ja sam ovdje, ali sam zauzet pisanjem :D i možete misliti ko mi je još jedan uzor uz Edgara Allana Poea ?
Printable View
ja sam ovdje, ali sam zauzet pisanjem :D i možete misliti ko mi je još jedan uzor uz Edgara Allana Poea ?
Evo,oprostite što se dugo nisam javljao.Ja mislim da priče o Gondolinu i Luthien Tinuviel neće izdavati,pošto je par puta Christopher Tolkien rekao da nema dovoljno materijala za to.Zatim,smatram da ova priča nija bila napisana da bi se zaradilo još novca,već iz želje da tako velika i lijepa pripovijest bude zapisana kao samostalna knjiga,a ne rastrgana na dijelove u Silmarillionu i Nedovršenim Pripovijestima.Moram reći da sam saznao više manjih crtica iz pripovijesti,nego one glavne okosnice priče koje su ionako bile razotkrivene već prije.Demon,mislim da će svi ovi glumci otegnuti papcima (od droga i ostalih pošasti koje more glumce) dok se slože oko toga tko će snimati film.
Offtopic: Evo otvorili smo 50 stranicu Tolkienovog uma i dugo razgovora o njegovim djelima i kreacijama, netrebam ni spominjati koliko je ovdje dobrih fan ekipa, koji se uvjek trude pomoci nekome tko nerazumje neke stvari i zato;Svaka vam ga dala! :friends:
Ontopic:Kupil sam Hurinovu djecu...ok knjiga!
Da,napokon smo otvorili 50 stranicu posvećenu Tolkienu i njegovim djelima. Pa me zanima (pošto imam njegove video zapise,intervjue u audio formatu i čak jedan dio gdje Tolkien govori na vilenjačkom,audio format naravno) zanima me Demon i Gothmog,kako vi znate da ispravno izgovarate te riječi koje pretpostavljam ispravno pišete?
:friends:
50!
Durine,mislim da pravilno izgovaram,posto imas objasnjenja u knjizi,kako se sta izgovara...
Vise me muci elvish pisanje...Tesko ga je prakticirati na hrvatskom...
p.s. Durine,mozes mi poslati linkove na te videe,gdje Tolkien govori na vilenjackom?
Evo 50.Stranica je tu neka ih bude jos toliko i jos dvaput toliko.
A za 150 cemo se okupit negdi mi svi i okrkat se do bola :friends: :friends:
A sto se tice Vilenjackog imas pravo,tesko se pise a jos teze uci.A i to dali ga ispravno pisemo imas dosta tih stranica o Vilenjačkom pismu.Jeste da me je malo zbunilo na nekim stranicama ima Mellon a na nekim Le Mellon i tako ali uglavnom ispravno pisem sto se mene tice!
To mi je onako skupljam Vilenjački di naletim na njega!
Evo Durine ova je najbolja!
http://www.uib.no/people/hnohf/
A mogo bi i ti malo nać Patuljckog,koliko me pamcenje sluzi Gimli je samo jedanput progovorio na Patuljackom.Kada ih je Haldir doveo na drvo.
Pa mogli bi malo i tog jezika cut!
Fakat se treba potrudit napisati i napraviti tolike jezike, mozda ga je neki vilenjak posjetio i naucio ga :)
Evo vidim da je malo tema zamrla.
A dogovorili smo se da nece past u zaborav.
Stoga....
Bas sam gledo The Two Towers i znate onu scenu kod Helms Deep,kada Aragorn sjedi ispred ulaza i priđe mu onaj mladi ratnik.
I kaze da nema nade!
E sad malo sam bolje gledo i mislim da je to zensko pa sad volio bih cut sta vi mislite,ja mislim da je zensko po izgledu.
Ajmo vracajte se na temu ili cu vas sve :twisted:
musko..ali izgleda kao zensko i ima malo gayast glas! :rotfl:
Nebi se čudio,baca malo na curu :D
jako puno rohanskih jahača iz filma su isto zene,samo im brkove stave i bradu.
Mozda je napravio face lifting pa da izgleda kao zensko jer mozda je kao musko dosta ruzan! :shock:
A i ona scena kada Easterlingsi dolaze pred Black Gates,pa kad sam padne dole,pa dođu ona dva lika da izvide onaj desni je zensko vidi se po ocima!
kaj ste svi samci pa raspravljate o tome jel pojedini glumac musko ili zensko :D
P.S za ono kod helm´s deepa , morao bi biti djecak jer su sve zene i djecu stavili u pecine
Ajde da se raspitam i usput oživim temu; kakva je trenutna cijena Hurinove Djece u nas (bila engleska ili hrvatska)?
119 kn, previše ako se mene pita
Pa i nije baš neka zarada; sada sam gledao na Amazonu englesko izdanje (novo) i dođe 109 kuna + poštarina. Ali zato onaj Collector's Edition od $47... jao.
Pa sto se tice Hurinove Djece 120 kn i nije puno.To je jos jedan dodatak nasim kolekcijama i ma kolka god cjena bila fanovi Lotr-a ce kupovat.
E a sto se tice filmova imam jos nesto.Ovako neznam,zasto na Elrondovom vjecu nije bilo ni jednog covjeka iz Rohana.Imali smo Vilenjake iz Mirkwooda,Ljude iz Gondora,Patuljke iz Erebora a Rohanaca nigdi.
A i ovo me zasmetalo.Znate scenu kad frodo zaluta u Shelobs Lair i ona ga ubode.E sad koja glupost i koja greska.
Frodo:nosi Mithril kosulju koju mu je dao Bilbo,i u prvom djelu kad ga Troll ubode nista mu.A kad ga onaj pauk ubode frodo gotov,a nosi Mithril.
To me je zasmetalo!
Možda se ja ne sjećam, ali ni Boromir nije bio pozvan na samo vjećanje, već se on samo našao tamo igrom slučaja tako da ne možemo iskljućiti mogućnost da ljudi kao rasa nisu ni bili pozvani (što mi se oopet čini kao nekakav propust).
A u vezi Shelobe, možda ga i nije probola ali je otrov ipak djelovao introvenozno kroz kožu na jadnog Bobu.
Slazem se za Shelob. :wink:
A Boromir je bio pozvan ustvari Elrond je poslao glasnika da ode u Minas Anor i da poruku Denethoru da je Elrond sazvao vijece.
I onda ima scena kad Boromir odrzi govor za to sto su preuzeli Ossgiliath.
Onda dolazi Denethor i govori mu da mora ic u Rivendell,kako bi vratio prsten u Minas Anor,a Boromir nece i zatim Faramir kaze da posalje njega umjesto Boromira....da ne duljim i onda Boromir odlazi na vijece!
To ti je sve u produzenoj verziji Drugog Djela!
E ljudi cestitaj te mi danas dobijam Hondu CBR 600 :cry: :cry: :cry: :pray: :pray:
Thanks to the Holy Cow........
Ovaj jos nesto...molio bih vas da mi postate sve sto imate o Lothlorienu.A najvise me zanimaju likovi iz Loriena,najvise ona zenska Uruviel.Imam jednu sliku ali mi treba jos!
Ne mogu vjerovati!!Zar su to doista rekli u drugom dijelu,produženoj verziji?To je totalna laž i neistina.Zar se doista ne sjećate zašto je Boromir došao u Imladris?Možda će vam ovo osvježiti pamćenje:= Citat =:
Izvorno postao Demon Hunter
"Došao sam po savjet i odgonetku teških riječi.Jer uoči onog iznenadnog napada moj je brat u nemirnu snu nešto usnio,i poslije je to višeput sanjao,a jedanput i ja.
U tom snu vidio sam kako se nebo na istoku smrknulo i čuo sam kako sve jače grmi,ali na zapadu se održalo blijedo svjetlo,odakle je dopro glas,dalek ali jasan kličući:
Trag slomljenog mača prati:
U Imladrisu ćeš ga naći;
Tamo će ti savjet dati
Od Morgulskih čari jači.
I pokazat će ti znak
O Propasti,pa ćeš znati
Isildura kletve mrak.
Spram njeg će Polutan stati!
Od tih riječi nismo mnogo razumjeli pa smo se obratili našem ocu,Denethoru,gospodaru Minas Tiritha,dobro potkovanom u pučkim predajama u Gondoru.Rekao nam je samo ovo:da je Imladris staro vilenjačko ime za daleku sjevernu kotlinu u kojoj obitava Elrond Poluvilenjak,najbolji poznavatelj pučkih predaja.Stoga je moj brat,videći u kakvoj smo nevolji ,htio poslušati taj san i potražiti Imladris ali kako je taj put bio pun neizvjesnosti i opasnosti,ja sam preuzeo na sebe da krenem na putovanje.Moj je otac teška srca pristao da pođem,a ja sam dugo lutao zaboravljenim putovima tražeći Elrondovu kuću,za koju su mnogi čuli a rijetki znaju gdje se nalazi."
Mislim da nećete naći mnogo istine u filmovima,gdje je sve jako iskrivljeno.
Ja se toga naravno sjecam.I nisam ovo napisao bez veze jer je to ovaj prethodni zapoceo temu.Pa sam mu naravno odgovorio!
A kako napisah tako ti to ide u produzenoj verziju Durine.
Znam ja veoma zasto je Boromir dosao u Imladris.Ali samo su to sve sjebali u filmu,po meni trebo bi film trajat jos duze i da se radio od rjeci do rjecu iz knjige!
Ali i ovako je dobro!
Cak ima i pjesma o Boromirovom odlasku iz Bijelog Grada i dolasku u Rivendell ta koju si ti napisao u odgovoru!
Seek for the Sword that was broken:
In Imladris it dwells;
There shall be counsels taken
Stronger than Morgul-spells.
There shall be shown a token
That Doom is near at hand,
For Isildur's Bane shall waken,
And the Halfling forth shall stand.
E Durine nisi mi odgovorio na prethodno pitanje u jednom postu,kad cemo malo cut Patuljackog jezika.
PS:Ako nisi gledo produzene verzije mogu ti poslat II i III dio a od Gothmoga trazi I.
Pozdrav Naugrime!
znate šta me nervira. šta zlo dolazi s istoka . Ste primjetili to da uvjek zlo dlazi s istoka ili sjevera, a dobro je na zapadu.
pa ne bi htjeli uvrijedit amere :D
Dunno.... vjerojatno tako da uvijek zaklanja sunce i suprostavlja mu se sa tamom.= Citat =:
Izvorno postao Morgoth
Simbolika.
http://www.warofthering.net/quintessent ... lorien.jpg
evo jedna slika od uruviel
a jel ko čito onaj roverandom isto od tolkiena
BTW veeeeliki sam fan lotra, ali nažalost mrzim čitat, gledo sm sve filmove po jedno 20-tak puta, a još deset puta više neke scene.......
a jedino sam hobita pročito i to 3 puta, no nadam se da ću se ubrzo natjerat i pročitat Veliku Trilogiju.........
e da i zna li ko gdje mogu skinut onaj lotr crtić........
@Flame of Udun: Hvala za sliku ali imam je.Samo postaj ako nađes od Vilenjaka.
@Morgoth:A to ti je tako s jedne strane zlo mora odnekud doci.Bio Istok,Sjever ili nesto drugo.I sad bas sto je ispalo Istok,meni ne igra ulogu.Svejedno da i dolazi s neba!
@RA7R:Ma taj ti je Roverandom obicna knjiga Tolkienovih pripovjedaka.Nist posebno!
Dobrodosao!
ma znam, priča o nekom psu......
Pa tu ionako kaže da je to priča za djecu.
To je tolkien napisao za svoju djecu kao i većinu svojih djela... a roverandom je nastao nako što je njegov sin izgubio igračku psa Roverandoma na izletu
He,što se jezika tiče ti znaš da mi patuljci taj jezik nikome ne otkrivamo i čuvamo ga kao kakvo blago iz davnine :wink:= Citat =:
Izvorno postao Demon Hunter
Svoja prava imena nikome ne otkrivamo,čak ih niti na grobnice ne ispisujemo.A običnim ljudima bi Khazad Aglab zvučao poput grubih zvukova.U tom je jeziku važna formacija svake riječi i intonacija.A što se tiče produženih verzija...ha,uvijek postoje PM.