Onda se misli na gramofonske ploče koje se rade od vinila.= Citat =:
Izvorno postao Constantine
Printable View
Onda se misli na gramofonske ploče koje se rade od vinila.= Citat =:
Ok,hvala.
Doktori trebam pomoć. Nakon instalacije drivera za matičnu (intel čipset) odjednom nema zvuka na Youtube filmovima, vjerojatno na Firefoxu uopće, Driver Sweeper ne može detektirati intelove čipset drivere. Ja sumnjam da je do tog drivera. Šta da radim?
Samo u FF? Si probao druge browsere?
Opera? G. Chrome?
Imaš zvuka u playerima?
Ima. Mislio sam probat u IE ali je sjeban sam po sebi. Mogao bi probat Chrome...
Rađe probaj s Operom.. Bolja je od Chrome
Jesi probao skinuti i instalirati najnoviji Flash Player?
Evo, proradio jubito i na IE, i ista stvar. Flash player je nov, nedavno skinut. Ono što stoji je da se to dogodilo nakon šta sam mu instalirao driver za matičnu.
E, da, to je isti onaj PC koji je imao (i još ima) problema sa stalnim rušenjem svih programa igara i sl. Sad sam otkrio da ide bolje sa samo jednim modulom memorije od 512MB, ali još uvijek se ruši. Jedno pitanje - vidim da je napajanje neko svjetsko, bi li to mogao biti problem?
Ne za flash player.
Što za flash player? Je li ikako moguće da driver za matičnu poremeti zvuk u browseru?= Citat =:
Izvorno postao C
-Nije.
BTW
-Ne za flash player.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Dobro, to znam da nije, nego sam mislio ako bi napajanje koje daje smiješne amperaže moglo uzrokovat probleme s memorijom. Inače je memorija sasvim ok, nema prašine u slotovima itd.
Ok, stiglo mi je nekakvo divlje računalo na servis. Odbija se ugasiti. Windowsi se bootaju pakleno brzo, no kada idem ugasiti računalo, stoji na "Windows is shutting down" screenu i nema teoretske šanse da se ugasi. Moram držati power button da to obavim.
Restart računala je također u qurtzu. Isprva sam dobijao upozorenje da ne mogu defragmentirati C disk zbog nekakve greške i da obavim CHKDSK što sam i napravio te se navedeni disk trenutno uredno defragmentira. Any hints?
kolkoo dugo se "ne gasi".. možda pokušava obrisat prefetch folder i pregazit page file..
Dugo? Uopće se ne želi ugasiti. Pustio sam ga da stoji 15 minuta u nadi da je samo spor, no onda mi je dopizdilo pa sam ga ugasio kako ga i vlasnik gasi. Na power tipku. Pokušavao sam i sa shutdown -s -f no ne pali, dobijem isti rezultat.
EDIT: Iz Safe Moda radi.
Ha ono, standard, očisti ga svime što imaš (ne mislim na infekcije, nego ono, CCleaner, Glary Utilities, TuneUp, etc.), kanije s nekim AV-ima, i pročačkaj boot postavke u Windows-u, te probaj s defragmentiranjem pagefile.sys-a, ili isključivanje istoga.
Nekako mislim da ima podešeno da prazni/briše Temp folder pri log off-u, a kada ga prazni, tada briše sve što je u njemu, jel' da, i mislim da tamo ima neki file (možda virus) koji on ne može obrisati, pa stoji dok ga ne obriše, pa pošto ga ne može nikako obrisati, a mora se ugasiti tek kada ga obriše, dolazi do smrzavanja PC-a. Tako da, ono, provjeri taj folder.
BTW Kasno odgovorio. Sry, dugo pisao postove sve odjednom.
Sutra će ta kanta dobiti svoje. Vidjet će ona s kime se zeza. :D
Fala na pomoći obojici. :D
WinLock Pro
Sta mislite za ovaj program,jel potpuno siguran kako se pise o njemu ili ako imate neki uber jos boji program za lockanje foldera,potreban mi je hitno.
Niste mi odgovorili na pitanje pa ću bit uporan :D
Dakle, problem je u jednom određenom postarijem PC-u koji već neko vrijeme ima problema s crashanjem igara, web browsera i uostalom svega što se može srušiti, čak se i Winsi sruše s vremena na vrijeme, PC se restarta, itd. Ako se ne varam, već sam vas gnjavio s ovim problemom, na kraju smo svi skupa došli do zaključka da na memoriji sigurno pada napon. Povadio sam oba keksa po 512MB, počistio slotove, probao samo s jednim, zatim drugi, i svaki od njih na svakom mogućem slotu.
Zaključak: Sa samo jednim modulom od 512 radi dosta stabilnije, ali svejedno se ruši. Niš mi nije bilo jasno, a onda sam spazio napajanje. 400W, marka je neka šijemtiga Đuro, a ispisane amperaže koje daje su blago rečeno očajne. Ventilator od PSU-a također ponekad pravi čudne zvukove kad se komp upali, kao da vibrira, struže ili nešto. Tako da sad sumnjam na napajanje, pa mi recite, može li slabašan PSU uzrokovati gore navedene simptome, odnosno malfunkcije memorije?
Btw, probao sam čak staviti i stari memorijski modul (256MB) koji je prije uspješno radio u istom PC-u, a rezultat je isti.
Trebam pomoc,hitno,trebam nesto skenirat a nemogu.Imam printer canon pixma MP210.SAd,ja sam instalirao sve drivere i program za skeniranje ali svaki put kad hocu nesto skenirat pojavi se ovo:
http://www.imagesforme.com/out.php/t447222_Untitled.jpg
Iskljucim printer i ponovno ga uključim i isto se pojavljuje.I da,jel ima mozda kakve veze to s tim sto nema boje u printeru ali tako i tako mi samo treba za skeniranje.
ispričavam se na spamu, ali zaboravio sam napomenuti kako sam siguran da se radi o hardverskom problemu. Probali smo i sa reinstalacijom Winsa, sve je isto.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
a ostale komponente su..?
Uff, sad ne znam... to je od frenda kompjuter. Uglavnom PC je dosta star, Pentium 4 na Gigabyteovoj matičnoj, ali sam zaboravio koji model. Grafička je ATi Radeon HD2600 AGP ako se ne varam, dva modula memorije od 512MB su od različitih proizvođača, ni njih se ne mogu sjetit.
Kad stvarno ne znam što bi drugo bilo. Kažem, napajanje je zaista jadno, možda se i pregrijava, a daje grozne amperaže. Na +5V daje 14A ja mislim. Dalje da ni ne govorim.
Ona kanta me i dalje siluje u zdrav mozak. Temp fielovi su uklonjeni, protutnjao sam ga CCleanerom i Glaryjem, boota se pakleno brzo iako je prastara kanta, no svejedno neće na spavanje. Ne mogu ga ugasiti ni pomoću Start -> Turn off Computer -> Shut Down, ni preko Start -> Run -> shutdown -s -f. Moram ga nekako nagovoriti da se ugasi softverskim putem jer inače jedina opcija koja mi preostaje je dizanje windowsa na čisti disk.
ok, recimo da to napajanje daje u stvarnosti 300w.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
to je dovoljno za takav komp.
sad, ako oscilira to je već problem zbog kojeg se ruši.
upiši komponente i izračunaj
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
Doktore jel mi mozete dati savjet?
1. Ovo nije intergrirana graficka,jelda ?
2. Kakva je ovo hypermemorija na grafi? Jel se to da nadograditi?
3.Da li u Linksu daju popust na gotovinu?
6830s, FU358ES, Intel Core 2 Duo Processor T8400 (2.26 GHz, 3 MB L2 cache, 1066 MHz FSB), 17.0 WXGA+, ATI Mobility Radeon HD 3430 graphics with 256 MB video memory (512 MB HyperMemory), 4096MB DDRII 800MHz 2 DIMM, 250 GB 5400rpm, LightScribe DVD+/-RW DL SuperMulti - Fixed, Bluetooth Module, 802.11 a/b/g mini-pci card, 6-cell Battery, Touchpad, Integrated Modem 56 Kbps, jamstvo 12 mjeseci, FreeDOS
4 USB 2.0 ports, VGA, stereo microphone in, stereo headphone/line out, power connector, RJ-11, RJ-45, VoIP ready - integrated VGA webcam with integrated microphone + torba + miš
Link:
http://www.links.hr/index.php?naziv=NB+ ... 10.900.253
Jel zna netko,stvarno mi treba skener?= Citat =:
A jesi pogledao u registry-u sve na run (X2) i/ili runonce (X2), četiri ih je, dali ima kakvog uljeza koji se pokreće?= Citat =:
Izvorno postao Hellboy v2.0
Ovo su procesi u safe modu i prilikom standardnog bootanja.
http://www.imagesforme.com/out.php/t..._untitled2.JPGhttp://www.imagesforme.com/out.php/t..._untitled1.JPG
U safe modu stroj radi i sve se normalno ugasi. Prilikom standardnog boota, sve radi jedino mi se zblesira kada odem na Start -> Turn Off Computer. Smrzne se i nakon startanja Task Managera ponaša se kao da se ništa nije dogodilo i Task Manager mi je jedini način za gašenje, no i tu se zaglavi na Windows is shutting down dijelu gašenja. Pogasio sam neke procese u msconfig aplikaciji, gledao sam po registryju, skenirao ga Glaryjem i CCleanerom i nema promjene. Pali se za par sekundi no nnikako ga ne mogu softverski ugasiti. Barem da to uspijem smudrovati jer ga trenutni vlasnik gasi držanjem power tipke. Ako ne uspijem, morat čem dizati sustav na svježe formatiran disk. I što je najbolje, lik mi ne zna reći kada se to počelo događati da mogu probati otići natrag System Restoreom ukoliko je isti aktivan. (Nisam ga provjeravao.)
Ne da mi se čitati, ali ima virusa...pogledaj malo, stoji ti pred očima sve brate... :wink:
Svaki današnji virus se maskira kao "svchost.exe", pri pokretanju ih treba biti 3, jedan od Network Service-a, drugi od Local Service-a, i treći od System-a. Tako da je u safe mode-u sve OK, ali pogledaj u normalnom mode-u, svchosta je pokrenuo šest! Uz to, "rundll32.exe" ne postoji za pokretanje, postoji samo "rundll32.dll". Za "svchost" znam 100% šta je, jer sam i ja radio takve viruse, i pokazalo se da je virus maskiran u svchost najbolje skriven.
U kratko ću ti reći kako da ga se riješiš...
Znači, gasi jedan po jedan taj "svchost" iz TM-a. Kada ih sve pogasiš, za neke ti neće reći ništa, dok će ti za neke trebati famozni code "shutdown -a", kako bi maknuo tempirani brojčanikza gašenje PC-a. Kada ih sve pogasiš, malo surfaj netom, kopiraj nešto, idi igraj, pusti ga 10 minuta da ne radi ništa defragmentiraj ga, bilo šta, samo da nešto radiš na njemu. Zašto? Zato da vidiš dali će se "svchost.exe" opet pokrenuti. Ako se ne pokrene, super! Ako se pokrene, ugasi ga. I ako pri gašenju svchosta ne traži restart PC-a i sl. s brojčanikom od 00:01:00, onda znači da je i "explorer.exe" inficiran, a ako bude zatražio, znači da je onda onaj pravi "svchost.exe" sasvim OK.
Znači, pokušaj ugasiti sve "svchost"-ove i ugasiti/resetirati PC. Zatim pronađi sve "svchost.exe"-ove na HDD-u. Jedan jedini "svchost.exe" se nalazi u "X:\Windows\system32\svchost.exe", sve ostale obriši, prisilno ako treba (mnogi virusi sa imenom "svchost.exe" se nalaze odmah u "X:\Windows\svchost.exe", i takve briši). I u suranji onoga čega sam već rekao, u registry-u gledaj šta se sve pokreće, ne imena, već putanje. Za svaki slučaj, slikaj mi ovo iz registry-a, i pošalji mi da vidim:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnceEx
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnce
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnceEx
Ako neke od tih nema nikako u registry-u, ne gubi glavu, nema ti to nikakve veze.
I lijepo mi prije slikanja proširi Name, Type i najvažnije Data redove, da mogu sve što bolje vidjeti. :wink:
BTW I provjeri ovu aplikaciju gdje se nalazi:
BMJYPRT.EXE
I ove ostale za svaki slučaj...
Edit: Da bi si olakšao, pokreni normalni mode, i pogasi sve iz TM-a, sve što se ugasiti dâ, i da mu ti ne daš da se ugasi (shutdown -a), pa ga na kraju kada isključiš i explorer.exe (doslovno sve što se može isključiti isključi), onda resetiraj PC iz TM-a, i ako bude OK, znači da je jedan od tih procesa uljez, ili ako opet ne bude htio na spavanje, može biti da je ili Windows nešto sjeban ili da ima autorun taj virus, pa se pokreće (što možeš primjetiti kada budeš gasio procese).