da naparvi igru s takvom grafikom nitko ne bi mogao pokrenuti tu igru :thumbs2:
Printable View
da naparvi igru s takvom grafikom nitko ne bi mogao pokrenuti tu igru :thumbs2:
@ ghost rider.
vidim ja selis se ti sa foruma na forum. nego mislis da se normalnom covjeku da zahebavat sa likovima koji importaju modele iz posera i katije u amx i govore kako su ih izmodleirali?! lik... ostavljam ja tebe i onaj forum da se vi natezete oko gluposti i teorija urote. ja sam za to vrijeme kao sto vidis imao pametnijeg posla. neki moraju i raditi, ne mogu svi po cijele dane kao ti uvjeravati sebe kako je importanje modela iz katie i posera u max "vrsni 3d dizajn". neki nesto akšuli su morali i napraviti ... jer ocito skola u kojoj radim sastrane je dovoljno "glupa" da uzme nekog da predaje tko nema pojma o 3d-u, jel?! bome da si malo jace munjen decko. :thumbs1:
u kojoj školi predaješ?
U višoj uzaludnoj.
Ajde dosta OffT.
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_d29439df.jpg
Evo opet pocetak nove glave od mene :rotfl: . Praksa je sve. Sto vise radim uz manje vremena sve mi bolje glave ispadaju. Trenutno sam zavrsio usta i kreno na oko, nakon toga nos i popravljanje topologije.
kitopsina je super. medjutim zasto ga napucavas toliko? sa poligonima mislim. :D
Ma rendano je u smooth mesh previewu pa izgleda tako glatko. Inace ima svega oko 500 quadova.
PS mislim da necu postat niti jedan rad sljedecih 3-4 tjedna posto je izasla igra koju iscekujem 8 mjeseci + lagano ucim modelirat interijer (koji mi je za sad prelagan nakon organic modelinga), texturiranje i osvjetljenje. Mislim da ce sljedeci rad koji postam napokon imat neke texture, podeseno osvijetljenje i koliko toliko namjesten render :D
To je Cohen Barbarin iz Discowrld-a... heheh prejebeno= Citat =:
Izvorno postao Tegla Ajvara
danas ja oso na izborni predmet kompijuterska animacija i ono. mislio sam da je to nesta fotosop i gluposti kad ono u maji modeliranje i pravljenje animacija
pre pre pre jbeno :pray:
maja mi je jednostavnija od 3dsmaksa
1. zadatak nam je bio izmodelirat prst od ruke
xD
ima da budem pro za koju godinu :D
= Citat =:
Izvorno postao Tegla Ajvara
jednostavnija kad ti mayu predaje netko a 3ds max si sam ucio i nisi imao predavaca koji ce ti objasniti bilo sto.
samo naprijed. meni u maxu recimo treba 5-10 minuta da napravim rucno 15tak pokreta, npr kao sto su - sviranje gitare, trcanje sa radom ruku, udaranje i slicno... isto tako vjerujem da onom tko zna u mayi radit isto toliko treba. razlika je smao sto nasi dizajn studiji koji rade u 3d-u u 80% slucaja koriste max a ne mayu, tako da ako i odlucis radit nesto u vzi 3d-a morat ces se naviknut na max na samom kraju. :thumbs2:
Istina je da vise studija koristi Max, ali ono sto sam ja primjetio da Mayu koriste puno cesce nego Max kad su u pitanju efekti za filmove. Koji god film sa efektima da sam posudio u VideoKlubu bonus(ono kako su radili film) sam vidio da koriste Mayu hehe.
A to sto za ostale stvari se koristi puno vise Max to je po meni jer je Max duze vremena na sceni nego Maya, a i malo vise mogucnosti ima nego Maya.
ovdje di ja idem na izbornu kompijuterska animacija, je odsjek akademije 'animirani film i novi mediji'.= Citat =:
Izvorno postao cerberi
nije ni cudo onda sta koriste mayu.
i kad covjek vidi kakve sve mogucnosti se mogu postic, a nasi svi filmovi jad i bjeda...
jedan 'amaterski' film od nekog ko zna baratat ovakvim stvarcicama moze izgledat bolje od naseg prosjecnog profesionalnog filma
maya+after effects+najobicnija kamera=cudesa
http://movies.ign.com/dor/articles/8635 ... 40209.html
ziv primjer
ili ovo, jos bolji
http://www.thegermanmovie.com/
(pogledajte malo po produkciji, itd)
kratkometrazni film, predobar, iso u kino da bi pogledo 15-20 min tog filma, u biti cjelog filma
Ma ako naucis radit u jednom programu znat ces i u drugom nakon privikavanja na UI i nova imena alata. Ima jedan covjek na 3dhr-u koji je radio cijeli zivot u mayi i dobio posao u Američkoj tvrtki koja je radila u 3ds maxu. I rekao je da se dosta brzo prebacio s jednog programa u drugi bez vecih problema.
Evo mog zadnjeg rendera kojeg sam završio ujutro.
http://www.imagesforme.com/upload/19dc3d0f.jpg
Cjelu scenu zajedno s renderom sam radio skoro cjeli dan, al još nije dovršena. Ima još nekih greški za popravit...
onda si pogrijesio. oba programa su jednako zastupljena jer se koriste pluginovi koje podrzavaju oba okruzja.= Citat =:
Izvorno postao cerberi
ako se sjecas filmova x-men, I robot.... kroisten je samo 3ds max kako modeling tako i efekte, ali vecinom efekti se odradjuju unutar after effectsa ili premiera ili vec nekog drugog video montaznog programa... manja izdavanja novca. jer da za svaki rend spec efekta kojeg ces koristiti u montazi trosis novac ponekad nema smisla ak je rezultat krajnji isti. :thumbs2:
yep. :thumbs2:= Citat =:
Izvorno postao Kalhant
Jel zna netko ovdje neki dobar tutorijal za modeliranje glave. No ne treba mi nesto korak po korak posto to vec znam vec mi treba cisto pokazivanje tehnike i workflowa(moze biti video ili pisano). Program nije bitan sve dok se ne koriste neke skripte.
Ma nisam ja rekao da je Maya vise zastupljena u tom podrucju, nego samo da velika vecina filmova za koje sam gledao kako su se radili(X-Men i I-Robot iza scena nisam gledao) sam vidio da rade u Mayi.= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
Znam da je moguce u jednom i drugom programu napraviti efekte za pro filmove... To je stvarno odabir firme i covjeka. Kako mu se koji svidja, koji ga vuce prema sebi ili u mom slucaju kojeg je prvog probao :)
modeliram prst :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Tegla na koji faks ides?
P.S. Čije video tutove mi preporučate za beginnere? :)
Digital tutors ima jako puno tutoriala za mayu, nesto manje za ostale programe, gnomon workshop je takoder dosta kvalitetan i pokriva razlicite programa i pogledaj si lyndu nemaju bas previse 3d tutoriala, ali sam cuo da su njihovi essential tutoriala medu najboljima.
alu zagreb
kako se sprema u mayi model u OBJ file?
hitno
Ciljam na 3DS Max.= Citat =:
Izvorno postao Kalhant
sve sto je kalhant napisao ista kolicina tutora koju su izdali za mayu ista kolicina za svaki od ovih je izdan i za 3ds max. ni jedan nije vise izdan ni jedan manje.= Citat =:
Izvorno postao Aerendyl
lynda su ti osnove, gnomoni nesto naprednije a digital je ono sto svatko treba znati.
Da ne otvaram novu temu, postam ovdje.
Znači, imam nazovi error, koji se inače lako može vidjeti u igrama i 3D filmovima, a taj problem je textura/model(?). Uredno sam izmodelirao, uredno sam stavio texturu, kao i sve drugo što sam napravio, i ono paf, kao da se javlja onaj tzv. "ZF" efekt (tipa kada spojiš dvije plohe da prolaze jedna kroz drugu (tako da budu skupa na istim XYZ koordinatama, i da pri tom nisu iste boje/texture), pa se iz svakog kuta taj dio drugačije vidi, kao da su dvije plohe skupa (jedna u drugoj), a nisu.
Provjerio sam par puta model i texture, i sve je OK. Pokušao sam stavljati i druge texture, te obrisati taj dio modela i na novo ga izmodelirati, ali uvijek završi isto. Pokušao sam preko OBJ formata ubaciti model i texturu u druge programe, u njima bude isto.
Šta bi trebao napraviti da to popravim?
Mislim da ćete lako to skužiti iz slike zaokruženo žutom bojom. Na 4 su mjesta, sudeći da je to mirror, na dva je.
http://www.imagesforme.com/upload/befe9fed.png
Potpuni sam noob sto se tice textura, ali meni to izgleda kao da si zalijepio premalu texturu pa ti se razvukla. Probaj napravit uv layout i prebacit ga u photoshop pa tamo tu texturu duplicirat i smudgat na mjestima gdje se spaja.
Textura je 512×512, cijela ograda mi je u toj texturi, i fora je što se nije razvukla. U texturama kada pogledam sve izgleda OK, i sve izgleda da bi u 3D-u trebalo biti OK, a ono u 3D-u on nju razvuče po dijagonali. Pokušao sam stavljati razne texture, i nula bodova, pa ne vjerujem da je u opće pitanje u texturama, mislim da je nešto do modela, a opet, taj dio sam već dva puta modelirao na novo. Ne znam, totalka.
ne. to je unwrap. moze i tako a moze jednostavno staviti uvw mapping ako radi u 3ds maxu te bez nepotrebnog unwrapanja namjestiti teksturu po geometrijskom gizmu. inace ovakvo teksturiranje bez unwrapa se radi tako da se model podjeli u regije. one "plohe" koje su na y osi odredi im se jedan ID a plohe koje su na x drugi ID te plohe koje su na z osi treci ID.= Citat =:
Izvorno postao C
UVW mapping se zatim baca po zahvacenom poligonu te odmah automatski se namjestaju 2d kordinate po modelu.
3d koordinate ti nisu namjestene, zguzvane su ti zato ti guzva teksturu. podesi to, rekoh ti kako i sve sredjeno.= Citat =:
Izvorno postao C
stavi checker mapu na objekat pa ces vidjeti da ti 2d koordinate nisu sredjene.
uf post prije je za kalhanta. zbilja se ne snalazim ovdej vise.
Tako sam i radio (drugačije ni ne mogu; kako bi to ispalo). Fora je u tome što je geometrija modela na texturi (ili obratno; kako hoćeš) točna glede 2D-a, a kada gledaš u 3D, problem. Zato ništa ne kontam, jer te plohe su za Z osi i posebno sam ih stavio na texturu (možeš voidjeti da ovi manji poligoni skoro pa se ne uklapaju s drugim, upravo zbog toga). To sam vidio npr. u BF2, gdje je ravnica, teren, i na tom terenu jedan poligon je takav, po dijagonali, ofc. U nekim programima je OK, ali ja radim u takvima, gdje nije OK.
= Citat =:
Izvorno postao C
aj nakelji checker mapu umjesto texture pa daj screenshot vamo. ja sam siguran da nisi dobro napravio 2d koordinate za teksturu.
Yeah. Riješeno, pri stavljanju ploha na texturu sam nešto zaiebao (oko "rezanja" modela što si govorio za XYZ), pa je ispalo nakaradno. THX. :D
= Citat =:
Izvorno postao C
eh... :rotfl:
Ma W3D ima šugavi običaj pamćenja materijala, tako da sam mogao izmodelirati i texturirati milijun puta, uvijek bi isto završilo, a ja se ne bi sjetio obrisati materijal, nego texturu i dio modela, i ostale kerefeke... :gitara: :rotfl:
MEET MELINE : THE MAKING OF
http://www.vimeo.com/7708580
Jako dobro objašnjeno, step by step, kako ide izrada animacije.
= Citat =:
Izvorno postao Aerendyl
samo jednu stvar nisu spomenuli a to je novac koj je neophdon da ovakvo sto nastane, vrijeme i pluginovi. jer vidim da se koristi face-rig dodatak sto ne dolazi po defaultu uz standardne 3d aplikacije. ali teoretski da se skuzi kako sto nastaje stima.
inace mogli su to i jednostavnije odraditi. preko bipeda + motion capturinga. posto postoje mocapi jeftini bas za kucne radinosti. mislim kad vec imaju novaca mogli su to brze i jednostavnije izvest al ajd nego da su rpeko bonsa svaki pokret rucno radili pa naknadno usnimavali svaku animaciju slazuci je u motion flow.
odlican video uostalom, lajkam animaciju, simpaticno.
jel moze link od toga? to bi volio imati, ak nije previse skupo mozda i budem...= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
upisi smo u google mocap (motion capturing)= Citat =:
Izvorno postao cerberi