Googlao, našao ovo:
http://www.askvg.com/master-tutorial-to ... uper-fast/
Al to sam već od prije riješio.
Zanima me nekakav extremni tweek. Ako treba, i vLiteam win7, da bude brži i da jede još manje RAM-a.
Printable View
Googlao, našao ovo:
http://www.askvg.com/master-tutorial-to ... uper-fast/
Al to sam već od prije riješio.
Zanima me nekakav extremni tweek. Ako treba, i vLiteam win7, da bude brži i da jede još manje RAM-a.
Ovaj, khm, nebi ja vLiteom po sedmici. Točnije, već jesam prije par mjeseci i nije dobro ispalo. Dobro pripazi što mičeš :)
vLite?
Ma već ima par vLiteanih verzija na netu, ali mi se ne sviđaju.
Al ima stvari i koje ne trebam, tipa IE, WMP etc, koje lako maknem.
da ali cemu služi taj program,neda mi se guglat.
Služi za stripanje Windowsa ilitiga, za micanje komponenti koje ti ne trebaju. A ima i neke tweakove, i opciju za slipstreamanje service packova i updatea itd. Uglavnom, to je alat za optimizaciju Windowsa :)
interesantno,idem skinut i vidjet
Pa dobro, ne može biti tako loše, bar za neke stvari. Mislim da ću svakako pokušati maknuti IE s tim, čim instaliram sedmicu.
također,IE me nervira i ne želim ga,isto sam wmp-om.
Ma volim WMP, pogotovo ovu jedanaesticu (ne znam je li koji novi izašao), i naviknut sam na taj plejer, ali ako mogu maknuti IE koji ionako nikad ne koristim, možda čak i Outlook, zašto ne?
Možeš sve maknuti, ali ne kad instaliraš sedmicu, već prije intalacije stripaš i mičeš dijelove samog OS-a
sa DVD-a, i napraviš si movi image koji zapržiš i to je to.
Već sad imate Win7 Lite od 700mb.
Maknuto dosta stvari, od media centera, IE-a etc...
Prava stvar...
Nažalost samo x86, ali za stare PC-e posluži.
Šta je IE ???
/facepalm
Internet Explorer...
Inače, može se s tim micat dijelove OS-a i kad je već instaliran, ne? Ionako neću micati mnogo.
Ne može.
Vidi:
http://en.wikipedia.org/wiki/NLite_and_vLite
http://windows7news.com/2008/11/14/windows-7-lite/
Najbolje od svega je sleepstreamati CD key, regionalne postavke etc...
Zanimljivo, danas bootam u Win7, idem pisati i skužim da mi se sam od sebe promijenio jezik tipkovnice u ENG verziju :o Ne kužim na koju foru!? Sada sam totalno obrisao ENG jezik iz keyboard settingsa...
Alt+Shift?
Alt koristim samo u Diablu :D
STRG+Shift
moram se pohvalit sa pouzdanošću sedmice.
radim neke testove ovih dana i promijenio sam 5 ploča sa amd 770, 780, 785, 790 čipsetima. kako upiknem novu ploču i bootam sistem, sedmica samo pronađe sve potrebne drajvere, u roku 5 minuta poinstalira i traži reboot.
gotovo.
sistem spreman.
nadam se da će isto napravit na i5 platformi za par dana :D. da je ne reinstaliram bezveze :D
Znači, OS sam nađe drivere i to? Kolega je nedavno odgodio instalaciju sedmice jer mu se ne da tražiti drivere za sve živo...
Da, kod sedmice ti ne trebaju nikakvi driveri. Jedino nakon instalacije skines zadnje display drivere :wink:
lol,pa nego kak drugacije,neces valjda ti sam drivere trazit :P= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Isto kao i kod Viste.Nema nikakve razlike.Ono što vista nema u svom skladištu ponudi preko updejta. Budem ovaj vikend konačno i ja prešao na finalnu sedmicu.Ali nekako mi žao viste.Pre kratko sam se "družio" sa njome.Odličan je to os.
Edit
Sinoć sam instalirao sedmicu a danas sam se već vratio na vistu :-x . Na mom stroju sedmica nije brža od viste ( 64 bit sp2 + sve zakrpe) niti jedan posto .Ima nešto ljepše sučelje ali hebeš to kad mi vista radi bolje. Dirt je hebeno usporavao na sedmici (patch 1.2 ) dok mi na visti ta igra leti + još neka druga sranja . Ostajem na visti još poduže...barem do sp1 za sedmicu .
Vista 64 sp 2 :thumbs2: .Sedmica :toilet: .
kako si u krivu,totalno.
koju verziju si instalirao?
Zadnju moguću ...i ne nisam u krivu .
koju zadnju mogucu,jel rtm,jel x64,jesi li radio upgrade ili clean install?
Stari imam tri harada , normalno da sam radio instalaciju na čisto .I da , bila je rtm i 64 .
Razlog je sto imas ATI :P= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Baš me briga za razlog kad na Visti sve leti.I radi mi power cinema za gledanje tv programa...vidi vraga XP program koji je apsolutno kompatibilan sa Vistom 64 ali sa uber dorađenom sedmicim nije.Kod skeniranja ne pronađe ni jedan program.