http://www.google.hr/search?client=oper ... el=suggest= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
Printable View
http://www.google.hr/search?client=oper ... el=suggest= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
lol, pa guglao sam i sam, nisam nesposoban... samo što je šema u tome da sam naišao na razne youtube, upitne guidove itd... pa reko, možda neko ima iskustva na forumu s otključavanjem xperia...= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
ok, pošto očigledno nemate ideje kak da ovo riješim evo da vam onda pružim širi kontekst zašto bi otljučavao mobitel...
naime, koristim dva mobitela, privatni i službeni. oba su sim locked, različite mreže (privatni je tele2, poslovni je t-mobile)... za privatni koristim xperiu neo, a za poslovni neko smeće koje sam mogao uzeti za kunu (samsung s 3370). nije mi se dalo plaćati niti 50 kuna pošto imam xperiu i super sam zadovoljan...
što je problem? nedavno su nam uključili unlimited podatkovni paket za poslovni mobitel... međutim, ja na ovom smeću ne mogu koristiti internet jer je mobitel... well - smeće!
tak da treba rješenje... ovo sa otljučavanjem oba mobitela i zamjenom kartica mi se čini kao jedina solucija, makar nisam ni s njom jako sretan pošto privatni mobitel puno više koristim, tak da sam onda opet zapeo na tom samsungu... čak sam gledao da nabavim onaj dual sim adapter, pa da obje sim kartice stavim u xperiu, ali ne znam gdje to nabaviti, a i treba rezati kartice ak sam dobro vidio... nakon toga mi je palo na pamet da bi mogao svaki puta kada trebam net, uključiti tethering na samsungu pa se sa xperiom spojiti na njega, ali naravno da govno nema niti wifi, a kamoli tethering... šeranje konekcije preko bluetootha ne znam niti da li je moguće, a i ne znam koja je max. brzina prijenosa...
tak da mi očito ne gine otključavanje mobitela i konstantno mijenjanje kartica... srećom pa kad sam na poslu imam wifi, pa mi je mobitel stalno na netu, isto tak i doma, ali u tim trenucima mi net na mobitelu i najmanje treba...
ne znam kaj da radim...
A da si jednostavno platiš neku surf opciju na privatnom? :D
25kn je 200MB, što je bezobrazno skupo po svim standardima, ali to je HR... Ali s tih 200MB si pokriješ sva iznenadna surfanja (kad si vani i treba ti neki info i sl.). Ja sam u svojoj tarifi imao 100MB i dalo se krpati kroz mjesec, čak i sa surfanjem po forumu dok kenjam kod cure, a kad kenjam, bome stignem dosta surfati :D
Staviš si gore Operu Mobile i ona ti u sebi ima integriran sustav za "peglanje" stranica tak da su stranice dosta lakše nego na drugim preglednicima. Opera Mini ima isto to, ali nije integrirano u program već pegla stranice sa vanjskog servera.
da, to bi bila opcija kad ne bih već i ovak plaćao odvratno puno zbog toga jer imam neku mutavu tarifu, koja mi je opet potrebna itd... uglavnom, za sada mi to ne igra ulogu, možda kroz godinu dana kada mi istekne ugovorna obveza...= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Da, znam kak ti je. Ja bi si najrađe uzeo gigu paket pošto sa 100MB nikad nisi miran, a MB košta kao suho zlato, tak da se uopće ne isplati :( Onda sam se pomirio sa tih 100MB, pazim si na vezu sa 3G Watchdog koji me upozori kad sam na 80% paketa i onda u Operi samo isključim prikaz slika, tak da su stranice još i manji potrošači.
Ali po meni je sramota da u 2011 godini nemaš u tarifi barem 1-5GB paket (ovisno o jačini tarife), pa u doba interneta smo, a sramote se sa takvim sitnim paketićima :| Blago Aralu i VIP jebačima sa 5GB paketima :(
Ja na Vip broju imam 2048 megabajtova, a na T-Mobile broju 512 megabajtova. Pricam kao lud, saljem gro poruka i surfam po cijeli dan, a racuni su mi za oba broja oko 300 kuna. HTC Legend i Apple iPhone 3GS 8GB platio sam ukupno 17 kuna. Best buy?
Buahahahaha
Kakav je HTC Hero? Da li se isplati uzeti za 650 kuna?Ili koji je bolji u tom cjenovnom rangu?
Znam da stalno ispitujem u vezi telefona ali nikako da odlucim sto uzeti...
Jeli bolji Galaxy S2, Xperia Arc ili iPhone 3GS?
Mislim da je Galaxy S2 najbolji i da mu ova dva nisu ni do kolena!= Citat =:
Izvorno postao Razzarach
A kad mogao birati samo između Xperia Arc ili iPhone 3GS?
I recite zašto je Galaxy tako bolji od iPhonea....
Evo zašto -link-
Ma mislio sam od cetvorke...
Gledo sam ja to na gsmarena vec milion puta... Nego sam mislio da netko na forumu ima oba dva pa da kaze neke razlike... Nije sve do brojeva i specifikacija...
Pa bolji je od 4 jer ima duplo bolje specifikacije,brzi proc,vise rama itd. ali od 4S nije bolji nego su tu na istom nivou,pa tko vise voli= Citat =:
Izvorno postao Razzarach
iOS nek uzme iPhone a ko Android Samsung...
Galaxy S2 ti je hardverski visestruko jaci nego iPhone 3GS. Sony Ericsson ne lajkam.
iPhone je fancy gadget, a ne powertool. Ako ti treba powertool idi na Galaxy S2, a ako zelis imati fancy gadget i ustedjeti pare, uzmi si trenutno MEGA POVOLJAN iPhone 3GS.
Uz T-Mobile "EXTRA total S" pretplatu dodje te samo 598 kuna, a ako si mladji od 28 godina imas i 50% popusta na pretplatu, pa te mjesecno dodje samo 50 kuna + 10 kuna za RF.
ne znam kaj svi imate protiv sony erricsona, ali kolko sam imao prilike prčkati po iphoneu 3gs, može se sakriti u odnosu na xperia neo, a da ne govorim o arcu... jedino što je na strani iphonea je dizajn samog uređaja, a i to je subjektivno...
čak se usudim reći da je uz bok iphoneu 4...
Dobar je Sony Ericsson, pa čak i LG, dok ne probaš HTC ili Samsung :D
Da se pohvalim da sam ponosni vlasnik Samsung galaxy + mobitela. Mobitel mi je presuper i stvarno je skok nasparm SE Xperia8. Jedino sto cekam da dodje neki custom rom ali po forumima se bome zakuhava. Mozda si instaliram kroz par dana Cranium rom a cekam stabilniju verziju Android revolution RC1 roma. Koliko sam shvatio ako nesto podje po zlu samo vratim stock rom ( tada mi se vraca i garancija?). I da, mobitel je savršenstvo , posebice zato sto imam i flat mobilni internet :D
kad si ga uzeo i di?
Taj flat mobilni internet je kurac od ovce. Nakon odredjene kolicine prometa smanje ti brzinu na 64kbps i onda upoznas pravo znacenje rijeci SPORO. Nimalo ugodno iskustvo.
za samsung se slažem da je vgg, ali htc mi je osobno govno... dvoje kolege s posla su uzeli, jedan wildfire s i jedan neki malo bolji... ni jedan nije zadovoljan, nonstop pizde..= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
to zato kaj ga ne znaju koristit.. :P
Ovo sto je Gwin napisao je ziva istina. Posto koristim Android, iOS i Symbian, iz osobnog iskustva mogu reci da svaki o njih ima i prednosti i mane. Sve je stvar prilagodbe za koju neki nazalost nisu sposobni ili su jednostavno razmazeni.
u m i s tarifi je granica 500 mb a u ostalim 1 gb.= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
a gle, sve sto je besplatno je dobro... :)
Nije.
a da se osvrnem gore na komentar "zakaj pljujete po SE"
osobno imam x10i, ali da bi funkcionirao kak se spada od prvog dana je na njemu neki od moddanih romova
prvo cyanogen6, a sad EWjet.
SE ima dvije grozne prakse
1. kasni sa hardverom - X10i je izašla sa snapdragonom, ali mjesecima kasnije od samsunga ili htca, i to na donutu (1.6) kad su svi bili na eclairu (2.1), a da ne govorim kako su usrali mob kad su mu stavili samo 384mb rama. sad kad su najjači modeli konkurencije na dual core scorpionima na 1.5 i 786-1024MB ram, a najavljuju se modeli sa četverojezgrenom tegrom, najjači SE model je Xperia ArcS sa single core scorpionom i 512MB rama.. onak.. užas. i onda se čude da im samsung i htc uzimaju udjelna tržištu
2. bloatware. hrpa nepotrebnog smeća i nefunkcionalan UI. timescape i mediascape, moxier aplikacije.. hrpa toga se vrti u pozadini i ne može ih se ubit. samo dvije SE aplikacije funkcioniraju dobro i njih sam zadržao pri prelasku na custom rom.. SE Calculator i TrackID
= Citat =:
Izvorno postao Zeryx
uzeo sam ga prošli četvrtak u tcentru za 600kn...Obiteljska tarifa L ...
@Niko Bellic
Istina , nakon 1gb mi smanje brzinu ali zar je potrebno više od 1gb prometa na mobitelu? Posebice jer danas ima milijun mjesta sa besplatnim wirelessom a i doma mi je bolje kad sam spojit na wireless nego kad idem preko 3g .
možda je ovo i istina, ali pošto mi je ovo prvi smartphone, ja sam prezadovoljan... drugo praktički nisam ni probao...= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Pitanjce jedno. Uzeo sam si galaxya 5, tarifu na vipu za surf 15kn 100mb. Sad sam slao upit za stanje, doslo mi je 68mb, s tim da sam se sve spajao preko kucnog rutera? Jel moguce da naplacuju taj promet?(newb sam u ovom podrucju). Takodjer pogasio sam sav podatkovni promet pod sekcijom dodatne mreze.Jesam nesto zaboravio pogasit?
3G Watchdog kaze da je preko 3G potroseno 3.8 mb , a preko WiFi 78mb pa mi racunica nikako ne stima.
I jos pitanje vezano uz must have aplikacije(osim angry birdsa,metronoma,flashlighta,adobea i stimera koje sam si odmah stavio?)
uzeo sam napokon galaxy s plus :)))
prezadovoljan!!!
nema šanse da ti naplaćuju wifi promet jer teoretski ti možeš surfati netom i spajati se na wifi čak i ak nemaš SIM karticu u mobitelu...= Citat =:
Izvorno postao MasaKrisT
ak ti piše da je potrošnja 68 MB, onda ili nisi na vrijeme isključio podatkovni promet u opcijama (možda ti se skinuo update neke aplikacije ili više njih pa da ni ne znaš)... a ako nije to, onda te kradu što isto ne bi bilo prvi puta...
:(
kupio sam iphone 4s.
prodajem iphone 4s.
:-D
rofl xD
Jesi ga to uzeo tak da imas "beskamatni kredit" na 24 mjeseca powered by Vip ili je nesto drugo u pitanju?
Yep to sam i ja mislio, otici cu vidjeti kod njih sta i kako:)= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
LOL.. dobio sam ga za 1499kn :D= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
zasto?= Citat =:
Izvorno postao Gwin
1. zato što ne volim iphone
2. zato što je gej
3. zato što mogu zaradit na njemu
4. zato što imam smartphone
Dam se kladit da ces za te pare kupit neki brutala SSD od 240 GB.
ekčuli ne..
prestigio tablet i platit neke račune :D