... i kad ti nijedna tipka neradi na winampu :(
I kad ti se u po igre sve minimizira i otvori je.... word jer si samo puhnio u tipku :-x ...
Printable View
... i kad ti nijedna tipka neradi na winampu :(
I kad ti se u po igre sve minimizira i otvori je.... word jer si samo puhnio u tipku :-x ...
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Mislim da je to realna cijena s obzirom da se za naše tržište cijena prebaci iz dolara u euro u omjeru 1:1.Ali i 250 kn nije puno ako tipkovnica ima dobar hod tipki...dizajn i funkcionalnost je vjerujem većini prihvatljiva .
Ovo će vam se svidjeti!!! :D :D :D
http://my.ocworkbench.com/2009/amd/AMD- ... X3-720.htm
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=218811
Good work AMD! :bravo:
nisu laserski odrezali spojeve na četvrtu jezgru
no, ta četvrta jezgra je uglavnom defektna, možda kasnije ako bude velika potražnja za tim procem prodaju punokrvni x4 pa lockaju jednu jezgru, ali zasada ne vidim zašto bi prodavali ispravne x4 proceve sa lockanom jezgrom..
a kao dokaz da je jezgra nestabilna..
http://forums.overclockers.co.uk/showth ... t=17977875
tip nije uspio izvrtit prime95 čak ni na frekvi spuštenoj na 1GHz
no s druge strane dobijemo ovo.
http://i604.photobucket.com/albums/t...n/x3unlock.jpg
tak da, ako su obje informacije istinite, onda je stvarno JEDAN DIO X3 proceva ustvari X4.. ali kolike su šanse da ćemo naletit na ispravnu jezgru?
Cek. i sad zelis rec da je amd napravo samo cetverojezgreni proc i u tvornici samo odpilio spojeve za 1 jezgru :?
Tako sam te skuzio :)
ne.. NISU otpilili spojeve, nego su ih softverski zaklljučali..
pa se zato iz biosa može otključat četvrtu jezgru.
da su ih laserom odrezali, sam bog ih ne bi spasio, a kamoli bios :D
po onome gore je jedan dio tih X3 proceva u stvari X4 sa defektnom jezgrom. a drugi dio X3 proceva je u stvari ispravni X4 sa ZAKLJUČANOM jezgrom.
zato jednom tipu ne prolazi prime95 na nijednoj frekvi, a drugi ga je uspio clockat na 3.8
Aha. Znaci ceka se tut kako se otkljucava jezgra pa se tek onda ide u shoping :)
jezgra se otključava jednostavno..
sve ploče koje imaju SB700 southbridge imaju ACC opciju u biosu.. "Advanced Clock Calibration" koja otključa proc.. samo treba molit boga da si dobio proc sa ISPRAVNOM četvrtom jezgrom, a ne sa DEFEKTNOM jezgrom..
jel ima ta tvoja ploca to sve? (tj ploca o kojoj sanjam :) )
naravno da ima :D
samo ću ja još pričekat da padne cijena.. zasad je 9950 dovoljan..
a el radi to onda i sa 750 southom? :oops:
Radi isključivo sa 790FX i 790GX + NB750... NB700 možete zaboraviti...= Citat =:
Izvorno postao Karlo_from_Bjelovar
misliš SB750.. northbridge i southbridge nisu ista stvar...= Citat =:
Izvorno postao mamlaz
karlo. kad sm rekao sb700, mislio sam na sb700 "seriju". moja greška. sb700 ima prvu generaciju ACC-a koja ne može otključat ove proceve. SB750 ima noviju verziju ACC-a
i kako bi ja sad triba odlučit oću li dati 300kn više za 790 chipset a da neznan kakvi je proc
Samo GX i FX..= Citat =:
Izvorno postao Anarion.Umarth
Po snazi su ti poredani ovako:
790FX->790GX-790X->770->780G
Uglavnom, ako kupuješ, uzmi si ili 790GX ili 770. Razlika između 790FX i 790GX je zanemariva. 790X je preskupa da bi bila konkurent 770,a 780G je "katastrofa" (nasprem) ovih čipseta...
Uglavnom, ako ćeš ići na siguran odabir jeftinije ploče i X4 procesora, nemaš šta birati, 770 + 700 je idealan izbor...
PS - My future board:
Asus M3A78-T
Kod nas oko 1200kn...
ma u vezi toga x3 proca
triba bi prvo uzet proc, probat nac nekog sa 790 maticnon i ako radi 4. jezgra, kupiti 790 maticnu
šteta bi bio ne iskoristit 4. jezgru ako se već može, ali isto tako šteta bi bilo davat 700 kn za najjeftiniju 790 matičnu, u odnosu an 400kn asrock 770crossfire
Da, o tome i ja razmišljam.
Sad imam A770Crossfire novu glanc, 500kn.
Prodam je za 400kn i uzmem M3A78-T za cca 900kn švercanu.
Al prije toga moram u iSHOP-u naručiti 4-5 720ica da istestam koja radi stabilno... Ak ni jedna ne prođe kako spada, čemu kupovati ploču kad je ova majka. ;)
A za one koji ne znaju, 720/710 mora biti (tj uvjek dobro prolaze) iz 0904 serije (dakle 2009. godina, 4. tjedan).
Svi 720/710 X3 iz 2008 imaju neispravnu jezgru. Većina iz 2009. imaju ipsravnu jezgru, jre im je pofalilo neispravnih procesora! :D
Usput, za sada se jedino uspješno otključavaju na Asrock i Biostar 790GX/FX pločama... :)
Lijepo je to čuti, znajući da su to ploče koje daju najviše u odnosu uloženo/dobiveno...
Razočaranje su Gigabyte i MSI ploče koje ni sa najjačim 790GX/FX chipsetima ne uspjevaju otključati ispravni proc.
DFI nekad prođe, nekad ne... Očekuje se da će s novim BIOS-om možda moći...
Radeon HD 4750 RV740 review | preview |test
8)Code:Products like these offer very decent gaming performance targeted at the budget end-user below a 100 USD level. That's stuff to think about for a minute. I mean, for less than 100 bucks you'll be able to get a videocard that performs fairly close to a Radeon HD 4850. I think that's impressive, an achievement all by itself.
If anything, RV740 will be responsible for another shift in current mid-range pricing, and you guys will have AMD to thank for that. See, we expect to see the GeForce 9800 GT (=GeForce GTS 240) make a shift in price towards 100 USD once this RV740 is unleashed. And we expect the GTS 250 (9800 GTX+) to drop towards 150'ish USD. Yeah, interesting times are ahead of us you guys.
već si napiso to u drugom topiku :D
al samo da ponovim, najvjerojatnije moja sljedeća grafa
Tamo sam napisao onak reda radi, a ovdje da i drugi vide koji ne prate sve teme...
Grafa je izvrsna, te će biti zanimljivo vidjeti ju u crossfire izvedbi.
S obzirom da je nova izvedba PBC-a, nema potrebe za 256bit sabirnicom, pa sve radi na 128bit izvedbom, i to stvarno super (nVidija sa 512bit memorijom puši, malo su se upustili prerano u te vode).
Cijena? US - cca 100$ (550kn cca).
Kod nas? cca 700kn. Al za te pare je brža od 4830 koja je trenutno 830kn nova. Dakle i ona će pasti na nekih cca 600kn realne cijene, a dakle 4670 ide na nekih 450kn... :)
Ocito se isplati cekat :)
Kad to stize kod nas? Jel se zna?
Stiže... Još malo, kroz 3-4 tjedna...
baš me zanima ako će koštat cca 700 a 4670 pada na 450, bit će možda dobro dodat 150kn za 4670 CF(za one s CF pločama ofc), baš me zanima usporedba 4670 CF vs 4750 iako mislim da će CF pobijedit...vidiću :D
btw za sve potencijalne OCere, 4750 dolazi u 40nm full factor proizvodnom procesu što znači manje zagrijavanje, manja potrošnja struje, hladnija kartica = veći OC.... o daaa
mislim da je vrijeme za uprage grafe... :)
evo testa od hd 4750
luda grafa
za 500 kn dobiješ bolje od 4830 a 9600 i 8800 jede za doručak
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd ... eview-test
Zanimljiva grafa, računajmo na to da je to još u BETA fazi.
Veoma dobre performanse za malo novaca, upari se u Cross i leti sve, ja se nadam.
E da, najvjerovatnije će biti Zalman kao cooler.
nek ju xfx primi i da vidiš ludorije
XFX i BFG su prebrutalni. Vise ni ne planiram gledati sta drugi nude kad ovo dvoje rade remek djela od grafulja i za mene ce to ubuduce izgledati ovako...= Citat =:
Izvorno postao ddoxy
ATI = XFX
NVIDIA = XFX & BFG
Zna li se (il' barem naslucuje) kad dolazi GeForce GTS 250 (klon moje trenutne grafe s novi kulnim imenom koje se lako pamti) kod nas?
To preimenovavanje mi je stvarno debilno :thumbs1:
Zanimljiva grafa. Malo OCa i pojede 4850 :)