Ne bi znao, ja ga znam po japanskom naslovu, hebiga. :)= Citat =:
Izvorno postao Aral
Inače, ima odlične engleske segmente što me iznenadilo do bola kad ih usporedim sa klasičnim "Engrish" trešom koji se redovito čuje u anime-ima.
Printable View
Ne bi znao, ja ga znam po japanskom naslovu, hebiga. :)= Citat =:
Izvorno postao Aral
Inače, ima odlične engleske segmente što me iznenadilo do bola kad ih usporedim sa klasičnim "Engrish" trešom koji se redovito čuje u anime-ima.
Da, evo sad sam bas na polovici, pocevsi od onog taksiste na pocetku ugodno me iznenadilo. Pogledao tek negdje 10min ali anime je totalno zanimljiv, ovo od sada pratim! Samo steta kaj je ongoing, tko ce svaki tjedan cekat po jednu epizodu :o Al i u tome je gust, iscekivanje itd 8) I da, ona cenzura kod onog lika je presmijesna, takvu cenzuru jos nisam vidio :pray:
A K-On je bio lud, nakon svog onog truda da kupe gitaru ispostavi se sasvim jedna druga prica :D Onaj kaj prodaje gitare se dobro scimao hahah :rotfl:
Ne znam jesi li kojim slučajem gledao Lucky Star budući da ti je to odakle je K-on! crpio inspiraciju sa forama i "moe" faktorom kod likova. Samo što je tamo čisti slice-of-life/random bez neke glavne priče koja prati likove (koji su, ono, urnebesni). Ako nisi, pogledaj pa javi što misliš (posebno Lucky Channel na kraju svake episode... kidam se na to). :)= Citat =:
Izvorno postao Aral
Imam sve epizode Lucky Stara ali iskreno, pogledao sam samo tri ili cetiri, tak da mi je sve jasno! Mozda danas pogledam jos par epizoda, cim sam pogledao prvu epizodu znao sam kakav ce me urnebesni anime docekat :D K-On! je drugaciji ali bi se donekle dao usporedit sa lucky starom, lucky star je vise, kako da to kaze, wicked :thumbs2:
Btw. Eden of The East, prema ANN ima samo 11 epizoda, sto je onak bas ok...tko znam, mozda nemaju detaljan info pa jos naknadno dodaju broj epizoda. Zasad pogledao prve epizodu i svidja mi se, pratit cu to!
Da, K-on! je u biti miks između Lucky Star i Melancholy of Haruhi Suzumiya (koji isto preporučam, ali osobno mislim da je hypan do bola, premda ima... zanimljivu nelinearnu radnju i tijek samih epizoda, zajedno sa zanimljivom likovima).
Ne znam, broj epizoda mi nije previše bitan ako dobro pokriju radnju i dobije dobar kraj. Bolje nego da rastežu anime do besvjesti.
U biti to sam i mislio, da ne rastezu do besvijesti. Ono, max 26 epizoda je neki prosjek, a sve ovo do 12 epizoda ili kolko vec je taman za pogledat, zato mi se i svidja. I da, lijepo mi je nacrtan, sareno, animacije su lijepe, nema sta...jos mi je 400mb .mkv epizoda, pravi HD :D= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
A za Melancholy of Haruhi Suzumiya sam se se samo informativno zanimao, mozda dam malo vise paznje tome pa vidim kaj je, zasad mi je cilj pogledat barem Luck Star do kraj a za ostalo cemo vidjet. Da ne spominjem ostale anime koje gledam, dam tko ce sve stic 8)
A ja završio prvu sezonu Maria-sama ga Miteru...
Baš mi se sviđa kraj, casual. Kao što rekoh, anime nema nekakve glupe cliffhangere i koncentrira se na odnose i prijateljstvo između likova... Pokoji poljubac tu i tamo, ali rijetko.
Nisam znao da light yuri može biti ovako ugodan. ^^
Jeste znali da imaju Death Note igrani filmovi?Neki dan sam saznao i odmah ih skinuo...prvi prati pricu serijala a drugi se bavi nastankom L'a
Daaaa, vec odavno; iako ih nikad nisam pogledao :D
Pogledao Higurashi no Eden... zanimljiv anime, nastavit ću ga pratiti :) .
Btw: ona cenzura rula :pray:
Da, takvu jos nisam vidio :rotfl:
Inace pogledao GITS: SAC 1st GIG, sad se bacam na 2nd. Kako sam sretan kaj postojim u vremenu u kojem postoji tako dobra serija, nemogu vjerovat. Iako bi radje zivio u njihovom vremenu al i sad je dobro ^^ Tako brutalan i kompleksan anime nisam nikad vidio, pocevsi od filmova, pa serija, pa ova itd...divota!
OMG kako je The Melancholy of Haruhi Suzumiya luuud anime, opaki supernatural slice of life :pray:
Bilo bi i vrijeme da to gledaš. ^^
Čekaj dok dođe do one epizode kad igraju svemirski RTS. :)
Hehe, sad sam tek na drugoj epizoda a vec mi je prava komedija, onaj boob grab u informatickom klubu, krepao sam :rotfl: Skinuo sam dvd rip, tj. fajlovi su mkv-u i onda imam shortcute za gledat kronoloski, kako je emitirano te dvd poredak, guba stvar; ono pokrenem kronoloski a kad ono sveukupno 5 i pol sati trajanja sa svakim introm i outro-om. Me likes it, nije ni cudo kaj je anime pobrao dosta veliki uspjeh i svako malo se negdje spominje, prava uzivancija gledat! :thumbs2:
Pogledao sam danas oba dvije epizode Tokyo Babylon-a. Sama je radnja u oba djela razdvojena iako ima nekih poveznica kako sa epizodama tako i sa X serijom i filmom. Onako... serija mi je ispala OK, ali opet ništa strašno posebno... možda sam i ja malo previše očekivao od nje. Sviđa mi se da se još bolje upoznaju likovi iz X-a i njihovi motivi koji ih tjeraju dalje u seriji te je samim time anime dublji. Preporučam ga ljudima koji vole okultne stvari, sasvim je solidan za potrošit sat i pol života.
Moram pogledati taj X, previše si me narajcao. :(
Trenutno gledam Wolf's Rain, započeo sam lijepim tempom 7 epizoda/dan.
Izašle su nove Higurashi no Eden i K-on! epizode... subbane su. :)
Damn, kako to nisam prije vidio, valjda sam zaboravio...skida se :D
Skinuo sam ih ujutro ali ću ih navečer pogledati... pa javim dojmove^^
Evo meni se skinule vec al cu isto navecer pogledat. Btw. svidja mi se intro od K-On!, ok je pjesma, bas je sve dobro poslozeno :thumbs2:
Nisam se mogao strpjeti do kasnije u večer pa sam pogledao Higurashi no Eden i K-on!
Zakon su obadvije serije, pogledat ću ih ponovo a razlog više je i da polovim malo više stvari pošto sam već pomalo zahrđao u engleskom pa ne skužim neke stvari u prvom gledanju. Sve u svemu jedva čekam sljedeće epizode :D
Mislim da će u sljedećoj epizodi K-on-a biti više sviranja, kreću u training camp pa bi moglo biti još zanimljivije i smiješnije... i btw. nemogu prestat pjevušit uvodnu i završnu pjesmu :pray:
Sa X-om sam došao otprilike na pola gledanja. Pogledao sam prvih 12 epizoda ( tj. 13 sa uvodnom ) još mi je 12 komada ostalo za pogledat. Stvari se polako zahuktavaju te borba koja će odlučiti sudbinu svijeta počinje. Baš me zanima kako će se dalje odvijati radnja. Ova je večer rezervirana za gledanje X-a :D
Čovječe, dobro sam ja odmah rekao da će ovaj Eden biti odlični ozbiljni anime ove sezone. Druga epizoda je predobra i konačno daje malo bolji pogled na čitavo stanje; vremenski smještaj zajedno sa nekim naznakama o glavnom liku (Mesija?).
Najjače od svega, evo što je jedan lik izvukao iz samog uvoda:
= Citat =:
I poked around a bit to find out about the text in the opening. Apparently, it isn't quoted from anything. In other words, it is original for the series, and methinks it will eventually pop up somehow.
It goes as follows:
I saw you in Heaven
and heard of your glory
You saved our world from the fallen angels
I saw Messiah standing,
Standing before me with no words
Nothing but "Hope".
When we lost dread, a Demon was laughing
But now you are showing us wonder
Giving your love
With awe, down on my knees again
I've got to know you're the one,
The only one reveals the world
The King has come!
To lighten up our feet
The King has come!
To save us from the dark
Who could ever doubt? We have faith
Let me walk with you when I'm lost in the wild
I know you always lead me to another Eden
Let me bless your name, O Lord, O Lord!
Your words will never fade away
Since we believe you're the light on earth
Reveals the world
The religious connotations may raise eyebrows but I don't think that's their focus. I think it goes more with the concept of "nobility" not in the sense of royalty, but of heroics; A savior if you will. In what sense? Well, I guess we have to watch and see.
There's also a quote in there from William Shakespeare's play, Julius Caesar:
"The abuse of greatness is when it disjoins abuse from power"
In the opening, that text is around the symbol on Akira's phone. It goes with the symbol itself, a balance. Whoever this "organization" may be, it could be safe to assume there is some altruistic notion behind their actions. It's only the first ep so it remains to be seen though.
Towards the end there's another bit of text that says "Selecao System: 12 persons selected in Japan"
Selecao is portugese for Selection. The OP also shows an insignia with the word on it, and the roman numeral IX under it. This is also on the back of his phone.
Ludo, fakat zanimljivo :o
Nego, ona pjesma iz k-ona lagano ulazi u usi ^^ Izmedju ostalog nasao sam novi anime, jos jedan od onih novih koji su krenuli na proljece...
Zasad su izasle dvije epizode, sveukupno ih ima 12, znaci ni predugo ni prekratko. Trenutno gledam prvu epizodu; lijepa animacija, zivotopisni likovi (izmedju ostalog zenska koja je u biti musko, odnosno ima muski glas, pa onda jedna evil bitch koja je valjda glavni negativac u cijeloj prici, ma bit ce vam jasno kad vidite), svijet nije kakvim ga znamo, doslovno "urban jungle", gradovi pod vodom ili obrasli vegetacijom, vecina ljudi zivi tamo dok ostatak, ocito "obabranih", zivi u nekim hi-tech uvjetima, stvarno lijepo napravljeno. Glavni lik ima nekakav nabrijani bumerang koji je ocito glavno oruzje i oko njega ce se valjda razvijat prica, neznam puno o njemu jos. I tako, uz sve ovo novo kaj je doslo mislim da se isplati bacit oko na ovo.= Citat =:
http://i160.photobucket.com/albums/t...ngri_large.png
Shangri-La
Genres:Sscience fiction
Plot Summary:SThe story of a young woman fighting for her survival in a real "urban jungle." Only 18 years old, Kuniko Hojo finds herself at the heart of the battle for humanity's future when she discovers that the government which rules Atlas intends to continue marginalising the less-privileged masses outside the tower - by force, if necessary.
Iskreno, baš sam htio postati o Shangri-la. Ne znam, meni to za sada nije dobar anime. Zašto? Jer uzima fenomenalan svjež setting, ne nužno jedinstven (već je bilo sličnih settinga, u Arjuni npr), i SILI u njega klasične anime stereotipe (iz nekog razloga, transvestiti, gay-men i sve slično su popularni u industriji) i radnje umjesto da crpi ideje iz zanimljivog settinga. I naravno, neke apsurdnosti preko kojih jednostavno ne mogu prijeći (Carbon Police aka. Ugljična Policija).
Još jedan novi anime, zasada su izašle dvije epizode. Uvečer ću pogledati obadvije pa javim dojmove.= Citat =:
http://www.animenation.net/blog/wp-c...saki-anime.jpg
Saki
GenreS- Sport
Plot:
Saki Miyanaga, a high school freshman, hates mahjong because her family would always force her to play it and punish her regardless of if she won or lost. Because of this, she learned how to keep her score at zero, neither winning nor losing. However, her friend from middle school convinces her to join the school's Mahjong Club. After the Club discovers her ability, they recruit her and convince her to win instead of breaking even. She easily does so with her skill, so the team enters a mahjong tournament so that its members may reach the national competitions.
Skinuo sam i Shangri-La... zasad sam pogledao samo intro pjesmu i prvi dojam mi je bio WOW!
Sviđa mi se setting u kojemu je smještena radnja, a osim toga me jako, jako podsjeća na jedan dio X-a u kojoj dreamseer pokazuje budućnost zemlje. Sada se pitam dali ima kakve veze sa njim :?
Makar... malo me obeshrabruje ovaj post koji je Arby napisao ali ću mu ipak dati priliku.
Da, ovo što kažeš za likove, kako mi to ide na živce, Isuse... Zašto moraju forsirat te frikove? To je i jedan od razloga zašto mi se Avatar svidio... Svi likovi su jednostavno prirodni, nema preseravanja.= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Slažem se i za ostale komentare.
Btw, možda sam ja malo blesav, ali u Sengoku Basara... Razdoblje je feudalni Japan, rajt? Kako onda imaju onog plavog lika koji se fura na Amere i pravi se da vozi Harley Davidson? [ Na konja je stavio neke dodatke koje predstavljaju wannabe auspuhe i volan.http://www.imagesforme.com/out.php/i452869_wildy.gifS]
Ne zamaraj se detaljima (vjerojatno nisi igrao igre na kojima je baziran anime, iako je Masamune Date povijesno favorizirao zapadnjačke tehnologije pa je ovo gotovo neki perverzni homage čovjeku) već uživaj u predobroj akciji, animaciji i likovima (ona plava nije loša u catsuitu). :)
/agree
Btw, K-on mi se sve više sviđa, a uvodnu i završnu pjesmu ne mogu izbacit iz glave... Je li ima neki raspored po kojem to izlazi, ili...?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_K-On!_episodes= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Ja sam ovdje našao podatak
E sad sam bas,khm khm,kupio prvu epizodu Edena....danas cu je pogledati...
A mislim ono, nemozete imat i ovce i novce :D To je takav anime, bit ce jos sigurno takvih sa tim settingom, meni osobno ne smeta malo zezancije i ludih likova, nakon jednog ozbiljnog ergo proxya ovo dodje ko odmor! A i tolko animea imamo za gledat da ono, biraj kaj ti je po volji :thumbs2:
edit: E da, ovaj Saki bi mogao biti dobar anime, volim takve sa nekom vrstom natjecanja, odnosno kada pojedini lik ima neki ludi skill!
Jedino ako razumiješ Mah Jong (Mahjong) inače.. teško, jer je igra čini se bolesno komplicirana i koristi stranu terminologiju, a anime se žestoko fokusira na nju. Ja sam pogledao 1. epizodu i čak sam nakon subbsa koji objašnjavaju dosta pravila ostao "OK, što sam sad pogledao, likove koji igraju igru koju ni najmanje ne shvaćam?". Jedino ako ste kao otaku neki pa gledate anime samo i jedino zbog likova, nevažno o priči... ali ajde. :)= Citat =:
Izvorno postao Aral
Bas sam sad htio komentirat, ovaj moj prijasnji komentar je bio malo preuranjen; dakle...pokusavao sam skuzit, i kak ti velis, anime dosta objasnjava al mislim da je ovo ipak malo previse za mene xD Radje cu skipat taj anime pa se prebacit na nes drugo, ovo mi je malo too much :D
Evo sta ja imam od anime-a:
Black Lagoon
Claymore
Death Note
Devil May Cry
Elfen Lied
Hellsing
Samurai Champlooo
...To su bile serije a od dugometraznih filmova:
Ghost In The Shell
Spirited Away
Ninja Scroll
Tekken
......Samurai Champloo mi je jedan od favorita,kao i Death Note.
Imamo dosta sličan ukus. Pošto ti je Samurai Champloo jedan od favorita, definitivno pogledaj i Cowboy Bebop. Od istog redatelja je. Btw to su mi 2 top animea :D
(napomena: Cowboy Bebop imaš i seriju i film, pogledaj oboje :thumbs2: )
W00t - Sayonara Zetsubou SenseiSje dobio zeleno svijetlo za 3. sezonu. :)
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... -green-lit
Ja još nisam stigao pogledati 2.,to jest nije mi se dalo. xD
A hebiga, nagazi malo to. :)
Inače, OP kolekcija nekih novih anime-a vrijednih spomena ove sezone koje planiram gledati:
Sengoku BASARA
Higurashi no Eden
K-on!
Higurashi no Naku Koro ni ReiS(3. sezona, prve 2 imaju bolji OP)
Bojim se da ću postati pedofil koliko gledam ta sranja. :(
Onda pomislim na neke,mmm,koji su odgledali puno više,i zapitam se. :D
3. minute 1. epizode,i već želim promijeniti nick :(