Ajmo ovako...tko vam se najvise dopao od Numenorskih kraljeva?
Meni osobo Tar-Palantir zbog svoje dobrote i mudrosti
i Ar-Pharazon jer je bio jako ponosan,mocan i snazan...no nazalost to
je iskoristio u Sauronove svrhe!
Printable View
Ajmo ovako...tko vam se najvise dopao od Numenorskih kraljeva?
Meni osobo Tar-Palantir zbog svoje dobrote i mudrosti
i Ar-Pharazon jer je bio jako ponosan,mocan i snazan...no nazalost to
je iskoristio u Sauronove svrhe!
@Durine:
Pa tako ti je to Durine kod nas i vas.Vilenjaka i Patuljaka.
Patuljci oduvjek nisu voljeli Vilenjake pa i njihov jezik,a i Vilenjaci nevole bas Patuljacki.
Sto imamo u primjeru u Fellowship of the Ring-Extended.Kada Haldir kaze Gimliju da nije i ne zeli slusat Patuljacki u Golden Wood,jos od Mracnih dana!
Ali meni se osobno sviđa taj jezik,pogotovo te grube rjeci i kako se izgovara. :pray: :pray:
A pismo i da ne pricam strava izgleda!
Sto se tice Filmova samo javi i ja ti posaljem.Sva tri djela... :D
@Nefarnius:A sto se tice Kraljeva Numenora,sigurno pogađate da mi je najdrazi Elros-Tar-Minyatur na Queny-iBo je prvi kralj Numenora,naravno bio je Vilenjak.
I to dokazuje kak su opet Vilenjaci ti koji su najmudriji i najodaniji.
Jel opet Elros je bio prvi Kralj ljudi iz Numenora i tako prihvatio Smrtnike kao svoj narod!
Elros zajedno s Edainima-People of Beleriand,nalazi otok Numenor kojeg su za njih podigli Valari kako bi bili sigurni od prjetnje Međuzemlja!
Elros je postao kralj u 32 godini Drugog doba,vladao je 410 godina dok nije umro u 500.godini!
I od njega su potekli svi ostali nasljednici....Tar-Amandil,Tar-Aldarion,Tar-Surion,Herucalmo i ostali!
@Durin:
Baruk Khazâd! Khazâd ai-m
Vidim da su 2 stranice prosle otkad me nije bilo...
Numenorski kralj...Tar Minyatur,jer je prvi i jer je to Elros...
A Gothmog isto mislimo.Super!
E jel mi moze ko rec neku stranicu sa Textom Produzenih verzija!
Ili ti Gothmog ako imas prjevod al dobar!
Ajd ako ko moze i ima pa da posalje prjevod,moj je totalno glup,umjesto Vilenjaci oni stavili Vilovnjaci sto me zivcira i tako ima tih gresaka.
Tar-Aldarion i Tar-Palantir mi je dobar.Nego,ovako imam par pitanja za vas.Pošto sam opet pročitao do kraja LOTR trilogiju opet su u prvi plan pala neka neodgovorena pitanja:Kakav je razgovor Gandalf vodio sa Tomom Bombadilom?Što mislite,da li je Frodo vidio Neumiruće Zemlje,Mandosa,Oromea,Manwea i ostale?
P.S. Demon,za produžene verzije ćemo se još dogovoriti. :wink:
@Durine
Za ovo o Neumirucim zemljama je sigurno,jer tamo je posao sa Gandalfom i zadnjim brodom koji je odlazio iz Međuzemlja.
Sigurno ih je vidio,jer ipak je on spasio njihovu zemlju!
A sto se tice Bombadila nije mi bas drag,a i neznam o tome!
Sto se tice filmova samo javi!
Zapravo se govori da je zadnji brod bio onaj koji je Legolas izgradio da sa gimlijem ode u neuniruce zemlje= Citat =:
Izvorno postao Demon Hunter
Uostalom...tko je uopce Tom Bombaldil...jer nigdje nema tocne definicije njega
@Flame of Udun
Znam ja to da je bio posljednji brod onaj s Legolasom i Gimlijem.Ali zadnji brod koji je nosio nosioce Prstena prema neumirućim zemljama.
A to sa Legolasom je samo nagađanje,nije napiso Tolkien da su baš otišli,nego to što si ti napiso "govori se da su legolas i gimli zadnji otišli u neumiruće zemlje"
Da nije bio brod nego "lađa" :?
Be Cool!
@Nefarnius:A sto se tice Bombadila to pitaj druge,kao sto rekoh nije mi bas simpatican.
Ali evo pa pogledaj sam!
http://www.tuckborough.net/otherbeings. ... 20Bombadil
@Gothmog:
Hannon le Gothmog-The Balrog of the Flame and Shadow. Za prevod!
Namarie!
E a ovako Sorry sto je ovo of topic ali ovdi najbrze dobijem odgovor!
Kratko cu!
Ovako ako ste igrali Silent Hunter,ja ga igram sad-zasto mi se torpeda odbijaju od brod?
Jos jednom,sorry sto je off topic. :wink: :wink:
Demon,pogledaj PM,u vezi Silent Huntera.A što se tiče Toma Bombadila on je jednostavno samo jedan od likova,kojega je Tolkien izmislio dosta ranije pa mu je bilo glupo da ga izostavi u LOTR.Ali on se nikada nije bio opredijelio,on je uvijek bio "u ravnoteži",nije imao moći niti da čini dobro,niti zlo.Nije imao moći da ukloni Vrbova starca,niti da napravi nekakvu veliku promjenu u svojem carstvu,Staroj šumi.Još ga je Fangorn,odnosno Drvobradaš dobro poznavao,i moglo bi se reći da ga je to posebno zainteresiralo.Čini se da je Fangorn poznavao Toma,a i Tom njega jer na rastanku blizu Shirea Gandalf hobitima rekao da njega vjerojatno ništa od njihovih postolovina ne bi zanimalo osim posjeta entima.
jel moze neko postati link za neku stranicu gdje sto upsies na vilenjacki on ti napise na engleski lil obratno.Vec je to neko negdje posta al nemogu naci
:(
Ma pogledaj u prethodnim stranicama,to za Vilenjacki.
Ali mislim da nema toga,da prevodi s Engleskog na Vilenjacki jer samo je malo toga prevedeno na Vilenjacki,koliko se ja sjecam
A vi znate da sam ja specijalist za Prvorođene!
@Durine:
Znas sta me je jos najvise izivciralo u Lord of the Rings,sto su samo 4 Patuljka bila prikazana u filmu.Pa jer nije mogo Jackson staviti i koju scenu s Patuljcima,meni najdrazom rasom posle Vilenjaka.
Uostalo Durin jer znas imena onima Patuljcima koji su bili na Tajnom Vijecu.Znam za Gimlija i Gloina a ona dvojica?
E da i otkud to da su Patuljci iskovali Narsil,ustvari Patuljak Telchar?
Cool :pray: :pray:
@1van
Klikni ovdjeSako zelis prijevode...a jos ces dobit i prvoklasne fontove svih rasa ME-a...ukljucuci i tako tajanstvene rune Auleovog naroda...
@Demon Hunter
Pa patuljci slove kao prvoklasni kovači,tako da su u dobu prije Crnih Dana,radili svakojake stvarčice za vilenjake...a i ljude....Turinovu kacigu,Nasril,itd...
Mislim da je jos poznatiji bio....cek...kako se zvao...Gamli,Gamil,Gamili...nekako tako...slicno Gimliju,hehehe...alaj ce me Durin propucat radi neznanja!:D[/url]
vec dugo nisam stavio link na slike...a posto je ovaj autor tek nedavno stavio LoTR slike,evo i linka
Ne zaboravite pogledati i druge slike...dosta su dobre...
vjerovatno znate za ovo ali da stavim za one koji neznaju... :D
trgovina u hr gdje se moze kupiti mac "ANDURIL - SWORD OF KING ELESSAR"
http://minishop.t-com.hr/replikart/Prod ... id=8&gid=8
ja bi ga ali 3k kuna :cry: :cry:
Uh,ne bi bilo lose imat to na zidu...a imalo bi i prakricnih upotreba...rezat odojka,cackat zube,ili tjerat maškare...
@RA7R
Sorry na zakasnjenju,I've been busy...danas sam ti poslao paket...
Evo uspješno sam obranio maturalni rad "The Hobbit" i veoma sam zadovoljan s radnjom.. hvala svima na pomoći i izvorima
Cestitam! Koliko je to bilo uspjesno ako smijem pitat,i koliko su teska bila pitanja?
Ne kažu ti ocijenu samo kažu uspješno ste obranili radnju... to saznaš na kraju al rekla mi je profa da je veoma zadovoljna.. znači 5
pitanja nisu bila teška.. moraš samo znati što si pisao, zato ne preporučam nikome c/p :wink:
Meni je bila rekla da sam obranio sa odlicnim...valjda to ovisi od skole do skole...
A ovo sa c/p...mozes ti pejstat,ali nauci kaj si pejstao...rece Platon jednom prilikom...
Koliko je od tih 5 pitanja bilo vezano za pisca?
Pročitao sve tri knjige više puta,pogledao 2/3 filma,i vidio sam da su filmovi sranje.Kad bi netko pogledao film mislio bi "u jebote tu neki mali patuljci i oni imaju prsten i moraju do nekog grada doći u kojem žive vilenjaci al ih prate crni konjanici.Onda se tuku i onda boromir pogine i onda dva odu u mordor a ostatak za miananas tirithus i onda tamo duhovi dođu i onda ovaj baci prsten u neki vulkan i onda onaj bijeli čarobnjak stavlja krunu na onog streideira."
Knjiga je neusporedivo bolja od filma,u filmu je više bio naglasak na aragornovu izgubljenu ljubav,i fajtove.
kada čitaš knjigu misliš da to stvarno postoji,imaš čitavu povjest nekog kraja,imaš detaljo opisane krajeve,uf...ukratko,jedna od boljih knjiga koje sam pročitao.
Osim toga,film je toliko iskrivio knjigu da sam skoro dobio proljev.
+1
@ Gothmog - Moram ti reć da sam Tolkiena veoma detaljno obradio s obzirom da mi on nije bio tema rada i samo jedno pitanje mi je postavila i to jednostavno pa nije bio problem...
@ aragon -drago mi je da si me našo zajebavat i da imaš svoju furku ( ima neka pjesma od azre??)... ovo da je knjiga neusporediva sa filmom je istina ali ovo s furkom film je sranje ti ne stoji... aj mi reci koliko bi film trajao da je jackie knjigu preskivat išao?
rekao sam da je film sranje zato što se više bazirao na neke elemente koje se u knjizi ne spominju ili se spominju jako malo...
Pa da je Jackson kao sto je reko Death By Sexy.radio po knjizi....ne kazem ja da nije radio ali da je svaki detalj knjige prenio na platno.
Znas koliko bi to trajalo ali bi zato bilo dobro.
Ne kazem da nije sad dobro,i ovako traje 3 sata + Produzeni djelovi.A nemoze se za filmove koji su dobili vise od 15 oskara reci da su sranje!
A i ne volim kad nas se vređa,s tim sranjima.Jebiga prijatelju ako si doso raspravljat nemoj pljuvat po filmovima,reci da ti se ne sviđaju i to je to!
Sto se tice Aragornove ljubavi,jeste da prolazi kroz sva tri filma ali nije stvar oko njega,jer i sami naslovi filmova kazu pricu.
H A N O N_L L E!!!!!!!!!!
Eh,dosta me dugo nije bilo.Vratih se sa teškog putovanja.Zapravo odlično,mogu izbivati i mjesec dana,a da nitko ništa ne skuži i da se tema ne pomakne puno naprijed. :rotfl:
Dakle ovako:Demon,mislim da se nezna imena one dvojice koja su još bila na vijeću,ali smatram da su to bili oni koje je Gloin spomenuo kada je govorio o glasniku iz Mordora.Zatim je spomenuo "te noći je našim glavarima bilo teško oko srca".No,i ne treba biti,znaš da je Bilbo išao na put iz Vrećastog vijenca (nakon 111. rođendana) na put sa patuljcima.
Gothmog,misliš li ti to na Narvija,prijatelja Celebrimora?
aragon... ma itekako da su filmovi sranje, TESKO SRANJE. 8)
filmovi sranje? ti to ozbiljno?!?
Svatko ima pravo na svoje misljenje,makar bi Valtiel mogao reci razlog,ako nista drugo....konkretan razlog...ne,onog tipa,previse odudara od knjige,jer svi znamo kakva je knjiga,a kakav je film...
Zbilja bi trebao,ako nista drugo,odat priznanje za ulozen trud...a potrudili se zbilja jesu...
nisam bas citao gornje postove, ali mislis na LOTR trilogiju da je sranje? si ti puko? BTW, to su smijesne izlike kao odudara od knjige... volio bi vidjet film koji totalno "skine" knjigu, takvi su jako rijetki
u pravu si.....= Citat =:
Izvorno postao THUNDER_DINIX
nemoguće je cijelu knjigu koja ima puno stranica prebaciti na film onda bi trajao film 5 sati ako ne i više....
primjer vam je Harry Potter novi nastavak ko i prije neke scene će biti izbačene.....
trilologija LOTR da je sranje tko god to kaže nije čistu glavi.....
ali pošto je ovo demokracija nećemo mu odrubit glavu.... hmmmm dobar prijedlog ajmo... ma ništa razmišljam na glas.... heeeee..... :D