Izvorno postao C
Ne da mi se čitati, ali ima virusa...pogledaj malo, stoji ti pred očima sve brate... :wink:
Svaki današnji virus se maskira kao "svchost.exe", pri pokretanju ih treba biti 3, jedan od Network Service-a, drugi od Local Service-a, i treći od System-a. Tako da je u safe mode-u sve OK, ali pogledaj u normalnom mode-u, svchosta je pokrenuo šest! Uz to, "rundll32.exe" ne postoji za pokretanje, postoji samo "rundll32.dll". Za "svchost" znam 100% šta je, jer sam i ja radio takve viruse, i pokazalo se da je virus maskiran u svchost najbolje skriven.
U kratko ću ti reći kako da ga se riješiš...
Znači, gasi jedan po jedan taj "svchost" iz TM-a. Kada ih sve pogasiš, za neke ti neće reći ništa, dok će ti za neke trebati famozni code "shutdown -a", kako bi maknuo tempirani brojčanikza gašenje PC-a. Kada ih sve pogasiš, malo surfaj netom, kopiraj nešto, idi igraj, pusti ga 10 minuta da ne radi ništa defragmentiraj ga, bilo šta, samo da nešto radiš na njemu. Zašto? Zato da vidiš dali će se "svchost.exe" opet pokrenuti. Ako se ne pokrene, super! Ako se pokrene, ugasi ga. I ako pri gašenju svchosta ne traži restart PC-a i sl. s brojčanikom od 00:01:00, onda znači da je i "explorer.exe" inficiran, a ako bude zatražio, znači da je onda onaj pravi "svchost.exe" sasvim OK.
Znači, pokušaj ugasiti sve "svchost"-ove i ugasiti/resetirati PC. Zatim pronađi sve "svchost.exe"-ove na HDD-u. Jedan jedini "svchost.exe" se nalazi u "X:\Windows\system32\svchost.exe", sve ostale obriši, prisilno ako treba (mnogi virusi sa imenom "svchost.exe" se nalaze odmah u "X:\Windows\svchost.exe", i takve briši). I u suranji onoga čega sam već rekao, u registry-u gledaj šta se sve pokreće, ne imena, već putanje. Za svaki slučaj, slikaj mi ovo iz registry-a, i pošalji mi da vidim:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnceEx
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnce
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnceEx
Ako neke od tih nema nikako u registry-u, ne gubi glavu, nema ti to nikakve veze.
I lijepo mi prije slikanja proširi Name, Type i najvažnije Data redove, da mogu sve što bolje vidjeti. :wink:
BTW I provjeri ovu aplikaciju gdje se nalazi:
BMJYPRT.EXE
I ove ostale za svaki slučaj...
Edit: Da bi si olakšao, pokreni normalni mode, i pogasi sve iz TM-a, sve što se ugasiti dâ, i da mu ti ne daš da se ugasi (shutdown -a), pa ga na kraju kada isključiš i explorer.exe (doslovno sve što se može isključiti isključi), onda resetiraj PC iz TM-a, i ako bude OK, znači da je jedan od tih procesa uljez, ili ako opet ne bude htio na spavanje, može biti da je ili Windows nešto sjeban ili da ima autorun taj virus, pa se pokreće (što možeš primjetiti kada budeš gasio procese).