koji se tiču tog perioda.
I da zaključimo, PROČITAJTE JU ! :)
:oops:
-
Nisam ga pogledo jer sam se selio pa sam ostao bez animea. :(
-
Naruto chapter 432 ftw
:thumbs2:
Brijem da će sada a)kyuubi time b)što god da je Itachi dao Narutu time
-
Sumnjam da ce bit ovo sta je itachi dao narutu. To ce vjerojatno bit u borbi naruto vs sasuke. Mislim da slijedi epizoda prebijanja naruta. A nakon toga slijedi tehnika s onim kljucem za kyubia kojeg je ostavio cetvrti. Ili mozda nesto sa ovim scrollom kojeg naruto nosi na ledima. Ima puno mogucnosti, ali sam poprilicno siguran da ce biti par epizoda gdje naruto dobiva batina, a nakon toga preokret. Isto tako sumnjam da ce pein brzo umrijeti zato sto ima veliku pricu u pozadini + jos nismo ni vidjeli peinovo originalno tijelo.
-
Pogledao Sayonara Zetsubou Sensei, jedan bolesno random i smiješan anime da se Lucky Star pa čak i Azumanga Daioh mogu sakriti pred njih. Ukratko, glavni lik je depresivni i suicidalni profesor u srednjoj školi koji dolazi predavati u jedan specifičan razred pun učenika koji utjelovljuju sve moguće stereotipe Anime industrije, pa i stvarnog života (ima čak i jedan Hikikomori cura). Iskreno preporuka, ali samo onima koji imaju već neko znanje o Anime svijetu, a ne bi bilo na odmet i da znaju malo o Japanskom društvu jer dosta često biva spomenuto.
E da, Tytania i dalje nastavlja svojim sporim tempom.
-
Takvo nešto sam tražio
:)
-
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Pogledao Sayonara Zetsubou Sensei, jedan bolesno random i smiješan anime da se Lucky Star pa čak i Azumanga Daioh mogu sakriti pred njih. Ukratko, glavni lik je depresivni i suicidalni profesor u srednjoj školi koji dolazi predavati u jedan specifičan razred pun učenika koji utjelovljuju sve moguće stereotipe Anime industrije, pa i stvarnog života (ima čak i jedan Hikikomori cura). Iskreno preporuka, ali samo onima koji imaju već neko znanje o Anime svijetu, a ne bi bilo na odmet i da znaju malo o Japanskom društvu jer dosta često biva spomenuto.
E da, Tytania i dalje nastavlja svojim sporim tempom.
Evo guglam to, zvuči jako zanimljivo.
-
Sada sam na 3. epizodi,genijano :)
edit.4 epizoda,joj baš me zanima kako bu ovo okrenuli,onak ovo je nesto kao Seinfeld,još je razvilo taj koncept,ono serija koja nema radnju nego onak nabacani dogadaji koji tvore neki super cudnu stvar,ono pola epizode je dijalog izmedu senseia i učenika,i onda se pokusva ubiti i faila jako...
a najbolje je ide se lik objesit/baciti pod vlak i onda doleti ova ženska
-
Pogledao prvu epizodu. Bwahaha, prejako. :D
To je randomness. :D
-
2 konvertirana u jednom danu... gg Arbiter. :)
-
Samo sto je tesko naci epizode,nikako da nadem cijelu 5.